SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Biedra niezły brzucholek:)

Tamka do lekarza i to już nie ma na co czekać;)Kocyk extra;)

Lara moja Suzi patrzy tylko przez okno i nawet nie myśli o wyjściu;)i wcale jej się nie dziwie!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Wczoraj byłam praktycznie cały dzień na zakupach do wykończenia pokoju dla małej. Później do późna małż malował sufit w łazience. Cały bałagan został mi na dziś... Więc! Łazienka wyszorowana, kuchnia po wczorajszej obiadokolacji na szybko również. Ubranka zielone i żółte się suszą (jeszcze tylko niebieskie zostały :D ) ale prasować juz mi sie nie chce dziś niczego... Więc zasiadłam.

Malenq :') ale super. Śpiewaj jej kiedy tylko możesz. cudowne to jest <3

Konwi my jesteśmy w podobnej wiekiem ciąży i mi również brzuch nisko opadł w poniedziałek. Opiera się nawet na udach gdy siedzę. Brzuch zmalał i utrudnia mi poruszanie się jeszcze bardziej. Zwyczajnie jeszcze bardziej bolesne jest podniesienie nogi i chodzenie. Mycie się itp. 6 tyg powiadasz??? hmmm trochę szybko jak na mój gust ale liczę się z tym

Kotka pewnie, ze szkoda urlopu (moim zdaniem). Jeżeli ma możliwość zerwania się z pracy w takiej sytuacji to warto z tego skorzystać. My też mamy taki plan. Małż będzie pracował do końca. W pracy wszyscy wiedzą że jakby co to on się ulatnia. W końcu od momentu gdy się zacznie mamy jeszcze sporo czasu nie? :) Tylko wkurza mnie, ze małż jedzie w pn na 3 dni w delegację do Warszawy. Niby w 5 h może być na miejscu z powrotem ale głupio jakoś... CO prawda nie zamierzam rodzić w przyszłym tyg ale różnie bywa :D

Nenuś :D pakowanko :) ale super
    Krokodylica wrote:
    Ja chodzę jak debil po wszystkich sklepach w mieście i szukam pieluszek z wycięciem na pępek, w żadnym sklepie nie ma cholernych pieluszek!!!! Nogi mi do dupska wchodzą od tego łażenia a pieluszek dalej nie mam.
    Naprawdę potrzebujesz takich pieluszek? Nawet nie wiedziałam ze takie istnieją, a w SR uczyli nas żeby zwyczajnie przód pampersa odwinąć na zewnątrz i dopiero zakleić rzep w pieluszce, lum zwyczajnie wyciąć to nożyczkami przed założeniem

Justa Gratki kochana! I wiesz na czym stoisz :)

Lili gratki

Beszka Współczuję, serce się kraja jak słyszę o takich wydarzeniach jak w przedszkolu Jaśka. Ja osobiście jestem bardzo cięta na podobne sytuacje w mojej szkole. Nienawidzę tego

Lili83 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto moje łowy:)

73256659a326aad6m.jpg

b5699b52a5858adbm.jpg

już nawet nie wchodze do sklepów dziecięcych bo nie mogę się opanować już tyle tego mam gdzie to wszystko pomieszcze;)

mamie też sie coś należy;)a co!

8d7ad4f40ff548a3m.jpg

Yasmin, konwalianka, justta, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas..oj skarbie, może i 8 tyg. ale wolę się nastawiać na za 6, aby później sie nie przejechać.. ale masz powera kobieto! nieźle.. ale żeby nie było, to u mnie w przyszłym tyg. malowanie i przyznam, że sama zamierzam to zrobić, gdy mąż w pracy a dzieć w przedszkolu.. tylko cii.. mają niby przyjechać moi rodzice, ale dopiero za 2 tygodnie, a ja nie chcę tyle czekać.. wolę aby już zapach farby znikł..no i będziemy tapetę kłaść na jedną z ścian w przedpokoju.. za pranie się zabiorę, gdy mąż skończy szafę, bo póki co mam tylko półki i.. ściany.. drzwi brak, drążka brak.. szuflady brak..obiecał , ze w weekend to zrobi, więc przyszły tydzień zapowiada się u mnie gorący :)

bosz jak wieje.. a ja muszę po starszaka do przedszkola gnac..oby mi auta nie zwiało z drogi :)

Yasmin, Lili83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe nie mam powera :D ruszam się jak mucha w smole i ciągle stękam. Ale ktoś to musi zrobić. Ty będziesz malować????? Ty to dopiero masz powera! :)
    Ale serio, przemyśl to jeszcze. Nie chcemy żeby coś Wam się stało, w końcu trzeba będzie na wysokości wchodzić i wdychać opary. A taki wysiłek fizyczny jeszcze moze przyspieszyć akcję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:06

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko podziwiam robie to co musze i na tym koniec!Nie mam energii, chęci w ogóle nic mi się nie chce, także szacun, tylko uważaj by ci sie nic nie stało!a i nie pomaluj sobie brzuszka;)

konwalianka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jest pod lampa, dali mi ja na dziś do pokoju, ja po wczorajszych nerwach i dzisiejszych tez nie mam nic mleka, nawet siary brak...mała karnie z butelki, ale to mleko innych matek a nie mm.....
    Odezwę się jak mała zaśnie...

Yasmin, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Kośki :*

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa dobrze, że Kosia już przy tobie, to się uspokoisz, a może niech mąż ci kupi jakieś herbatki na laktacje i dużo pij

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:09

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka ty moze jednak skonsuluj sie z lekarzem bo juz cie meczy i meczy to choróbsko

Lili ale łowy :)

Lara dziekuje za subtelność hehehe ja to mam balon ze hoho hehehe ale rozmiarowo przypomina brzuch z Zuzą wiec sie nie martwie :P wsumie dopiero 1,8kg na plus wiec jak na 16 tydzien nie ma żle heheh

Malenqa aa super ze masz małą :) pomału przystawiaj ją niech possie troszke twoje sutki pokarm wróci :) trzymam kciuki

Lili83 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na laktacje pomagał 100% sok z jabłek hortex pół na pół z wodą

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ciesze się ze Kosia jest z juz z Tobą <3 I faktycznie może te herbatki na laktacji? Nie denerwuj się już jest dobrze :) tylko spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:44

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze spaceru
    patrzac wczesniej przez okno nie sadzilam ze jest az tak.... beznadziejnie ;/ wrocilam zmeczona jak mops - btw. mój psiak od azu padł (spioch hihihi) gdyby nie to ze mam dobre buty to mialabym w stopach jezioro ;/ a i kilka upadków pewnie tez bym zaliczyła, dobrze ze juz weekend i obowiazki spacerowe przechodza na Małza...
    szybko wsuwam łazanki i zaatakuje Pepco :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam dobrze z tym pepco..u mnie nie ma buuu...

Yas, będę ostrożna:) jak byłam w ciąży z Tymkiem to też "zaliczyłam" malowanie.. caego domu! 75m2! wiec moje dzieci zahartowane, hehe

Dronka, nie dopisałam.. ślicznie wyglądasz i kanapa świetna

Lara..o łazanki.. to jest to! muszę zrobić.. dziś u mnie ryż z łososiem i sałatka z szpinakiem z pomidorami świeżymi i suszonymi..

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam Konwi:)u mnie dzisiaj dorsz z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej z marchewką:)właśnie zasiadamy z mężem do stołu

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dzis rybka byla. maz zrobil ;)

Tama, ladny pajacyk. kocyk rowniez. ja mam bzika na pkt kocykow dla dzieci. dla mojej malej mam juz 2 czy 3 i planuje jeszcze przynajmniej dwa zamowic. jeden podobny to twojego, ale w innej kolorystyce ;)

Biedroneczko, sliczny brzuszek :)

Yasmin, moj brzuch chyba tez nisko. nie wiem, ale jak siedze, to wlasnie lezy na kolanach ;) po weekendzie bierzemy sie za szykowanie pokoju dla malej. w ltym moja mama przyjedzie na tydzien, to posegrujemy ubrania, kotre dostalam od znajomej i popiore, poukladam. w pon. jade do szpitala na bad. do wiekszego mista, to chce wyjechac wczesniej by na zakupy sie udac ;)

dzownili dzis do nas z przedszkola. w przyszlym tyg.mamy spotkanie ze wszystkimi liderami i wlascicielka. ja chyba i tak spr. zglosze do gminy, jak planowlaam, bo dla mnie to jest b.duze niedopatrzenie ze str. personelu. a w Norwegii jak pislama duzy nacisk klada na obserwowanie takich sytuacji...

Malenqu, ja z Jaskiem mialam spory problem z laktacja. tez siary nawet nie mialam. kazali mi go przykladac na 20 mn do jednej piersi, potem do drugiej. potem R bral malego i dawal mu butle, a ja sie podlaczalam do laktatora. po paru dniach mleczko bylo. tylko ja jeszcze krople do nosa dostlam ulatwiajace rozszerenei sie kanalikow - moje jakies waskie i z 2 synem tez mialam ten problem....krople kilka razy uzylam i bylo ok ;) trzymam kciuki aby mleczko sei pojawilo.

a skoro dali Ci Kosie do pokoju, to z serduszkiem chyba juz lepiej, co?

Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syndrom opadających brzusiów hehehe :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze nie cyckow dziewczynki :D

Nieukowa, Yasmin, Krokodylica, Lili83, Misi@, LaRa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dobrze ze nie cyckow dziewczynki :D
    Ej mówcie za siebie, dobra?! Mi opadają :/

Fajne zdobycze dziewczęta :)

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ciiii ;)
    Musisz więcej na głowie stać w przyszłości :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ