SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nenka ciiii ;)
    Musisz więcej na głowie stać w przyszłości :D
    Dobra, ale to później, bo może mi teraz Młody gardłem wylecieć jak tak stanę se ;)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ oczywiście kochana nie ma co, dlatego zaznaczyłam ze w przyszłości :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    LaRa: ja w ogóle nie kupuję stojaka, mój będzie mył albo na podłodze w łazience albo wanienkę do wanny wsadzał, jakoś obawiamy się, że te stojaki są mało stabilne i się nam wywróci

przed ciążą jadłam bardzo dużo piersi z kurczaka czy indyka, ale ostatnio nie mam w ogóle ochoty
    dziś były warzywa z kaszą jęczmienną i jajo sadzone..

chłop polazł na fitness, a ja wolałam zostać i wypilingować, wybalsamować stopy, nałożyć maseczkę na twarz (właśnie się na gębie dosusza) i poleżeć nad gazetką..
    zresztą wczoraj byłam na stepie, wytrzęsłam dzieciora, to niech dziś ma odpoczynek

Biedronka: imponujący brzuch, myślę, że za 2-3 tyg będę mieć podobny

justta, LaRa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam stelaż na wanienkę i to jjest super opcja.. nie musisz się schylać i wogole.. jest stabilny..nie mieliśmy żadnych wypadków przy Tymku, moja siostra tez sobie chwaliła.. żałuję tylko że nie mam wanienki z odpływem.. bo jednak ciężka do wylania wody..

mnie cycki też opadły ;/ a były takie.. jędrne i sterczące <mówiąc skromnie:P> znowu czeka mnie wyciskanie i pump albo jeszcze inne ćwiczenia ze sztangą..

ja dzis, delikatnie, zrobiłam tabatę.. ale wykroków już nie zrobię..spojenie mi nie pozwala ;/

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehheh atak na pepco sie udał :) malutka ma kilka fajnych ciuszków a i kupiłam sobie ten biustonosz (dawno nie kupowałam nic w rozmiarze S/M) :)

Zgredka, u mnie musi byc wanienka ze stojakiem, niestety, bo mam prysznic i byloby mi ciezko tam małą ogarniac :/ jutro zrobię zdjecie tej wanienki ze stojakiem, ale wg mnie jest bardzo stabilne :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym zakładała, że ja będę myć to wiadomo przez parę tyg byłoby mi ciężko się schylać, ale skoro on ma myć to niech się schyla, a co mi tam

Konwa: no własnie o Tobie myślałam wczoraj na stepie, bo to jednak nieco hardcorowe cwiczki jak na ciężarówkę, ale skoro Ty robisz jeszcze gorszą tabatę i żyjecie ;-)
    zresztą ciąża układa się pomyślnie, mała jest zdrowa, a i ja mam parametry wporzo, więc póki mogę się ruszać to powinnam
    a zaraz pojeżdżę na swojej peanut piłce

jakie smoczki do butelek kupować? czy oddzielnie czy razem z butelkami i jakie butle kupujecie?

a w Pepciaku kupiłam sobie kiedyś stanik na fitness i teraz po domu łażę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:22

konwalianka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi babka w sklepie doradzala butelki antykolkowe z firmy dr Browns, ale z kupnem butelek wstrzymuje sie do SR, mysle ze tam powiedza co jest dobre a co nie.

aaa i ja tez przed ciaza jadlam piers z kurczaka z warzywami, a teraz nie moge na to patrzec ;/

jejku Zgredka jak ja Ci zazdroszcze ze nic Ci nie jest, ja gdyby nie moje spojenie łonowe tez wcale bym nie narzekała, ale to boli jak cholera, i glupie przekrecenie z boku na bok wywoluje u mnie niesamowity ból ;/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez do grona z obwislymi cycami sie zaliczam...boje sie,mze po 3 ciazy i karmieniu nigdy do przyzwoitej formy nie wroca, bo o formie w jakiej byly przed 1 ciaza, to chyba tylko pomarzyc moge ;)

ja mam tez wanienke ze stelazem i z odlywem i jestem meeeeega zadowolona. przy jasku mielismy, przy Leo. potem jeszcze meza siostra pozyczyla, teraz moja przyjaciolka korzysta - w marcu ma oddac...a po mlodej oddam, albo dla wnukow zatrzymam ;)

moja mala cos sie malo rusza. rano sei ruszla...nie jakos mega ale bardzije niz teraz. jesli do jutra rana taka ospala bedzie, to chyba do szpitala podjedziemy. troche sie tym martwie w zw. z nocnymi bolami :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa: ;// biedulo, ja póki co nie wiem co to spojenie, ale moze niedługo się dowiem kto wie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, kurcze Ty to wygimnastykowana jesteś... Ja niby tancerka a skarpet założyć nie potrafię :/ ale tak jak Lara mówi. Spojenie boli jak cholera. Ale już się przyzwyczaiłam. Nie takie bóle się miało :)

Ja tez mam wanienkę ze stelażem. Co prawda, nie wypróbowana jeszcze w praktyce, ale jest stabilna. Małż z resztą pooglądał to cudo dokładnie, pozaciskał tam i ówdzie, poprzechylał i zatwierdził. więc ufam.
    Małż jest z resztą "pan złota rączka" Już zakupił między innymi potrzebne materiały do zrobienia podstawki (stolnicy jak ja to nazywam :P ) mającej pełnić funkcję bezpieczeństwa pod przewijak. A wszystko dlatego, ze wymyśliłam sobie że chcę mieć "centrum przewijania" na biurku rogowym :D jest spore, posiada przydatne półeczki, szafeczki i w ogóle "cycuś glancuś" żeby mieć wszystko pod ręką. Ja mówię co chcę - on realizuje. Tylko przez głupi jego czas pracy wolno mu idzie, bo więcej go nie ma w domu niż jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:31

justta, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasminko super chłop ;-) i pomysły jak zawsze to ty masz ;-)

A ja mam zamiar naszykować ubranka na wyjście ze szpitala dla maluszka, co wziąć, na pewno kombinezonik, czapeczka, pajacyk trochę grubszy i teraz mam dylemat, czy pod ten pajacyk bodziak z krótkim rękawem czy z długim i czy jakieś półśpiochy do tego, czy już nic, mam takie coś jak na razie i się zastanawiam, do fotelika mam śpiworek z polarem, a jakichś większych mrozów nie zapowiadają

8f042c38ec9e25c9med.jpg

Lili83, Misi@, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... no właśnie jak ubrać?? długo autem pojedziecie do domu? w sensie - czy zdąży sie w aucie nagrzać?
    Jeśli nie to chyba zrobiłabym tak jak będziesz ubrana Ty + 1 warstwa: Bodziak z krótkim rękawem (u nas to byłby podkoszulek), półśpiochy i kaftanik (nasze spodnie i bluzka), MOŻE sweterek jakiś lub bluza ale nie bardzo grube i kombinezon. Czapka, szalik, rękawiczki obowiązkowo.
    Ale moze bardziej dośw. mama coś lepiej doradzi

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta śliczne ciuszki:)wydaje mi się, że półśpiochy możesz sobie spokojnie darować, body z krótkim powinny wystarczyć;)nie dobrze jest przegrzewać maleństwo!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Yasminko super chłop ;-) i pomysły jak zawsze to ty masz ;-)

A ja mam zamiar naszykować ubranka na wyjście ze szpitala dla maluszka, co wziąć, na pewno kombinezonik, czapeczka, pajacyk trochę grubszy i teraz mam dylemat, czy pod ten pajacyk bodziak z krótkim rękawem czy z długim i czy jakieś półśpiochy do tego, czy już nic, mam takie coś jak na razie i się zastanawiam, do fotelika mam śpiworek z polarem, a jakichś większych mrozów nie zapowiadają

8f042c38ec9e25c9med.jpg
    Wow jaki piękny zestaw...zazdroszczę, że niedługo już, będziesz mogła ubierać, przebierAĆ,A PRZEDE WSZYSTKIM TULIĆ SWOJE MALEŃSTWO :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w środę idę do ginekologa na pierwszą wizytę, czy myślicie, że jest szansa ujrzeć już serduszko? Pewnie będzie za wcześnie, a tak bym już chciała wiedzieć, że bije i ma się dobrze ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny w środę idę do ginekologa na pierwszą wizytę, czy myślicie, że jest szansa ujrzeć już serduszko? Pewnie będzie za wcześnie, a tak bym już chciała wiedzieć, że bije i ma się dobrze ;)
    Ja byłam w 5 tyg i nie było widać :( W ogóle nie było widać nawet zarodka, nic - tylko endometrium było powiększone. I gin ciąży nie potwierdził, choć powiedział "ze coś się dzieje". Choć liczyłam się z tym to byłam strasznie zawiedziona.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe mała ma znowu czkawkę i widać normalnie gołym okiem kiedy jej sie czka :D Będzie mi tego brakowało

Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, chciałabym Ci powiedzieć ze bedzie widać, ale chyba jeszcze nie :(

Justta, pod spod ubrałabym te bodziaki z krótkim rękawkiem i tez nie jestem za przegrzewaniem, to sie odbija w poźniejszych latach dziecka ;( moja szwagierka miała saunę w domu, ubierała zawsze cieplutenki dzieci, na mróz nie wychodziła na spacery a teraz dzieciaki są co chwile chore ;(

Lili83 lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

My zobaczylismy w 5t+5d czyli w prawie skonczonym 6tc ale moze widac tez wczesniej. W 4t+3d bylam u ginekologa i nic nie widzial jeszcze, tez nie potwierdzil ciazy, tylko powiedzial ze endometrium grube i ciaza prawdopodobna. No ale skoro test wyszedl mi pozytywny, okresu nie bylo, endometrium grube no to bylam pewna ze to ciaza :), bety nawet nie robilam.
    Kurcze ale az ci zazdroszcze. Te pare pierwszych usg bylo najbardziej niesamowitych. Moze to dziwne ale zobaczenei tego malutkiego serduszka ktore bije, potem malego robaczka a pozniej jeszcze cos co juz przypomina prawie czlowieczka bylo bardziej dla mnie emocjonujace niz usg teraz :P. To takie niesamowite bylo zobaczyc ze tam cos we mnie kielkuje i zaczyna zycie, jak to sie powoli rozwija wszystko, no niesamowite :)

Dziewczyny, cwiczycie miesnie dna miednicy? Ja postanowilam cwiczyc codziennie 10min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:47

Misi@ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny właśnie nie wiem czy nie za grubo będzie, będziemy jechać około 15minut i jeszcze ten śpiworek w foteliku, ale to odepnę w aucie, chyba że wezmę sam kocyk do przykrycia bez tego, a nie wiem już sama ;-)

Doczekacie się dziewczynki, czas szybko leci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:59

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ