Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
oj Nenuś, współczuję..dlatego im mniej szpitala, tym lepiej..ale Ty jesteś już na prostej.. jesteś już po obchodzie? Ja miałam obchód o 9 i o 9.10 podano mi pierwszą dawkę oxy.. swoją drogą, ja pierwszą noc spędziłam na porodówce, bo na patologii nie było miejsca.. nie powiem.. przeżycie wyryło mi się na psyche.. dasz jednak radę!Trzymam kciuki
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Jeszcze przed obchodem, z tego co wczoraj gadał lekarz, dzisiaj mają mi podawać jakieś czopki dopochwowe na skurcze, oxy dopiero jutro...ale cholera wie co wymyślą. A u mnie cisza, samoistnie niestety nic się nie zaczęło przez noc. Co za uparte dziecko! Leniuch mały.
konwalianka, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Współczuję Wam Kochane Waszych dolegliwości, bóli. Sorki, że tak o sobie teraz tylko ale obecnie czuję się biedna, nieszczęśliwa i podminowana. I ta niewiadoma...
Konwalia, internety straszą, że skurcze po oxy są pięćset razy mocniejsze i bardziej bolesne od naturalnych. Ogólnie same negatywy o tym wywoływaniu. O losieeee, jak żyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 08:47
-
Czesc dziewczyny
Nenaa trzymam kciuki, bedzie dobrze i super ze jestes z nami w kontakcie
Yas napisała, ze mała zaczyna coś tam ssać, wiec jak dobrze pójdzie to jutro je wypiszą
Aaa i te spojenie.... Nawet na leżąco potrafi bolec, ciagnąć czy piec - jakkolwiek to nie ująć - przerabiany bol
Robicie domowe słodkości na tłusty czwartek? Jakies proste przepisy bym potrzebowałaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Nenaa a czy znieczulenie u Ciebie dają ??? Zzo??? Wczoraj sie tyle nasłuchałam na SR ze nic tylko rodzic
Ps. I dzis w nocy doRwal mnie taki skurcz łydki, ze gdyby to noc nie była to wylabym w głos z bolu ;( trzeba zwiekszyć dawkę mg -
LaRa wrote:Nenaa a czy znieczulenie u Ciebie dają ??? Zzo??? Wczoraj sie tyle nasłuchałam na SR ze nic tylko rodzić
-
U mnie tez są nastawieni na poród siłami natury, ale chetnie dają te znieczulenie, które uśmierza bol porodowy w 80% i poród PODOBNO staje sie przyjemnością
mozna przy nim chodzic, biegać skakać i rodzic
bez podania zzo nawet nie pójdę rodzic!
Zreszta Yas mówiła ze na porodówce jest bardzo cicho, nikt nie krzyczy - generalnie ciszaaaaaaaatylko dzieciaczki płacza
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Ja nieśmiało powiem, że chciałabym jak najbardziej naturalnie
u mnie też żadnych krzyków z porodówki nie słyszałam, ale co tam jak któraś ma taką potrzebę to dlaczego nie
co do znieczulenia nie jestem przeciwna absolutnie, mówię że wolałabym bez ale to się okaże w praktyce
Nena jesteśmy z Tobą i kciuki zaciśnięte
A wiecie ta dziewczyna ode mnie z sali jeszcze nie urodziła... matko ten mały też jakiś uparty... mówiła że po ojcu oczywiścieNenaaa lubi tę wiadomość
-
Poród po znieczuleniu może i mniej boli ale trwa dłużej i w wielu przypadkach kończy się cesarką, tak utrzymywała nasza położna na SR
Nenek, może nie dojdzie do oxy, może te czopki ruszą małego. Szpital nic miłego, wiem ale podejrzewam, że hiszpański i tak jest lepszy od polskiegonie masz obdrapanych ścian, a w WC na pewno jest papier toaletowy
Spróbuj może, jak się da, łazić cały dzień - po schodach, po korytarzu, tak żebyś ze 4 km przeszła. Nasza położna mówiła, że najlepiej zacząć takie spacery 3 tygodnie przed planowanym terminem ale myślę, że teraz tez może U ciebie małego ruszyćSmoczyca1, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
oj Tamuś nie uogólniaj
u mnie na oddziale jest papier toaletowy i nawet nie ten szary
a ściany piękne liliowo-różowe i w całości
A o tym znieczuleniu też tak słyszałam, że to jeszcze trzeba dać w odpowiednim momencie żeby właśnie nie spowolnić porodu, tylko jak tu rodząca ma określić jak mocne są skurcze, przecież każda ma inny próg bólu
Tamka lubi tę wiadomość
-
U nas podają od 4 cm rozwarcia
fakt ze macica sie wtedy relaksuje i trzeba pobudzić ja oxy, ale przy moim niskim progu bolu nie ma wyjścia
zwłaszcza ze moje bole @ niwelował tylko ketonal, a przy porodzie podobno boli jeszcze bardziej
-
Hejka,
zaczynam 34tc
nocy nie przespałam, spojenie nadal boli.
Jeden z kolegów motocyklistów o którym ostatnio pisałam dzwonił, mówił że u nich też córcia.
Konwalia no właśnie moja mama mówiła że się umęczyła rodząc nas bo miała te krzyżowe bóle.
Lara u mnie w szpitalu w ogóle nie podają zzo.
I jak to cisza? Jak to nie krzyczą? Sorry, ale bez głośnych, siarczystych ku*w nie urodzę.
Nena życzę aby młody ruszył się już dzisiaj i abyś szybciej wyszła do domku.Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Hej laski!
Wczoraj widzialam naszego maluszka znowu i znowu tylko z profilu - nie chce nigdy sie obrocic do nas przodem.
Wazy, uwaga...1800g... Jest troszke sporawy. Pani doktor uspokajala, ze normy to sa tylko srednie ktore ktostam sobie powyliczal i zalezy jak liczyl i ze program komputerowy tez ma jakies swoje obliczenia wagi i zeby sie nei przejmowac.
Lezy jakos krzywo ale raczej glowa w dol.
Mam brac zelazo bo mam troche niskawa hemoglobine. Waham sie, nei bardzo mam na to ochote.
Wczoraj byla u nas kolezanka z 2,5miesieczynm synkiem. Mowila, ze porod raczej niezbyt mily. Akcja dosc szybka, same skorcze przed partymi do zniesienia ale ze wypychanie malego ja wykonczylo bo nie miala prawie skorczy i jej poklozna kazala przec bez.
Ja si enastawiam bez ZZO narazie ale nie mowie kategorycznie nie bo moze sie zlamie. Tak szczerze to jestem narazie ciekawa jak to boli.
Z czym mozna porownac bol przy porodzie????
Ciekawa tez jestem szpitala bo nigdy nie bylam tutaj w Niemczech. W Polsce bylismy odwiedzic na porodowce moja kolezanke i wg mnie sala byla ok, troche malo miejsca ale niezle a moj maz byl przerazony warunkami, wiec licze na to ze bedzie lepiej.
NIEUKOWA - to rozumiem ze wszystko sie wyjasnilo z papierami? Eh stresu tylko czlowiekowi robia.
KINGUSIA przesliczna!!!
BESZKO a od ktorego tygodnia powinno sie pic herbate z lisci malin i masaz krocza robic? BO myslalam ze dopiero od 36tc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:50
-
doczytałam:) Kinga śliczna maluśka ale nadgoni:) zwłaszcza że zaczyna ssać...to świetna wiadomość.
Nenaa trzymaj się dzielnie dasz radę a nim się obejrzysz maluch będzie z Wami a o bólu nie będziesz pamiętać (taką wersję sobie wmawiam i polecam:)
Syny Neny obudź się po tych tabsach dopochwowych i dawaj do nas:) po Ci jakaś oxy pfffff
Beszka piękny okrąglutki masz brzuszek:)
Nieukowa współczuję powrotu z urlopu....najgorzej jak wszyscy się zachowują jakby byli pierwszy dzień w nowej pracy a Ty po urlopie wypoczęta to teraz zapie...aj.
Miłego dnia brzuchatkiNenaaa lubi tę wiadomość
Maniek