Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też witam i próbuję dojść do siebie po cięęężkim wstawaniu rano
Okupuje kaloryfer w pracy, sączę herbatkę z sokiem malinowym i wcale nie pomaga to się obudzić 
Już niecałe 7 tygodni roboczych i będę na wychodnym
Wytrwam ten tydzień, to mam tydzień wolnego, potem tylko 3 tygodnie lutego i 3 tygodnie marca i wakacje. A po wakacjach już nie wracam do roboty, tylko zaczynam porządki w ogródku, ogarniam zakupy dla dziedzica i ogólnie doładowuję baterie ;>
Psotka ja polecę ci jeden kwiat z poprzedniego sezonu, jakim byłam zachwycona: heliotrop. Co prawda jednoroczny, ale niesamowity. Zakwita w czerwcu (trzeba go kupić jako sadzonki na początku maja), kwitnie do końca wrzesnia na gratatowo i pachnie wieczorami jak fiołki. I nietrudny w utrzymaniu
W ogóle nie mogę się już doczekać sezonu. Sadzenia i pikowania pomidorków, eksperymentowania z różnymi sałatami, wysadzania papryki i mnostwa kwiatów
Ja chcę!
konwalianka lubi tę wiadomość
-
pokłuta - wróciłam, wyniki po 16 (R odbierze)
sypie az miło
ja w zeszlym sezonie postawiłam na surfinie, fiolet naprzemian z białymi
pieknie wygladały a i zapach cudny
szkoda tylko ze sa jednosezonowe 
Malenq lubi tę wiadomość
-
Witam się po badaniach popijając sok z buraków brrrr ale co począć jak mus to mus

A ja nie lubię latać po śniegu i uważać żeby się nie wywalić. Jak siedzę w domu niech se pada
Konwi dużo zdrówka i pozytywnej energii życzę
Yasmina Powodzenia na wizycie
I w ogóle miłego dzionka
-
Ja liczę skurcze, hehe
póki co mam tak..ale niebolesne..przygotowuje się chyba macica do porodu
8.17
8.43
9.00
9,10
9.35
9.57
10.09
10.30
10.46
baaardzo nieregularnie.. muszę wziąć się za prasowanie, ale okropnie mi sę nie chce..no i wypadałoby jakoś torbę ogarnąc, bo jakby co..mąż nie da rady
zgredka brawo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:49
-
Zgredka, gratuluje

Konwalia, rzeczywiście nieregularne te skurcze, ale ja sie nie znam
aaa i przy prasowaniu na brzuszek uwazaj, cobys taiej krechy na srodku nie miala jak ja
ja chyba musze koszule do karmienia kupic, bo jak widze, niewiadomo kiedy kogos trafi skoro marcówki sie wypakowuja ;/
u mnie tez pranie sie pierze
taaaaka zima to mnie sie podoba
-
Spoko za prasowanie się nie biorę bo babcia się zaoferowała

A koszule juz mam 3 rozpinane w zapasie
szlafrok i kapcie tez czekają
Lubie mieć wszystko z wyprzedzeniem ot taki typ jak gdzieś jestem umowiona to tez przed.czasem jestem 
Konwi trzymaj się
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hej kurde dopiero l4 jutro moge zawieść bo szefa nie bgyło wrrr
zła jestem bo co 2 tyg bede musiał po nie chodzic i 100zł bulic
za wizyte
Yas dzięki
ja prałam w płatkach mydlanych
płynach 
Lara to czekamy na wyniki razem z tobą -
nick nieaktualny
-
Dobry,
Witam się z kaszlem
mam wraże nie, że zaraz płuca wypluję ... Nie kończąca się opowieść z cyklu zapalenie zatok
leków łykam już tyle, że przebiłam własną babcię...
Mama przywiozła mi z rodzinnego miasteczka całą torbę ubranek po cenach innych niż wrocławskie, czyli normalnych! Śpioszki po 11 zł, półśpioszki po 5-9 zł etc. A prześliczne
Kupiłam wczoraj piękny śpiworek puchowy na spacery, puff, 130 zł... Jak zajrzałam na konto to zamarłam, dobrze, że mam własne i nie muszę się małżowi tłumaczyć
kupiłam też przepiękne spanko dla psa, po czym rano obudziłam się z psim termoforem na stopach 
Staramy się ją odzwyczajać od spania z nami bo jednak ciasno będzie we czwórkę z Kajtkiem... No i nie jestem przesadnie przewrażliwiona na punkcie higieny ale jednak pierwszy miesiąc wolałabym żeby psina trzymała swoje brudy przy sobie
Cati, co powiesz o cupressus macrocarpa? Kupiliśmy takowe trzy w Ikei, są przepiękne ale w domu sprawdziłam, że to co nam w ikei powiedzieli nijak ma się do informacji z netu... I teraz nie wiem - przetrwa tow. Domu czy nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:40
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Biedronka, a jak Twoje wyniki???
Tamka, mój labuś mimo ze ma 2 posłania, najlepiej czuje sie na moich nogach ;/ a ja spie pokrecona, bo jak przestawic 40 kg????
Tamka lubi tę wiadomość
-
"Cyprys wymaga stanowiska chłodnego, jasnego nie nasłonecznionego, ale z wysoką wilgotnością powietrza. W lecie lubi stać na balkonie lub ogrodzie. Utrzymywać stałą wilgotność gleby, w zimie ograniczyć podlewanie, ale nie przesuszać ziemi. Nawozić od wiosny do jesieni 2 razy w miesiącu, w pozostałym okresie co 8 tygodni."
Niektóre cyprysiki (np. goldcrest wilma) są tak wrażliwe, że uznawane sa za rośliny domowe, jednak zimowanie nawet tych najwrażliwszych odbywa się, tak jak zauważył Rozmaryn, na balkonie z osłoniętą bryłą korzeniową, a także częścią nadziemną, w pomieszczeniu gospodarczym, piwnicy, strychu (niewielkie rośliny), a przydomek "domowy" w przypadku cyprysika oznacza, że ewentualnie można go zimować w nieogrzewanym pokoju bez przeciągów. Absolutnie żaden iglak nie zimuje w pomieszczeniach z ogrzewaniem centralnym
To by sie zgadzalo z tym co wiem : )
Tamka lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH