X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zeszły 3 saszetki tantum w sumie w szpitalu nie uzywałam dopiero do okładów w domu

gaziki jałowe duzo bo do przemywania oczek i w buzi poszło tego na bank ponad 100szt

Lili trzymam kciuki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jejku, co tu u nas za kłopoty ostatnio? :-(

Hemoglobinę mam ok bo 11, natomiast płytki na cytrynianie wyszły 78 więc to już bardzo kiepsko. Jest to o tyle niebezpieczne ze może doprowadzić do krwotoku, tfutfu, na psa urok, niczego takiego nie zakładam

Ale właśnie dlatego mogą gin stwierdziła że nie możemy czekać do naturalnego końca ciąży bo jest coraz gorzej, a leki nie działają

No i doszła do wniosku ze najprawdopodobniej miałam już przed ciążą jakieś trombo-coś tam i dlatego było mi ciężej zajść, więc po porodzie mam iść do hematologa...

Poza tym mały zdrów jak rybka, szyjka ładnie zamknięta, macica bez gotowości skurczowej, idealnie, cholera...

Lili, trzymam kciuki z całych sił żeby się wszystko uspokoiło!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wiesci :/ Tamka, Yas, Lili trzymam kciuki za Was i za Wasze maluszki....

A u nas chyba grypa zoladkowa. Starszak id rana kiepsko sie czuje. W przyszlym tyg ide do przedszkola. Chce zobaczyc raporty, kto co i kiedy sprzata. Oni tam maja grype zoladkowa caly czas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:45

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmina dziekuje Wam za wsparcie i przekazuje swoje dla Tamki i Lili.
    Biedna sama nie wie czy cos beda dzis robić, bo Jej lekarz sie jeszcze dzis nie pojawił ;/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Lili Tamka Yas trzymam za Was mocno kciuki.
    Konwalio super, i widzisz jesteś gotowa juz w 90proc jeszcze pieluszki i wszystko masz :)
    Mam nadzieje ze sytuacja się uspokoi i będziemy wszystkie spokojnie czekać na nasze terminy bez takich stresów

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko: co ja czytam Lilli, idę jeszcze nadrobić, ale przecież wszystko było dobrze
    teraz się przestraszyłam, że jednak trzeba o siebie dbać nawet jak jest wsio dobrze i spadać z tej roboty głupiej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki Polki Wy moje, jak to jest z tym brzuchem...faktycznie opada na kilka dni przed porodem czy może też opaść w dniu porodu, w tak zwanej ostatniej chwili?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki, podczytuje ale nie mialam wczesnuej sily komentowac...
    Co tu sie porobilo, za glowe sie lapie... Chyba trzeba cieszyc sie tym II trymestrem, bo potem przychodzi niepewnosc oczekiwania i stres :(
    Lili mam nadzieje ze wytzymasz, szyjka sie przymknie i pozwoli ci jak najdluzej utrzymac malenstwo w srodku!

Tamka a lekarze cie badali na te maloplytkowosc? Jak dla mnie to bez sensu teraz wywolywac porod bi trzesa portkami ze nie beda umieli zatrzymac u ciebie krwawienia... Przeciez plytki mozna przetoczyc ci jakby bylo gorzej... Nie rozumiem tego zupelnie :(

Ja mam dzis wolne od nart. Okazalo sie ze mnie zatrucie zlapalo, wymioty i ogolne rozbicie. Mialam sile sie kolo poludnia przejsc na spacer bo bylo tak pieknie, ale jak wrocilam to leglam w wyrze i tak tkwie bo nic zjesc nie moge. Uroki ciazy kurka wodna...

Yasmin, Lili, Tamka trzymam za was mocno kciuki, zebyscie wszystkie byly.pod najlepsza opieka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:59

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa a zauważyłaś jakieś zmiany? Mnie wczoraj pielęgniarka z gabinetu zabiegowego zapytała, czy to już koniec ciąży, bo mam niby nisko brzuch i dziecko widać, że już gotowe.. sama tego nie widziałam..nie zauważyłam aby był niżej..a może mi się wydaje..w każdym razie wszędzie trąbią, że jak brzuch opadnie, to łatwej się oddycha..a mnie z kolei ostatnio się trudniej oddycha..

jak u Ciebie jest? podobno, gdy siedzisz a brzuch "opiera" się na udach, to to.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, no właśnie nic się nie zmienia, brzuch w tej samej pozycji, wysoko i rozmiarowo bez zmian, dno macicy mierzone zawsze przez położną też na tej samej wysokości. Może "w ostatniej chwili" opadnie, no nie wiem.
    Źle się czuję coś ostatnie 3 dni, bez drzemki nie wyrabiam, ciśnienie też jakieś dziwne, skurczowe wysokie, rozkurczowe niskie..hmmm

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena u mnie przy pierwszej ciazy brzuch wysoko wody odeszly po 2 godz pojawily sie skurcze i brzuszek zaczął opadać

teraz brzuch nadal mam wysoko

Nenaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny, ja to pewnie nie zauwaze czy nisko czy wyzej. Mi od wczoraj tez sie zle oddycha. Jakby ktos na klatce usiadl i skora na brzuchu jakby napieta do granic mozliwosci, a to jeszcze 3 miesiace :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lili, czyli może też opaść przed samą akcją.
    Zgredka, spokojnie, z tym oddychaniem też tak już miałam na Twoim etapie ciąży i nadal tak jest. Dbaj o siebie, nie szalej z ćwiczeniami i będzie ok ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, będą mi dawać sterydy, nie chcą teraz wywoływać porodu, chyba zobaczyć czy reaguję na leki. Jeśli nie, to wtedy ustalą odpowiedni wg siebie termin cc i przetoczą płytki przed, mam tylko nadzieję,że nie każą mi siedzieć w szpitalu do tego czasu.

Z tego co mówiła moja gin, to raczej nie będą czekać do 39 tygodnia ale zrobią to pewnie 37-38 tc

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bede lezec i czytac "uwiklanie" miloszewskiego (kryminalik)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, to ja czekam na wiadomości z mocno zaciśniętymi kciukami. Oby leczenie pomogło. Daj znać jutro jak już coś będziesz wiedziała i miała taką możliwość <3

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brzuch opadła w szpialu tak dzien przed potem w nocy skurcz pyk wody i poszło :)

a ten mój uparciuch dalej tak lekko sie tylko wierci i ja juz fiksuje

Nenaaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham wieczorowo, wróciłam z SR i jak zwykle padnięta jestem... też się zaczynam obawiać przedwczesnego porodu po moich przygodach z szyjką :/
    Dziewczynki trzymam kciuki żeby wszystko poszło jak najlepiej dla Was i Waszych pociech <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ten czas leci Smoczku juz 33 tydzien matko :)

ja mam SR w kwietniu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin: Rozmawialam z moim lekarzem
    Udało sie wyhamowac wiec zostawia tak jak jest i będą czekac na rozwój.
    Bylam na ktg, wszystko w normie.
    Takze jak na razie jest spokój.

ja wrocilam z Ikei, Rosmanna (wyprzedaz Oilatum) i jestem p a d n i e t a!! szybki prysznic i spadam do wyrka bo sił mi brak ;/

Nenaaa, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ