X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 5 tys :D :D :D :D :D :D

konwalianka, Lili83, Anuśka, Krokodylica, MANIEK, LaRa, Biedroneczka83, Izoleccc, beszka, Blondik, Smoczyca1, ara lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, bo masz dwa! Może dlatego.. Nie stresuj się, przecież jakby było coś nie tak, to by co powiedzieli. Gratuluję!

Kroko, tobieteż, co do odpieluchowania, to różnie. Czasem są wpadki czasem kilka dni bez.. Jak się zsika, to chodzi, jak zombi :) hehe, od razu z płaczem, takim zalosnym, bo my mokro..

Ale newsy, piri piri gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 16:52

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo,
    Czy ja dobrze zrozumialam, ze piri jest w ciazy a anuska ma blizniaki? ;o

Szal ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    beta 5 tys :D :D :D :D :D :D

Ale czad ;)
    Gratulacje!

Aaa no i oczywiście Alicja gratuluję udanej wizyty!

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow piękne wieści mnie tu zastały:) gratulacje dziewczyny :) ps Anuska moja bratowa miała podobnie jedna ciąże straciła i po tym zdarzeniu były podwójne szczęścia dzis juz 20 miesięczne :)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale informacje !!!

Gratuluje wszystkim :) bliźniaków, bet i udanych wizyt :)

Mnie napierdziela krzyż, brzuch sie spina, ale poszłam porobić na ogródku to mam. Pozatym Ania postanowiła spac niecała godzinę, a kolejna wisiała na mnie płacząc i wołając tatę.
    Zjadła zupę i poszli na plac zabaw. Ja kończę robić bigos i pomaluje paznokcie.

Dzis wybrałam białe maluszkowi ubranka, ale przeraziłam sie bo nic nie nadaje sie do zabrania małego ze szpitala, a jak juz mam fajny komplet to na 62. Jutro jadę do koleżanki i ma dla mnie przyszykować jakaś pakę po swoim synku. Mam nadzieje ze cos znajdę na 56. A jak nie to musze uderzyć do sklepów. Generalnie mało rzeczy mi sie podoba, tych chłopięcych. Wczoraj w ciucholandzie kupiłam małemu jedne body No i Ani dwie bluzeczki. That's all.
    Jutro rano ma przyjść teściowa posiedzieć z Ania (lub jeśli bedzie pogoda to wspólnie pójdziemy na plac zabaw) a ja mam góóóóre prasowania. Powiedziała mi dzis ze sie nie szanuje bo powinnam leżeć a nie chodzić. Ale bez jaj. Przecież nie zalegne w łożu bo mi cukry skoczą hehe.
    Wlasnie wrabalam arbuza (wg mojej dietetyk nie powinnam bo ma mnóstwo cukrów) a ja po nim mam cukry cacy :)

Aaaaaa i u nas dzis siusiu w majty poszło :/ ale za to jak przyszedł tata to pokazała jak pięknie umie siadać na nocniku, i to by było na tyle. Bo tylko siedzieć chce, nic wiecej.

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a czemu się nie nadają? :)

Mnie się niektóre chłopięce rzeczy podobają, czasem nawet kupuję Zuzi na dziale chłopięcym w pepco, ale bardzo rzadko. :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pierwszy raz bylam w zarze kids i matko jakie piekne rzeczy i nie ze specjalnie drogie bo spodenki np za 30 albo tshirt za 15, ale z drugiej str te spodenki moge uszyc sama za 10zl max.. ale jakie piekne!!!

Mialam oszczedzac a kupilam sobie stanik za 200, ale na bieliznie nie oszczedzam i ponad 250 w serwisie samochodowym (wymiana zarowki)"

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wieści!gratulacje dziewczyny!

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, poki co sama nie wiem w czym te dziecko mam zabrać ze szpitala, dlatego mam wrazenie ze ńic sie ńie nadaje. Zobaczę co jutro koleżanka mi da.

Zgredzia, Ty stanik za 200 a ja do karmienia za 19 :)

Uciekam spac bo krzyż chce mi pęknąć na pół.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: a widzisz do karmienia nie mialam zadnego ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Noc nie przespana, Zuzia nie mogła spać. Nie wiem czemu. Nie było jakiejś pełni?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Anuska!!!!!! Gratuluje piri!!!!!!

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, może coś było.. Mogę dzieci obudzily się równo razem po 2.. Tymek przyszedł, a że już Patryk był w naszym łóżku, to został odesłany, gdy młody usnal poszłam do Tymka ale już spał.. Patryk obudził się w sumie trzy razy.. Moja aplikacja pokazuje że miałam dziś 1h2min snu głębokiego.. Szał

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była pełnia, może jeszcze na Was oddziałuje ;)

U nas dzisiaj spokojnie i normalnie aż się wyspałam :) Szok ;)
    Marychna już śpi w swoim pokoju i też ładnie całe noce przesypia :) Czasem tylko jak się odkopie i zmarznie to się budzi. No i wtedy muszę do niej iść :)
    Teraz chyba czas na szybkie odpieluchowanie, bo jakoś sobie nie wyobrażam biegania z bliźniakami i jeszcze z Mańką o.O :)

Maniek u mnie to już drugie bliźniaki w tym roku :) Ta ciąża, którą straciłam też była bliźniacza. Podobno takie jest trudniej donosić. Mam nadzieję, że tym razem się jednak uda :)
    Trochę się martwię o tą mniejszą kijaneczkę, bo to są jednojajowe więc powinny się rozwijać tak samo, a to mniejsze jest o 4 dni spóźnione. No ale mam nadzieję, że jakoś ruszy i dogoni starszaka :)

Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Anuska, gratuluje! Podwojne szczescie :)

Piri, gratulacje.

Korko, ciesze sie, ze z malenstwem wszytsko ok :)

Spokojnych tygodni ciazy dziewczyny :)

Zgredko, i jak maly., jestes na chorobowym czy pomaszerowal do zlobka?

Manku, jak otwarcie firmy?

Lara, wspolczuje Ci tego rozejscia :(
    Co do ubranek do szpitala, to szukasz czegos specjalnego?
    U nas chlodno bylo, gdy chlopakow rodzilam (kwiecien i czerwiec). Mieli body ipolspioschy, drugi mial pajaca. Na to jeden mial pajaca z polarku, takiego grubszego i czapke. Drugi mial sweter i spoiochy z welny plus czapke. Przygotowalam ubranka na wyjscie na ladna pogode i na chlodniejszy dzien ;) ja wszyyskie ubrania po chlopakach oddalam kuzynce, tak bym ci cos podeslala. Moge sie mamy zapytac, aby sor.czy cos zostalo.... na pewno bede miala jakies ubrania ciazowe do oddania. Tylko musze ich poszukac, jak w Pl bede. Bo worek ubran cizowych, ktore mialam tutaj - wrzucilam do kontenera.....

My wczoraj bylysmy w osrodku zdrowia na kontroli 2 latka. Mloda dluga i chuda (chociaz jej brak, wzrost jaki H ma teraz, osiagnal duzo wczensie...no ale lekarz mowi, ze wysoka, jak na swoj wiek - patrzac na statystyki norweskie). Niestety mala ma przepukline pepkowa. Wsciekla jestem. Maz to nawet do sadu chce pojsc. Trzech lekarzy jej pepek ogladalo. W tym chirurg (tyle ze jakis rusek, ktory potrakotwal nas okropnie, pt.z czym wy tu orzychodzicie, dajcie mi orawdziwy przypadek chirurgiczny). Od poczatku katalsimy do lekrzy, bo pepek sie babrla. Potem, bo kawelek pepowiny utknal w srodku, potem, bo pepek dziwnie wygladal. Rozmawialmysmy z mama,z e wyglada to na przepukline, no ale przeciez 3 lekarzy ogoladalo, tyle razy, to na pewnoe nie ma, skoro nic nie powiedzieli. Wczoraj, sama diagnoze postawilam. Weszlam do gab.i na pyt.jak idzie, pow.,ze mysle, ze mala ma przepukline. Doktorka obejrzala i potwierdzila. Kazali poczekac rok. Plastrow tutaj nie maja. Mama ma mi kuoic w PL. Wiecie czy mozan je zakupic bez recepty., uzywala kotras? Pomogly?

Do tego mala jest przeziebiona od wielkanocy olus ma jakas wysypke, ktora pojawia sie i znika. Lekarka stwierdzila, ze to alergia. No ale ze leki tutaj maja silne, to tez mama ma mi z PL fenistil w kroplach przywiezc, grrrrr pewnei maja cos tez i tutaj, ale lekarce sie szukac nie chcialo. No i mloda prawdopodbmiemospe przeszla. Panowala na wyspie. Mloda miala trzy krostki na brzuszku.
    Maz chce w przyszym tyg.pojsc do naszej lekarki, poinformwac o przepuklinie, ktorej przez 2 lata nie zauwazyla oraz poprosic, aby jakis lek na te alergie znalazla. Takze jestem dosc mocno wkur....

Dzisiaj mialam pojsc na konferencje, ale nie mam z kim mloda zostawiac, wiec siedze w domu

Milego dnia :)

Anuśka, marissith lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domi pierwszy raz w zlobie plakal (przynajmniej ja pierwszy raz to widzialam). Tak to nigdy nie bylo problemu, robil mi papa zanim ja mu zrobilam i ruszal do zabawy. A od urlopu jakby nie ma ochoty tam chodzic. Dzisiaj go zaprowadzilam i wyszlam doslownie na chwilke bo zapomnialam czegos z wozka ale jak wychodzilam za bramke to widzialam ze domi ma buzie w podkowke. Jak po paru sekundach woriclam to juz buzia zaplakana i lezki na policzkach :(. Serce mi sie kraje. Nie wiem co sie stalo, ze nagle teraz nie chce tam byc.

I tak sobei mysle czy jednak nei zabrac go z tego zloba. Tylko boje sie ze nei dam rady z brzuchem a potem z dzieckiem a Domi bedzie mogl isc do przedszkola dopiero od nastepnego lata :/

I co tu zrobic.

ANUSKA - ale rewelacyjna wiadomosc :D.
    PIRI PIRI gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:28

Anuśka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Beszko, nie No spoko luz, ogarnę temat ubranek (choc nadal nie wiem co przygotować), dzis mam nadzieje zabrać od koleżanki sporo. No i z tym brakiem ubranek to chodzi mi o to ze patrząc na ilośc ubrań Ani to dla małego nie mam nic.
    Odnośnie pepuszka to przegięcie, jak można nie zauważyć ? Maz ma racje, niech idzie do lekarki i zrobi jazdę.

Zaraz przyjdzie teściowa pobawić sie z Ania wiec ja ogarnę sobie szafę Ani, przesegreguje i włożę juz letnie.
    U mnie dzis leje....

Aniu, a miałam pytać jak wrazeńia po takiej wiadomości. Zyćze zdrowych maluszków, i aby drugi nadrobił :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej moja kruszynka dalej wyje nocami z bolu dziś kontrola dziąśła nadal bordowe jakiś krostki w buzi masakra :( podejrzewam cos ala bostońska :(

Lara ja tez myslałam ostatnio w czym maluszka ze szpitala wezme hehe jakoś latem nie miałam problemu a teraz trzeba bedzie o jakimś kombinezoniku pomysleć takim bez nóżek z dziurami do pasów w foteliku hehehe

Krokuś pełnia pełnia juz druga noc pod rząd masakra

Piri nono hmm moze kolejne bliżniaki forumowe :)

Anuśka trzymam kciuki a z jednojajowymi tak jest czasem ze jeden rozwija sie szybciej a drugi wolniej
    u mie jakby sie utrzymały oba byłyby dwujajowe :)

marissith lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jakas dziwna pobudka w nocy i 3 godziny nie umiała zasnać...no, ale mamy winowajcę...zapalenie krtani, czerwone migdały, szmery na tchawicy, ropny katar i ropiejace oczy...nieżły zestaw na dzień dobry....

Zdrówka i pogody ducha mimo wszystko!

EDIT: Beszko, plastruje się dzieci do 6 miesiaca zycia. Jeśli do tego czsau przepuklina się sama nie wchłonie nie ma szans. Madzię też czeka zabieg, ale nam kazali czekac do 3 urodzin żeby lepiej to zniosła. A ma naprawdę minimalną przepuklinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:34

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 2375 2376 2377 2378 2379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ