X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja chyba nóżkami jest na dole bo tak czuję jakby mnie w pachwine kopala.
    Konwi współczuję.
    Tamka Ty szczęścia ze przyjdziesz na gotowe nie oczywiście ze jesteś chora!
    Ja do mojego podczas roboty w ogóle się nie odzywam niepytana :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wszystkie info. Czop to nie był w takim razie :D

Ja jestem w ogóle spokojnego usposobienia, ale dziś mi się ciśnienie podniosło. Teściowie mnie cudownie nawiedzili. Nie będę opowiadać bo mnie cholera bierze. Przyjdą tacy, wkurzą i jeszcze żądają odwozu do domu.

Ja mam podgląd we wtorek o 15:00 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:02

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    myslalam, ze muzyka czajkowskiego uspokoi mala, ale gdzie tam. Kopala stukala i to juz przy pepku, so tej pory bylo to glownie w podbrzuchu..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam jutro wrzucić, ale co tam.. ale zdjęcia mi sie nie podobają.. mąż się nie popisał..uciął mi nogi i wogóle.. no i wrzucę jutro..nigdzie nie chce mi dodać zdjęcia..net chodzi mi tragicznie..

udało mi się nawet doprowadzić do jakiegoś wyglądu..za to mąż stwierdził, że "spuchłam" ;/ no i sama widzę, że TE części zrobiły się b.ciemne.. u Was też? <sory za bezpośrednie pytanie:)>

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka żebra powiadasz? :)
    Mnie jak mnie moja nieraz zdzieli po wątrobie to płakać się chce. :)

Konwalia uważaj na paluchy!!!

Smoku to widzę Twój taki opanowany jak coś robi jak i mój. :P
    Jak mój robi tego typu rzeczy najchętniej wychodzę do innego pomieszczenia. :D

Yasmin temat teściów zostawię w spokoju, my dzisiaj byliśmy na obiedzie u moich...

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam ze "Światełka do Nieba" z Poznania. Powiem wam że się wzruszyłam. Moje dzieciątko w czerwcu zostanie przebadane na słuch dzięki Orkiestrze, zapewne też gdzieś na oddziale są ich inkubatory.
    Nie wiem skąd się wziął ten potok nienawiści w kierunku Owsiaka ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, ja dzisiaj wrzuciłam do puszki trochę monet. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, z głupoty zwyczajnej i tzw ideologii , dla której warto zgnoić, zgnębić, opluć dla zasady i z powodu mierzenia swoją miarą, bo jeśli ktoś inny coś robi, to przecież NIGDY za darmo, NIGDY dla bliźniego, NIGDY w imię miłości, na pewno COŚ z tego ma i trzeba to znaleźć, wytknąć mu, a jak się nie znajdzie to można wymyślić, a co ! ... itp itd

kilka dni temu na pewnym forum, gdzie zagubiona 18 latka napisała, że jest w ciąży i zastanawia się, co robić, wybuchła taka bomba nienawiści, że słabo mi się zrobiło, nawet jeśli nie zgadzam się z czyimiś poglądami, to czy muszę go zawrzeszczeć, zniszczyć psychicznie bo inaczej moje zdanie nie wyjdzie na wierzch? kurcze, no nie umiemy kulturalnie rozmawiać, nie umiemy słuchać siebie nawzajem i szanować odmiennych racji, a przecież często wystarczy komuś podać rękę i zwyczajnie przy nim być, nie krytykować, po prostu trwać na posterunku właśnie po to, żeby podjął właściwą decyzję, pomijając fakt, że nagle w takich przypadkach wszyscy są świętsi od Papieża i nikt swoich grzeszków nie pamięta...

ehh, zawsze w takich sytuacjach - i w przypadku Owsiaka i tej dziewczyny mam przed oczami taką XVII wieczną sarmacką zaplutą "polską" szlachtę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:25

Lili83 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że ta sarmacka szlachta była bardziej tolerancyjna niż współczesna Polska... byli Polacy, byli muzułmańscy Tatarzy, Ormianie, bracia polscy, protestanci i przez jakiś czas to wszystko żyło w miarę zgodnie. A dziś? Smutne to ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano... ale wiesz, jak nas się tutaj tyle fajnych babek zebrało i się akurat rozmnażamy, to przecież MUSI być lepiej, prawda? ;)

i tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc ;)

Nieukowa, justta, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane po weekendzie

My już pospaliśmy i życzymy miłego dnia :-)

Malenqa co u was? Jak się czujesz i co u Kosi, jak serduszko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 06:49

nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana

Tamka w 100% sie z Toba zgadzam.
    a teraz lece do roboty

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...
    Nadal w szpitalu, nadal monitorowane, jutro zapadnie decyzja czy dom? I będziemy dojeżdżać na kontrole, czy przenoszą małą do szpitala dziecięcego, a ja będę dochodzić.....
    Ale już nie leżymy pod lampa:-D

Noce są ciężkie, bo dużo badan ma w nocy, a wraca z nich juz nie z płaczem a histeria, przed wczoraj np. Od 00:00 do 4 nad ranem tylko na rekach spala, i non stop kwiliła...do tego pobieranie krwi też w nocy....
    Ech obu do domku...

Justyś jak tam?

Buziaki brzuchatki...i przepraszam że nie odniosę do Waszych postów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 08:35

Yasmin, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jak zwykle z łóżka z kawą :)
    Malenq biedna Kosia współczuję kochane!a muszą te badania po nocach robić? Pewnie wykończona jesteś skarbie. Życzę abyście jutro mogły do domu jechać i trzymajcie się dziewczyny <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Przytylam juz 10kg chyba :/. Musze ze slodyczami przystopowac bo to mnie gubi, pote bede plakac. W sumie to nawet nie jem duzo sklepowych, raczej ciasta, jogurty owocowe, kawe zbozowa z cukrem itp.

Zmieniam zfdanie co do porodu. Marzyla mi sie cesarka ale teraz chcialabym, nie za wszelka cene, ale jesli to tylko mozliwe to sn i bez znieczulenia. Poczytalam troche, poogladalam programy o wplywie roznych czynnikow na wystepowanie alergii i astmy i chce zminimalizowac ryzyko. Widze jak sie moj maz kazdej wiosny meczy. Poszedl wreszcie na odczulanie, ale to ma swoje skutki uboczne. Jego brat natomiast ma alergie na jajka i orzechy, dla mnei to jest przerazajace. moze to przypadek ale oboje sa z cesarki no i w dosc strylnych warunkach miastowych chowani.

Rety, zostalo mi tylko 15 tygodni! niesamowite!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:24

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja zaraz zabieram się za robote..mam czas do 12..na 13 do szkoły rodzenia, później odebrać Tymka i do W-wy na wizytę..

Kotka, to jest przypadek.. jestem pewna.. moja mama rodziła nas 3.. tylko ja miałam astmę, alergie..moje dwie starsze siostry nie mają.. ja się raczej skupiam na tym, że dzieci urodzone w okresie wiosennym i letnim są narażone na alergie.. ja czerwcowa alergia, mój P i Tymek- czerwcowi- alergia..moje siostry - styczeń, luty - brak alergii.. siostrzeńcy:1- luty, bez alergii, 2-sierpień - alergia, 3- marzec (koniec)- alergia itd..w rodzinie mam sporo przypadków alergii.. no i jeszcze kwestia obciążenia genetycznego..nie ma opcji, aby dziecko rodziców- alergików nie miało alergii.. niestety takie są realia..

Malenq a dlaczego robią to nocą? współczuję Ci kochana..trzymam kciuki do pozytywnej dla Was decyzji

Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł,
    Malenka, Kosia <3

Witam się w nowym tygodniu ciąży i ogólnie nowym :)
    Ten bęben jest jeszcze wysoko...prawda??? Bo ja już schizuję...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5f65d00123b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6aa775553021.jpg

Smoczyca1, beszka, konwalianka, Yasmin, Nieukowa, Krokodylica, nick nieaktualny, Lili83, nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo Nenka jak na moje niedoświadczone oko to brzuszek raczej wysoko i do tego jaki śliczny :) a tak marudzila a zgrabniara jest :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Malenqu, wspolczuje bardzo. mam nadz.,ze wypuszcza Was jutro do domku i bedzie tylko dojezdzac na badania. jak w domu to w domu...a i moze jakiegos polecanego lekarza znajdziecie na konsultacje, co rozwiaze zagadke dot. tego co Kosi dolega....trzymma kciuki

Psotka, ja tez duzo utylam i mam to w d. czasem mi smutno, ale co tam. zgubie po porodzie ;) jem na co mam ochote

CO do alergii to ja nei wiem od czego to zal....ale nie sadze aby od metody/sposobu porodu czy pory roku narodzin. ja ze srodka lata i jakas tam alergie mam, ale bez paniki...za to moj brat z b.poznej jesieni i astma z powodu alregii i to taka, ze lekarz go butla tlenowa straszyl :/

Moja mala jest rowniez bardzo ruchliwa. codziennie, prawie przez clay dzien byly znaki od niej, ze jest i wszystko ok ;) czesti b. bolesne....szczegolnie zoladek, zebra, nerki, pecherz ;) we wczesniejszej ciazy zdarzaly sie dni, gdzie byla spokojniejsza, ale teraz to sie pokrylo z czasem, gdy mialam tenokropny bol brzucha w nocy i od tamtej pory malo co daje o sobie znac, a brzuch jest twardy...dlatego sie martwic zaczelismy.
    wczoraj podsluchalismy ja dopplerem. dzis umowie sie do lekarza na wizyte by spr. czy wsio ok i zaraz zwolnienie na 50% dostac (mam nadz.,ze problemu nie bedzie).

dzis jedziemy na spzitala w sasiednim miescie. maja postawic ostateczna diagnoze dot. tego czy mam czy tez nie toczen. trzymajcie kciuki!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nooooo Nenka jak na moje niedoświadczone oko to brzuszek raczej wysoko i do tego jaki śliczny :) a tak marudzila a zgrabniara jest :)
    Dobrze, że te zdjęcia tak kłamią...;)
    Ufff, ale to ulga, że wysoko...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ