Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej

Gratuluje udanych wizyt
Justta, nie moge uwierzyc, ze to juz
trzymam kciuki o czekam na wiesci
piekny brzusio 
Konwalianko, wspolczuje zabiegow
mam nadz.,ze uda sie zaleczycinfekcje.
moj pepek, w tej ciazy juz od dawna jest wystajacy. w pierwszej jakos przed porodem wybilo...w drugiej na koniec 2 trymestru a teraz dawano dawano temu
nie pamietam, co jeszcze mialam napisac...
aaaa Freja, super ze u Was ok. czekam na wiesci, jak tam wizyta.
za mna dzis nieciekawy dzien....kazali sie nie denerwowac, ale jak no jak? skoro jakies <pip> <pip> listy ze szpitala dostaje....ehhhh
Freja lubi tę wiadomość
-
hej, ja dzis walczylam z zaburzeniami snu, ogolnie czulam jakis niepokój, lek.... co chwile pobudka, a nawet malam wrazenie jakbym wcale nie spała ;/ oczywiscie dzien przywitalam zgaga i lekkimi dusznosciami - tez tak macie?
Justta - myslami jestem z Toba i ciesze sie ze juz wkrotce bedziesz miala przy sobie ta rózowa istotke
powodzenia 
miłego dna -
Hejo,
trzymam kciuki za Juste!
A tymczasem szykuje sie do roboty.
milego dnia zycze.
Ja zgage mam najczesciej w polowie dnia, po kazdym zjedzeniu zazwyczaj mam dziwny smak w ustach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 07:35
-
cześć!
Justa trzymamy kciuki
dziś mój mąż pojechał na delegację ;( a wieczorem mam wizytę u ginki, muszę dziadka zaprosić coby z bąblami został bo samych ich jeszcze zostawić nie można >
a przynajmniej nie na tak długo...
eh... nudno będzie samemu... mam nadzieję, że wróci przed weekendem
odezwę się pewnie jutro bo wieczorkiem po badaniach to raczej szans nie będzie
aha - wczoraj wieczorem to miałam wrażenie że poczułam pierwszy "kop" i to aż pod ręką czułam, zresztą już od kilku dni jakieś tam motyle i rybki się pojawiają - ale ja dalej nie jestem pewna (ponoć przy kolejnym dziecku się wie, akurat !)
Co do pępka to mnie się za każdym razem spłaszczył raczej i nie wyskoczył.
a wracając do wczorajszego tematu około-laktacyjnego to jak się zastanowiłam to łącznie 5 lat na tym spędziłam
więc w rodzinie to jestem autorytetem ;p
nakładki silikonowe raz miałam - ale wg mnie nic nie dały, i tak bolało a nawet gorzej było bo młoda się złościła ze takie to smoczkowate i szarpała mocniej, ale generalnie wszelkie kłopoty ustępują bardzo szybko - jak się tylko chce i wytrwa pierwsze dni/czasem tygodnie, tylko trzeba z dala od butelek i cumli się trzymać,
u nas zawsze cyc był i do jedzenia i zamiast smoczka na uspokojenie
wiem że to może być trudne (np. teraz zimą, my mieliśmy szczęście na ciepłe pory roku - więc dostęp do cyca w pierwszych miesiącach był bez kłopotów, potem to już i mama i dziecko mają wyczucie)- ale przetrwaliśmy totalnie bez smoczka a butelka w zasadzie była ale nikt z niej nie pił nic prócz soczku marchewkowego
a i to prze chwilę bo potem kubek był ciekawszy 
o matko ale się rozpisałam
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Witam się łóżkowo i kawowo
tez.sie w nocy wiercilam ale u mnie to normalka przez biodra
a co do zgaga to jak już jest to wieczorem.
Justtka jestem z Wam myślami i trzymam kciuki oczywiście! Daj koniecznie znać później
A Freja kciukam za wizytę i bardzo pocieszające to co piszesz o karmieniu cycem, wierzę że mi się uda
A teraz wszystkim miłego dzionka życzę
-
A ja bym spała ale koty nam chodzą po ogrodzie i pies wścieku dostaje... Kupiłam jej obrożę z feromonami uspokajającymi za bagatela 60 zł i chyba sama ją sobie zaraz założę bo na psa nie działa, może mnie uspokoi

Justa, kciuki!!! -
hej misie
jak radziłyście sobie z bólami głowy? od wczoraj mnie dyńka nawala (nie wiem czy to nie przez dupka) aż mi się jeść nie chce bo z bólu mi niedobrze, poszłam spać z bólem głowy wstałam o 5.3o z bólem potem posiedziałam trochę pionowo to mnie przestała, położyłam się odespać noc i teraz wstałam znów z bólem głowy
masakra jakaś
justyś nie mogę się doczekać wieści
-
Cześć dziewczynki.
Wdepłam zacisnąć kciuki za jusstę.
Ja czekam na położną, ma mnie za chwilę odwiedzić.
Ja już od pewnego czasu nie sypiam dobrze, za to w dzień chodzę nieprzytomna.
Dzisiaj spałam do 9:30 !!! Oczywiście sen był przerywany, nie mogłam się dobudzić i zwlec z łóżka.
-
Ari, nie pocieszy Cię to zapewne ale mnie głowa bolała codziennie przez pierwszy trymestr... Było z tym ciężko
zawzięłam się w sobie i nic nie łykałam. Mnie pomagało częste podjadanie, nie dużo ale często jakichś lekkich rzeczy. Albo mąż mi masaż karku robił
-
okropnie chce mi się spać..a tyle rzeczy mam do zrobienia.. no a o 18.20 mam ten zabieg chirurgiczny i muszę tam dojechać z Tymkiem samochodem, co wiąże się z staniem w korkach w W-wie, a zatem i dla mnie stres.. staram się już nie jeździć autem w dalsze drogi, bo mały bardzo się wierci i niestety często nawiedzają mnie bolesne skurcze..nie mam wyjścia..
Ari amol będzie Ci teraz towarzyszył dość często
ale jak bardzo boli to nie wahaj sie wziąć apap, mnie lekarz mówił, że nie warto, bo dziecko też czuje..
-
Hej
Wlasnie przeczytalam ze Justa miala dzisiaj cesarke!
ARIENNA - ja na bol glowy biore paracetamol.Boli mnie tak mniej wiecej moze raz w miesiacu. Mi nic innego nie pomaga, zadne tam amole, masci czy oklady.
Masaz stop jest dobry. Brzmi dziwnie ale naprawde pomaga.
Paracetamol jest relatywnie bezpieczny. Najnowsze badania wykazuja zwiazek astmy u dzieci z braniem paracetamolu ale braniem regularnym i w duzych ilosciach wiec takie sporadyczne branie jednej tabletki nie powinno miec zadnego zlego wplywu. Ale, to twoja decyzja, sprobuj okladow zimych _(z apteki tez) i masazu stop.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH