Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska, bo masz dwa! Może dlatego.. Nie stresuj się, przecież jakby było coś nie tak, to by co powiedzieli. Gratuluję!
Kroko, tobieteż, co do odpieluchowania, to różnie. Czasem są wpadki czasem kilka dni bez.. Jak się zsika, to chodzi, jak zombi hehe, od razu z płaczem, takim zalosnym, bo my mokro..
Ale newsy, piri piri gratkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 16:52
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Wow, ale informacje !!!
Gratuluje wszystkim bliźniaków, bet i udanych wizyt
Mnie napierdziela krzyż, brzuch sie spina, ale poszłam porobić na ogródku to mam. Pozatym Ania postanowiła spac niecała godzinę, a kolejna wisiała na mnie płacząc i wołając tatę.
Zjadła zupę i poszli na plac zabaw. Ja kończę robić bigos i pomaluje paznokcie.
Dzis wybrałam białe maluszkowi ubranka, ale przeraziłam sie bo nic nie nadaje sie do zabrania małego ze szpitala, a jak juz mam fajny komplet to na 62. Jutro jadę do koleżanki i ma dla mnie przyszykować jakaś pakę po swoim synku. Mam nadzieje ze cos znajdę na 56. A jak nie to musze uderzyć do sklepów. Generalnie mało rzeczy mi sie podoba, tych chłopięcych. Wczoraj w ciucholandzie kupiłam małemu jedne body No i Ani dwie bluzeczki. That's all.
Jutro rano ma przyjść teściowa posiedzieć z Ania (lub jeśli bedzie pogoda to wspólnie pójdziemy na plac zabaw) a ja mam góóóóre prasowania. Powiedziała mi dzis ze sie nie szanuje bo powinnam leżeć a nie chodzić. Ale bez jaj. Przecież nie zalegne w łożu bo mi cukry skoczą hehe.
Wlasnie wrabalam arbuza (wg mojej dietetyk nie powinnam bo ma mnóstwo cukrów) a ja po nim mam cukry cacy
Aaaaaa i u nas dzis siusiu w majty poszło ale za to jak przyszedł tata to pokazała jak pięknie umie siadać na nocniku, i to by było na tyle. Bo tylko siedzieć chce, nic wiecej.Anuśka lubi tę wiadomość
-
Ja dzis pierwszy raz bylam w zarze kids i matko jakie piekne rzeczy i nie ze specjalnie drogie bo spodenki np za 30 albo tshirt za 15, ale z drugiej str te spodenki moge uszyc sama za 10zl max.. ale jakie piekne!!!
Mialam oszczedzac a kupilam sobie stanik za 200, ale na bieliznie nie oszczedzam i ponad 250 w serwisie samochodowym (wymiana zarowki)" -
Kroko, poki co sama nie wiem w czym te dziecko mam zabrać ze szpitala, dlatego mam wrazenie ze ńic sie ńie nadaje. Zobaczę co jutro koleżanka mi da.
Zgredzia, Ty stanik za 200 a ja do karmienia za 19
Uciekam spac bo krzyż chce mi pęknąć na pół. -
Kroko, może coś było.. Mogę dzieci obudzily się równo razem po 2.. Tymek przyszedł, a że już Patryk był w naszym łóżku, to został odesłany, gdy młody usnal poszłam do Tymka ale już spał.. Patryk obudził się w sumie trzy razy.. Moja aplikacja pokazuje że miałam dziś 1h2min snu głębokiego.. Szał
-
Wczoraj była pełnia, może jeszcze na Was oddziałuje
U nas dzisiaj spokojnie i normalnie aż się wyspałam Szok
Marychna już śpi w swoim pokoju i też ładnie całe noce przesypia Czasem tylko jak się odkopie i zmarznie to się budzi. No i wtedy muszę do niej iść
Teraz chyba czas na szybkie odpieluchowanie, bo jakoś sobie nie wyobrażam biegania z bliźniakami i jeszcze z Mańką
Maniek u mnie to już drugie bliźniaki w tym roku Ta ciąża, którą straciłam też była bliźniacza. Podobno takie jest trudniej donosić. Mam nadzieję, że tym razem się jednak uda
Trochę się martwię o tą mniejszą kijaneczkę, bo to są jednojajowe więc powinny się rozwijać tak samo, a to mniejsze jest o 4 dni spóźnione. No ale mam nadzieję, że jakoś ruszy i dogoni starszakaKrokodylica, marissith lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Anuska, gratuluje! Podwojne szczescie
Piri, gratulacje.
Korko, ciesze sie, ze z malenstwem wszytsko ok
Spokojnych tygodni ciazy dziewczyny
Zgredko, i jak maly., jestes na chorobowym czy pomaszerowal do zlobka?
Manku, jak otwarcie firmy?
Lara, wspolczuje Ci tego rozejscia
Co do ubranek do szpitala, to szukasz czegos specjalnego?
U nas chlodno bylo, gdy chlopakow rodzilam (kwiecien i czerwiec). Mieli body ipolspioschy, drugi mial pajaca. Na to jeden mial pajaca z polarku, takiego grubszego i czapke. Drugi mial sweter i spoiochy z welny plus czapke. Przygotowalam ubranka na wyjscie na ladna pogode i na chlodniejszy dzien ja wszyyskie ubrania po chlopakach oddalam kuzynce, tak bym ci cos podeslala. Moge sie mamy zapytac, aby sor.czy cos zostalo.... na pewno bede miala jakies ubrania ciazowe do oddania. Tylko musze ich poszukac, jak w Pl bede. Bo worek ubran cizowych, ktore mialam tutaj - wrzucilam do kontenera.....
My wczoraj bylysmy w osrodku zdrowia na kontroli 2 latka. Mloda dluga i chuda (chociaz jej brak, wzrost jaki H ma teraz, osiagnal duzo wczensie...no ale lekarz mowi, ze wysoka, jak na swoj wiek - patrzac na statystyki norweskie). Niestety mala ma przepukline pepkowa. Wsciekla jestem. Maz to nawet do sadu chce pojsc. Trzech lekarzy jej pepek ogladalo. W tym chirurg (tyle ze jakis rusek, ktory potrakotwal nas okropnie, pt.z czym wy tu orzychodzicie, dajcie mi orawdziwy przypadek chirurgiczny). Od poczatku katalsimy do lekrzy, bo pepek sie babrla. Potem, bo kawelek pepowiny utknal w srodku, potem, bo pepek dziwnie wygladal. Rozmawialmysmy z mama,z e wyglada to na przepukline, no ale przeciez 3 lekarzy ogoladalo, tyle razy, to na pewnoe nie ma, skoro nic nie powiedzieli. Wczoraj, sama diagnoze postawilam. Weszlam do gab.i na pyt.jak idzie, pow.,ze mysle, ze mala ma przepukline. Doktorka obejrzala i potwierdzila. Kazali poczekac rok. Plastrow tutaj nie maja. Mama ma mi kuoic w PL. Wiecie czy mozan je zakupic bez recepty., uzywala kotras? Pomogly?
Do tego mala jest przeziebiona od wielkanocy olus ma jakas wysypke, ktora pojawia sie i znika. Lekarka stwierdzila, ze to alergia. No ale ze leki tutaj maja silne, to tez mama ma mi z PL fenistil w kroplach przywiezc, grrrrr pewnei maja cos tez i tutaj, ale lekarce sie szukac nie chcialo. No i mloda prawdopodbmiemospe przeszla. Panowala na wyspie. Mloda miala trzy krostki na brzuszku.
Maz chce w przyszym tyg.pojsc do naszej lekarki, poinformwac o przepuklinie, ktorej przez 2 lata nie zauwazyla oraz poprosic, aby jakis lek na te alergie znalazla. Takze jestem dosc mocno wkur....
Dzisiaj mialam pojsc na konferencje, ale nie mam z kim mloda zostawiac, wiec siedze w domu
Milego dniaAnuśka, marissith lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj Domi pierwszy raz w zlobie plakal (przynajmniej ja pierwszy raz to widzialam). Tak to nigdy nie bylo problemu, robil mi papa zanim ja mu zrobilam i ruszal do zabawy. A od urlopu jakby nie ma ochoty tam chodzic. Dzisiaj go zaprowadzilam i wyszlam doslownie na chwilke bo zapomnialam czegos z wozka ale jak wychodzilam za bramke to widzialam ze domi ma buzie w podkowke. Jak po paru sekundach woriclam to juz buzia zaplakana i lezki na policzkach . Serce mi sie kraje. Nie wiem co sie stalo, ze nagle teraz nie chce tam byc.
I tak sobei mysle czy jednak nei zabrac go z tego zloba. Tylko boje sie ze nei dam rady z brzuchem a potem z dzieckiem a Domi bedzie mogl isc do przedszkola dopiero od nastepnego lata
I co tu zrobic.
ANUSKA - ale rewelacyjna wiadomosc .
PIRI PIRI gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:28
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Hej,
Beszko, nie No spoko luz, ogarnę temat ubranek (choc nadal nie wiem co przygotować), dzis mam nadzieje zabrać od koleżanki sporo. No i z tym brakiem ubranek to chodzi mi o to ze patrząc na ilośc ubrań Ani to dla małego nie mam nic.
Odnośnie pepuszka to przegięcie, jak można nie zauważyć ? Maz ma racje, niech idzie do lekarki i zrobi jazdę.
Zaraz przyjdzie teściowa pobawić sie z Ania wiec ja ogarnę sobie szafę Ani, przesegreguje i włożę juz letnie.
U mnie dzis leje....
Aniu, a miałam pytać jak wrazeńia po takiej wiadomości. Zyćze zdrowych maluszków, i aby drugi nadrobił -
hej moja kruszynka dalej wyje nocami z bolu dziś kontrola dziąśła nadal bordowe jakiś krostki w buzi masakra podejrzewam cos ala bostońska
Lara ja tez myslałam ostatnio w czym maluszka ze szpitala wezme hehe jakoś latem nie miałam problemu a teraz trzeba bedzie o jakimś kombinezoniku pomysleć takim bez nóżek z dziurami do pasów w foteliku hehehe
Krokuś pełnia pełnia juz druga noc pod rząd masakra
Piri nono hmm moze kolejne bliżniaki forumowe
Anuśka trzymam kciuki a z jednojajowymi tak jest czasem ze jeden rozwija sie szybciej a drugi wolniej
u mie jakby sie utrzymały oba byłyby dwujajowemarissith lubi tę wiadomość
-
U nas tez jakas dziwna pobudka w nocy i 3 godziny nie umiała zasnać...no, ale mamy winowajcę...zapalenie krtani, czerwone migdały, szmery na tchawicy, ropny katar i ropiejace oczy...nieżły zestaw na dzień dobry....
Zdrówka i pogody ducha mimo wszystko!
EDIT: Beszko, plastruje się dzieci do 6 miesiaca zycia. Jeśli do tego czsau przepuklina się sama nie wchłonie nie ma szans. Madzię też czeka zabieg, ale nam kazali czekac do 3 urodzin żeby lepiej to zniosła. A ma naprawdę minimalną przepuklinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:34