Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonwalia współczuję i domyślam się jak boli....ja siedzę na podusi poporodowej i zastanawiam się ILE JESZCZE!!!!!!!!!!!!
koniec PECHA ogłaszam, koniec bóli, gorączek, rwących palców, bolącego krocza, skurczy przedwczesnych, mdłości, wymiotów itp.
jejku ktoś umie taki taniec szamański coby odegnał te wszystkie bolączki???
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
MALENQ - ale czego one nie dopiora? Bo ze marchewki i buraczkow to rozumiem ale to na poczatku chyba im nie grozi. A jak odplamiacz to jaki?
GREDKA - no bo my dostaniemy za tydzien wielkie auto rzeczy dla dzieci po kolezance. Mowi ze ma wszystko poza kosmetykami, bedzie lozeczko, dostawka, ubranka, wanienka, zabawki pewnie, no nie wiem co tam jeszcze. Jak bedzie czegos brakowalo to dokupie wlasnie, ale tak to mi kasy szkody
Krokodylica, Malenq, zgredka lubią tę wiadomość
-
Ja jestem zielona w kwesti wózkow - poradzcie wasze typy ?
a jesli chodzi o lozeczka to upierac sie nad tymi co maja wszedzie szczeble? czy moga byc takie z pełnymi sciankami po bokach to robi jakas wielka roznice?
no i co z tym czy ma miec je wyjmowane z jednej strony calkowicie czy nie i co to ma do funkcjonalnosci ... -
LAra o jakim spojeniu mowisz? o.0
Niestety mam tego pecha , ze u mnie wszyscy sa zaciazeni na 2015 rok wiec dupa blada wozkow nie dostane .
Ale zeby dostac dobry i to tz na takie warunki jakie panuja tutaj to dopiero sztuka ;P na te gory i doliny to przydal by mi sie z turbodopalaczem. Są takie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:53
-
nick nieaktualnyKochanie wyjmowane szczebelki z jednej strony muszą być, coby dzieć jak zechce już wychodzić, żeby mógł to zrobić bezpiecznie...
chyba że chcesz łóżeczko - dostawkę, czyli jeden cały bok zdejmowany, wtedy przysuwasz łóżeczko do łóżka i dzieć nie musi spać z Wami, a masz maleństwo na wyciągnięcie ręki...
Kotka odplamiacz, bo czasami z pieluszki potrafi się wylać i co? płyn nie weźmie, chyba że będziesz moczyć...odplamiacz też z LOVELI...
Maniuś, pecha miałam i na gówniarza co szyć nie umie trafiłam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:54
cati lubi tę wiadomość
-
cati wrote:LAra o jakim spojeniu mowisz? o.0
Niestety mam tego pecha , ze u mnie wszyscy sa zaciazeni na 2015 rok wiec dupa blada wozkow nie dostane .
Ale zeby dostac dobry i to tz na takie warunki jakie panuja tutaj to dopiero sztuka ;P na te gory i doliny to przydal by mi sie z turbodopalaczem. Są takie ?
Cati ja mieszkam na wyspie i u nas trudne tereny wlasnie. dla synow mialam emmaljunge i sie siwetnie sprawdzila, tylko jej gabaryty!!! masakra. no i w miescie niewygodna. teraz kupilam hartan racer. meza siostra byla zadowolona z ogolniedostepnego ttuaj simo, a kuzynka meza z brio
na pewno cos znajdziesz
Kroko, dobrze ze nie czekalas na szwagierke
Konwalianka, dzwon po meza i do lekarza. sprawdza paluch i nexta. wspolczuje bardzo.....
i zgadzam sie...pech juz na ten rok wyczerpany. teraz musi byc tylko lepiej!!!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Malenq

Beszka - ja poza tym ze mam wzgórza to mieszkam w miescie i wszedzie asfaltowane drogi i chodniki . Winda w bloku wiec jakos specjalnie wysokoscia si enie przejmuje
4 pietro... ale dzieki za typy chetnie zobacze je wsklepie i obejrze sobie dokladnie
-
Cati, nie wiem ile na wozek przeznaczasz, ale hartan bardzo polecany wlansie i na miasto (zwrotne przednie kola) i na teren - lozyskowany, kola jakies tam super i mozna ustawic samemu twardosc zawieszenia. wszystkie moje kolezanki zdradzily emme na rzecz hartana
tylko gondola dosc mala w proownaniu do emmy i spacerowka mniej zabudowana a u nas leje i weije, ale damy rade 
dla nas porzadny wozek na te terny byl wazny, bo my duuuzo z dzieciakami na dworzu jestesmy.
-
Cati, mowię o spojeniu .... Łonowym ;( nie polecam, nie namawiam, strzeż sie tego jak ognia!!!! Ja tego nie zamawiałam a mnie dopadło fuck;(
Jutro na to mam zrobic badanie poziomu wapnia i zobaczymy czy z tego wyjdzie, czy to rzeczywiście jest powodem moich boli
-
beszka wrote:Cati, nie wiem ile na wozek przeznaczasz, ale hartan bardzo polecany wlansie i na miasto (zwrotne przednie kola) i na teren - lozyskowany, kola jakies tam super i mozna ustawic samemu twardosc zawieszenia. wszystkie moje kolezanki zdradzily emme na rzecz hartana
tylko gondola dosc mala w proownaniu do emmy i spacerowka mniej zabudowana a u nas leje i weije, ale damy rade 
dla nas porzadny wozek na te terny byl wazny, bo my duuuzo z dzieciakami na dworzu jestesmy.
Ja rowniez stawiam na to by byl wytrzymaly bo mysle o tym by posluzyl jeszcze drugiemu dziecku ! zaraz sprawdze przedzialy cenowe czy sa dla mnie do zaakceptowania
Lara wspolczuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:55
-
LaRa wrote:Cati, mowię o spojeniu .... Łonowym ;( nie polecam, nie namawiam, strzeż sie tego jak ognia!!!! Ja tego nie zamawiałam a mnie dopadło fuck;(
Jutro na to mam zrobic badanie poziomu wapnia i zobaczymy czy z tego wyjdzie, czy to rzeczywiście jest powodem moich boli
Lara mnie tez boli. To trzeba poziom wapnia spawdzic? I boli Cie caly czas? Bo mnie zaczyna dopiero wieczorem, po calym dniu. -
biedronka słodziutka Zuzinka z tej Twojej córeczki

psotka nie jestem doświadczona mamą, ale ja jestem zdania, że najlepsze będzie płyn/mleczko do prania. Myślę, że jest łatwiejsze do wypłukania z tkaniny, a przecież o to nam chodzi. I zrezygnowałam też z płynu do płukania dziecięcych ubranek. Nie wiem czy mała zareaguje jakąś alergią na lovelę,ale używam własnie tego płynu. Tylko. Z porad koleżanek wiem, ze jak się ulewa to nie należy dopuścić do wyschnięcia tej treści pokarmowej, bo to żółknie i jest nie do sprania. Pomimo iż nie jedzą ważyw ani nic. Należy zaprać ręcznie.
kroko pamiętam tę szopkę jeszcze z ovu
też się zastanawiałam co z nią hehehe
Konwi Ty to się wycierpisz... jak nie zdrowie to kłopoty rodzinne
Cati te zabudowane ścianki lub szczebelki, moim zdanie robią różnicę tylko wtedy, gdy ułożenie łóżeczka powoduje że płyta w całości uniemożliwia Ci łatwe podejrzenie dziecka. Ja na początek wstawię łóżeczko do mojej sypialni. Kupiłam ze szczebelkami dookoła, bo planuję je tak postawić, że nóżki dziecka będą przy boku mojego łóżka. Płyta uniemożliwiłaby mi podejrzenie dziecka bez konieczności wstania (np w nocy)
Na pewno wyjmowane szczebelki po boku i regulacja poziomów materaca (np 3)
mnie spojenie boli od 20 tyg. Na początku tylko wieczorami, po 3 tygodniach cały dzień przy każdym ruchu nogą. Nawet na leżąco. Nie skarżyłam się na to ginowi (jak to zwykle ja, bo przecież w ciąży to ma prawo boleć byle co zawsze i wszędzie - taka moja głupia teoria) i mi nikt poziomu wapnia nie zbadał. No chyba żę gdzieć w morfologii przypadkiem było, ale wątpię. A ja miałam tężyczkę utajoną, więc wapno na bank mam walnięte. Dopiero teraz się dowiaduję, zę to spojenie ma jakiś związek z wapnia. heh. Mówię Wam... mi to dziecko odbiorą za zaniedbanie
-
LaRa mnie nie boli i mam nadzieje ze nie zacznie, bo kiedys robilam szpagaty i chyba jestem dosc rozciagnieta... o ile to te same miesnie i wiazadla.
Ja biore wozek biegowy. Chcialam cos w teren, do lasu i na drogi gruntowe, do tego planuje smigac z wozkiem na rolkach po osiedlu. Takze moj typ to Baby Jogger Summit X3. Wielka krowa, ciezka ale bardzo mala jak na te gabaryty po spakowaniu do bagaznika. No i mozna wozic dzieciaki do 18 roku zycia niemalze ;P
Niestety uniwersalnego na kazdy teren nie trafisz. Na miasto chyba sobie z tym dziadem poradze, sasiadka ma prawie taki sam tylko starszy model i twierdzi ze daje rade w sklepach. Ja tez chcalam tamten, ale jest za twardy, nie resoruje w ogole. no i trojkolki sa tragiczne na schodach i kraweznikach. Cos za cos. ale u mnie same laki, lasy i pola w okolicy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 21:17
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH