X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ańia ma jakaś delikatna wysypkę, ale na całym ciele, zastanawiam sie czy to nie od ogórków małorolnych, ktore lubi i ostatnio je codziennie? Chyba musze je odstawić. A jak nie zejdzie to lekarz.
    Wlasnie śpi a ja po kawce i ciastku zabieram sie za prasowanie. O dziwo cukry mam po tym boskie.
    Obiad juz prawie gotowy, wiec Spokoj.

Co to za drzewo, z którego leci tyyyyle żółtego proszku, ze wszystko mam upierzone, okna, parapety, auto, balkon, wszystko.....i jeszcze żółte dziadostwo do domu sie pcha :/ fuck.....

Miłej niedzieli, u mnie bedzie mega aktywna :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piri to rodzimy razem ;)

Summi oby choróbsko odpuściło!

Lara nie wiem co to za drzewo.

Ja dzisiaj zaliczyłam pierwszego rzyga. :/ a niedobrze mi tak cały dzień że masakra.

piri piri lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolty to rzepak, alr to nie drzewo :D

Summerka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka nie schodzi, podaje calcium ale słabo to idzie bo Ania pije tylko czysta wodę mineralna a calcium ma kolor różowy i smak malinowy....
    Daje sobie czas do jutra i jeśli nie zejdzie to pójdę do lekarza.
    Dzis mam zamiar umyć ze dwa okna, No moze trzy.

Miłego poniedziałku !!!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi trzymam kciuki, jak zdrówko?
    Nina przespała całą noc bez cycusia! Szok! Pierwszy raz i pewnie ostatni ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jest wapno w syropku, ma dobry smak, może wypije łyżeczkę?

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Lara jest wapno w syropku, ma dobry smak, może wypije łyżeczkę?
    Ooooo dzięki za cynk, podejdę zatem do apteki.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kurde ciezko mi sie zorganizować zeby wam cos popisać ale czytam :)
    Anuska super wieści.
    Piri ja tez karmiłam będąc w ciazy moja gin nie miała nic przeciwko.
    Kroko a jednak rzyg był ... buuu oby to tylko jednorazowo.
    Zgredka tez nie lubie czekoladowych ale mam we wro jedna lodziarnie ktorej czeko mi smakuje:)
    Summi cholera to kuruj sie czosnek wit C 1000 i leżakuj zeby dziadostwo sie nie rozwinęło. Chyba jakiś wirus bo jagoda cały tydz była w domu dzis ja dałam do żłobka ale nie jest 100% zdrowa i cały czas mysle czy dobrze robie bo tylko jakieś resztki kaszlu zostały. Leki wciąż jej daje do środy zgodnie z zaleceniami dr.
    Kotka jak czytam Teoje posty odnośnie " dyscypliny" w wychowaniu dzieci to najcześciej sie z Toba zgadzam ale widzę ze Ty często inaczej odbierasz słowa co powoduje ze brzmienie tego co piszesz wydaje sie surowe. Ot taka refleksja mnie naszła:)
    Ciekawa jestem czy bedzie u Ciebie dziewczynka bo Ty na tej diecie byłaś cały czas tak?
    U mnie full roboty no nie wyrabiam trochę ale wciąż walczę. Oby tylko z tego kasa była to bede zadowolona :)

Anuśka, piri piri lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano bylam na diecie na dziewczynke ale w sumei to nie trzymalam sie jej niestety w 100% a w badaniach wyszlo jednak ze tylko te ktore w odpowiednim czasie wspolzyly (czyli do max 2 dni chyba przed owu)i trzymaly diete w 80% urodzily dziewczynke.
    Ja w zasadzie staralam sie jesc malo soli ale czesto sobie odpuszczalam. Jadlam w sumie tylko jak zalecono dodatkowo magnez i wapn.

no moze tak wynika z moich postow. O ponoc jestem za mietka ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek weź mi nawet nie mów, rzygać mi się chce jak nie wiem. :(

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek pisz mi tu więcej, do kiedy karmiłaś i jak się czułaś?
    Kroko, łączę się w bólu, rzygajmy tęczą
    155095_dqwevxcpmzrk5tjg6i8obl3f19n0uyahs427.gif

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ja wciąż czekam na zwrot telefonu z serwisu- już ponad 2 tyg nie oddają, masakra, wiec dostęp do internetu mam bardzo ograniczony..

Współczuję ciążowych dolegliwosci..

Ogromne gratki dla Anuśki za 2 serducha, bo chyba jeszcze nie pisałam :-)

U nas jakoś leci, staramy się spędzać z Tomkiem jak najwiecej czasu i głównie na placu zabaw przed blokiem, bo tydzień przed weekendem był bardzo osowiały, jakiś taki smutny, nie chciał wracać ze żłobka do domu..dało mi to do myślenia, że może mimo iż jesteśmy z nim cały czas po żłobku, to nie okazujemy mu wystarczająco dużo zainteresowania, ostatnio idąc na łatwiznę chodziliśmy z nim na przemian do jednych i drugich dziadków, żeby sami mieć trochę luzu. I rzeczywiście, po integralnym na maxa weekendzie i dzisiejszym dniu (Tomek nie był dziś w żłobku) jest ogromna poprawa, znowu uśmiechniety, szaleje, daje buziaki..także pstryczek w nos dla nas aby się opamiętać.

Wybaczcie, że tak o sobie praktycznie tylko, ale czytałam masowo i wiadomo jak to jest..

A, właśnie. Może któraś mamusia synka z rozmiarem bucika ok 24 byłaby zainteresowana sandałkami? Wstawiłam na bazarek, bo wylicytowałam nowe na allegro- z opisu niby 25/26, ale niestety na Tomka za małe..a bardzo mi się podobają.
    Ostatnie ogłoszenie na stronie
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,201.html

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co dl "planowania płci" to ja w dietę jakoś słabo wierzyłam. Za to intensywnie starałam się, aby udało się z metodą testów owu,czyli płodzenie max do 2-3 dni przed owu. No i mam dziewczynkę, nie wiem czy metoda zadziałała, czy kwestia przypadku hehe. Za to z Tomkiem też by się zgadzało, bo tworzyliśmy go dokładnie w dzień owu ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    A jeszcze co dl "planowania płci" to ja w dietę jakoś słabo wierzyłam. Za to intensywnie starałam się, aby udało się z metodą testów owu,czyli płodzenie max do 2-3 dni przed owu. No i mam dziewczynkę, nie wiem czy metoda zadziałała, czy kwestia przypadku hehe. Za to z Tomkiem też by się zgadzało, bo tworzyliśmy go dokładnie w dzień owu ;-)

Ja tez ribilam testy i wyszlo ze owu byla 2 dni pozniej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też słabo się odzywam.. Wybaczcie..

Mamy bardzo intensywny okres.. Wiecznie gdzieś jeździmy, ciągle coś trzeba zrobić.. Jutro jadę z chłopcami do mamy, zostawiam ich tam i jadę z siostrami do Zakopanego. W międzyczasie organizacja urodzin Tymka, piniate robię, szukam animatora, menu, tort planuje.. No i komunia.. Nie mam się w co ubrać.. Myślałam o kombinezonie.. Sama nie wiem..
    Mam trzy typy..

Ja na początku też seksilam się przed owu, ale jak po 10 m- cach nic nie wynikało, to było mi wszystko jedno, byle było..

Alicja dobrze, że Tomuś do was " wrócił". Jak to czasem dzieci dają nam do myślenia..

Anuska, nie wiem czy gratulowalam, cieszę się z naszych pierwszych bliskich bliźniaków

Kroko, współczuję mdłości, i zygow.. Buuu, oby nie było powtórki z rozrywki, bo ciąża z Zuzia cię mocno zmęczyla.

Reszcie ciężarówek też życzę lekkiego Przebiegu.

Wrozko buziaki

Jak tam Madzia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 09:09

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko a jednak kurcze oby cie nie meczyło tak bardzo ja z Zuzią

ja nadal mam zgage wieczorami :(

co do płci u nas obie panny byly "zrobione" co najmniej 2 dni przed owulką hehehe teraz tez mam przerwe w okolicy owu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ale sobei dobre zarcie zrobilam ;D. A jakie proste! Granapadano plus smietana i pomidorki koktajlowe do makaronu.

A teraz do rzeczy.

Wczoraj znelezlismy fajna oferte mieszkanie. Wiecie ideal to dom z ogrodem w centrum miasta ale przy slepej ulicy (zeby nie bylo glosno), sklep na przeciwko ;).

To sa tak jakby dwa mieszkania, jedno na parterze (4 pokojowe) i jedno pod nim (2 pokojowe+lazienka), mozna je polaczyc a mozna na przyklad to drugie wynajmowac. DO tego jest kawalek ogrodka, dwa balkony (z czego jeden wychodzi na tenze ogrodek a drugi jest przy kuchni), duuuza kuchnia, spora lazienka. 15 minut spacerku do najwiekszego tutaj parku. Nie jest to scisle centrum ale jednak dosc centralnie polozona dzielnica, autobusy i tramwaje 5min od domu.

najwiekszym minusem jednak jest to, budynek lezy na skrzyzowaniu ulic co oznacza ze kazde auto zanim pojedzie dalej na chwile sie zatrzymuje poczym dodaje glosno gazu. To jest naprawde spora roznica do tego jesli auta poprostu przejezdzaja.

No i druga sprawa to sklepy. Musza gdzies byc tylko nie wiem gdzie. My sie rozleniwilismy bo tutaj Aldi mamy praktycznie po drugiej stronie ulicy plus dwa lidle zaraz obok i niedaleko rozne warzywniaki.

Ehhh jak zobaczylam ta oferte to wiedzialam ze cos tam musi byc nie tak...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez widzicie na moim suwaczku ze Domi ma rok, 4 tygodnie i jeden dzien?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Czy wy tez widzicie na moim suwaczku ze Domi ma rok, 4 tygodnie i jeden dzien?
    tak

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jol Piri karmiłam 4 miesiące od zajścia w ciąże bo Jagoda sama sie w koncu odstawiła. Ale lekarz mi nie zabraniał karmić.
    Wow Konwi Ty tez zalatana... powiem Ci tak : z taka sylwetka nawet w worku po ziemniakach bedziesz wyglądać jak milion dolarów :)
    Lara a Ty te okna pucujesz? Jak sie czujesz?
    Summi jak zdrówko ?
    Wróżko a co u Ciebie?
    Kroko czy dzis jest lepszy dzień czy rzyganie Cie maltretuje ?
    My dzis na 16:40 mamy 2 dawkę szczepień dla Zuzu i odczuwam stres ... duzy bo ostatnio bardzo płakała po tych ukłuciach:( ... a na obiad pierogi z truskawkami ... ukłon w stronę Jagody która dzis wstała o 3:00 wyspana i rozgadana hej .

konwalianka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2385 2386 2387 2388 2389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ