SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Justka spokojnej nocki i słodkich snów i wszystkim Wam dziewczynki również :)

justta lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Gratuluje udanych wizyt :)

Justta, nie moge uwierzyc, ze to juz <3 trzymam kciuki o czekam na wiesci :) piekny brzusio :)

Konwalianko, wspolczuje zabiegow :( mam nadz.,ze uda sie zaleczycinfekcje.

moj pepek, w tej ciazy juz od dawna jest wystajacy. w pierwszej jakos przed porodem wybilo...w drugiej na koniec 2 trymestru a teraz dawano dawano temu ;)

nie pamietam, co jeszcze mialam napisac...

aaaa Freja, super ze u Was ok. czekam na wiesci, jak tam wizyta.

za mna dzis nieciekawy dzien....kazali sie nie denerwowac, ale jak no jak? skoro jakies <pip> <pip> listy ze szpitala dostaje....ehhhh

Freja lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta cały czas o Was myślę!!!Już tylko godziny dzielą Was od spotkania z waszym szczęsciem:)Napisz jak będziesz juz mogła co i jak;)Powodzenia!!!

Dzień dobry dziewczyny:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dzis walczylam z zaburzeniami snu, ogolnie czulam jakis niepokój, lek.... co chwile pobudka, a nawet malam wrazenie jakbym wcale nie spała ;/ oczywiscie dzien przywitalam zgaga i lekkimi dusznosciami - tez tak macie?

Justta - myslami jestem z Toba i ciesze sie ze juz wkrotce bedziesz miala przy sobie ta rózowa istotke :) powodzenia :)

miłego dna

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    trzymam kciuki za Juste!

A tymczasem szykuje sie do roboty.
    milego dnia zycze.

Ja zgage mam najczesciej w polowie dnia, po kazdym zjedzeniu zazwyczaj mam dziwny smak w ustach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 07:35

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dziś spać nie mogłam..

Yusta powodzenia!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć, ja dziś spać nie mogłam..

Yusta powodzenia!

to moze cos w powietrzu wisiało ;/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Justa trzymamy kciuki ;)

dziś mój mąż pojechał na delegację ;( a wieczorem mam wizytę u ginki, muszę dziadka zaprosić coby z bąblami został bo samych ich jeszcze zostawić nie można >:/ a przynajmniej nie na tak długo...
    eh... nudno będzie samemu... mam nadzieję, że wróci przed weekendem ;)

odezwę się pewnie jutro bo wieczorkiem po badaniach to raczej szans nie będzie

aha - wczoraj wieczorem to miałam wrażenie że poczułam pierwszy "kop" i to aż pod ręką czułam, zresztą już od kilku dni jakieś tam motyle i rybki się pojawiają - ale ja dalej nie jestem pewna (ponoć przy kolejnym dziecku się wie, akurat !)

Co do pępka to mnie się za każdym razem spłaszczył raczej i nie wyskoczył.
    a wracając do wczorajszego tematu około-laktacyjnego to jak się zastanowiłam to łącznie 5 lat na tym spędziłam ;) więc w rodzinie to jestem autorytetem ;p
    nakładki silikonowe raz miałam - ale wg mnie nic nie dały, i tak bolało a nawet gorzej było bo młoda się złościła ze takie to smoczkowate i szarpała mocniej, ale generalnie wszelkie kłopoty ustępują bardzo szybko - jak się tylko chce i wytrwa pierwsze dni/czasem tygodnie, tylko trzeba z dala od butelek i cumli się trzymać,
    u nas zawsze cyc był i do jedzenia i zamiast smoczka na uspokojenie ;) wiem że to może być trudne (np. teraz zimą, my mieliśmy szczęście na ciepłe pory roku - więc dostęp do cyca w pierwszych miesiącach był bez kłopotów, potem to już i mama i dziecko mają wyczucie)- ale przetrwaliśmy totalnie bez smoczka a butelka w zasadzie była ale nikt z niej nie pił nic prócz soczku marchewkowego ;) a i to prze chwilę bo potem kubek był ciekawszy ;)

o matko ale się rozpisałam ;)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się łóżkowo i kawowo ;) tez.sie w nocy wiercilam ale u mnie to normalka przez biodra :/ a co do zgaga to jak już jest to wieczorem.
    Justtka jestem z Wam myślami i trzymam kciuki oczywiście! Daj koniecznie znać później :)
    A Freja kciukam za wizytę i bardzo pocieszające to co piszesz o karmieniu cycem, wierzę że mi się uda :)
    A teraz wszystkim miłego dzionka życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nocy spac czlowiek nie moze, a wystarczy zjesc sniadanko i juz mnie do lozka goni :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Justka!!!!!!! :D wielki dzień przed nami <3

też się obudziłam wczesnym świtem i spac nie mogłam :/

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym spała ale koty nam chodzą po ogrodzie i pies wścieku dostaje... Kupiłam jej obrożę z feromonami uspokajającymi za bagatela 60 zł i chyba sama ją sobie zaraz założę bo na psa nie działa, może mnie uspokoi :-/
    Justa, kciuki!!!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

jak radziłyście sobie z bólami głowy? od wczoraj mnie dyńka nawala (nie wiem czy to nie przez dupka) aż mi się jeść nie chce bo z bólu mi niedobrze, poszłam spać z bólem głowy wstałam o 5.3o z bólem potem posiedziałam trochę pionowo to mnie przestała, położyłam się odespać noc i teraz wstałam znów z bólem głowy :( masakra jakaś

justyś nie mogę się doczekać wieści :D

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko - Apap, a jesli nie chcesz łykac pigułek to ja czolo smarowałam Amolem...
    Justta emocje siegaja zienitu :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Wdepłam zacisnąć kciuki za jusstę.

Ja czekam na położną, ma mnie za chwilę odwiedzić.

Ja już od pewnego czasu nie sypiam dobrze, za to w dzień chodzę nieprzytomna.
    Dzisiaj spałam do 9:30 !!! Oczywiście sen był przerywany, nie mogłam się dobudzić i zwlec z łóżka. :/

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, nie pocieszy Cię to zapewne ale mnie głowa bolała codziennie przez pierwszy trymestr... Było z tym ciężko :-( zawzięłam się w sobie i nic nie łykałam. Mnie pomagało częste podjadanie, nie dużo ale często jakichś lekkich rzeczy. Albo mąż mi masaż karku robił

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( właśnie tego się obawiałam.... no cóż czego się nie robi dla potomstwa :) pomasuję łepetynę i pójdę do apteki po Amol

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropnie chce mi się spać..a tyle rzeczy mam do zrobienia.. no a o 18.20 mam ten zabieg chirurgiczny i muszę tam dojechać z Tymkiem samochodem, co wiąże się z staniem w korkach w W-wie, a zatem i dla mnie stres.. staram się już nie jeździć autem w dalsze drogi, bo mały bardzo się wierci i niestety często nawiedzają mnie bolesne skurcze..nie mam wyjścia..

Ari amol będzie Ci teraz towarzyszył dość często :) ale jak bardzo boli to nie wahaj sie wziąć apap, mnie lekarz mówił, że nie warto, bo dziecko też czuje..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, u mnie Amol jest zbawieniem na ból pleców i krzyza :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wlasnie przeczytalam ze Justa miala dzisiaj cesarke!

ARIENNA - ja na bol glowy biore paracetamol.Boli mnie tak mniej wiecej moze raz w miesiacu. Mi nic innego nie pomaga, zadne tam amole, masci czy oklady.
    Masaz stop jest dobry. Brzmi dziwnie ale naprawde pomaga.
    Paracetamol jest relatywnie bezpieczny. Najnowsze badania wykazuja zwiazek astmy u dzieci z braniem paracetamolu ale braniem regularnym i w duzych ilosciach wiec takie sporadyczne branie jednej tabletki nie powinno miec zadnego zlego wplywu. Ale, to twoja decyzja, sprobuj okladow zimych _(z apteki tez) i masazu stop.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ