Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam niczego nie ćwiczę
zalegam na kanapie jak naleśnik
A warto by było...
Od jakiegoś czasu puszczam małej to https://www.youtube.com/watch?v=gn_HzbUMD-A Sądząc po jej ruchach - podoba jej się
moze się przyda w przyszłości do uspokojenia. Co myślicie?
-
Ja wanienkę kupię zwykłą, bez żadnego stojaka, bo i tak nie mam go gdzie postawić. Mam malutką łazienkę z prysznicem gdzie nie zmieści się dosłownie nic. Wanienkę będę stawiać na stole w kuchni lub na ławie w pokoju, zobaczymy jeszcze.
Lara na SR u mnie w ogóle nie mówili o butelkach bo do 6 miesiąca zalecają karmić dziecko tylko i wyłącznie cyckiem i zero smoczków i butelek...
Ja kupiłam ze smoczkiem antykolkowym firmy Lovi.
Mnie też boli to spojenie łonowe, ale nie cały dzień.
jussta mi koleżanka mówiła żeby zabrać na wyjście po jednej sztuce różnych ubranek, a położna jak będzie ubierać to już jakiś sensowny zestaw wybierze.
Ten co masz na zdjęciu wydaje się super. Jeszcze pieluszkę tetrową żeby dziecku buzię zakryć.
Yasmin, justta lubią tę wiadomość
-
U mnie też położna mówiła ze dziecko cały pobyt jest z matką jeśli jest wszystko ok wiec wychodzi na to ze mama ubiera, a na tych wszystkich listach do szpitala jest po 3 sztuki bodziakow,kaftanikow i pajacow, ale jak coś zawsze może ktoś podrzucić do szpitala.
-
Malenq się zbytnio nie odzywa bo z ostatniego posta wynika że mała już jest przy niej więc sądzę że ma dużo zajęć.

U nas też dzieci są przy mamach tylko raz dziennie zabierają je do kąpania i przebrania.
Jak się dziecko ubrudzi to można przebrać samemu dodatkowo, ale ciuszki są w szpitalu, cała komoda, nie trzeba swoich.
-
To pamiętam ze mówiła za mają mala jej przyniesc, ale myślałam że jakieś nowe wieści mnie ominęły.
A tak dokładnie to nie wiem jak jest u mnie w szpitalu, utknął mi w głowie ze położne zajmują się mamami a panie z noworodków malenstwami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:14
-
a w PL kapia dzieci zaraz po porodzie? tzn. wiem ze w 3miescie to zal. od szpitala, a jestem ciekawa jak to w innych szpitalach wyglada. tutaj nie kapia chyba ze mama sobie zyczy. no i generlanie nic przy dziecku nie robia - jak sie czegos nie wie, to trzeba poprosic. za to pomoc laktacyjna (przynajmniej w szpitalu, gdzie J rodzilam) rewelacyjna!
-
jutro, jesli nie bede musiala na IP podjechac, bo mloda dalej slabo sie rusza, chce podjechac do centrum handlowego po pare ciuszkow i do apteki po nozyczki do paznokci i takie tam. musze wszystko w jedym miejscu zgromadzic
-
Ojjjjj Nenaa, Nenaa
Moze i moje pytanie było głupie, ale skąd mam wiedzieć? Byłam pewna ze biorą, wazą , mierzą, MYJĄ i przynoszą. Ale będę mądrzejsza po SR hehe
Dobranoc
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Oj Lara, Lara. To żart był chyba raczej
Pytanie głupie nie było.
Też nie wiem co u nas w szpitalu robią. Ale jak jednak piorą w tych pralkach...to mam nadzieję, że bez wirowania!
Smoczyca1, Yasmin, Tamka, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Nenaaa wrote:Oj Lara, Lara. To żart był chyba raczej
Pytanie głupie nie było.
Też nie wiem co u nas w szpitalu robią. Ale jak jednak piorą w tych pralkach...to mam nadzieję, że bez wirowania!
i ze zalecane proszki inne np. plyny do plukania, uzywaja
Nenaaa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH