SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudniowkach porod marzen :D

"Witam,
    Dzisiaj o 4.00 rano zbudzil mnie skurcz. O 5.00 byłam w szpitalu z pełnym rozwarciem, o 5.20 urodziłam "

niezle, mniej niz 1,5h to mozna majac pecha i daleko do szpitala w taksowce urodzic :P.

Ide na joge :)

Malenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Chociaż wiecie co ja to nie jestem pewna czy chce żeby mój rodził ze mną ;) on niby mówi, że chciałby ale nie wie czy przeżyje ;) ale ja jakoś tak, zawsze byłam zdania że pewne aspekty kobiecej natury powinny zostać tylko kobiece, chyba wolałabym z mamą rodzić ;)

Smoczku ja już kiedyś pisałam, że JA NIE CHCIAŁAM z moim A. rodzić...wybrałam siostrę z którą czuję się po prostu lepiej.....ale jak mój się dowiedział...to miałam "awanturę" nie z tej ziemi.....i żale i przytulanie....to powiedziałam mu "Ok, ale jak mnie zdenerwujesz to lądujesz na korytarzu" i napisałam to na kartce a On się podpisał heheh

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

"Witam,
    Dzisiaj o 4.00 rano zbudzil mnie skurcz. O 5.00 byłam w szpitalu z pełnym rozwarciem, o 5.20 urodziłam "

niezle, mniej niz 1,5h to mozna majac pecha i daleko do szpitala w taksowce urodzic :P.

tez bym tak chciała :D
    Express nie kobieta :)
    MIłej jogi Kotka :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

"Witam,

heheh czytałam, fajnie, że tak się udało...

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzicie.. ja mam dietę białkową..bo wcześniej ćwiczyłam, mój mąż to maniak zdrowego, białkowego jedzenia, zatem u nas w zamrażalce zawsze kilka opakowań piersi z kurczaka.. na ogół obiady mam podobne.. aż do zrzygania (hehe), sałatka + pierś z kurczaka+ ryż/ kasza.. no i ser biały u nas króluje na kolację..na śniadanie owsianka..+ to co uda mi się przemycić (gdy byłam na wycince, to nawet nie jadłam słodyczy, a teraz poległam) :)

Yas..o widzisz.. to by się nieco zgadzało.. przy Tymku miałam krwotok, stąd konieczne było uzupełnianie i przetaczanie krwi..dziwne, że nic nie powiedziała..w każdym razie mam jeszcze zrobić badania na konflikt, bo ja mam 0 RH - a tymek miał + i miałam..lekarz mówi, że to jeszcze może mieć wpływ..

Yas.. nie wyobrażam sobie skorzystać z tej pozycji co na plakacie.. przyznam, że gdy bóle miałam już dość mocne, myślałam że pogryzę męża, bo ten mnie chciał głaskać i przytulać.. ale mi na nerwy działał..ale przez pierwsze 2,5h był na wagę złota :) ale przypomniało mi się..właśnie zalecają leżenia na lewym boku i podniesienie nogi..to pomaga dziecku "spłynąć" do kanału rodnego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:02

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wybacz albo nie pamiętam albo mnie wtedy tu akurat nie było ;)
    Cóż mój miał ze mną jeździć na wizyty, do SR ale jest w delegacji więc nie da rady, więc może i do porodu go na miejscu nie będzie...mówiłam mu że do SR będę z mamą jeździć i sprzeciwu nie było więc myślę że co do wspólnego rodzenia też przystałby na moje postanowienie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, a Ty ze znieczuleniem czy bez chcesz rodzic? o ile wgle mozesz rodzic SN

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia buuuuuuuuuuuu to nie wiem, pozostaje modlić się, i wierzyć, że nadrobi....:) kochanie będzie dobrze...:)

moja właśnie postanowiła przemieścić się z prawej strony na lewą........ałaaaaaaaaać

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Konwalia buuuuuuuuuuuu to nie wiem, pozostaje modlić się, i wierzyć, że nadrobi....:) kochanie będzie dobrze...:)

moja właśnie postanowiła przemieścić się z prawej strony na lewą........ałaaaaaaaaać

Podpisuję się pod słowami Malenq :)
    Ja mam czasami wrażenie jakby złapała mnie za coś od środka i się tym bawiła i wykręcała ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ja mam czasami wrażenie jakby złapała mnie za coś od środka i się tym bawiła i wykręcała ;)

kiedyś właśnie w taki magiczny sposób mój pępek zaczął znikać do środka heheheh

Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Że jak???? ale co??
    Mogłabyś z łaski swojej rozwinąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:16

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, już po robocie
    przerażacie mnie tymi opowieściami o wykręcanu, przemieszczeniu się i zanikaniu pępka..

brrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio z wypukłego, zniknął i wklęsł tak mocno, że się wystraszyłam, małż też...
    nie wiem jak to wytłumaczyć, ale zbiegło się to z "gmeraniem" małej w okolicach mojego pępka...........
    hehehe i uczucie było takie, jakby mój pępek i mała były połączone...
    a to rozrost macicy spowodował naciągnięcie mięśni brzucha i pępek wskoczył mi do środka, po jakimś tygodniu znowu był na wierzchu...

ale jak nie masz na kogo zwalić to na osobę, która się bronić nie może i małż chodził i się śmiał, że mała ma mnie "na smyczy pępkowej" heheheheh

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    hejo, już po robocie
    przerażacie mnie tymi opowieściami o wykręcanu, przemieszczeniu się i zanikaniu pępka..

brrr
    kochana nie pozostaje Ci nic innego niż powoli się z tym oswajać, jeszcze masz trochę czasu ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zgredko, to są zwykłe ciążowe ciekawostki hehehehhehe.......

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Malenq też bym się wystraszyła :)
    Mnie to też nie boli, ale może nie do końca przyjemne jest, choć zawsze lepsze to niż cisza ze strony Zochny :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jedna mam La Feste a druga z Mokate :) obie podobne, z tym ze la Festa jest w saszetkach a Mokate w duzej torebce.
    Lara taka ochotę mi narobilas, ze jutro do sklepu podjade żeby sobie kupić..:-)

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yas.. nie wyobrażam sobie skorzystać z tej pozycji co na plakacie.. przyznam, że gdy bóle miałam już dość mocne, myślałam że pogryzę męża, bo ten mnie chciał głaskać i przytulać.. ale mi na nerwy działał..ale przez pierwsze 2,5h był na wagę złota :) ale przypomniało mi się..właśnie zalecają leżenia na lewym boku i podniesienie nogi..to pomaga dziecku "spłynąć" do kanału rodnego :P
    Ja tez nie :) i chyba ze mną bedzie dokładnie tak jak Ty piszesz :)
    Dostaniesz leki na polepszenie krzepliwości, gdybyś rodziła nagle to krzycz o tym od progu. A jak planowo to pewnie oznaczą wszystkie parametry wcześniej. U nas tak robią
    LaRa wrote:
    Yas, a Ty ze znieczuleniem czy bez chcesz rodzic? o ile wgle mozesz rodzic SN
    na dzień dzisiejszy mogę rodzić w SIMINie, jeśli będę rodziła naturalnie to się chyba zdecyduję na znieczulenie. Ale jeszcze nie podjęłam decyzji
    Malenq wrote:
    hahaha :D

Malenq, LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu z partnerem...
    Ja od początku pierwszej ciąży chciałam rodzic z moim malzem. On tez nie chciał być odstawione na dalszy plan. Nawet poród nagrał ale oczywiście zza mojej głowy no i umówiliśmy sie, ze cały poród bedzie stał właśnie tam i nie zaglądał;-) teraz tez będziemy rodzic. Zastanawiam sie nawet nad porodem z Marcelem ale oczywiście na sama akcje porodową zabralaby go pielęgniarka i przyprowadziła zaraz po, jak dziecko byłoby juz ubrane a ja skończona:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:35

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na R bo pojechał z psiakiem do veta i jedziemy podbijac Ikee
    zastanawiam sie nad kupnem mamie serwisu obiadowego, ale to juz popatrze na miejscu

Pati Belgia, Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ