Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yasmin, tak psze Pani, dobra suplementacja to też czeski film, zgadzam się w całej rozciągłości zagadnienia
I żeby nie było, że bagatelizuję. Mówię tylko, że są rzeczy i zdarzenia, których nie ogarniemy i nie przewidzimy.
Nieukowa, ja większość ubrań mam na 62 cm. Jakoś tak boję się tych na 56, że za małe beędą. Taki schiz
Yasmin lubi tę wiadomość
-
No kuźwa przechodziłam bo jak się w domu skarżyłam, że mnie skóra swędzi to mi mówili "normaaaaaaalne, skóra Cię się naciąga. Smaruj bo będziesz miała rozstępy", Dobrze że to było lato i piłam jak smok. Jakoś mi przeszło, ale na badaniu z krwi coś tam jeszcze wyszło i gin mnie okrzyczał że jestem nieodpowiedzialna. Pewnie jestem... ale serio nie przypuszczałam ze świąd skóry może być groźny... nawet mi nie przeszło przez myśl że googlować takie coś. Jakby mi sie ktoś poskarżył, ze go skóra swędzi to bym mu odp - to się umyjSmoczyca1 wrote:Matko przechodziłaś cholestazę? Bidulka... mam nadzieję, że jutro okaże się że wszystko ok u Ciebie

A jak już przy temacie poniekąd jesteśmy mam pytanie co do nietrzymania moczu... wydaje mi się, że mam
może panikuję, ale to chyba nie np sączące się wody płodowe? Wody są bezbarwne prawda?
-
Smoczek, ze dwa razy jak kichnęłam, zdarzyło mi się posiusiać lekko w majty. Poza tym śluz bywa u mnie między innymi wodnisty...też się bałam, że to może wody uciekają, ale nie, to śluzy przeróżne i wiecznie mokro w gaciachSmoczyca1 wrote:Matko przechodziłaś cholestazę? Bidulka... mam nadzieję, że jutro okaże się że wszystko ok u Ciebie

A jak już przy temacie poniekąd jesteśmy mam pytanie co do nietrzymania moczu... wydaje mi się, że mam
może panikuję, ale to chyba nie np sączące się wody płodowe? Wody są bezbarwne prawda?
Smoczyca1, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Nie dziwię się kochana, też by mi to wcześniej do głowy nie przyszło, że niby zwykłe swędzenie może przepowiadać coś tak groźnego. Ehhhh tyle tego i owego, że głowa mała, albo żeby nie grzebać w necie i z byle czym do lekarza czy szpitala nie lecieć
oszaleć można!
Yasmin lubi tę wiadomość
-
no mi się też wydaje że to siuśkiNenaaa wrote:Smoczek, ze dwa razy jak kichnęłam, zdarzyło mi się posiusiać lekko w majty. Poza tym śluz bywa u mnie między innymi wodnisty...też się bałam, że to może wody uciekają, ale nie, to śluzy przeróżne i wiecznie mokro w gaciach

bo na wkładce kolor słomkowy i oczywiście wygooglowałam że to normalne, ale za tydzień mam wizytę więc nie omieszkam zapytać
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Nie znam z doświadczenia, ale w SR mówili, że to powszechne. A jak odróżnić od wód - twierdzili, zę to się da rozróżnić. Wody mają być białawe lub bezbarwne a nie zółte i nie mają zapachu. No chyba, że na bieliźnie widzisz zielonkawe coś i śmierdzi rybą. TO TAK< TO SĄ WODY, zakażone więc trza biegiem do gina.Smoczyca1 wrote:A jak już przy temacie poniekąd jesteśmy mam pytanie co do nietrzymania moczu... wydaje mi się, że mam
Trzeba ćwiczyć mięśnie kegla
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Nie znam z doświadczenia, ale w SR mówili, że to powszechne. A jak odróżnić od wód - twierdzili, zę to się da rozróżnić. Wody mają być białawe lub bezbarwne a nie zółte i nie mają zapachu. No chyba, że na bieliźnie widzisz zielonkawe coś i śmierdzi rybą. TO TAK< TO SĄ WODY, zakażone więc trza biegiem do gina.
Trzeba ćwiczyć mięśnie kegla
No ćwiczę jak mi się przypomni
Właśnie dopiero dziś zauważyłam, wcześniej też miałam taką białą wydzielinę (ginka mówiła że normal) i zaczęłam nosić wkładki ale mówię wkładka lekko żółtawa więc staram się nie panikować
-
A musze Wam powiedzieć, że jak miałam te skurcze i przyjęli mnie do szpitala, to jak w nocy poszłam siku to zauważyłam, ze mam mokrusieńkie majteczki. Ale właśnie bez żadnych przebarwień, tylko całe po same gumki mokre. spanikowałam że wody odchodzą przy tych skurczach. A to się okazało że ja się tak bardzo spociłam pod kołdrą hahaha
Nenaaa, Smoczyca1 lubią tę wiadomość
-
a nie jest tam w ulotce napisane że jak zacznie swędzieć to należy przerwać stosowanie i zamienić na inny lek. Sprawdź. Coś mi się o uszy obiło, ale sama nie stosowałam więc nie wiemSmoczyca1 wrote:Ginka mówiła, że wydzielina ok więc to spoko, ale zdecydowanie nie służy mi lutka dopochwowa
wrrrrrr 2-3 dni stosowania i mnie swędzi -
Kurczę no ja nic ie widzę, ginka mi mówiła, że jakby swędziało to zamiast mam brać dupka ale staram się brać luteinę bo to zawsze dopochwowo i działa tam gdzie trzeba omijając żołądek... więc byle do wtorku

Heh to żeś się potem zalała, nie dziwię się też bym spanikowała
Yasmin lubi tę wiadomość
-
hehe, prawdziwe nietrzymanie moczu to zaczyna się po porodzie..więc im bardziej wyćwiczone mięśnie, tym lepiej.. ja niestety mimo ćwiczeń fizycznych nadal z tym walczyłam.. poza tym żylaki odbytu, które "wyskoczyły" przy wysiłku podczas porodu..za wszystko się biorę zaraz po II porodzie

smoku, niestety lutka jest częstą przyczyną grzybicy.. na pewno nie jest sprzymierzeńcem.. zatem róznie może być
Yasmin, Smoczyca1 lubią tę wiadomość
-
Ale które konkretnie?
tego tam jest multum 
Pgólnie moja opinia o ziaji jest bardzo dobra. Na pewno będę stosowała, ale dopiero później (kąpiel)
Maści pośladkowe mają super
Składy nie powalają, ale ogólnie spoko rzeczy.
Wciąż... zdecydowanie bardziej polecam babydream
LaRa lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:hehe, prawdziwe nietrzymanie moczu to zaczyna się po porodzie..więc im bardziej wyćwiczone mięśnie, tym lepiej.. ja niestety mimo ćwiczeń fizycznych nadal z tym walczyłam.. poza tym żylaki odbytu, które "wyskoczyły" przy wysiłku podczas porodu..za wszystko się biorę zaraz po II porodzie

smoku, niestety lutka jest częstą przyczyną grzybicy.. na pewno nie jest sprzymierzeńcem.. zatem róznie może być
Ehhhh wiem wiem to dopiero początek
z nietrzymaniem to pewnie tak jak z rozstępami, nie chodzi mi o to że mają być jednocześnie ale jak ma być to będzie 
No dzięki za opinię o lutce...tak myślałam że mogą być po tym problemy powalczę jeszcze kilka dni i odstawię. -
Ja mam oswojonego hemoroida od kilku lat ;( a nietrzymanie moczu zaczelo mi sie ze 3 tyg temu od choloernego kaszlu ktory dalej mnie meczy. Mam spazmatyczny kaszel i zdarza mi sie przezs niego popuscic ale nie sadze ze trening kegli tu by cos zmienil, bo kaszle tak mocno

Patrze sobie na wozki, a tu znajduje cos takiego: najbardziej meski wozek swiata zrobiony dla zwaly przez skode
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:31
Yasmin, justta, Tamka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH