Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wyniki morfologi w ciazy moga odbiegac od norm. najlepiej skonsultowac z lekarzem.
ja za to wpisalam dane malej w wykresy na Belly i wychodzi na to, ze mala ma duuuzo za mala glowekosc udowa za to duzo wieksza...bruzszek tez w gornej granicy..juz sie zaczelam denerwowac. cale szczescie w poniedzialek wizyta u mojego lekarza...
-
hehehe już niczego nie czytam. Z resztą ja nie z tych co to zaraz google przeszukują. tylko chciałam spr czy przypadkiem to nie jest związane bezpośrednio z zagrożeniem dziecka. Sprawdziłam tylko poprzednią morfologię i było ładne 0,35... Na bank jakaś infekcja po prostu
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kochane za dobre słowo
Chłopiec mój rośnie, ufff ( bo miałam jakieś schizy ostatnio, że może nie ), mamy już prawie 2 kg (1960 g, dziś 31t + 4d). Poprzednia waga dla przypomnienia, 27+1 =1200, 28+1=1300. Przybyczyliśmy czyli w 3.5 tygodnia 660 g. Wymiary w miarę ładnie się pokrywają. Główka tylko o tydzień większa niż udko i brzuszekŁeb jak sklep...po mamusi
Takie ciekawostki, z wymiaru główki termin porodu wypada na 27.01, z brzuszka na 6.02 i uda na 5.02
Po świętach wizyta z badaniem dowcipnym szyjki, itp. Pytałam o szyjkę, wody płodowe...Mowi, że wszystko ok...hmmm. Oni tu wcześniej tam nie grzebią, że niby jeszcze nie czas. Pozostaje mi wierzyć na słowo. Położenie Młodego nadal łepetynką w dół, czyli nic się nie zmieniło od 27 tygodnia. Mamusia wylazła na świat dupką, Synek póki co "grzecznie" ułożony...biedna moja rodzicielka, umęczyła się ze mną
Cieszę się, że u Was po wizytach okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:57
Yasmin, Malenq, LaRa, Tamka, Lili83, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
całujcie mnie cioteczki w stópke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:20
Malenq, Yasmin, Nenaaa, Tamka, Lili83, CzaryMary, justta, Nieukowa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nenaaa wrote:Dzięki Kochane za dobre słowo
Chłopiec mój rośnie, ufff ( bo miałam jakieś schizy ostatnio, że może nie ), mamy już prawie 2 kg (1960 g, dziś 31t + 4d). Poprzednia waga dla przypomnienia, 27+1 =1200, 28+1=1300. Przybyczyliśmy czyli w 3.5 tygodnia 660 g. Wymiary w miarę ładnie się pokrywają. Główka tylko o tydzień większa niż udko i brzuszekŁeb jak sklep...po mamusi
Takie ciekawostki, z wymiaru główki termin porodu wypada na 27.01, z brzuszka na 6.02 i uda na 5.02
Po świętach wizyta z badaniem dowcipnym szyjki, itp. Pytałam o szyjkę, wody płodowe...Mowi, że wszystko ok...hmmm. Oni tu wcześniej tam nie grzebią, że niby jeszcze nie czas. Pozostaje mi wierzyć na słowo. Położenie Młodego nadal łepetynką w dół, czyli nic się nie zmieniło od 27 tygodnia. Mamusia wylazła na świat dupką, Synek póki co "grzecznie" ulożny...biedna moja rodzicielka, umęczyła się ze mną
Cieszę się, że u Was po wizytach ok
Moj maz ma wlasnie leb jak sklep ale w sensie wlasnei fizycznym. Boje sie porodu, moze na cesarke mnei wezma.
A jednak ide dzsisiaj na polowkowe. Zadzwonila i powiedziala ze mamy o 17 przyjsc wiec bedzie i badanie i koncert koled potem
. Taks ie ciesze
Btw. Praca sie chyba dla mnie znalazla. Mialam od stycznia do porodu siedziec w domu bo kontrakt mi sie teraz konczy. Ale problem byl taki ze te miesiace do terminu ochronnego beda do sredniej na macierzynski jako zero liczone (mimo ze bezrobotne bede dostawac). U szefa wyprosilam wlasnie jakies male stanowisko, bede czytac literaturetzn cos o elektronice co mnei w ogole nie obchodzi ale bedzie troche kaski za dwa miechy na pol etatu
. Czyli styczen siedze w domu a luty i polowa marca troche poruszam komorki szare
Nenaaa, Yasmin, Malenq, LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kotka, pisząc o swojej dużej głowie też miałam na myśli jej fizyczny rozmiar
Ale co z tego, że duża jak i tak wiatr hula, pustawo trochę w niej
Gratuluję pracy i kciuki za wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:56
-
Nenek, gratuluję dorodnego potomka! pocieszę Cię, ze u nas na każdej wizycie wychodzi, że głowa starsza od brzuszka i udka o jakiś tydzień
filozofów urodzimy, ot co
a udo u nas najmłodsze, hehe
mi ginka w szyjce grzebie na każdej wizycie... sama nie wiem co o tym myśleć... no bo co mam jej powiedzieć - proszę mi tam nie zaglądać? chociaż może zagląda ze względu na tę moją operację wcześniejszą i skrócenie szyjki macicy... może wtedy są takie obostrzenia żeby sprawdzać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:00
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili83 wrote:Kroko ale ty po dupie od nas dostaniesz ojojoj będzie bolało;)
też o tym pomyślałam...założycielka wątku co pasem przeważnie straszy...sama teraz pupsko swoje będzie nastawiać....
a tak poważnie, denerwuje mnie ta cisza od niej....Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
mi tez ginka na kazdej wizycie "zagląda"
aaaa i po porannym podmyciu, swedzenie ustałojupppiiiii
tak, a cisza od Kroko jest niefajnaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:07