Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś na obiad mam gotowce, aby nie stać nad garnkami, zupka jarzynowa z mrożonki.
Na drugie pieczony kurczak (kupiłam gotowy), do tego upiekę w piekarniku frytki i mam też gotową surówkę.
Freja masz rację, wkurzaja takie nagłe wydatki, zwłaszcza jak w kasie pusto, ja muszę zarejestrować auto teraz a jak się okazało muszę w nim zrobić sprzęgło co będzie mnie kosztować ze dwa tysiące. :]
Tamka cieszę się że z Kajtkiem ok. Mój gin nigdy mi nie mówi na jaki wiek jest brzuszek, na jaki główka, tylko mierzy wszystko i sprawdza wagę dziecka i dopiero to sprawdza czy zgadza się z wiekiem ciąży. Tak na chłopski rozum, każdy z nas jest przecież inny i te dzieciaczki też są różne, większe, mniejsze, z dłuższymi nóżkami i większymi główkami.
A ta anemia to i tak późno Cię dopadła.
No i z tym twardnieniem brzucha co Ci ginka powiedziała to ja się z tym zgadzam, ale że mi twardnieje tak na chwilę przez cały dzień to pouważam jeszcze na siebie.
Freja, justta lubią tę wiadomość
-
dzień dobry a w sumie tęczowy:(
Pati słońce wiem co czujesz bo miałam dziś identyczną sytuację jak jechałam do pracy...też awaryjne +paw do reklamówki= kierowca za mną zaczął trąbić, olałam ale myśle sobie że jakby do mnie podszedł i słowo powiedział to walnełabym go tymi rzygami
także nic się nie przejmuj, ale opcja chwilowego zaprzestania prowadzenia pojazdów chyba jest dobra - jednak zdecyduje się żeby mnie mężu woził i już.
Yas kruszynko dla mnie jesteś wielka. Podziwiam wytrwałość i wolę walki. To wspaniałe że żyjesz aktywnie, można się od Ciebie uczyć
Beszka super że gin Cie uspokoił.
Malenq trzymam za Was ciągle kciuki.
Konwalianko co z Tymciem???
Psotka i dobrze nie czytaj szitu.
odezwę się później..już mi lepiej bo najadłam sie frytek które chodziły za mną od dwóch dni:)
Krokodylica, Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość
Maniek

-
Malenq ja nie kopiuję właśnie postu jak piszę, ale teraz chyba będę odpisywać na raty, bo spisałam się jak głupia i kupa.
Kotka słodziachne te trojaczki! Ale tak sobie myślę - wszystkie wydatki x 3! Oojojoj.
Ja znowu na usg widziałam, że mała ma nos po ojcu, a nóżki długie po mnie.
Smoczyca ja mam dużo 56, bo dostałam od szwagierki. Ona dostała dużo ciuszków w tym rozmiarze w prezencie i niektóre są nowe, nawet razu nie założone! Bo dziecko nawet nie zdążyło wszystkich ubrać!
-
Uważaj Krokuś, uważaj, i Ty i Yasmin podmuchajcie na siebie troszkę, ale z pozytywnym nastawieniem - jesteście księżniczkami i należy Wam się święty spokój

ja te tygodnie dostaję na wydruku - koło każdego parametru i części ciała program automatycznie wpisuje , który to tydzień , więc chcąc nie chcąc to widzę i dlatego dzisiaj zgłębiłam temat, żeby się nie stresować
Kotka, u mojej teściowej też właśnie tak było - mój małż był duży - dobrze ponad 60 cm, ważył przeszło 4 kg, głowa oczywiście pokaźna więc miała cesarkę , moja ginka niczego takiego na razie nie sugerowała także zobaczymy...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kurde, dziewczyny, jak ja Wam współczuję tego spawania... więc z okazji zbliżających się Świąt życzę Wam Nowego Roku wolnego od pawia

a, i jedyne, co mnie dzisiaj zdołowało to info od ginki, że w sumie to nie powinnam przekroczyć 12 kg na plusie... a waga pokazała dziś 67 kg! równo dycha na plusie... grrrWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:29
justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, wstępnie ok. Tzn. Wody na ostatnim poziomie, mały na ostatnim poziomie
co jest najgorsza z wiadomości.. Jestem w 29 t ciąży a on waży 800 g
Wiem że dzieci są różne, ale.. Same wiecie.. Szyjka ok, wydzielina ok. Skierowanie na usg- 5 styczeń, 12 kolejna wizyta.. Skier. Do okulisty i kardiologia, anemia oczywiście, no i strasznie spadły mi płytki krwi z 199 do 101 co to wogóle jest? Wie ktoś? Jak przez to nie dostane znieczulenia to się pochlastam..
Pati zdrowia dla Marcela, u nas krople niestety nie działają.. Współczuję przeżyć
Maniek bosz ciebie tez męczy,
Tymek zakatsrzony, wypluwajacy płuca.. Na 16 do lekarza, spr. Uszy i płuca.. -
nick nieaktualnyTamuś anemią się nie przejmuj, ja z nią jestem od września, dopiero ostatnio wyniki się poprawiły, ale gin kazał mi pić Sorbifer 3xdziennie...paskudztwo, bo 2h przed i 2h po przyjęciu nie można pić i jeść...więc musiałam sobie godziny przyjmowania pokarów rozpisać....
cieszę się że z maluszkiem wszystko Ok:)
Konwalia buuuuuuuuuuuuu nie lubię...
a ile powinien ważyć???? kurczę ja nie miałam usg w tamtym okresie to nawet nie wiem....
z płytkami krwi nie pomogę...ale myślę że ciąża i wcześniejsze choroby obciążyły Twój organizm i stąd takie wyniki...
"» Płytki krwi, trombocyty (PLT)
Norma dla kobiet: 140–440 tys./mikrolitr
w ciąży: 100–300 tys./mikrolitr (są też znacznie większe spadki!)
Płytki krwi powstają w szpiku i tkance limfatycznej – odgrywają podstawową rolę w krzepliwości krwi. Ich liczba powinna być kontrolowana przez całą ciążę. Wartości powyżej normy mogą oznaczać infekcję, chorobę nowotworową, regenerację po krwotoku. Małopłytkowość zaś (PLT poniżej normy) może być skutkiem choroby (chłoniak, ostra białaczka szpikowa). W ciąży jest najczęściej związana z fizjologiczną niedokrwistością z niedoboru żelaza.
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html"
dobrze, że masz wskazania do innych lekarzy....
a na jakim poziomie wody płodowe? -
Jejku Konwalijka
. Moze owulke mialas pozniej poprostu, a tabele wagi zawsze sie roznia.
TAMKA - ja tam bym wolala cesarke. Wiem, wiem ponoc SN jest lepsze ale ja jestem panikara i boje sie o dziecko o siebei zreszta tez. Nie boje sie bolu bo to to nawet chetnie bym przezyla, zeby zobaczyc jak to jest, ale boje sie pozniejszych "atrakcji" po SN, no nie ma co ukrywac ze juz tych 18nast lat nei mam wiec sie nie goi i nie sciaga wszystko tak jak za mlodu, boje sie tez komplikacji itp i wowlalabym zeby mi to dziecko poprostu wyjeli raz dwa z brzucha coby sie nei meczylo i gdzies nei zaklinowalo. Wiem, ze si eniby dluzej goi od cesarki ale nigdy nei wiadomo jakl SN przebiegnie i czy tez nei bedzie sie musialo dlugo goic.
Sama bym sie na cesarke nie zdecydowala (na zyczenia) ale jak bedzie wskazanie to bede sie cieszyc bo poprostu nei bede miala wyboru
wiec sie samo rozwiaze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:51
Tamka lubi tę wiadomość
-
Tamuś super że twój Kajtuś taki duży już a rozbieżnością tygodni się nie przejmuj, tak jak mówisz, główka po tatusiu

Konwalianko mam nadzieję że twoja Kruszynka ma po prostu taką urodę że malutka, jeszcze nadgoni, dobrze że szyjka ok, co do płytek to wiem tylko tyle, że odpowiadają za krzepnięcie krwi
A ciekawe jak tam moja Kruszyna, też ciągle tydzień do tyłu była w wadze, w poniedziałek się przekonamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:59
Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Konwalianka, kochana - wagę liczy się z parametrów ciałka, nie zawsze da się dokładnie zmierzyć wszystko więc nie martw się na zapas. Poza tym - może po prostu będzie drobinka ? dzieci są różne, tak jak pisałyśmy wyżej, no i dziewczyny dobrze piszą - może maluch jest młodszy po prostu?
wody w normie to bardzo dobra wiadomość , szyjka tak samo
płytek krwi mam 125 więc jestem dokładnie na dolnej granicy i dlatego dostałam cyclonamineWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:59
-
nick nieaktualnyjustta wrote:A ciekawe jak tam moja Kruszyna, też ciągle tydzień do tyłu była w wadze, w poniedziałek się przekonam
to się razem wizytujemy...ja mam o 14.45:)
będę 3mała kciukaski za Twoją kruszynę
Justta TY nadal nie wiesz czy chłopiec czy dziewczynka????
justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenqa no nie wiem wiem, może teraz będzie już coś więcej widać, jak się łaskawie dobrze ułoży to dziecię
to ja będę za was kciuki trzymać, ja mam dopiero na 16:15
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:12
Malenq, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]