X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Tez zaczęłam stosować krem na rozstępy, bo sadze ze im wcześniej tym lepiej. Fakt ze nie robię tego codziennie ale co 2-3. Niestety trzeba zacząć używać regularnie, choć tez ńie jestem nauczona balsamowania, smarowania itp.
    no dokładnie, niby zalecają od 4 mca, ale taka pielęgnacja nie zaszkodzi. Może tylko pomóc, a poza tym, nauczy nas systematyczności na czas kiedy to będzie niezbędny zabieg :)

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki, ja już odpadam :)
    Spokojnej nocki :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Lara

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :) trza iść spać bo dzień był pełen wrażeń

zgredka, Ewik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kroko: a moze wysla dwa kolejne, a na tej focie co tam jeszcze jest, bo nie umiwm rozszyfrowac, a te teczowe ciapki to jak dla doroslego

Tęczowe ciapki dla mnie, bo moje uległy już destrukcji. :)
    A mój mąż śmieje się ze mnie cały dzień że "dostałam jeden bucik". :PPP

Arienna ja z tego co pamiętam na samym początku ciąży miałam bóle brzuszka i takie jak by ciągniecie, ale ciężko mi powiedzieć co to jest u Ciebie. Ale widzę że lekarz już obejrzał i wszystko dobrze. :)

Nena i Kotka mam nadzieję, że nieźle właśnie balujecie. :)

konwalia śliczności <3

Nieukowa gratuluję bety. :)

LaRa to odpoczywaj sobie na wyjeździe.

Yasmin śliczny brzusio. :)

Ja dopiero zaglądam bo miałam pracowity dzień, była u mnie teściowa, pomyła mi okna i powiesiła firanki i zasłony to ja w tym czasie sprzątałam wszystko inne, więc był intensywny i męczący dzień.

konwalianka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyjechala mama i tez mysle co by jej tu podrzucic do roboty, zawsze doprowadzalo mnie to do szalu, ale teraz najwyrazniej sie rozleniwilam
    Dzis lecimy na ciucholandy

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

kroko, wow!!! Tesciowa Ci okna pomyla!!! j ato moze zapomniec ;) mam do mycia po remoncie i czekaja az maz sie za nie wezmie albo kogos poszukam, kto mi to zrobi. tesciowa to nawet talerzyka do zmywarki nei wlozy. kiedys dzieci pilnowala iweczorem. po kalcji zostawila wszystko na stole :P

my sir zaraz zbieramy na wycieczke do Stavanger. odwiedzic dziadka meza, do Ikea, i do parku rozrywki z chlopakami :)

a mi brzusio w nocy twardnieje i wczoraj caly dzien, buuu

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Kroko, noooooooo ci powiem! teściowa pierwsza klasa!!!!!! Hahaha moja pewnie tez by mi umyla ale po co? Jak ja to zrobię lepiej..... Chodzialabym i poprawiała heheh zreszta lubię myć okna :)
    A najlepsze ze mam na dzis zaplanowane myć okna u mamy, a ze są dosyć duże bo potrójne, a środek sie ńie otwiera, to mam zakaz wychylania, żeby nie wypaść hihi, naśmiałam sie wczoraj ze robią ze mnie niepełnosprawna.

Miłej soboty :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

dziś czuję się lepiej, brzuszek przestał boleć, rano na papierze pokazało się trochę już nie brudnego śluzu a krwi ale nie panikuję, jak mi doktor powiedział ze to od wgryzania się to tego się trzymam, póki tylko plamienia nie będę panikować (u Tamki też trwało to kilka dni) , no i oczywiście dziś znów cały dzień się lenię :)

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja się witam.. ale u Was szał sprzątania..a mnie nic się nie chce.. chleb, zupa zrobione i ugotowana.. zabieram sie za gulasz i tyle co na dziś planuję.. do mycia okien też by mi się ktos przydał, bo Panowie, po ostatnim myciu i malowaniu tarasu, całe okna mi zawalili ;/ wiec mam 4 skrzydła do umycia..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki :) moje okna mąż myje :)
    Własnie popijam sobie sok z kiszonych buraków, obawiałam się, ze może jeszcze się nie ukisił, ale nie mogłam się powstrzymać :D całkiem niezły. No nast. kiszenia dodam trochę tego zakwasu i liczę na to, że będzie jeszcze lepszy

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie? dostałam wczoraj od swojej przyjaciółki śliczne srebrne dziecięce buciki do kolekcji charmsów :D normalnie urocze :D

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a wiecie? dostałam wczoraj od swojej przyjaciółki śliczne srebrne dziecięce buciki do kolekcji charmsów :D normalnie urocze :D
    how sweet!!!! <3
    wklej focię
    Ja od koleżanki dostałam bluzeczkę uniwersalną. Na teraz i duży brzusio i po ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:20

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f06c67395a05.jpg

:D

Yasmin lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh joooj :) śliczne, naprawdę <3

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się podobają :D

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    dzien dobry :)

kroko, wow!!! Tesciowa Ci okna pomyla!!! j ato moze zapomniec ;) mam do mycia po remoncie i czekaja az maz sie za nie wezmie albo kogos poszukam, kto mi to zrobi. tesciowa to nawet talerzyka do zmywarki nei wlozy. kiedys dzieci pilnowala iweczorem. po kalcji zostawila wszystko na stole :P

No tak, nie mogę narzekać. Wiadomo, jak każdy ma swoje zagrywki, ale cały czas mi pomaga, jak się źle czuję to mi przez mojego męża podaje jedzenie.
    A okien nie chcę myć, wolę nie ryzykować, więc stwierdziłam że będą brudne, to się zaoferowała że umyje.

Arienna bardzo dobre podejście, zero stresu i odpoczywaj. :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No tak, nie mogę narzekać. Wiadomo, jak każdy ma swoje zagrywki, ale cały czas mi pomaga, jak się źle czuję to mi przez mojego męża podaje jedzenie.
    A okien nie chcę myć, wolę nie ryzykować, więc stwierdziłam że będą brudne, to się zaoferowała że umyje.

Arienna bardzo dobre podejście, zero stresu i odpoczywaj. :)
    hehe a moja teściowa dziś zrobiła fasolową ze szparagowej i już dzwoniła żebym przyszła :D hehe ona jeszcze nie wie o kogo dba, ale niech dba :P

a nie mam zamiaru się stresować... przypomniało mi się jak Thalia całą noc mocno krwawiła będąc pewna, że to poronienie a dzidzia śliczna rośnie, więc im mniej stresu tym lepiej, widocznie mały wampirek mocne ząbki będzie miał ( po tatusiu :P )a że USG oczywiście dowcipne było to też pewnie się to odbiło nasilonym plamieniem (mam nadzieję że wszystko wyleciało i będzie spokój)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:37

ewebii4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!

Dopiero co wstałam więc jeszcze rozmazana;)Popijam kawkę bezkof. i czytam co tam naskrobałyście.
    Ja również zaczełam smarowanie się wcześniej najpierw zwykła oliwką dla dzieci, teraz od 4 miesiąca stosuje mammaia z ziaji i sexy mama z Bieliendy, na zmianę. Słyszałam, że kosmetyki powinno się co jakiś czas zmieniac bo skóra się przyzwyczaja. Jak znacie jakieś inne godne polecenia to napiszcie

Kroko super, że teściowa pomocna a niech sobie ma te humorki, my też jej czasem mamy;)Sklep z ciuszkami super już wysłałam linka mamie:)Jak w grudniu przyjadę do Polski to będzie nalot;)

Arienna cieszę się, że wszystko wporządku!Leż i odpoczywaj!

Naukowa gratuluję tak wspaniałej bety!A i dopisuję się pod tekstem o szczepieniach!

Nena i Kotka gratulacje!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie.. ja calą I ciażę smarowałam się oliwką na zmianę z mustellą i co? mam duże rozstępy na brzuchu i piersiach..więc ja nie wierzę w te cudowne smarowidła.. owszem, warto natłuszczać, np. mnie okropnie swędzi skóra na ramionach, plecach i brzuchu.. Tym razem smaruję zwykłym balsamem dave, bo po oliwce to musiałam wyrzucić 3 piżamy i niestety były plamy na materacu zółłłłtee, brzydkie beee i nie chcą sie sprać..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ