SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, tak psze Pani, dobra suplementacja to też czeski film, zgadzam się w całej rozciągłości zagadnienia :) I żeby nie było, że bagatelizuję. Mówię tylko, że są rzeczy i zdarzenia, których nie ogarniemy i nie przewidzimy.
    Nieukowa, ja większość ubrań mam na 62 cm. Jakoś tak boję się tych na 56, że za małe beędą. Taki schiz ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Matko przechodziłaś cholestazę? Bidulka... mam nadzieję, że jutro okaże się że wszystko ok u Ciebie :)
    A jak już przy temacie poniekąd jesteśmy mam pytanie co do nietrzymania moczu... wydaje mi się, że mam :/ może panikuję, ale to chyba nie np sączące się wody płodowe? Wody są bezbarwne prawda?
    No kuźwa przechodziłam bo jak się w domu skarżyłam, że mnie skóra swędzi to mi mówili "normaaaaaaalne, skóra Cię się naciąga. Smaruj bo będziesz miała rozstępy", Dobrze że to było lato i piłam jak smok. Jakoś mi przeszło, ale na badaniu z krwi coś tam jeszcze wyszło i gin mnie okrzyczał że jestem nieodpowiedzialna. Pewnie jestem... ale serio nie przypuszczałam ze świąd skóry może być groźny... nawet mi nie przeszło przez myśl że googlować takie coś. Jakby mi sie ktoś poskarżył, ze go skóra swędzi to bym mu odp - to się umyj :P

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Matko przechodziłaś cholestazę? Bidulka... mam nadzieję, że jutro okaże się że wszystko ok u Ciebie :)
    A jak już przy temacie poniekąd jesteśmy mam pytanie co do nietrzymania moczu... wydaje mi się, że mam :/ może panikuję, ale to chyba nie np sączące się wody płodowe? Wody są bezbarwne prawda?
    Smoczek, ze dwa razy jak kichnęłam, zdarzyło mi się posiusiać lekko w majty. Poza tym śluz bywa u mnie między innymi wodnisty...też się bałam, że to może wody uciekają, ale nie, to śluzy przeróżne i wiecznie mokro w gaciach :P

Smoczyca1, Yasmin lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się kochana, też by mi to wcześniej do głowy nie przyszło, że niby zwykłe swędzenie może przepowiadać coś tak groźnego. Ehhhh tyle tego i owego, że głowa mała, albo żeby nie grzebać w necie i z byle czym do lekarza czy szpitala nie lecieć :/ oszaleć można!

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Smoczek, ze dwa razy jak kichnęłam, zdarzyło mi się posiusiać lekko w majty. Poza tym śluz bywa u mnie między innymi wodnisty...też się bałam, że to może wody uciekają, ale nie, to śluzy przeróżne i wiecznie mokro w gaciach :P
    no mi się też wydaje że to siuśki ;) bo na wkładce kolor słomkowy i oczywiście wygooglowałam że to normalne, ale za tydzień mam wizytę więc nie omieszkam zapytać :)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nie znam z doświadczenia, ale w SR mówili, że to powszechne. A jak odróżnić od wód - twierdzili, zę to się da rozróżnić. Wody mają być białawe lub bezbarwne a nie zółte i nie mają zapachu. No chyba, że na bieliźnie widzisz zielonkawe coś i śmierdzi rybą. TO TAK< TO SĄ WODY, zakażone więc trza biegiem do gina.
    Trzeba ćwiczyć mięśnie kegla

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ehhhh tyle tego i owego, że głowa mała, albo żeby nie grzebać w necie i z byle czym do lekarza czy szpitala nie lecieć :/ oszaleć można!
    Święte słowa

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Nie znam z doświadczenia, ale w SR mówili, że to powszechne. A jak odróżnić od wód - twierdzili, zę to się da rozróżnić. Wody mają być białawe lub bezbarwne a nie zółte i nie mają zapachu. No chyba, że na bieliźnie widzisz zielonkawe coś i śmierdzi rybą. TO TAK< TO SĄ WODY, zakażone więc trza biegiem do gina.
    Trzeba ćwiczyć mięśnie kegla

No ćwiczę jak mi się przypomni ;)
    Właśnie dopiero dziś zauważyłam, wcześniej też miałam taką białą wydzielinę (ginka mówiła że normal) i zaczęłam nosić wkładki ale mówię wkładka lekko żółtawa więc staram się nie panikować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydzielina - ok

Biaława woda (jakkolwiek to rozeznać na bieliźnie) to problem.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka mówiła, że wydzielina ok więc to spoko, ale zdecydowanie nie służy mi lutka dopochwowa :/ wrrrrrr 2-3 dni stosowania i mnie swędzi

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musze Wam powiedzieć, że jak miałam te skurcze i przyjęli mnie do szpitala, to jak w nocy poszłam siku to zauważyłam, ze mam mokrusieńkie majteczki. Ale właśnie bez żadnych przebarwień, tylko całe po same gumki mokre. spanikowałam że wody odchodzą przy tych skurczach. A to się okazało że ja się tak bardzo spociłam pod kołdrą hahaha

Nenaaa, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ginka mówiła, że wydzielina ok więc to spoko, ale zdecydowanie nie służy mi lutka dopochwowa :/ wrrrrrr 2-3 dni stosowania i mnie swędzi
    a nie jest tam w ulotce napisane że jak zacznie swędzieć to należy przerwać stosowanie i zamienić na inny lek. Sprawdź. Coś mi się o uszy obiło, ale sama nie stosowałam więc nie wiem

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no ja nic ie widzę, ginka mi mówiła, że jakby swędziało to zamiast mam brać dupka ale staram się brać luteinę bo to zawsze dopochwowo i działa tam gdzie trzeba omijając żołądek... więc byle do wtorku :)
    Heh to żeś się potem zalała, nie dziwię się też bym spanikowała :)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, jesli mozesz, popatrz na składy tych kosmetyków i daj znac co o nich sadzisz :)
    z góry thx :*

http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?k101,serie-ziajka

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, prawdziwe nietrzymanie moczu to zaczyna się po porodzie..więc im bardziej wyćwiczone mięśnie, tym lepiej.. ja niestety mimo ćwiczeń fizycznych nadal z tym walczyłam.. poza tym żylaki odbytu, które "wyskoczyły" przy wysiłku podczas porodu..za wszystko się biorę zaraz po II porodzie :)

smoku, niestety lutka jest częstą przyczyną grzybicy.. na pewno nie jest sprzymierzeńcem.. zatem róznie może być

Yasmin, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale które konkretnie? :) tego tam jest multum :)

Pgólnie moja opinia o ziaji jest bardzo dobra. Na pewno będę stosowała, ale dopiero później (kąpiel)
    Maści pośladkowe mają super
    Składy nie powalają, ale ogólnie spoko rzeczy.
    Wciąż... zdecydowanie bardziej polecam babydream

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    poza tym żylaki odbytu, które "wyskoczyły" przy wysiłku podczas porodu..za wszystko się biorę zaraz po II porodzie :)
    A te żylaki się nie schowały? buuuuuu :/ boję się tego

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    hehe, prawdziwe nietrzymanie moczu to zaczyna się po porodzie..więc im bardziej wyćwiczone mięśnie, tym lepiej.. ja niestety mimo ćwiczeń fizycznych nadal z tym walczyłam.. poza tym żylaki odbytu, które "wyskoczyły" przy wysiłku podczas porodu..za wszystko się biorę zaraz po II porodzie :)

smoku, niestety lutka jest częstą przyczyną grzybicy.. na pewno nie jest sprzymierzeńcem.. zatem róznie może być

Ehhhh wiem wiem to dopiero początek ;) z nietrzymaniem to pewnie tak jak z rozstępami, nie chodzi mi o to że mają być jednocześnie ale jak ma być to będzie :/
    No dzięki za opinię o lutce...tak myślałam że mogą być po tym problemy powalczę jeszcze kilka dni i odstawię.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    A te żylaki się nie schowały? buuuuuu :/ boję się tego
    Też się boję, w ogóle wszystkiego z porodem związanego się boję wrrrrrr

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oswojonego hemoroida od kilku lat ;( a nietrzymanie moczu zaczelo mi sie ze 3 tyg temu od choloernego kaszlu ktory dalej mnie meczy. Mam spazmatyczny kaszel i zdarza mi sie przezs niego popuscic ale nie sadze ze trening kegli tu by cos zmienil, bo kaszle tak mocno :(

Patrze sobie na wozki, a tu znajduje cos takiego: najbardziej meski wozek swiata zrobiony dla zwaly przez skode :)
    wozek03-386410-e034cb812c53bb7ce,630,0,0,0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:31

Yasmin, justta, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ