SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy że to jednak dziewczynka jest ;-) okaże się, trzymajcie te kciuki, bo chciałabym jednak przed porodem wiedzieć

Malenq, Tamka, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, martwia mnei te grudniowki bo moje dziecko ma nakaz siedzenia jakl najdluzej zebym jak najwiecej kasy na macierzynskiem dostala ;P. U mnie rozstrzygaja wlasnie tygodnie (ktora klasa podoatkowa bedzie miala wiekszosc) ;). Jak sie urodzi 2tygodnie przed czasem to bedzie lipa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:23

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po godzinnej drzemce :)
    Konwalianko postaraj się nie panikować, dziewczyny dobrze mówią, że dzieciaczki różnią się między sobą ale oczywiści rozumiem Twój stres...dobrze że jesteś pod kontrolą, a i może faktycznie drobna będzie i już.
    justta to Twoje małe uparte, że nie chce Wam pokazać kim jest ;) życzę żeby się w końcu ujawniło :)
    Widzę wszystkie mamy wizyty przed świetami, ja mam we wtorek :)

justta, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, ale akurat.. wiem kiedy było zapłodnienie, to był monitorowany cykl.. mały jest po prostu.. za mały.. powinien ważyć min. 1100.. Tymek ważył na tym etapie 1300..ale nie o to chodzi..chodzi o to, że nie urósł od ostatniej wizyty.. co jest niepokojące.. może taki jego urok, ale bez przesady.. Tymek jak się urodzł ważył 3140 więc tez nie był kolosem..ale na tym etapie miał mocno ponad 1000g.. a usg robi prof. mam do niego zaufanie, chodziłam do niego będąc w ciąży z Tymkiem, lekarz jest na tyle ogarnięty, że sam wszystko mierzy, ale i tak na "strategiczne" usg wysyła mnie na usg do innego lekarza aby wyeliminować jakieś pomyłki.. i ja chętnie to robię, choć nie musiałabym płacić ponownie..

Tamka a ja mam ich mniej i nic nie dostałam.. hę?

justa to oby się maluszek, wstydniś/sia ujawniła..

DOBRA, dość smutów i narzekań.. trzeba włączyć pozytywne myślenie..choć dziś będzie to ciężkie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:02

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia niestety to przez małą ilość wód płodowych, przynajmniej gin mi tak mówił, jak się zapytałam, że mała mało przybrała od ostatniej wizyty....
    dla mnie gin powiedział, żeby teraz "sobie zafundować" dietę o wyższej zawartości biała, budulca naszego organizmu...
    więc:
    śniadanie twaróg do bułeczek;
    II śniadanie: szejk z kefiru z bananem lub innym owocem;
    obiad: rybka lub indyk
    na kolację to już coś tam...
    do tego 3-4 l wody, lub wody z cytryną....

a żeby nie było tak zdrowo to w ciągu dnia "wciągam:" jeszcze pierniczki, śliwki w czekoladzie i co tam jeszcze nie będę mogła jeść po porodzie hehehhehehe

może i Ty zacznij więcej białka????

kochanie ja wiem, że pozytywne myślenie musi być...ale dzisiaj masz prawo się smutkać...
    jutro minie miesiąc, jak usłyszałam, że mała ma problem z serduszkiem, od tamtej pory pozytywnego myślenia powinnam mieć dużo, ale niestety nie zawsze jest możliwe "uśmiechać się gdy serce z żalu pęka".....

ja wierzę, że Twoje maleństwo nadrobi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:07

justta, Tamka, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa właśnie idę sobie zrobić jogurt z bananem mniam ;-)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jogurtowo widzę ;) Ja za radą Tamki jogurty jadam tylko z musli ;) no czasami trochę suszonych śliwek dodam :)
    Konwalianko zdecydowanie spróbuj pozytywnie myśleć, albo chociaż aż tak bardzo się nie zamartwiał, bo to też nic dobrego...może póki co faktycznie spróbuj jeść więcej białka...

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka trzymam kciuki za Króliczka. Mojej siostry córa urodziła sie 2100 i niewiadomo czemu imiesłów teraz cudowna, zdrowa ośmiolatka. Wiec głowa,do góry. Bedzie dobrze.

Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwaliuś maluch jeszcze ma czas żeby "wystrzelić" i podrosnąć ...może zrób jak Malenqa mówi więcej białka + woda żeby z czego miał pobierać...
    Nie wiem czy to pocieszenie ale ja też byłam bbbb mała przy porodzie 2600 ...a teraz mam 1,72 cm więc nie smutaj się jeszcze jest czas żeby podrosnąć. Będzie dobrze na pewno.
    A co do płytek...nie mam pojęcia czemu lekarz nic Ci nie dał...nic nie powiedział co masz zrobić?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od nabiału odrzuciło... W pierwszej ciąży od mięsa, którego nie jadłam az do 7 miesiąca ciąży a teraz nabial, który tak naprawdę uwielbialam....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek widzę, ze mamy podobne doświadczenia z reklamówka i samochodem;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra urodziła się 2300 i miała 48cm...takie maleństwo...ja miałam 2800gr...

KONWALIA musimy być dzielne:) wiesz o tym bardzo dobrze...główka do góry, cyc do przodu i będziemy walczyć za nasze maleństwa....
    a jak już któraś napisała: "z takim wsparciem i pozytywnymi wibracjami - będzie dobrze, nie ma innej opcji..." :)

justta, Krokodylica, Yasmin, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mnie od mięsa odrzuciło do 8smego miesiąca...nie mogłam go jeść...bo to było bezsensu jeść i zwracać...
    na nabiał też nie patrzyłam przychylnym okiem, a przed ciążą uwielbiałam...
    od bananów odrzuciło itp.

teraz no nic, zaciskam się i zjadam - nabiał jeszcze "wchodzi", gorzej z mięsem...ale pod postacią farszu do naleśników, czy do nadziewania makaronu i innych "mącznych" rzeczy da się przemycić....heheheheh

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zacznę nabiał jeść... Bo jakby nie było zdrowie fasolki najważniejsze.... Ale jak to sie dzieje, tyle zmian w organizmie ciężarnej zachodzi.... I nowe zycie w nas rośnie.... Piękne...

Malenq lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROPKA_1 a co u Ciebie????????????jak się czujesz???
    a CzaryMary???????????????????????????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:44

• justta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mogę żyć na samym nabiale ;-) mleko u mnie litrami schodzi, jogurty też

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta zazdroszczę....
    mnie ciąża na PUSTE węglowodany przestawiły.........wiem, że to zło......ale nic nie poradzę...
    dobrze, że chociaż teraz MAM SIŁĘ wewnętrzną, żeby wciskać w siebie więcej nabiału....

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie chce sie za bardzo wymadrzac w sprawie diety ale na pewno wiem ze białko to nie jest to samo co nabiał.
    Jesli lekarz nakazał diete białkowa to najwiecej czystego białka jest w piersi z kurczaka.
    Chyba ze chodzi o diete nabiałowa, to wtedy mleko, jogurty, sery białe.

wróciłam ze spaceru, stopy mnie bola jak nie wiem co, a nie mam jeszcze tego farszu skonczonego, a nie mowiac juz o siłach na chodzenie po Ikei.
    Zrobie chyba czekolade na goraco i energia nadejdzie!
    Malenstwo na spacerze spało a teraz kooooopie jak szalone :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kropka to sporadycznie coś skrobnie, a czary mary to wieki nie widziałam :/
    Malenq ja też nie przeżyję dnia bez choćby kawałka czekolady, ale poza tym nabiał jak najbardziej mniam i owoce i warzywa, a mięso no zjem ale bez szału ;)a i tak anemie miałam więc już tak bywa :/
    Chude mięso owszem ma sporo białka, ale tak samo nabiał jaja i ryby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:59

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh Tamka tylko trzeba umieć być księżniczką. ;)
    Ale oszczędzam się, bo w czwartek bardzo się bałam, ryczałam jak głupia i nie chcę już tego strachu drugi raz.

A i zapomniałam napisać że od Mikołaja dostałam maszynkę do chleba, dzis upieklam w niej pierwszy bochenek, mmm :)

justta, Malenq, LaRa, Pati Belgia, Lili83, Tamka lubią tę wiadomość

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ