SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my już po kościele..ale noc też mieliśmy cieżką.. wiało tak, że szok.. poprzewracało nam meble na tarasie, otwrzyły się drzwi do komórki i mąż o 1 w nocy musiał iść zamykać na kłódkę.. a 2h później, zaczęły trzaskać drzwi od podwórka a klucze zniknęły..wiec P poszedł i czymś je tam zaklinował, bo spać się nie dało..ot cała noc..

Yas..spokojnie..po co ci symptomy? od odejścia czopa jeszcze spokojnie 3-4 tyg może minąć.. u mnie to wyglądało, jak taki śluz płodny, podbarwiony różem.. takie co opisujesz miewam codziennie rano, taka lekko galaretowata masa, żółtawa.. to raczej nie to..moj gin mówi, że w ostatniej fazie ciąży tych wydzielin jest więcej..

nie przejmuj się, ja już nie reaguje na takie skurcze, ukłucia czy bóle..fakt, jakbym zaczęła plamic, krwawić czy by mnie coś mocno bolało, to bym się zainteresowała, inaczej uznaje, że tak ma być.. skoro nawet z skurczami krzyżowymi co 20 min nie pojechałam do szpitala, to o czymś świadczy :) samego porodu nie przeoczysz - gwarantuję Ci..

u nas dziś znowu pizza na obiad, dziś spróbujemy zrobić razową a i biorę się za przenoszenie Tymkowych ciuchów do szafy yeah!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 10:51

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Konwi za opis. Zestresowałam się tymi symptomami, bo czuję się jakaś taka nieprzygotowana/ignorantka/ślepa/głupia juz sama nie wiem :/

Też mieliście ciężką noc :/

Dziś w kościele u nas był rekolekcjonista. Nawet fajnie gadał. Po mszy poszliśmy z mężem do stajenki i on zaszedł też cicho jak kot. U smiechem zapytał czy my też tak ja święta rodzina niebawem będziemy we trójkę :) powiedział że piękne z nas małżeństwo i dał specjalne błogosławieństwo :) widziałam łzy w oczach męża

Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin może Malenq zajrzy to Ci napisze coś. Bo co my biedne niedoświadczone.
    W razie czego daleko masz do szpitala?

W sumie jak Konwalia pisze że to nie to, to spoko.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi dobrze ze jesteś :) bo Tys doświadczona! Też czekałam na odp na pytanie Yas. Yas fajny ten rekolekcjonista :)
    U mnie znów jakaś infekcja. .. zakichana luteina :/
    Też gdzieś czytałam ze zazwyczaj ten czop jest podbarwiony krwia bo ja też zielona w temacie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 11:09

Yasmin, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daleko Kroko. Jakieś 30 min autem. Zdążę na pewno :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Wykończyłam się jeżdżąc na szmacie. Choinkę wyniosłam i zasypałam całą podłogę igliwiem ;/ Potem to dziadostwo odkurzyć i zrobić pińcet innych rzeczy... nie ma to jak niedzielę celebrować...

Konwalianka u nas nie było na osiedlu wczoraj prądu przez 4h, do tego wiatr z poziomo padającym deszczem... Bajka. Mąż wybył do roboty a ja siedziałam zmarznięta, jak ta głupia świecąc sobie komórką, bo nawet kominek się od tego cugu rozpalić nie chciał ;/

Właśnie siedzę i pozbawiam choinkę kończyn. Igły w kominku fajnie huczą :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobiłam miejsce na komodę dla Zośki :) teraz piszcze mężowi żeby się ruszył przyniósł i ja skręcił i żebym mogła zapakować ja ubrankami :)
    Się zasapalam, siad po turecku juz nie dla mnie ;)
    Yas pół godzinki to kawałek, heh rzut beretem :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po silce, troche biezni, rowerek i pakowanie na lapy a i pilka.
    wczoraj kupilam sobie puzzle, ale jakies masakrycznie trudne (byl tylko jeden obrazek w promocji w empiku, wiec nie wybrzydzalam) i pewnie uda mi sie dopasowac z 5 dziennie, acz wczoraj zrobilam juz ramke ..
    :)

Dzis idziemy na balet dziadka do orzechow, pierwszy moj balet i to pierwszy raz w operze.

Wszystkim zycze milego dnia

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie właśnie poinformował ze plot się pochylił, trzeba złożyć reklamacje, bo robili w październiku a kosztował nas majątek.

Yas, fajny ksiądz..

U nas dziś Tymek na głos po tym, jak ksiądz chodził z taca.. On wrzucił pieniądze a ksiądz do niego :Bóg zapłać, na co Tymek :no przecież już zapłaciłem, wszyscy wokół w śmiech, my udawalismy poważnych :)

A i ścielam sobie Linie papilarne, krwi mnóstwo, ciężko zatamowac krwotok, boli jak diabli.. Prawy palec, słabo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 13:16

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Yas ja tez miałam takie "szipki" pare razy ale to poprostu śluz ten czop to konkretny jest i zabarwiony krwią nie przegapisz go :)

Ja wyspałam sie że hoho wieczór udany :)
    o 12 pojechałamza tankowac i po ZUze i z moja mamą pojechałysmy do Koscioła potem obiadek zjadlismy w domku zaraz podaje lody śmietankowe z musem truskawkowym ciepłym

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jutro mam o 16 wizyte u mojego gina prywatnie musze przedłużyć L4

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo

tu głos rozsądku - proszę nie dźwigać choinek, nie przesuwać komód, nie robić za cyborgi! leżeć i pachnieć mi tu! czy ja mam Was zacząć straszyć albo przez kolano przełożyć?! a będzie to baaardzo niewygodne dla obu stron :P

Yas, co do czopu to nam na SR położna mówiła, że to bardziej galaretka jest... ale cholera wie.. Konwalijka doświadczona, to lepiej wie, Malenq też ale zwiała nam do dziecia ;) jeszcze parę mamusiek tu mamy to może opowiedzą jak to dziwo wygląda?

ja po nocach nie śpię już od jakiś 2-3 tygodni, nadrabiam rano ale generalnie chodzę niewyspana

do tego chciałam zapytać 3-trymestrantek czy też jesteście takie wredne, płaczliwe, jędzowate, czepialskie, zołzowate i wybuchowe niczym petarda 1 stycznia, czy to po prostu mój charakter wyłazi? bo sama ze sobą wytrzymać nie mogę :/

a co do brzucha to też już nie wiem - stawia się, boli mnie w kroczu, sikam co chwilę, podwozie kłuje i ciągnie, dzisiaj doszedł ból jak na okres (ale później okazało się, że to jelita mnie kierowały do wc) i już przebieram nogami do tej wizyty w środę , niech mi tam ginka zajrzy bo zaczynam schizować , a że jeszcze przykład szwagierki mam na świeżo to już w ogóle :/

no i ruchy małego potrafią być naprawdę bolesne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 16:29

Krokodylica, konwalianka, Yasmin lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka lej po dupach aż będą puchły. :)

U mnie trzeba by małża zapytać ale odnoszę wrażenie że jestem wręcz spokojniejsza niż przed ciążą. :P

Tamka lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do czopu, to u mnie i z J i z L byla to galareta. z J podbrawiona krwia, z L wymieszana z wodami, bo od razu troche wod mi ulecialo ;)
    duuuuzo tego bylo i nie da sie tego pomylic z niczym innym ;)

jak sie zacznie ten wlasciwy porod i czas do szpitala, to bedziecie wiedzialy ;) no chyba, ze kotras nalezy do nielicznego grona szczesciar, ktore rodza w ciagu 30min i porownuja bol porodowy do tego z @ ;)

moja mala dzis nadal malo ruchliwa....w sumei to jeszcze mniej niz wczoraj i do tego brzuch jakis twardy (ale nie stawia sie,,,nie wiem jak to opisac). jak mnie wkoncu porzadnei nie kopie, to jade na IP....a i tak umowie sie z polozna lub ogolnym w tym tyg. (wolalbym z ogolnym i zaraz zwolnienie dostac ;) ).

Tamka, ja cala ciaze, z wyl. tyg. w PL, nie spie :( padam tak wykonczona jestem. sadze, ze i dlatego nie moge sie skupic nawet na wyprawce :(

wredna tez jestem, chociaz nie tak bardzo jak podczas pierwszej ciazy, placzliwa, marudna. rano gdy jestem niewyspana, to czuej sie jakby deprecha mnie lapala. pozniej jest lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 17:46

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka moja tez w różne dni jest różnie ruchliwa, wczoraj była bardzo ruchliwa rano, a dziś teraz dopiero chyba się przeciąga ;)
    Mam nadzieje ze jest jak.mowisz i ze będziemy wiedziały ze to juz :)
    A co do humorow to różnie, ale wydaje mi się ze u mnie to umiarkowanie chociaż może mój malz musli inaczej ;)

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kroko zazdroszczę Tobie i małżowi :P

Beszka, to moja pierwsza ciąża czyli rozumiem, że jestem usprawiedliwiona :P

a z tą ruchliwością to też u nas różnie bywa choć generalnie dostaję ostry łomot codziennie, ale np. wczoraj panował względny spokój, co mnie nawet nieco zastanowiło, natomiast dziś od samego rana pobudka - z bańki mamę, a co ;)

jakieś 2 tygodnie temu zaczęły mnie boleć plecy z tyłu po prawej stronie, myślałam, że źle spałam, małż mnie masował codziennie - nic, tylko gorzej było, w końcu dotarło do mnie, że bolą mnie żebra, myślę - co u licha? i dopiero położna mi wytłumaczyła, że dziecię najwidoczniej tam umiejscowiło swoje stópki i kolanka...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny to ja widzę ze moja Zofija jest dla matki łaskawa ;) nie powiem czasami kopniaki są dość mocne ale zazwyczaj nie bolesne :)
    A Tamka z tymi zebrami to współczuję! Mnie dość często biodra bolą ale odpukać kręgosłup nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:38

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam huśtawki nastrojów, które mnie wykańczają.. czasem jestem spokojna, czasem każda rzecz mnie dobija, np. ciagłe gadanie Tymka.. mam wtedy ochotę wyjść i trzasnąć drzwiami.. mąż mówi, że w I i II trymestrze byłam spokojniejsza.. teraz to nigdy nie wiadomo..

Tamka, żebra..moje przekleństwo od 5 tygodni.. to jest jakas porażka..mam dość..codziennie mnie bolą, nie mogę nawet na boku leżeć, bo tak "mrowią" - bardzo nieprzyjemnie.. nie wiem jak wytrzymam kolejne tygodnie z tym bólem..u mnie to wygląda tak, że mały leży na ogół na prawej stronie, a bolą z lewej non-stop.. pupą masakruje mi wątrobę i ona boli mnie najbardziej w I ciąży tak nie miałam..owszem bolał mnie kręgosłup, teraz wcale..kazda ciąża inna..

Ja też mam jutro gina, podejrzę nexta i podwozie:)nie wiem, jak się przygotuję z tym moim odciętym palcem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:29

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga mój mąż zabrał się za komodę ;) nie minęło 10 min a już bez kija nie podchodz :D

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, współczuję...biedna wątroba, ma detoks a w kość dostaje ;) moje dziecię leży na skos więc z bańki dostaję w pęcherz i jajniki po lewej stronie - od początku ma ułożenie główkowe, a nóżkami grzmoci mnie w prawe żebra...

Smoczku, ratuj się kto może ;) u mnie dzisiaj od rana małż , pani sprzątająca i rodzice w nowym domu działają... ja z racji choroby tylko wydałam kilka dyspozycji ale ogólnie będę miała mega niespodziankę, co tam udało im się zrobić

konwalianka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ