X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia. Z każdym dniem coraz bardziej oswajam się z tą myślą i podchodzę już do tego bardziej racjonalnie. Staram się coraz mniej użalać nad sobą i dzieckiem, a mam potrzebę by dowiedzieć się jak najwiecej o tym jak pomóc jej później po porodzie i jak sobie z nią radzić-karmienie specjalistyczne itp. Od sierpnia ruszamy na Warszawę do kliniki na lepsze diagnozy i szkolenia specjalistyczne.

Zapomniałam napisać z tego wszystkiego- gratulacje Smoku, nasze ciążowe grono się powieksza :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Dzieki Alu! Współczuje Wam tych złych informacji. Moge sie tylko domyślać jak sie czujesz i wspieram z całych sił! DziewcYny dobrze mówią...ale dobrze ze juz lekarz wykrył i jesteście w dobrych rękach. Mozesz jakos psychicznie sie nastawić i jak najszybciej zacząć leczenie i szkolenia. Nauczycie sie wszystkiego i dacie radę a najważniejsze ze ogólnie maluszek zdrowy jak to wróżka dobrze ujęła. Ściskam Cie mocno!!!
    Kroko zoska sika na trawkę ;)
    Boszzzz tak mnie cyce bolą ze masakra
    My dzis w domu bo wieje masakrycznie od wczoraj ale chłodniej chociaz troche

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku no widzisz, sikanie na trawkę jest ekstra hehehe

Alicja silna baba jesteś!

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co by wasi faceci powiedzieli gdybyscie chcialy jechac na dwa-trzy tygodnie z dzieckiem do waszych rodzicow na wakacje (on by nie jechal)? Moj robi problemy, bo jak on wytrzyma bez synka tyle czasu, ze to nie fair ze chce mu go na tak dlugo zabrac.

z jednej strony mysle sobie, ze chlopie ciesz sie bo wolna chata bedzie a z drugiej....Moj maz ma dzisiaj urodziny i z tej okazji pojechali oboje do Tropical Island pod Berlinem bo oboje wchodza za darmo (male dzieci i solenizanci za friko;). A ja sie ciesze ze mam wolny dzien ale jest mi smutno ze mnie tam jednak nei bedzie i nie bede widziec jak Domi sie tam cieszy. I ciezko mi sobei wyobrazic ze mialabym go nie widziec jeden dzien a co dopeiro tak dlugo....

ALA kazda informacja o tym ze cos z dzieckiem jest nie tak jest szkujaca i dolujaca wiec rozumiem, ze jestes podlamana. Ale tak jak dziewczyny mowia i tak jak wyczytalas to nie jest powazna wada i dacie rade a u malutkiej pozniej nie bedzie sladu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:53

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka sama rozumiesz swojego męża :) bo widzisz jest ci smutno ze Cie tam nie ma...2-3 tygodnie to jednak sporo czasu ale moze matki czuja inaczej ;) No ja bym napewno sie nie zgodziła gdyby moj chciał gdzies zabrać Zosię na taki okres

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Wy. Mój nie ma nic przeciwko wyjazdom, zresztą niedługo wyjeżdżam z Zuzią na 1,5 tygodnia do domku letniskowego odpocząć a mąż zostaje pracować i luzik, jeszcze mi ją sam zawiezie (trzeba rowerem, autem nie może).

Ja czekam aż Zuzia będzie starsza i będzie mogła z tatą gdzieś wybyć wliczając nocleg, bo teraz jest mamusiowa.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No co Wy. Mój nie ma nic przeciwko wyjazdom, zresztą niedługo wyjeżdżam z Zuzią na 1,5 tygodnia do domku letniskowego odpocząć a mąż zostaje pracować i luzik, jeszcze mi ją sam zawiezie (trzeba rowerem, autem nie może).

Ja czekam aż Zuzia będzie starsza i będzie mogła z tatą gdzieś wybyć wliczając nocleg, bo teraz jest mamusiowa.

No ale ten domek letniskow to najwyrazniej blisko jak ja rowerem zawiezie ;D. Ja do rodzicow mam prawie 300km ;)

SMOKU ja tez bym sie nie zgodzila ;).

Moj to tylko czeka az Domi jeszcze troszeczke bardziej rozgarniety bedzie i beda sobie robic meskie wyprawy ;)

Pamietam jak w tamtym roku bylam 3 dni bez DOmiego na takim zjezdzie. Bylo cudownie, samo to ze tam znowu bylam i to ze bez dziecka ;D, ale z drugiej strony to juz pierwszego wieczoru myslalam ze sie zaplacze ;), a teraz jest jesczez fajniejszy.

Wczoraj, poniewaz pogoda byla beznadziejna, to po zlobku realizowalam z Domim program nauki rysowania ;D i wymyslilam mu zabawe ktora bardzo mu sie spodobala - narysowalam na kartce drzwewo, domek, slonko itd poczym wycielam to samo w kolorowych kartonikach i Domi potem to przyklejal. Bardzo fajnie mu to szlo i dzisiaj tatus dostal z okazji urodzin ;).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wy to bawicie się z dziećmi ja to leniwa jestem i mało kreatywna kurde.Wy tu o jakiś liczeniach mój to do 3 potrafi liter nie zna. Dużo zwierzątek zna i potrafi powiedzieć hmmm mówi dużo i zaczyna składać małe zdania .Mamo co to jest ,mamo chcę chlebek ,mamo motor jedzie itd ale jakieś rysowanie czy przyklejanie olaboga ;D choć naklejki z kolorowanek uwielbia ale to klei po ścianie i podłodze ;P dużo rzeczy rozumie,co się dzieje wokół itd waży 14,300 :)

Hana dalej nie raczkuje ale za to dobrze pełza.Nie siada sama :( ale posadzona posiedzi ok 10-15 minut aż jej się znudzi i nabije guza lecąc ,bo nie wyciąga rąk i nie broni się ;/ i tyle ;P apetyt ma ogromny i zje wszystko i ciągle ;P waga 7,800 ubranka 86 ;D
    Mamy iść do neurologa,bo problem z mięsniami wygina stopy do wewnątrz i mocno podkurcza paluchy ma je tak spięte ,że szok.USG ciemiączka wyszło dobrze. Po akcji z upadkiem ma małe wklęśnięcie w tym miejscu oby jej się to zrosło i wyrównało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 14:45

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLODa z tego co wiem to dzieci nie powinno sie sadzac jesli same nie siedza...

Ah to teraz mnie tak natchnelo na kreatywne zabawy ;), a tak to tez len jestem i ide z Domim na plac zabaw co i tak pewnei woli.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem i zawsze bylam przeciwniczka szybkiego sadzania. W sumie zaczelam ja sadzac dopiero niedawno. Ekspertem nie jestem ale widze,ze jest na to gotowa siedzi ladnie prosto bawi sie tak widac ,ze lubi ta pozycje. Jestem ciekawa co neurolog powie ja obstawiam problem z miesniami dlatego jeszcze nie siada i nie raczkuje choc wiem,ze kazde dziecko jest inne i ma swoj czas na wszystko ale wole sie upewnic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 15:23

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka 17km ale jakie to ma znaczenie skoro i tak nie będzie tam przyjeżdżał i nie będziemy się widzieć?

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu glowa do gory najwazniejsze ,ze córcia ogolem zdrowa ,rośnie. Bedzie dobrze wierze ,ze to bedzie trudny czas ,bo rodzice lubia robic zdjecia pamiatkowe czy ludzie ogladac bobasa... moja mala miala naczyniaka miedzy brwiami dosyc widocznego to nie to samo ,bo wasz przypadek jest inny ale porownanie tez kazdy patrzy co ona tam ma itd. Ale bedzie dobrze zoperuja i bedzie tak jak byc powinno.

AlicjaaA lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

Alu, kciukam mocno. Ja wiem, jak to jest, gdy człowiek dowiaduje sie o tym, ze dziecko ma "problem", ale z perspektywy czasu powiem ci, ze nigdy nie jest tak złe, jak człowiek sie spodziewa, wiec głowa do góry, zwłaszcza, ze nie jest to aż taki problem.

My po wynikach na gliste - ujemne;) szukam dalej, choć zaczynam skłaniać sie ku alergii...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My mieliśmy wczoraj moją mamę. Po raz pierwszy od dawna zrobiliśmy zakupy razem. Bo tak to jedno zawsze biega za T. Byliśmy też na budowie. Dom rośnie. Mamy cichą nadzieję że klucze dostaniemy już może w sierpniu....

Alu na rehabilitację z T. chodziła dziewczynka z rozszczepem, nota bene Ala. Ona miała bardzo głęboki rozszczep wargi i podniebienia ale po operacji została niewielka blizna i ciężko się domyślić że coś było nie tak. Tak więc głowa do góry. Będzie dobrze :)

Krokodylica, AlicjaaA lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu, nie denerwuj się. Wiem, ze taak diagnoza to szok, ale traktuj " ta wadę" jako taki defekt kosmetyczny, bo tak naprawdę nim jest. Głupie spojrzenia i wypytywania olej. Chrzesnica mojego męża urodziął się z rozsczepem, teraz ma 2 latak i wszystko jest ok. Jakbyś miała jakies pytania pisz, podpytam szwagierkę.

Izolec, pokaż chatkę;)

Summerka, a jakie dziewczynki maja objawy, ze podejrzewalas glistę?

Dziewczyny, czy twardnienie brzucha to powód by jechac na ip?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- zalezy jakie twardnienie i czy dodatkowo cos sie dzieje. Mozliwe, ze sie przeciazylas albo po prostu Braxtony Ci sie zaczynaja. A jesli ma Cie to niepokoic to ja bym pojechala...

jutro sie odezwe, bo dzis juz padam.

dobrej nocki wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, jak twardnieje i boli to bym pojechała na ip.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie (moze ktoś sie orientuje) ile musze przepracować po powrocie z wychowawczego zeby przysługiwał mi zasiłek chorobowy? Miesiąc? 3 miesiące czy moze krócej?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja bym pojechała chyba, choć sama byłam z takimi objawami i zawsze okazywało sie to niegroźne, pytanie czy to twardnienie bolesne czy nie?

Co do objawów, a podejrzenia glisty- wysypka, kaszel przewlekły niewiadomego pochodzenia i zgrzytanie zębami, ale badania z krwi (podobno bardziej wiarygodne niż z kalu), wyszły ujemne. Zrobię jeszcze na owsiki, choć objawy sie nie zgadzają, ale obstawiam alergie, bo u Toski te objawy zniknęły, za to utrzymują sie u Zuzi.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam BLONDIK?

Dziecko (2latek) to jednak sobei tak nie budzi sie w nocy i nie placze bez powodu. Zawsze to sobie powtarzam i zawsze sie powod znajduje wczesniej czy poziej. Dzisiaj D obudzil sie o 2giej, uspokajal na rekach ale w lozeczku zaraz zaczynal plakac. Dalam pic, posmarowalam dziasla dentinoxem, spiewalam, wierszyki gadalam, poszedl tatus, no chyba z 5 razy tak. W koncu mnie olsnilo. Pielucha...Pelna byla od sikow ze nic dziwnego ze plakal, pewnie sie zimno robilo w dupke. Zmienilam i spal do 8 :).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2405 2406 2407 2408 2409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ