Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:3 styczniówki już urodziły.........dzisiaj 4ta jest na porodówce, a to dopiero 12.12 ualalalalalalal moje koleżanki nie dały się do końca grudniówkom rozpakować....
-
nick nieaktualnysmoczku tylko to coraz bardziej przeraża....wiesz co innego patrzeć na suwaczek, że za 130dni poród, a co innego za 30 i bach...........
dziewczyna dzisiaj przekroczyła magiczną granicę "ciąży donoszonej" i skurcze się zaczęły....uhmmm u mnie ta magiczna granica 21.12:)Smoczyca1, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nie wiem dziewczyny, nie wymyslam, tak powiedział kalendarz ciazy:
Jesteś w 22 tygodniu ciąży
(21 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 6
Trymestr: 2
Wiek płodu: 19 tydzień
Data porodu:
24 kwietnia 2015
(pozostało 133 dni) -
No tak Lara, bo to 22 tydzień ciąży
skończyłaś 21, weszłaś w 22 i zaczął się 6 miesiąc
witaj
Malenq, chociaż ciocia Nena wmawiała nam, że poród nie jest koniecznością to chyba niestety nie do końca miała racjętakże wiesz - oby o czasie i z głowy!
tak coś czuję, że Kosia Wam prezent świąteczny zrobiMalenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:smoczku tylko to coraz bardziej przeraża....wiesz co innego patrzeć na suwaczek, że za 130dni poród, a co innego za 30 i bach...........
dziewczyna dzisiaj przekroczyła magiczną granicę "ciąży donoszonej" i skurcze się zaczęły....uhmmm u mnie ta magiczna granica 21.12:)kochana dasz radę i zobaczysz że wszystko będzie dobrze!!!!
musi być
Malenq lubi tę wiadomość
-
o ja myślałam, że jest tak
ale może jakiś u mnie błąd się wkradł
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży.
Więc Lara tym bardziej gratki
A co do Konstancji to też mi się tak wydaje jak TamceMalenq lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:Smoczku, z tego co pamiętam, to mnie też w 22 tygodniu belly zakwalifikowało na 6 miesiąc
bo to są tak naprawdę miesiące księżycowe, więc powinno być dokładnie 22,5-27 6 miesiąc
od 27 tygodnia - 7 miesiącbo ja zgłupieję
Malenq, Tamka lubią tę wiadomość
-
Nie mam pępka...a pamiętam, że miałam kiedyś, podejrzewam jednak gdzie mógł być. No nic, będę szukać.
Jakie rodzi, kto rodzi? Nie dajcie sobie nikomu wmówić, że też kiedyś musicieMalenq, Smoczyca1, justta, Tamka, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny