X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri mam na marcówkach taką dziewczynę co kp w ciąży, i ponoć jeśli ciąża nie zagrożona i gin nie zakazał seksu to i kp można

Kotka ja zamówiłam książkę "Kasia i brzuszek mamy", jutro odbieram z księgarni.

Beszka współczuję zalanych sprzętów.

U mnie ciągle beznadziejne mdłości, a wczoraj wieczór gdzieś między 22 a 23 Zuzia strasznie płakała, chyba ją brzuszek bolał, ciągle musiałam ją nosić na rękach, dałam czopek viburcol i herbatki rumiankowej, w końcu koło 23 się uspokoiła.
    A mojego męża to myślałam że zabiję, tak mnie wczoraj przy tej sytuacji wkurzył! Nie mogłam długo uspokoić Zuzi więc kazałam jemu żeby ją wziął na chwilę a on do niej z nerwami że czemu się drze i że jest beksa. :/ Nosz ku*wa. I jakim cudem dziecko się nie uspokoiło???? Dziwne nie? To się wkurzyłam i wzięłam ją od niego i jedną ręką ją trzymalam a drugą robiłam tą herbatkę rumiankową a ten se poszedł spać. Myślałam że mu tętnicę przegryzę.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! U nas ta sama sytuacja...maz warknął na Toske, ze ma iść spać, co skończyło sie jeszcze większa histeria...a było to o 3 nad ranem, a ona sie chciała bawić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:53

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami cudowną nowiną :) Już jestem po wizycie i mamy oba serduszka :D Ufffff :D Ulga straszna :) Bałam się, że skoro nagle mdłości zniknęły i to krwawienie było to już nie zobaczę dwóch serduszek, ale jednak są i to mniejsze podgoniło trochę więc są prawie równe :D

ara, piri piri, PsotkaKotka, justta, Izoleccc, LaRa, Krokodylica, Smoczyca1, beszka, Lili83, Blondik, AlicjaaA, MANIEK lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie no to u nas tak nie ma jednak, mimo jak wspominalam metody Martina. Domi jak sie w nocy budzi i moj idzie do niego to by go nosil do konca swiata i uspokajal, ja tez wstaje po x razy jak trzeba. W srodku nocy tej metody nie stosuje bo wiadomo ze wtedy to cos sie dzieje, dziecku sie cos snilo albo chore.

Ide jesc ogorkowa i jedziemy dzisiaj nad bajoro :)

Moja kolezanka urodzila. Poprzednia miala cc i teraz chciala sn ale znowu jej zrobili cc (ale po rozpoczetej akcji, decyzje podjeto na miejscu) bo wg usg dziecko mialo byc duze (kolo 4kg) i bali sie ze blizna nie wytrzyma. Troch erozczarowana jest ale ja mysle, ze to mogla byc jednak dobra decyzja - z zewnatrz blizny sa ok ale w srodku to nigdy nie wiadomo a pekniecie macicy to jest masakra ktora najczesciej bardzo zle sie konczy...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka czekaliśmy na takie informacje! super!!! :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska suuuper wiesci hurraa

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska super info ;-) mam siostry blizniaczki ;-)

Kroko Leo nie idzie do przedszkola w tym roku, zobaczymy za rok jak bedzie, narazie chce zeby byl ze mna ;-) a przedszkole prywatne mamy za oknem po przeciwnej stronie wiec blisko, narazie razem poznajemy ten dziki swiat hihi

Lara juz niedlugo bedziesz miala bobaska ale super, coraz blizej, da sie ogarnac chiciaz czasami rece juz opadaja, zwlaszcza jak ma sie takie egzemplarze indywidualne hihi fajnie jest ubaw popachy, czasami lzy po plecach l, ale fajnie miec wiecej dzieciakow, prawda?

Co tam u was jeszcze laseczki, my jutro na 50 rocznice slubu rodzicow moich idziemy na imprezke, bedzie sie dzialo ;-)

Buziaki

Anuśka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka super wieści.

Summi toteż nie bez powodu zawsze powtarzam że faceci to tępe ch*je...

Kotka ja przez tydzień żarłam ogórkową bez opamiętania a teraz na samą myśl mi niedobrze. O losie.

justta udanej imprezy. :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, super, wiedziałam ze bedzie dobrze, oby maluchy teraz ładnie sie juz rozwijały i ńie denerwowały mamuśki :)

Justta, poki co im bliżej tym bardziej jestem przerażona. Dzis włączyłam ostatnie pranie małego, nawet juz wyschło. Mam 1,5 m prasowania, wszystko dla małego, ale kącik nie jest jeszcze ogarnięty. Zostały pieluszki i kocyki. Ale jest tak ciepło ze to juz w każdej chwili mogę przeprać.
    Ania dzis ma gorączkę 37,0-39,0 w takich rozbieżnościach, podałam lek i mam wrazenie ze jest lepiej. Obstawiam gardło, wiec psikam unibenem.

Kroko, dziwie sie ze nie zagryzłas małża. W łeb bym przywaliła na opamiętanie!

Do pozniej!

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Anuśka czekam na wieści :)
    Czy któraś z was kp w ciąży? Oczywiście od gina usłyszałam, że mam natychmiast odstawić Młodą... nie da się, po prostu się nie da. I tak ograniczyłam ilość karmień do 5-6 na dobę (z pierdyliona, z czego 8 w nocy)... weź nie daj jak ona tak płacze :(

Ja. Sorry za polubienie posta, nie mialam takiego zamiaru

Moj jest nadal karmiony pare razy dziennie i milion razy w nicy ;(

Anuska: super ;) no to szukaj imion, ale sie pofarcilo

Jussta: tocos pozno Cie rodzice mieli, juz 50ta rocznica wow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:03

Anuśka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara najchętniej przegryzła bym mu tętnicę ale nie chce mu robić awantur przy Zuzi bo ona to bardzo przeżywa i jest jeszcze gorzej.
    Ale poczuje gniew sauronu w odpowiednim momencie!

piri piri, Summerka lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piri, moja znajoma karmiła piersią przez cała ciąże, jeśli wszystko sie dobrze rozwija i ciąża nie jest zagrożona to nie ma przeciwwskazań.

piri piri lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Anuśka gratulejszyn
    Kroko co za dziad!
    Zgredzia powiedz, gin Ci coś mówił, że masz odstawić? Jak się czułaś?
    Jestem tak zmęczona jak koń po westernie... serio, padam bez sił.

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piri: nie, nic mi nie mówił, ale u mnie ciąża nie była zagrożona, a i poprzednia była wzorcowa, no i zero przeszłości z poronieniem, więc może dlatego Twój gin dmucha na zimne, ja karmiłam też dosyć krótko, bo zaszłam w 7 miesiącu Łucji, a karmiłam ją już wtedy rzadziej, ostatni raz na pewno w styczniu karmiłam, a urodziłam w czerwcu..
    jak się czułam ogólnie w drugiej, a no bardzo zmęczona, od razu też złapała od Łucji rotawirus uważam, że jednak organizm do drugiej ciąży powinien się zregenerować, a karmienie na to jednak nie pozwoliło, więc rozumiem Cię bardzo dobrze kiedy piszesz o zmęczeniu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piri ja też jestem padnięta jak koń po westernie, a po tym dniu to już w ogóle.
    Na kiedy masz termin?

marissith, piri piri lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piri: śliczny suwaczek :) wygląda na taki dla chłopaka? a Ty sama co byś chciała? a raczej kogo (przepraszam)
    a Kotka?
    kto jakie ma zapatrywania?

bylam dziś rano z dziecmi na spacerze, wstąpiłyśmy na lody "good lood" naturalne, wzielam małej czekoladowe (malutką gałkę poprosiłam, bo jedna jest olbrzymia, a i tak dostała dużą) dla mnie karmel z solą dla niej czekolada, bo uznałam, ze będzie najbardziej naturalna z dostępnych smaków, ja sama nie lubię lodów czekoladowych, ale te były...cu do wne po prostu orgazm przez kubki smakowe

Krokodylica, marissith, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala teraz dziewczynke oczywiscie :). Ale maz chyba znowu siurka zmajstrowal bo widzial cos na usg. Ja tam nic nie widzialam, ledwo co nogi i rece widze. Ale to byl 12tc wiec jeszcze bardzo wczesnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ok 11-13 stycznia, inaczej z usg niż z om.
    Zgredzia mi to wszystko jedno. Stary powiedział, że chłopak wyrównałby trochę rozkład sił, ale z kolei z dziewczynką wie już co i jak ;) u mnie w rodzinie jest pierwsza dziewczynka, później chłopczyk u niego idzie parami :P na dwoje babka wróżyła :D

Jessssu jak mnie muli :/

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisj myslalm tez ze zamorduje mojego. domi poszedl baaaardzo pozno spac bo prawie o 23ciej (na imprezie bylismy) wiec wiadome bylo, ze pewnei pospi do 8 przynajmniej. Rano obudzil nas placz i moj maz wyskoczyl z lozka i pobiegl robic mleko, wszedl do pokoju, odslonil okna, dal mleko i zabawki do lozka. Domi nie byl zadowolony i poplakiwal i wolal "mamuusia".
    A wiecie ktora byla? 6:00.....Bo on nie spojzal na zegarek....No zadusic chcialam.
    No to poszedl znowu, zabral zabawki, zaslonil okno. Ja poszlam wzielam na rece, i nawijalam o lokomotywie po cichu. Zasnal....Ale po 15 min przed oknem zaczela walczyc sroka z wrona....Wiec znowu sie obudzil, znowu poszlam i ululalam ale juz nie pospal dlugo.

No ale moj si ebedzie dzisiaj z nim meczyl ;) bo pojechali pociagiem na wycieczke a ja mam wolne i ide na spotkanie z polonia. Mialam isc razem z D i mezem ale on stwierdzil ze sie tam pewnei bedzie nudzil i on tak bardzo chce z DOmim na wedrowke, ze pracuje caly tydzien i mu sie nalezy... No to niech ma. Zwlaszcza, ze spotkanie sobei o beznadziejnej godzinei wymyslil, o 12tej...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Anuska - super wieści, gratulacje!!!

Ja jestem chora - gardło mnie boli, oczy ropieją...mysle, ze to na tle alergicznym, ale kto wie? Jestem wściekła, bo jeśli dostanę antybiotyk, to może byc z operacji nici, bo wyniki musze mieć idealne;(a czekałam 3 lata!!!

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ