Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczyca, piekne ubranka

Konwalianka, a jaka szafe macie? ja sie nie moge zdecydowac
u nas przed chwila znowu pradu nie bylo i wlansie wrzucli info na FB, ze nie beda juz dzis wiecej naprawiali sieci ele., bo zbyt duze ryzyko jest przy tak silnym wietrze. mam nadz.,ze damy rade do rana (u nas wszystko na prad: kuchenka, piekarnik, czajnik, bojler, ogrzewanie - no mozemy w kominku napalic, ale wlansie drewiwneko w domku sie konczy, a nie chce aby maz na dwor wychodzil w to wiatrzysko).
Te niegrozle skurcze, nie wime jak Konwalianka je czuje, ale to takie stawianie sie brzucha, dosc regularne...ale nie boli. gdy dojdzie bol przypominujacy ten na @
to zaczyna sie pierwsza faza porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:44
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Beszka, szafę samo zaprojektowaliśmy, obliczylismy, zakupiliśmy elementy i maz składal.. Nie jest standardowa bo ma 2.80 wysokości i 1 . 20 szerokości, każdy z chłopców dostanie jedno skrzydło.
Skurcze są juz b. Regularne ale właśnie
niebilesne, brzuch twardy na minutę czasem dłużej, do tego rwie mnie szyjka, sama jestem ciekawa jak to wygląda, w pon. Wizyta - dowiem się.
Smoku ale piękne te rzeczy
Beszka słabo z tym brakiem poradu. U nas tez wieje, przestawia meble podworkowe.. SzokWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 21:04
Yasmin lubi tę wiadomość
-
smokus śliczne rzeczy nabyłaś

Dzięki za odp o skurczach. I w ogóle za takie info bo ja mam tendencję do bagatelizowania wszystkiego. Ostatnio nawet po tym jak któraś pisała o kłuciu w szyjce macicy to okazało sie że i owszem zdarzyło mi sie kilka razy coś takie czuć. Jestem pewna, ze gdybym o tym nie przeczytała tutaj to bym nawet nie zauważyła -
a ten bol w szyjce gozny jest? ja mam tez czesto i mi sie wydawalo normalne....
Yas, mnie ten krj nauczyl, ze do szpitala, to juz w koniecznosci
do lekarza tak samo. przynajmniej tutaj na wyspie. masakra.
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki tez mi się podobają

Też się przestraszylam jak o tych skurczach przeczytalam, ale takie napinanie brzucha to już mi się zdarza i klucie w szyjce tez, ale w czwartek mam wizytę to się dowiem czy wszystko ok.
Beszka nie zazdroszczę braku prądu...bez tego na dłuższą metę ani rusz
-
nie wiem czy groźny, chyba nie... Ale wiesz... dla mnie to nigdy żaden ból nie jest groźny więc mnie nie słuchaj. Ja to nawet 2 razy ledwo uszłam z życiem na stole operacyjnym w tym raz z zapaleniem otrzewnej z którym chodziłam więc lepiej sie nie wypowiadam co jest groźne a co nie
-
Smoczyca, a to napinanie jest regularne?
ja w pierwszej ciazy mialam prawie cala ciaze. urodzilam prawie w terminie. w drugiej ciazy zaczela sie duuuzo pozniej. teraz mialam skurcze na przelomie 1 i 2 trymestru...od tamtej pory cisza. czasem brzuch boli jka na @ ale to dlatego, ze mala na cos uciska i szybko przechodzi. boli w szyjce. ostatnio mialma akcje z bolacym brzuchem claa noc, ale to bolal mnie caly brzuch....no i spojenie lonowe boli od kilku dni.
stawianei sie brzucha latwo pomylic w wypinanime sie dziecka. w pierwszej ciazy nie ptorafilam tego czasem odroznic
teraz juz sie nauczylam. no i to stawianie sie chyba normlane juz na naszym etapie ciazy...
-
Nie nie u mnie to nie dzidzia, np gdy szybko wstanę albo dużo się nachodze to na kilka sekund brzuch się napina, ale wystarczy ze się położę z podkurczonymi nogami i przechodzi, biorę luteine i cos rozkurczowego ale przede wszystkim staram się dużo leżeć i nie przemeczac
-
helenkq wrote:aspat, alat i bilirubina

to wskazniki watrobowe tanie i szybkie badanie - te badania wykaza czy jest sie czym martwic
a jak sie martwisz to trzeba duzo pic i scisla dieta watrobowa niestety
i czesc wogule
zabieram sie do czytania
Zbadam sobie sama prywatnie dla spokoju własnego sumienia.
Konwalia gratki szafy.
Smoku piękne rzeczy.
Yasmin ja te bezbolesne skurcze zawsze porównuję do balonika, jak by Ci ktoś w środku nadmuchiwał balonik, brzuch rośnie i twardnieje i po chwili powietrze z balonika powoli uchodzi.
Yasmin, konwalianka lubią tę wiadomość
-
yo yo yo!

Nockę ciężką miałam, zestresowałam się symptomami oraz że je przegapię (oczywiście właściwych skurczy nie spodziewam się już przegapić, ale symptomy). Nocka bezsenna a przewracanie z boku na bok musiało odbywać się z siadaniem pionu. Oczka mam dziś jakby ktoś 2 razy patykiem w g**** dziobnął (jak mawia mój mąż.
Jak własciwie wygląda ten czop ciążowy? 3 dni temu znalazłam na papierze takiego (przepraszam za określenie) 4 cm śpika ropnego, białego o lekkim zabarwieniu zółtawym, a wczoraj podczas mycia mały skrawek czegoś podobnego...
Wczoraj sięgnęłam do notatek z SR i przypomniałam sobie o tym czopie oraz ze takie coś miało miejsce. 0 krwi
przepraszam, że Wam zawracam głowę jak mała dziewczynka, ale nie mam kogo zapytać, a jak sama z tym zostanę to znów przegapię
Krokodylica lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH