Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej,
zgredka do pracy? w sobotę? kiedy odpoczniesz skarbie..
Malenq czekamy na wieści..
u nas pytają.. czy chcę aby po porodzie dziecko wytrzeć i ubrać czy umyć i ubrać, czy zostawić w beciku nagie.. położne codziennie wieczorem kąpią dzieci.. w pokojach są takie wanienki, zajmuje im to może z minutę.. po czym oddają mokre dziecko mamie i mama kończy zabiegi pielęgnacyjne..
u mnie już rosółek się gotuje:)
miłego dnia
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chyba w Pl standard wszedzie ten sam... Podczytuje sobie opinie o naszych poznanskich szpitalach i o szpitalach gdzie moi rodzice mieszkaja i tragicznie to wyglada.
Ja wlasnie widze ze mi zlecialo 18 tygodni
wow, jak to sie stalo?
Misia na serducho ne licz, choc czasami juz widac. Zalezy czy owu mialas ksiazkowo i jak dlugi byl cykl. W pierwszej ciazy bylam tak wcsesnie jak ty to byl tylko pecherzyk. W tej ciazy teraz bylam dopiero w 8tc pierwszy raz bo wolalam przeczekac okres wczesnych poronien...
Psotka ja bylam zbyt w szoku na pierwszych 2 usg zeby sie cieszyc, poza tym gdzies z tylu glowy mialam swiadomosc ze nie powinnam sie jeszcze cieszyc. Ale to rzeczywiscie zadziwiajace bylo jak szybko zarodek rosnie ii jak dynamicznie sie rozwija
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 09:32
Malenq lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry

Malenqu przykro mi bardzo, zetak sie z mala Kosia nacierpiec micie
Wiecei u nas tez polozne w ogole nie pomagaja przy dziecku, chyba ze matka jest po cc.. Ja bylam po dlugim i wyczerpujacym porodzie zakonczonym zabiegiem i zero zaintereoswania w kwestii pomocy przy dziecku. Jak sama pow.,ze padam, to wzieli malego na kilka godzin miedzy karmieniami - sen matki jest b.wazny przy rozkreceniu laktacji. Za to pomoc orzy laktacji swietna! W stavanger, gdy rodzilam Leona, to po porodzie od razu do hotelu mnie wyslali i tyle polozne widzialam. Nawet na sniadanie trzeba bylo zejsc z kilkugodzinnym noworodkiem do restauracji hotelowej
Twierdza, ze dziecko od razu musi byc pod pelna opieka rodzicow w celu nawiazania wiezi. Norwegowie sa zadowoleni z tego rozwiazania..ale jak wspsomnilam, gdy sie powie, ze jest sie zmeczonym, to wezma na pare godz.
U nas taka pogoda, ze pod kolderke bym najchetniej wrocila, ale niestety pranie, sprzatanie a przede wszystkim dzieciaki czekaja, wiec uciekam kolejke brio ukladac;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 09:57
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hej
Nieukowa, w porownaniu do mojego brzucha to chyba maly
. W takim sensie ze mnie szybko i mocno wywalilo, ale mozliwe ze to przez ten nadmiar wod plodowych. Zreszta, spojz do mojego pameitnika. Wydaje mi sie ze moj w 16tc byl sporo wiekszy od twojego teraz
. Ale to lepiej ze mniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 10:24
-
Cześć

Wiem Nenaa ze to w żartach było
Nieukowa, te 4 kg to chyba w kostkach przybralas, brzusio maluśki
Malenq współczuje tego co musisz tam przechodzić, biedulko. Doszli juz do tego co z
Kosi???
A mi sie śniło... Byłam z malzem na ogrodkach działkowych żeby pobiegać na nartach biegówkach, zaczynaliśmy w pełnym śniegu a skończyliśmy na trawie bo raptem odwilż przyszła.
Potem obudziła sie malutka w brzuszku i tak sie przeciągała ze przez powłoki brzuszne widziałam jej twarzyczkę
ehhhhh czyżby juz mi odbijało???? Dzis mam w planach wymycie komody maluszka, posegregowane wszystkich pierdołek jakie juz są kupione i ewentualnie jakieś pranko większych ciuszków.
No i ciągnie mnie do ciucholandu.... Ale pogoda taka do bani ze nosa za okno wystawiać sie nie chce...
-
Wyniki krwi masz ładne z tego co pamiętam, nie anemiczne. Mnie też się zdarzało takie coś. Cholera wie, zganiałam na...ciążęKrokodylica wrote:Nieukowa raczej mi sie wydaje ze masz maly brzuszek.
U mnie cos jest nie tak, jak tylko sie podnosze albo wstaje kreci mi sie w glowie. Co za cholera?
Ale jeśli to Ci mocno dokucza i niepokoi, to wiesz, z lekarzem trza pogadać.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokus ja cierpiałam ostatnio na zawroty głowy i bardzo zle samopoczucie, niestety musimy to przetrwać
najwidoczniej malutka coś uciska i Tobie sie kręci w głowie 
Ale jesli rzeczywiście jest to dla Ciebie bardzo uciążliwe to poradź sie lekarza.
Mi pomagało leżenie, to była najlepsza pozycja i wtedy czułam sie ok. -
Spokojnie, poleż, odpocznij a nawet jesli możesz to sie prześpij

A przy chęci wstania, musisz to robić bardzo po mału, żeby nie było szybkiego zrywu.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH