SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tym momencie bardziej martwi mnie palec.. Napuchl, jak balon, rwie, widzę zaschnieta ropę na szwie i paznokciu.. Ile jeszcze..

Psotka, ogólnie to płyny lepiej się wyplukuja..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazciejakie te wózki wybralyscie?
    Mi się podoba moodd z białym stelażem i 4moms origami

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia współczuję i domyślam się jak boli....ja siedzę na podusi poporodowej i zastanawiam się ILE JESZCZE!!!!!!!!!!!!

koniec PECHA ogłaszam, koniec bóli, gorączek, rwących palców, bolącego krocza, skurczy przedwczesnych, mdłości, wymiotów itp.
    jejku ktoś umie taki taniec szamański coby odegnał te wszystkie bolączki???

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALENQ - ale czego one nie dopiora? Bo ze marchewki i buraczkow to rozumiem ale to na poczatku chyba im nie grozi. A jak odplamiacz to jaki?

GREDKA - no bo my dostaniemy za tydzien wielkie auto rzeczy dla dzieci po kolezance. Mowi ze ma wszystko poza kosmetykami, bedzie lozeczko, dostawka, ubranka, wanienka, zabawki pewnie, no nie wiem co tam jeszcze. Jak bedzie czegos brakowalo to dokupie wlasnie, ale tak to mi kasy szkody :P

Krokodylica, Malenq, zgredka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melanq ja.o Tobie często myślę że masz z tym kroczem teraz ciężko... Jakoś mnie to przeraza teraz. Nie dość że tyle bólu w 9 miesięcy to i później nie może być dobrze aaaa.
    Konwalio kurcze Ty też się nacierpisz...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zielona w kwesti wózkow - poradzcie wasze typy ?
    a jesli chodzi o lozeczka to upierac sie nad tymi co maja wszedzie szczeble? czy moga byc takie z pełnymi sciankami po bokach to robi jakas wielka roznice?
    no i co z tym czy ma miec je wyjmowane z jednej strony calkowicie czy nie i co to ma do funkcjonalnosci ...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po masażu, drzemce nie mam ochoty ani siły podnieść sie z łóżka ;( te spojenie to jakaś masakra jest ;( nie polecam ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W d*pe jeża. Tak było dobrze z tym moim brzuchem to dzisiaj znowu sie te skurcze przypałętały.
    Ogarnę to kurka.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii wozkow tez jestem zielona ale tez dostaniemy wiec biere co daja :P

Ide sie kimnac.

Czy Castorama ma taka sama duza oferte ogrodnicza (chodzi mi o rosliny balkonowe, cebulki, nasionka itp)jak Obi? wie ktos??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAra o jakim spojeniu mowisz? o.0

Niestety mam tego pecha , ze u mnie wszyscy sa zaciazeni na 2015 rok wiec dupa blada wozkow nie dostane .
    Ale zeby dostac dobry i to tz na takie warunki jakie panuja tutaj to dopiero sztuka ;P na te gory i doliny to przydal by mi sie z turbodopalaczem. Są takie ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:53

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie wyjmowane szczebelki z jednej strony muszą być, coby dzieć jak zechce już wychodzić, żeby mógł to zrobić bezpiecznie...
    chyba że chcesz łóżeczko - dostawkę, czyli jeden cały bok zdejmowany, wtedy przysuwasz łóżeczko do łóżka i dzieć nie musi spać z Wami, a masz maleństwo na wyciągnięcie ręki...

Kotka odplamiacz, bo czasami z pieluszki potrafi się wylać i co? płyn nie weźmie, chyba że będziesz moczyć...odplamiacz też z LOVELI...

Maniuś, pecha miałam i na gówniarza co szyć nie umie trafiłam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:54

cati lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij dużo magnezu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    LAra o jakim spojeniu mowisz? o.0

Niestety mam tego pecha , ze u mnie wszyscy sa zaciazeni na 2015 rok wiec dupa blada wozkow nie dostane .
    Ale zeby dostac dobry i to tz na takie warunki jakie panuja tutaj to dopiero sztuka ;P na te gory i doliny to przydal by mi sie z turbodopalaczem. Są takie ? :P

Cati ja mieszkam na wyspie i u nas trudne tereny wlasnie. dla synow mialam emmaljunge i sie siwetnie sprawdzila, tylko jej gabaryty!!! masakra. no i w miescie niewygodna. teraz kupilam hartan racer. meza siostra byla zadowolona z ogolniedostepnego ttuaj simo, a kuzynka meza z brio ;)
    na pewno cos znajdziesz :)

Kroko, dobrze ze nie czekalas na szwagierke ;)

Konwalianka, dzwon po meza i do lekarza. sprawdza paluch i nexta. wspolczuje bardzo.....

i zgadzam sie...pech juz na ten rok wyczerpany. teraz musi byc tylko lepiej!!!

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Malenq :)

Beszka - ja poza tym ze mam wzgórza to mieszkam w miescie i wszedzie asfaltowane drogi i chodniki . Winda w bloku wiec jakos specjalnie wysokoscia si enie przejmuje ;D 4 pietro... ale dzieki za typy chetnie zobacze je wsklepie i obejrze sobie dokladnie :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, nie wiem ile na wozek przeznaczasz, ale hartan bardzo polecany wlansie i na miasto (zwrotne przednie kola) i na teren - lozyskowany, kola jakies tam super i mozna ustawic samemu twardosc zawieszenia. wszystkie moje kolezanki zdradzily emme na rzecz hartana ;) tylko gondola dosc mala w proownaniu do emmy i spacerowka mniej zabudowana a u nas leje i weije, ale damy rade ;)

dla nas porzadny wozek na te terny byl wazny, bo my duuuzo z dzieciakami na dworzu jestesmy.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, mowię o spojeniu .... Łonowym ;( nie polecam, nie namawiam, strzeż sie tego jak ognia!!!! Ja tego nie zamawiałam a mnie dopadło fuck;(
    Jutro na to mam zrobic badanie poziomu wapnia i zobaczymy czy z tego wyjdzie, czy to rzeczywiście jest powodem moich boli :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Cati, nie wiem ile na wozek przeznaczasz, ale hartan bardzo polecany wlansie i na miasto (zwrotne przednie kola) i na teren - lozyskowany, kola jakies tam super i mozna ustawic samemu twardosc zawieszenia. wszystkie moje kolezanki zdradzily emme na rzecz hartana ;) tylko gondola dosc mala w proownaniu do emmy i spacerowka mniej zabudowana a u nas leje i weije, ale damy rade ;)

dla nas porzadny wozek na te terny byl wazny, bo my duuuzo z dzieciakami na dworzu jestesmy.

Ja rowniez stawiam na to by byl wytrzymaly bo mysle o tym by posluzyl jeszcze drugiemu dziecku ! zaraz sprawdze przedzialy cenowe czy sa dla mnie do zaakceptowania :)

Lara wspolczuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:55

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Cati, mowię o spojeniu .... Łonowym ;( nie polecam, nie namawiam, strzeż sie tego jak ognia!!!! Ja tego nie zamawiałam a mnie dopadło fuck;(
    Jutro na to mam zrobic badanie poziomu wapnia i zobaczymy czy z tego wyjdzie, czy to rzeczywiście jest powodem moich boli :/

Lara mnie tez boli. To trzeba poziom wapnia spawdzic? I boli Cie caly czas? Bo mnie zaczyna dopiero wieczorem, po calym dniu.

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka słodziutka Zuzinka z tej Twojej córeczki :)

psotka nie jestem doświadczona mamą, ale ja jestem zdania, że najlepsze będzie płyn/mleczko do prania. Myślę, że jest łatwiejsze do wypłukania z tkaniny, a przecież o to nam chodzi. I zrezygnowałam też z płynu do płukania dziecięcych ubranek. Nie wiem czy mała zareaguje jakąś alergią na lovelę,ale używam własnie tego płynu. Tylko. Z porad koleżanek wiem, ze jak się ulewa to nie należy dopuścić do wyschnięcia tej treści pokarmowej, bo to żółknie i jest nie do sprania. Pomimo iż nie jedzą ważyw ani nic. Należy zaprać ręcznie.

kroko pamiętam tę szopkę jeszcze z ovu :) też się zastanawiałam co z nią hehehe

Konwi Ty to się wycierpisz... jak nie zdrowie to kłopoty rodzinne :(

Cati te zabudowane ścianki lub szczebelki, moim zdanie robią różnicę tylko wtedy, gdy ułożenie łóżeczka powoduje że płyta w całości uniemożliwia Ci łatwe podejrzenie dziecka. Ja na początek wstawię łóżeczko do mojej sypialni. Kupiłam ze szczebelkami dookoła, bo planuję je tak postawić, że nóżki dziecka będą przy boku mojego łóżka. Płyta uniemożliwiłaby mi podejrzenie dziecka bez konieczności wstania (np w nocy)
    Na pewno wyjmowane szczebelki po boku i regulacja poziomów materaca (np 3)

mnie spojenie boli od 20 tyg. Na początku tylko wieczorami, po 3 tygodniach cały dzień przy każdym ruchu nogą. Nawet na leżąco. Nie skarżyłam się na to ginowi (jak to zwykle ja, bo przecież w ciąży to ma prawo boleć byle co zawsze i wszędzie - taka moja głupia teoria) i mi nikt poziomu wapnia nie zbadał. No chyba żę gdzieć w morfologii przypadkiem było, ale wątpię. A ja miałam tężyczkę utajoną, więc wapno na bank mam walnięte. Dopiero teraz się dowiaduję, zę to spojenie ma jakiś związek z wapnia. heh. Mówię Wam... mi to dziecko odbiorą za zaniedbanie :(

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa mnie nie boli i mam nadzieje ze nie zacznie, bo kiedys robilam szpagaty i chyba jestem dosc rozciagnieta... o ile to te same miesnie i wiazadla.

Ja biore wozek biegowy. Chcialam cos w teren, do lasu i na drogi gruntowe, do tego planuje smigac z wozkiem na rolkach po osiedlu. Takze moj typ to Baby Jogger Summit X3. Wielka krowa, ciezka ale bardzo mala jak na te gabaryty po spakowaniu do bagaznika. No i mozna wozic dzieciaki do 18 roku zycia niemalze ;P

Niestety uniwersalnego na kazdy teren nie trafisz. Na miasto chyba sobie z tym dziadem poradze, sasiadka ma prawie taki sam tylko starszy model i twierdzi ze daje rade w sklepach. Ja tez chcalam tamten, ale jest za twardy, nie resoruje w ogole. no i trojkolki sa tragiczne na schodach i kraweznikach. Cos za cos. ale u mnie same laki, lasy i pola w okolicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 21:17

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ