SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi a co to za skurcze? Chyba jeszcze niegroźne nie? A i gratuluję szafy :)
    A teraz fotki fotki części zakupków :D
    55b0e74b5513cc64med.jpg
    0b9561593ae87690med.jpg

konwalianka, Nieukowa, Yasmin, Nenaaa, Misi@, Krokodylica, Lili83, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, piekne ubranka :)

Konwalianka, a jaka szafe macie? ja sie nie moge zdecydowac :/

u nas przed chwila znowu pradu nie bylo i wlansie wrzucli info na FB, ze nie beda juz dzis wiecej naprawiali sieci ele., bo zbyt duze ryzyko jest przy tak silnym wietrze. mam nadz.,ze damy rade do rana (u nas wszystko na prad: kuchenka, piekarnik, czajnik, bojler, ogrzewanie - no mozemy w kominku napalic, ale wlansie drewiwneko w domku sie konczy, a nie chce aby maz na dwor wychodzil w to wiatrzysko).

Te niegrozle skurcze, nie wime jak Konwalianka je czuje, ale to takie stawianie sie brzucha, dosc regularne...ale nie boli. gdy dojdzie bol przypominujacy ten na @ ;) to zaczyna sie pierwsza faza porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:44

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, szafę samo zaprojektowaliśmy, obliczylismy, zakupiliśmy elementy i maz składal.. Nie jest standardowa bo ma 2.80 wysokości i 1 . 20 szerokości, każdy z chłopców dostanie jedno skrzydło.

Skurcze są juz b. Regularne ale właśnie
    niebilesne, brzuch twardy na minutę czasem dłużej, do tego rwie mnie szyjka, sama jestem ciekawa jak to wygląda, w pon. Wizyta - dowiem się.

Smoku ale piękne te rzeczy

Beszka słabo z tym brakiem poradu. U nas tez wieje, przestawia meble podworkowe.. Szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 21:04

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smokus śliczne rzeczy nabyłaś :)

Dzięki za odp o skurczach. I w ogóle za takie info bo ja mam tendencję do bagatelizowania wszystkiego. Ostatnio nawet po tym jak któraś pisała o kłuciu w szyjce macicy to okazało sie że i owszem zdarzyło mi sie kilka razy coś takie czuć. Jestem pewna, ze gdybym o tym nie przeczytała tutaj to bym nawet nie zauważyła

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten bol w szyjce gozny jest? ja mam tez czesto i mi sie wydawalo normalne....

Yas, mnie ten krj nauczyl, ze do szpitala, to juz w koniecznosci ;) do lekarza tak samo. przynajmniej tutaj na wyspie. masakra.

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki tez mi się podobają :D
    Też się przestraszylam jak o tych skurczach przeczytalam, ale takie napinanie brzucha to już mi się zdarza i klucie w szyjce tez, ale w czwartek mam wizytę to się dowiem czy wszystko ok.
    Beszka nie zazdroszczę braku prądu...bez tego na dłuższą metę ani rusz :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy groźny, chyba nie... Ale wiesz... dla mnie to nigdy żaden ból nie jest groźny więc mnie nie słuchaj. Ja to nawet 2 razy ledwo uszłam z życiem na stole operacyjnym w tym raz z zapaleniem otrzewnej z którym chodziłam więc lepiej sie nie wypowiadam co jest groźne a co nie

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba polecialabym do lekarza pewnie gdyby jakieś plamienie wystąpiło tfu tfu bo staram się nie panikować czasami mnie coś zakluje albo strzyknie ale nie dajmy się zwariować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, a to napinanie jest regularne?

ja w pierwszej ciazy mialam prawie cala ciaze. urodzilam prawie w terminie. w drugiej ciazy zaczela sie duuuzo pozniej. teraz mialam skurcze na przelomie 1 i 2 trymestru...od tamtej pory cisza. czasem brzuch boli jka na @ ale to dlatego, ze mala na cos uciska i szybko przechodzi. boli w szyjce. ostatnio mialma akcje z bolacym brzuchem claa noc, ale to bolal mnie caly brzuch....no i spojenie lonowe boli od kilku dni.

stawianei sie brzucha latwo pomylic w wypinanime sie dziecka. w pierwszej ciazy nie ptorafilam tego czasem odroznic ;) teraz juz sie nauczylam. no i to stawianie sie chyba normlane juz na naszym etapie ciazy...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Yas hardcorowy cyborgu lepiej zamilcz :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie u mnie to nie dzidzia, np gdy szybko wstanę albo dużo się nachodze to na kilka sekund brzuch się napina, ale wystarczy ze się położę z podkurczonymi nogami i przechodzi, biorę luteine i cos rozkurczowego ale przede wszystkim staram się dużo leżeć i nie przemeczac :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi kochana, opowieści dziwnych i ciekawych to ja mam tysiące. Wszystkie autentycznie przeżyte. Ale daruję ich Wam :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zarazem mrozacych krew w żyłach... daruj daruj bo będziemy mieć koszmary ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów i spokojnej nocki dziewczyneczki :)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    aspat, alat i bilirubina ;)

to wskazniki watrobowe tanie i szybkie badanie - te badania wykaza czy jest sie czym martwic
    a jak sie martwisz to trzeba duzo pic i scisla dieta watrobowa niestety

i czesc wogule ;) zabieram sie do czytania

Zbadam sobie sama prywatnie dla spokoju własnego sumienia. :)

Konwalia gratki szafy. :)

Smoku piękne rzeczy. :)

Yasmin ja te bezbolesne skurcze zawsze porównuję do balonika, jak by Ci ktoś w środku nadmuchiwał balonik, brzuch rośnie i twardnieje i po chwili powietrze z balonika powoli uchodzi. :)

Yasmin, konwalianka lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm dzięki. to ja chyba nie mam

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno,
    leze po sniadanku ogladajac dziendobrytvn

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzień niedzielnie i leniwie. :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się z wyra :)
    Dżem dobry laski! I miłego spokojnego dnia życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yo yo yo! :)

Nockę ciężką miałam, zestresowałam się symptomami oraz że je przegapię (oczywiście właściwych skurczy nie spodziewam się już przegapić, ale symptomy). Nocka bezsenna a przewracanie z boku na bok musiało odbywać się z siadaniem pionu. Oczka mam dziś jakby ktoś 2 razy patykiem w g**** dziobnął (jak mawia mój mąż.

Jak własciwie wygląda ten czop ciążowy? 3 dni temu znalazłam na papierze takiego (przepraszam za określenie) 4 cm śpika ropnego, białego o lekkim zabarwieniu zółtawym, a wczoraj podczas mycia mały skrawek czegoś podobnego...
    Wczoraj sięgnęłam do notatek z SR i przypomniałam sobie o tym czopie oraz ze takie coś miało miejsce. 0 krwi
    przepraszam, że Wam zawracam głowę jak mała dziewczynka, ale nie mam kogo zapytać, a jak sama z tym zostanę to znów przegapię

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ