SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja chyba nóżkami jest na dole bo tak czuję jakby mnie w pachwine kopala.
    Konwi współczuję.
    Tamka Ty szczęścia ze przyjdziesz na gotowe nie oczywiście ze jesteś chora!
    Ja do mojego podczas roboty w ogóle się nie odzywam niepytana :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wszystkie info. Czop to nie był w takim razie :D

Ja jestem w ogóle spokojnego usposobienia, ale dziś mi się ciśnienie podniosło. Teściowie mnie cudownie nawiedzili. Nie będę opowiadać bo mnie cholera bierze. Przyjdą tacy, wkurzą i jeszcze żądają odwozu do domu.

Ja mam podgląd we wtorek o 15:00 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:02

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    myslalam, ze muzyka czajkowskiego uspokoi mala, ale gdzie tam. Kopala stukala i to juz przy pepku, so tej pory bylo to glownie w podbrzuchu..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam jutro wrzucić, ale co tam.. ale zdjęcia mi sie nie podobają.. mąż się nie popisał..uciął mi nogi i wogóle.. no i wrzucę jutro..nigdzie nie chce mi dodać zdjęcia..net chodzi mi tragicznie..

udało mi się nawet doprowadzić do jakiegoś wyglądu..za to mąż stwierdził, że "spuchłam" ;/ no i sama widzę, że TE części zrobiły się b.ciemne.. u Was też? <sory za bezpośrednie pytanie:)>

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka żebra powiadasz? :)
    Mnie jak mnie moja nieraz zdzieli po wątrobie to płakać się chce. :)

Konwalia uważaj na paluchy!!!

Smoku to widzę Twój taki opanowany jak coś robi jak i mój. :P
    Jak mój robi tego typu rzeczy najchętniej wychodzę do innego pomieszczenia. :D

Yasmin temat teściów zostawię w spokoju, my dzisiaj byliśmy na obiedzie u moich...

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam ze "Światełka do Nieba" z Poznania. Powiem wam że się wzruszyłam. Moje dzieciątko w czerwcu zostanie przebadane na słuch dzięki Orkiestrze, zapewne też gdzieś na oddziale są ich inkubatory.
    Nie wiem skąd się wziął ten potok nienawiści w kierunku Owsiaka ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, ja dzisiaj wrzuciłam do puszki trochę monet. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, z głupoty zwyczajnej i tzw ideologii , dla której warto zgnoić, zgnębić, opluć dla zasady i z powodu mierzenia swoją miarą, bo jeśli ktoś inny coś robi, to przecież NIGDY za darmo, NIGDY dla bliźniego, NIGDY w imię miłości, na pewno COŚ z tego ma i trzeba to znaleźć, wytknąć mu, a jak się nie znajdzie to można wymyślić, a co ! ... itp itd

kilka dni temu na pewnym forum, gdzie zagubiona 18 latka napisała, że jest w ciąży i zastanawia się, co robić, wybuchła taka bomba nienawiści, że słabo mi się zrobiło, nawet jeśli nie zgadzam się z czyimiś poglądami, to czy muszę go zawrzeszczeć, zniszczyć psychicznie bo inaczej moje zdanie nie wyjdzie na wierzch? kurcze, no nie umiemy kulturalnie rozmawiać, nie umiemy słuchać siebie nawzajem i szanować odmiennych racji, a przecież często wystarczy komuś podać rękę i zwyczajnie przy nim być, nie krytykować, po prostu trwać na posterunku właśnie po to, żeby podjął właściwą decyzję, pomijając fakt, że nagle w takich przypadkach wszyscy są świętsi od Papieża i nikt swoich grzeszków nie pamięta...

ehh, zawsze w takich sytuacjach - i w przypadku Owsiaka i tej dziewczyny mam przed oczami taką XVII wieczną sarmacką zaplutą "polską" szlachtę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:25

Lili83 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że ta sarmacka szlachta była bardziej tolerancyjna niż współczesna Polska... byli Polacy, byli muzułmańscy Tatarzy, Ormianie, bracia polscy, protestanci i przez jakiś czas to wszystko żyło w miarę zgodnie. A dziś? Smutne to ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano... ale wiesz, jak nas się tutaj tyle fajnych babek zebrało i się akurat rozmnażamy, to przecież MUSI być lepiej, prawda? ;)

i tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc ;)

Nieukowa, justta, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane po weekendzie

My już pospaliśmy i życzymy miłego dnia :-)

Malenqa co u was? Jak się czujesz i co u Kosi, jak serduszko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 06:49

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana

Tamka w 100% sie z Toba zgadzam.
    a teraz lece do roboty

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...
    Nadal w szpitalu, nadal monitorowane, jutro zapadnie decyzja czy dom? I będziemy dojeżdżać na kontrole, czy przenoszą małą do szpitala dziecięcego, a ja będę dochodzić.....
    Ale już nie leżymy pod lampa:-D

Noce są ciężkie, bo dużo badan ma w nocy, a wraca z nich juz nie z płaczem a histeria, przed wczoraj np. Od 00:00 do 4 nad ranem tylko na rekach spala, i non stop kwiliła...do tego pobieranie krwi też w nocy....
    Ech obu do domku...

Justyś jak tam?

Buziaki brzuchatki...i przepraszam że nie odniosę do Waszych postów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 08:35

Yasmin, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jak zwykle z łóżka z kawą :)
    Malenq biedna Kosia współczuję kochane!a muszą te badania po nocach robić? Pewnie wykończona jesteś skarbie. Życzę abyście jutro mogły do domu jechać i trzymajcie się dziewczyny <3

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Przytylam juz 10kg chyba :/. Musze ze slodyczami przystopowac bo to mnie gubi, pote bede plakac. W sumie to nawet nie jem duzo sklepowych, raczej ciasta, jogurty owocowe, kawe zbozowa z cukrem itp.

Zmieniam zfdanie co do porodu. Marzyla mi sie cesarka ale teraz chcialabym, nie za wszelka cene, ale jesli to tylko mozliwe to sn i bez znieczulenia. Poczytalam troche, poogladalam programy o wplywie roznych czynnikow na wystepowanie alergii i astmy i chce zminimalizowac ryzyko. Widze jak sie moj maz kazdej wiosny meczy. Poszedl wreszcie na odczulanie, ale to ma swoje skutki uboczne. Jego brat natomiast ma alergie na jajka i orzechy, dla mnei to jest przerazajace. moze to przypadek ale oboje sa z cesarki no i w dosc strylnych warunkach miastowych chowani.

Rety, zostalo mi tylko 15 tygodni! niesamowite!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:24

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja zaraz zabieram się za robote..mam czas do 12..na 13 do szkoły rodzenia, później odebrać Tymka i do W-wy na wizytę..

Kotka, to jest przypadek.. jestem pewna.. moja mama rodziła nas 3.. tylko ja miałam astmę, alergie..moje dwie starsze siostry nie mają.. ja się raczej skupiam na tym, że dzieci urodzone w okresie wiosennym i letnim są narażone na alergie.. ja czerwcowa alergia, mój P i Tymek- czerwcowi- alergia..moje siostry - styczeń, luty - brak alergii.. siostrzeńcy:1- luty, bez alergii, 2-sierpień - alergia, 3- marzec (koniec)- alergia itd..w rodzinie mam sporo przypadków alergii.. no i jeszcze kwestia obciążenia genetycznego..nie ma opcji, aby dziecko rodziców- alergików nie miało alergii.. niestety takie są realia..

Malenq a dlaczego robią to nocą? współczuję Ci kochana..trzymam kciuki do pozytywnej dla Was decyzji

Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł,
    Malenka, Kosia <3

Witam się w nowym tygodniu ciąży i ogólnie nowym :)
    Ten bęben jest jeszcze wysoko...prawda??? Bo ja już schizuję...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5f65d00123b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6aa775553021.jpg

Smoczyca1, beszka, konwalianka, Yasmin, Nieukowa, Krokodylica, Malenq, Lili83, Misi@, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo Nenka jak na moje niedoświadczone oko to brzuszek raczej wysoko i do tego jaki śliczny :) a tak marudzila a zgrabniara jest :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Malenqu, wspolczuje bardzo. mam nadz.,ze wypuszcza Was jutro do domku i bedzie tylko dojezdzac na badania. jak w domu to w domu...a i moze jakiegos polecanego lekarza znajdziecie na konsultacje, co rozwiaze zagadke dot. tego co Kosi dolega....trzymma kciuki

Psotka, ja tez duzo utylam i mam to w d. czasem mi smutno, ale co tam. zgubie po porodzie ;) jem na co mam ochote

CO do alergii to ja nei wiem od czego to zal....ale nie sadze aby od metody/sposobu porodu czy pory roku narodzin. ja ze srodka lata i jakas tam alergie mam, ale bez paniki...za to moj brat z b.poznej jesieni i astma z powodu alregii i to taka, ze lekarz go butla tlenowa straszyl :/

Moja mala jest rowniez bardzo ruchliwa. codziennie, prawie przez clay dzien byly znaki od niej, ze jest i wszystko ok ;) czesti b. bolesne....szczegolnie zoladek, zebra, nerki, pecherz ;) we wczesniejszej ciazy zdarzaly sie dni, gdzie byla spokojniejsza, ale teraz to sie pokrylo z czasem, gdy mialam tenokropny bol brzucha w nocy i od tamtej pory malo co daje o sobie znac, a brzuch jest twardy...dlatego sie martwic zaczelismy.
    wczoraj podsluchalismy ja dopplerem. dzis umowie sie do lekarza na wizyte by spr. czy wsio ok i zaraz zwolnienie na 50% dostac (mam nadz.,ze problemu nie bedzie).

dzis jedziemy na spzitala w sasiednim miescie. maja postawic ostateczna diagnoze dot. tego czy mam czy tez nie toczen. trzymajcie kciuki!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nooooo Nenka jak na moje niedoświadczone oko to brzuszek raczej wysoko i do tego jaki śliczny :) a tak marudzila a zgrabniara jest :)
    Dobrze, że te zdjęcia tak kłamią...;)
    Ufff, ale to ulga, że wysoko...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ