SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc, słodko śpij

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas: a jakiego tanca uczysz?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Yas: a jakiego tanca uczysz?
    indyjskiego klasycznego i semi klasycznego (odssi), indyjskiego folkowego - różne z przewaga bengalskiego i bollywoodzekiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:34

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas a czym sie toczen objawia u ciebie? Bierzesz w ciazy jakies leki na to dziadostwo?

Chyba wybralam wozek :)
    Czerwony Baby Jogger City Elite ;)
    sasiedzi taki maja i jest zajebiaszczy. Zakochalam sie.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znikam :) dobranoc

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Yas a czym sie toczen objawia u ciebie? Bierzesz w ciazy jakies leki na to dziadostwo?
    I tu kolejny fuks :) Mój organizm potraktował ciażę jako przeszczep :) Miał 2 wyjścia odrzucić, albo zrobić wszystko zeby utrzymać. tę ciążę przyjął i pokochał hehehe nie biorę już nawet metypredu 2mg
    Mój gin twierdzi że to cud :) W ciaży czuję się świetnie! Ustały wszelkie objawy. Ponoć po porodzie będzie mi ciężej wrócić do formy niż normalnej położnicy, lub może być nawet drastyczne pogorszenie. Ale teraz czuję sie świetnie :) bez sterydów.
    Mam typowe dla ciąży objawy (chyba) jestem pod stałą kontrolą gina, reumatologa i hematologa

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę, do jutra byeeeeeee

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...

Yas..podziwiać i od dziś jesteś moją idolką... :-) dzielna jesteś..

Kochane jeżeli o ciuszki chodzi, to miejcie w zapasie nawet rozmiar mniejszy niż 56, dzieciaczków urodzone w rozm. 54cm, "dosłownie" topią się w 56, a tak gdzie podwijacie rękawki mogą powstać ranki itp.
    Fakt, że maluszki szybko rosną, ale na pierwszy tydzień, półtora lepiej mieć w zapasie mniejszy rozmiar..
    A jak jeszcze ciuszki były wcześniej używane to 56 robi się 58-60..

Czas na śniadanko...
    Miłego dnia ciężarówki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 06:46

Yasmin lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ii ja się witam..
    Yas i ja cię podziwiam, naprawdę masz pokłady siły i energii..oby się utrzymały nawet po porodzie..

co do żylaków odbytu, to u mnie pojawi się przy porodzie, na skutek wysiłku..później nieco stracił na swoich wrednych skłonnościach, ale w ciąży mi mocno daje się we znaki..ja nie mam zatwardzeń, a i tak wraca wredny co 3 tygodnie.. po porodzie idę na laserowe usuwanie.. a nietrzymanie moczu, u mnie na skutek obniżenia macicy (miałam szereg komplikacji poporodowych i to jest tylko niewielki uszczerbek, biorąc pod uwagę fakt, że mogłam być bezpłodna), w każdym razie..moja mama też ma ten problem, na skutek właśnie kaszlu i była na zabiegu..koszt 2500 zł..ale mówi, że widzi dużą poprawę, więc zobaczę , jak mi pójdzie walka z tym normalnymi metodami..jak się nie uda to wtedy zabieg

ja nie kupuję mniejszych ciuchów.. a wiem, że nexcik będzie mniejszy niż 56cm, Tymek miał 54 i spokojnie użytkował 56.. tym bardziej, że lepiej aby ciuszek był lużny, niż opięty.. ważnym jest, aby dziecko nie miało podkurczonych nózek

miłego dnia.. jadę na wizytę niedługo

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane....
    Yas ale jestes dzielna kobitka.... moge tylko powiedziec wow!!!
    Hej Malenq:-)
    Konwalia ja tez mam hemka ( zylaka odbytu) oczywiscie tez nabyty podczas porodu. Byl w stanie uspienia ale widze, ze teraz przy problemach z wyproznianiem znow sie odnowil.... masakra... a ja Tymcio? Ja na 9:15 ide z Marcelem do pediatry....

Matko obudzily mnie mdlosci.... jak ja pojade do tego ekarza...to bedzie ekstramalny wyczyn.....

Milego dnia kochane:-)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    yas a moj tanczyl tance polonezyjskie, wiec moze byscie stworzyli jaki ciekawy duet :)
    Mi kolezanka mowila (miala wczesniaka z planowanej cc), ze nie mieli rozm 56 i musieli szybko kupowac.
    ja kupilam 56, ale w minimalnych ilosciach, po 3sztuki.. zreszta chyba z kazdego tyle planowalam..

Trzymac kciuki po 8.30, bo mam wyrok w sprawie dzis (najlepiej, zeby go zmienili).

Lece do sundu

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po śniadanku...

Pati 3mam kciuki aby droga do lekarza minęła bez ekscesów...

ja mam 56 i mniejsze w ilości kilku sztuk...

co do hemoroidów to też mam jednego od kilku miesięcy i "świnia" wyłazi co kilka dni, jak po porodzie nic się nie zmieni, to wolę go usunąć niż się dalej męczyć...
    co do ćwiczeń mięśni Kegla, zdarzyło mi się w ciąży ćwiczyć kilka razy, przed ciążą często...teraz jakoś mało komfortowo się czuję jak je napinam....

zgredko za Ciebie i za wyrok, jakkolwiek to brzmi też trzymam kciuki:)

Kownalia kciukam:)

powodzenia:)

• Freja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Wiem, że tak pojawiam się i znikam... ale co zrobić? Czasu nie starcza ;)
    Zgredka - trzymam kciuki, Pati zdrowia dla Marcelka ;)
    a u mnie?
    właśnie wczoraj zadzwonili z gabinetu ze są wyniki cytologi, i że cyto dobre ale że wyszedł stan zapalny
    załamałam się
    cały wieczór chodziłam z supłem w żołądku...

boję się znów powtórki z poprzedniej ciąży, wtedy na 50% przyczyną był własnie stan zapalny...

nic nie czuję - ale wtedy też tak było ;/
    idę zaraz na wymaz z antybiogramem i na kolejne badanie myco+urea+chlamydię...

tyle że na wynik czeka się do 8 dni roboczych - czyli wypada dopiero po świętach.... a jak będzie już za późno na podanie leku?!
    boję się cholernie, mam też temperaturę 37,5-37,8 najpierw bolało gardło ale już przeszło, a tempka dalej wysoka i to pod pachą tyle, bo rano pomiar w normie ...
    w poniedziałek mam wizytę u ginki mamy robić usg genetyczne (czekam już na wyniki testu podwójnego) i rozmawiać o założeniu szwu - miał być zabieg po świętach ale jak mam infekcję to najpierw muszę ją wyleczyć - a wcześniej zdiagnozować ...
    kurcze... a myślałam że limit na kłopoty wykorzystałam już w poprzedniej ciąży ;/
    trzymajcie kciuki
    PS. moja młoda też ma stresa - pisze dziś próbny egzamin, pierwszy poważny w życiu

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja :( jejku czy nigdy nie może być "normalnie" / dobrze....
    3maj się dzielnie, będę się modlić, aby wszystko ułożyło się dobrze...
    powodzenia w egzaminie dla młodej:)
    :*:*:*:*:*: buziolki

• Freja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malenq! Zmykam na badanie - mam na dzieję że dojadę bo 3h wcześniej nie można sikać !
    buziołki dla Was wszystkich

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Kroko super, ze wszystko dobrze u Was i sie znalazlyscie ;)

Freja, trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze! idziesz do gnk...moze cos zaradzi....

Yas, i ja Cie podziwiam!!!!
    u mnie rowniez podejrzewaja te chorobe :( w usmie to juz od kilku lat w Norwegii mnei diagnozuja. teraz po nowym roku mam wizyte u hematologa i reumatologa. maja byc wyniki i ostateczna diagnoza. stresuje sie bardzo. ja jakis skomplikowany przypadek jestem, hehehe

nie pamietam co jeszcze mialam odpisac.

aaaa Malenq super ze islosc wod sie zwiekszyla!!!! teraz trzymam kciuki za konsultacje z kardio (bo chyba macie miec jakos na dniach i ostateczna decyzja ma zapasc? ).

Bierdoneczko, super ze usg dobrze wyszlo :)

Nieukowa, ciesze sie, ze wyniki masz siwetne :)

ja w pon. bylam u mojego ginka. super profesorek. jest krajowym konsultantem w dziedzinie badan prenatalnych, wiec po konsultacji z nim czuje sie spokojniejsza. powiedzial, ze glowka miesci sie w widelkach (chociaz pomiar na usg u znajomej byl nieco ponizej, ae wiadomo sporo zalezy od sprzetu i umiejetnosci lekarza, a jemu ufam bardzo). mam sie nie stresowac, bo wg niego wszystko jest ok. malutka bedzie miala mala glowke i dlugie nogi (jak moja rok temu zmarla babcia ;) ). polozenie podluzne miednicowe, wiec usg po 30 tc i wtedy tez glowke pewnie spr. jeszcze raz. potwierdzil, ze w PL coraz czesciej zalecaja rodzic posladkowo (oczywisice sporo zal. od kwalifickacji lekarza), ale nie zmuszaja jak w Norwegii. on jest zwolennikiem takiego porodu. nie dyskutowalam z nim na ten temat. zrobie jak uwazam i jak bede czula.
    mala podczas badania usmiechala sie :) mawet lekarz sie smial, ze mloda taka wesola. puszczala banski ;) a raczki trzymala za pupcia ;)

maz wczoraj wylecial do Norwegii (oczywiscie samolot byl znow opozniony ;) ). jutro ja lece a chlopcy zostaja do wtorku. juz to przezywam. mdlosci mam silniejsze oraz rozne inne atrakcje powrocily :( starszak rozumie, ze bedzie tutaj bez rodzicow kilka dni, ale mlodszy nie. od wczoraj szuka taty co chwile. mam nadz.,ze szybko zleci i cali i zdrowi doleca do Norwegii.

Malenq, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko CIESZĘ się bardzo, że po wizycie wszystko ok:)
    aaaaaaaaaaaa i malutka zadowolona w brzusiu u mamusi też cieszy:)

współczuję mdłości i innych dolegliwości....
    mam nadzieję, że dzieciaki sobie poradzą parę dni bez Was (szczególnie ten młodszy)....

ja tam za porodem pośladkowym nie jestem....czy to specjalista czy nie...wolałabym wtedy cesarkę....

tak w sobotę o 15stej mam wizytę...bosz i przez nią nie śpię po nocach....
    beszko powiedz mi czy pamiętasz jakie ruchy miały Twoje dzieci w 37tyg?
    u mnie mała taka bardziej leniwa się zrobiła.... przeciąga się czasem, nóżki prostuje, a potem śpi dość długo, i tak mniej więcej cały czas...
    dziewczyny piszą o "falowaniu" brzucha...uhmmmmmmmmm nie wiem co to, małą czasem się przewraca z lewego na prawy bok i tyle..........
    no i oczywiście ukochała sobie mój pęcherz.....

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, odnosnie ruchow w 37 tc, to zakezy od dziecka. moj pierwszy syn w ogole sie nie ruszal przez cala ciaze - przynajmniej ja nic nei czulam, a pod koneic wlasnie sporo falowania brzucha mialam - czyli takie przekladanie pupy z jedna na druga str. przekladanie reki, nogi, wypinanie pupci itp.
    za to mlodszy syn byl bardzo ruchliwy cala ciaze, a na koneic duuuuzo duuuuzo spokojniejszy. bardzo malo sie ruszal pod koneic ciazy. ruchow nie liczylam, bo mnei to stresowalo no i w NO mowia, by nie liczyc tylko spr. czy dziecko sie w ogole rusza w ciagu dnia. wg nich do ruchow przeciaganie sie czy rozpychanie tez zalicza - nie tylko kopniecia. uwazaja, ze dziecko moze miec lenie dni, gdzie si etulko przeciaga - i ja tak mialm i mam teraz w tej ciazy. na koniec ciazy mowia, ze dziec generlaneib mniej sie rusza ze wzgl. na brak miejsca.

masz domowey zestaw do spr. pulsudziecka - moze spr. jak sie sresujesz bardzo, albo podjedz do lekarza. mam nadz.,ze Kosia do soboty bedzie ladie sie ruszala i nie bedzie stresowac mamusi <3

chlopcy przezyja te 5 dni ;) tzn. starszak sie cieszy, ze bedzie z babcia, bo maja swoje plany ;) mlodszy nie rozumie i troche sie boje jego reakcji. wczesniej jedynie an 3 dni byl bez nas. pierwszy raz na tak dlugo zostanie...ale coz...musi sie przyzywczaic i ja rowneiz ;)

Psotka, ja mialam w kazdej ciazy duuuzy brzuch. wszystko bylo dobrze. i u ciebie tak bedzie :)zobaczysz :)

co do rozm. ubranek, to dla pierwszego syna mialam tlko od 56 cm. maly mial niecale 50cm gdy sie urodzil ;) w szpitalu mial szpitalne rzeczy przez pierwsze dwa dni. meza wyslam by dokupil na 50cm ;) w drugiej ciazy kuilam pare ciuszkow na 50 cm i mlodyw ogole nie zalozyl, bo byl duzy ;) teraz kupie ze 2 komplecili na 50cm reszta na 56

Malenq, ja posladkowo rodzic tez nie mam zamiaru. nie chodzi mi o mnie i moje odczucia w trakcie porodu, ale o bezpieczenstwo dziecka. mala ma jeszcze czas by sie obrucic i mam nadz.,ze szybko to nastapi, abym sie stresowac nie musiala ;) chlopcy na tym etapie cizy byli juz glowkow ulozeni, wiec teraz odczuwam rowneiz nowy rodzj kopniakow ;)

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Nockę mnie nie było a tu już tyle :/
    Freja baaaardzo współczuję i będę trzymać mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło <3
    Konwi i Pati trzymam kciuki za wizyty! :)
    Zgredko za Twój wyrok też oczywiście :)
    Beszka dobrze, że z małą wszystko dobrze :)
    A ja już kicham na tą luteinę :/ tak mnie swędziało w nocy wrrrr zostaję przy dupku ;)
    Miłego dzionka życzę Wszystkim :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrok uchylony :) i zabawa na kolejny rok.. ale na macierzynskim to sie juz ostro zaangazuje..
    jest jednak troche sprawiedliwosci. Podczytam Was po robocie

Smoczyca1, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ