Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
LaRa wrote:No ja nie jestem pewna czy to sosna bo w najbliższej okolicy sosny nie mam. Sa za to drzewa liśćmi przypominające kasztan i wiszą na nim żółte grona, sadze ze to to, ale co to za drzewo to ńie mam pojęcia (nieuk ze mnie).
Zgredzia, nie chce być zboczona ale rzuciło mi sie w oczy ilośc Twoich postów -
Biedra ale co ja mam szukac pokrzyw???? Jak to sie robi? Albo czy mozna kupic jakiś dobry???l
Lara hemoglobina w normie ale za mało czerwonych krwinek
Kotka nie czytam Zosi długich książek bo ja to nudzi...czytamy zazwyczaj kilka mniejszych i Jam siedzimy razem na kanapie jak jest w łóżeczku to po prostu zasypia ze swoim kotem -
Smoku, rzeczywiscie pokrzywa moze podnieść wyniki morfo. Kupujesz gotowa w saszetkach do zaparzenia. Nawet w biedrze jest smakowo tez ok bo chyba z trawa cytrynowa
Co do zbierania pokrzywy.....stara metoda mojej babci, zaparzała pokrzywe a po kąpieli musiałam płukać w niej włosy, były piękne, gęste, lśniące i silne i tak samo z rumiankiem No ale kto teraz bedzie za chwastami biegał? -
mi mama zbiera pokrzywę i suszy ale to musi być taka pierwsza pokrzywa, raczej z początku maja
można też zamiast suszenia wycisnąć sok i zamrozić, np. jako kostki lodu i potem dodawać do soków/koktajli
sok z buraka też ok, tylko pamiętaj, żeby nie pić od razu po zrobieniu, z 15 minut powinien odstać, ja lubię w połączeniu z jabłkiem i cytryną -
No tak Ara, właśnie przypomniałaś mi ze tez musiałam ta pokrzywe czy rumianek zanosić na strych, rozkładać i suszyć
Co do herbaty expresowki z pokrzywy, ja pije ja dla walorów smakowych, a jeśli rownież poprawia mi morfo to mam 2w1
Ania spi, ogarnelam mieszkanie, a teraz robię piradek w szafie z butami za oknem nadal dupiato
Anuska jak tam bliźniaki?
Ara, jak sie czujesz?
Smarta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 14:59
ara lubi tę wiadomość
-
Hej,ja na chwilę
Wczoraj miałam cofkę po otwarciu lodówki, więc od tej pory nie wchodzę nawet do kuchni. Teraz stary jedzie na zmywaku hahaha wreszcie widzi ile się tego zbiera przez cały dzień
Kroko łączę się bólu
Dzięki Maniek za odp. Na razie się cyckujemy, wygląda na to, że N.odstawiła się w nocy (3 noc pod rząd bez cyckowania, hell yeah!). W pn nowy gin, zobaczymy co powie.W pt idę do dentysty, niestety po pierwszej ciąży strasznie mi zęby poleciały i miałam 2 do kanałowego leczenia. Aż się boję co będzie teraz
Lara u mnie też pełno tego gówna lata, jeszcze topola bardzo pyli, ale na biało.
Pozdr.
zgredka lubi tę wiadomość
-
Piri: like za odstawienie, jest nadzieja ze i moj sie odstawi tymczasem jak wczoeaj zasnal po 21 to jednak przy przebosinach do slozeczka obudzil sie na dobre, skoki zabawy smiehy myslalam ze padne (wszyscy inni juz spali) wreszcie chyba kolo 24 padl to czemu ja sie obudzilam 5:40? Hee??