SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przynajmniej tyle, że do tej pory obeszło się bez bóli, wszystko następuje jakoś stopniowo..

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, denerwuje Cie juz te okopywanie? dla mnie to swietne uczucie, wrecz czekam na te szturchance, wykopki :) małz pojechał na narty, a przed wyjazdem polozyl sie obok, pomasował brzucholek i dostał kopniaka :P
    wczoraj w Kościele podczas Chrztów tak mnie skopała ze myslalam ze padne, ale serio to takie miłe bylo hihi
    no i jedni z rodziców mieli własnie wózek Camarelo, odcienie beżu, sliczniutki był, mam czas zeby jeszcze go zobaczyc, pojezdzic i podjac decyzje. :)

Zgredka, serio nic Cie nie boli, nie dokucza? to moze z Ciebie na mnie przeszło, bo juz sie boje co jeszcze mnie zaboli ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 19:57

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie boli, moze dlatego, ze jestem mocno rozciagnieta od zarcia :)..

Nie lubie tych okopywan, znaczy ciesze sie, ze sie rusza i w tym kontekscie na to czekam. Wyrodna ze mnie matka :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi powiem Ci jedno... ciesz sie ze nic Cie nie boli :)
    bo o mnie mowia ze sapie i dysze jak staruszka.... a to wszystko z bólu ;/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pytanko ta moja Zośka dzisiaj jakaś taka spokojna czy leniwa raz po raz kopnie i tyle, może ma taki dzień? Macie tak czasami? Ale kopie to mocniej to słabiej tylko jakoś rzadziej, mam panikować?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, chyba nie ma co panikowac :/ moja czasami jest bardzo aktywna a innego dnia spokojna :) teraz spi, ale jak tatus wroci z nart to mam nadzieje ze ja obudzi :)
    zjedz cos slodkiego lub pomasuj brzucholek :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam pół czekolady 3 razy kopnela i cisza a masować nie będę bo znowu brzuch mi się napnie dam juz jej dziś spokój. .. dzięki :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Laski pytanko ta moja Zośka dzisiaj jakaś taka spokojna czy leniwa raz po raz kopnie i tyle, może ma taki dzień? Macie tak czasami? Ale kopie to mocniej to słabiej tylko jakoś rzadziej, mam panikować?

Moj od wigilii jakis taki spokojny, rusza sie i podkopuje ale jakos tak mniej.
    Znowu zaliczylam pawia. To juz drugi w tej ciazy. Nawet nie chce myslec jak Kroko sie czuje caly czas. Mam wrazenie ze jak cos wypije to mi sie to caly czas w brzuchu przelewa :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Jesteś w 39 tygodniu ciąży
    (38 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 36 tydzień
    Data porodu:
    11 stycznia 2015
    (pozostało 14 dni)

Jeszcze 6dni i moja córa może się "wypychać" na Świat - pozwalam:)

Smoczku spokojnie, wiem że takie okresy małej aktywności martwią, ale maleństwa też ŚPIĄ:) ciężko w to uwierzyć, ale okres snu i drzemek może wynieść czasem 15h....
    ja też często się martwiłam/martwię jak moja mała rzadziej się rusza...
    tylko spokój może NAS uratować:)

ok. 10 znowu na KTG jadę, mam nadzieję, że mała nie zaśnie hehehe tym razem przed badaniem coś zjem heheheheh

LaRa, Krokodylica, Yasmin, justta lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi,

Malenq 3 noce już mi śni ze Kosia jest już z Tobą !!! Od 3 nocy meczy mnie moj własny poród, o co kaman?
    Dodatkowo wczoraj koleżanka mamy opowiadała mi o swoich 3 porodach.... Chyba więcej słuchać nie chce, fakt taki ze to były porody ponad 30 lat temu, wiec same wiecie jak wszystko sie zmieniło :/

U mnie - 10 st.C :)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa widzisz 3+3=6 hehehe.....za 6dni pozwalam córce wyjść:D:D czyli może Twoje sny są prorocze:)

u mnie też mrozik, ale z rana (a wstałam przed 5tą, niestety zapalenie nadgarstków i drętwienie palców dłoni, wybudzają mnie ze snu nad ranem) ciut większy, bo było -14C, teraz jest -10C, mąż raniutko pojechał podglądać żubry........a mnie oczka się zamykają....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 08:54

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11go urodzil sie moj ojciec, ale pewnie wyskoczy wczesniej :)

Moja po sniadaniu zaczyna lekie harce.
    Ja sie sobie nie snie w ciazy, mojemu sie snilam juz z dzieckiem, z dziewczynka mu sie snilam jak jeszcze chlopak mial byc.

Zaraz wypchne mojego na galerie, bo na swieta pojechal w tenisowkach ku zalamaniu mojej mamy ..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki kochane :) Unię -7 i śniegu brak, moja mała nadal leniwa ale troche sie rusza, a jestem jakaś wzdęta ze masakra i pobolewa mnie brzuch espumisan jakiś musze zażyć.

Malenq kciukamy żeby Kosia nie spalania KTG :) i spokojnie te 6 dni wytrzymała u mamusi, i mamusia tez bez nerw; )

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku nie przejmuj się lenistwem małej, każdy ma takie dni....

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się kochana ale sama wiesz ze to nie takie proste, mam nadzieje ze się dziś rozkręci trochę bo o szaleje. ..albo na IP pojadę jak nie zacznie być bardziej ruchliwa. Dzięki dziewczyny staram się nie panikować ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbowałaś z bardzo zimną wodą??? wypij szklankę....albo cytrynę...

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh nie ale juz się wystraszył ze mam sie wykąpać w bardzo zimnej wodzie ;) ok dzięki idę po cytryny!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra będę później, jadę na KTG.........buziolki

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ruchów... te pierwsze były u was często? Bo ja czuję na tym etapie tylko raz na kilka dni i się zastanawiam czy jak zaczęłam to powinnam czuć non stop czy póki co jest w porządku że tak rzadko zarobię z kopa?

Aha, wybraliśmy z mężem wózek :D
    Bierzemy Baby Jogger City Elite lub Summit X3 :) Niby podobne ale z jednej strony Elite ma mniej kłopotliwe bo troszkę mniejsze tylne koła i wiemy jak się się prowadzi (przymierzaliśmy się z wozkiem sąsiadki) a z drugiej strony Summit ma ładniejszy zielony kolor do wyboru...
    W każdym razie zostaje wóz terenowy :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzień.

Widzę temat kopniaków. Mnie dopóki mała kopie w brzuch to jest spoko. Ale jak ładuje po wnętrznościach to już nie jest tak miło. Dzisiaj w nocy obudził mnie potworny ból, nawet nie wiem czego, jak mi załadowała kopniaka pod żebra to myślałam że się osram z bólu. :] I błagałam litości. :]

Lara też sapię i dyszę i się ze mnie śmieją. :)

Smoczyca każdy może mieć bardziej leniwy dzień, Twoje dziecko też. :) A gin mi mówił że jakiekolwiek liczenie ruchów to dopiero po 28tc.

Kotka hehehhe uśmiałam się. Przepraszam, nie z Twojej tęczy tylko z tego "to już drugi paw w tej ciąży". :D Rozbawiło mnie to. :D

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ