Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili, jejku, co tu u nas za kłopoty ostatnio?

Hemoglobinę mam ok bo 11, natomiast płytki na cytrynianie wyszły 78 więc to już bardzo kiepsko. Jest to o tyle niebezpieczne ze może doprowadzić do krwotoku, tfutfu, na psa urok, niczego takiego nie zakładam
Ale właśnie dlatego mogą gin stwierdziła że nie możemy czekać do naturalnego końca ciąży bo jest coraz gorzej, a leki nie działają
No i doszła do wniosku ze najprawdopodobniej miałam już przed ciążą jakieś trombo-coś tam i dlatego było mi ciężej zajść, więc po porodzie mam iść do hematologa...
Poza tym mały zdrów jak rybka, szyjka ładnie zamknięta, macica bez gotowości skurczowej, idealnie, cholera...
Lili, trzymam kciuki z całych sił żeby się wszystko uspokoiło! -
Co za wiesci
Tamka, Yas, Lili trzymam kciuki za Was i za Wasze maluszki....
A u nas chyba grypa zoladkowa. Starszak id rana kiepsko sie czuje. W przyszlym tyg ide do przedszkola. Chce zobaczyc raporty, kto co i kiedy sprzata. Oni tam maja grype zoladkowa caly czas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:45
-
Ojej Lili Tamka Yas trzymam za Was mocno kciuki.
Konwalio super, i widzisz jesteś gotowa juz w 90proc jeszcze pieluszki i wszystko masz
Mam nadzieje ze sytuacja się uspokoi i będziemy wszystkie spokojnie czekać na nasze terminy bez takich stresówManiek

-
Czesc laseczki, podczytuje ale nie mialam wczesnuej sily komentowac...
Co tu sie porobilo, za glowe sie lapie... Chyba trzeba cieszyc sie tym II trymestrem, bo potem przychodzi niepewnosc oczekiwania i stres
Lili mam nadzieje ze wytzymasz, szyjka sie przymknie i pozwoli ci jak najdluzej utrzymac malenstwo w srodku!
Tamka a lekarze cie badali na te maloplytkowosc? Jak dla mnie to bez sensu teraz wywolywac porod bi trzesa portkami ze nie beda umieli zatrzymac u ciebie krwawienia... Przeciez plytki mozna przetoczyc ci jakby bylo gorzej... Nie rozumiem tego zupelnie
Ja mam dzis wolne od nart. Okazalo sie ze mnie zatrucie zlapalo, wymioty i ogolne rozbicie. Mialam sile sie kolo poludnia przejsc na spacer bo bylo tak pieknie, ale jak wrocilam to leglam w wyrze i tak tkwie bo nic zjesc nie moge. Uroki ciazy kurka wodna...
Yasmin, Lili, Tamka trzymam za was mocno kciuki, zebyscie wszystkie byly.pod najlepsza opieka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:59
-
Nenaa a zauważyłaś jakieś zmiany? Mnie wczoraj pielęgniarka z gabinetu zabiegowego zapytała, czy to już koniec ciąży, bo mam niby nisko brzuch i dziecko widać, że już gotowe.. sama tego nie widziałam..nie zauważyłam aby był niżej..a może mi się wydaje..w każdym razie wszędzie trąbią, że jak brzuch opadnie, to łatwej się oddycha..a mnie z kolei ostatnio się trudniej oddycha..
jak u Ciebie jest? podobno, gdy siedzisz a brzuch "opiera" się na udach, to to. -
Konwalia, no właśnie nic się nie zmienia, brzuch w tej samej pozycji, wysoko i rozmiarowo bez zmian, dno macicy mierzone zawsze przez położną też na tej samej wysokości. Może "w ostatniej chwili" opadnie, no nie wiem.
Źle się czuję coś ostatnie 3 dni, bez drzemki nie wyrabiam, ciśnienie też jakieś dziwne, skurczowe wysokie, rozkurczowe niskie..hmmm -
Nieukowa, będą mi dawać sterydy, nie chcą teraz wywoływać porodu, chyba zobaczyć czy reaguję na leki. Jeśli nie, to wtedy ustalą odpowiedni wg siebie termin cc i przetoczą płytki przed, mam tylko nadzieję,że nie każą mi siedzieć w szpitalu do tego czasu.
Z tego co mówiła moja gin, to raczej nie będą czekać do 39 tygodnia ale zrobią to pewnie 37-38 tc -
Yasmin: Rozmawialam z moim lekarzem
Udało sie wyhamowac wiec zostawia tak jak jest i będą czekac na rozwój.
Bylam na ktg, wszystko w normie.
Takze jak na razie jest spokój.
ja wrocilam z Ikei, Rosmanna (wyprzedaz Oilatum) i jestem p a d n i e t a!! szybki prysznic i spadam do wyrka bo sił mi brak ;/
Nenaaa, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość