Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczku, jasne ze są szpitale genialnie zarządzane i pachnące, ale ja w takim nie byłam
porodówka na tym moim jest ok, nowa ale położnictwo wygląda już jak za czasów głębokiego PRL...
Co do znieczulenia ja też nie t mam pojęcia czy nie skorzystam, zupełnie nie wiem jak będzie przecież... Napisałam tylko to, co nasza położna mówiła
Kotka, gratuluję udanej wizyty -
PsotkaKotka wrote:wg norm to powinno dziecko wazyc ok 1,4kg a twoja to dziewczynka to napewno wiecej nei bedzie
a tez Twoj synus jest taki ruchliwy???
moja mnie wczoraj cale zajecia na SR podkopywala, potem w domu i dzis od rana brzuch faluje
Kroko, wczoraj polozna mowila, ze jesli ktos ma ochote krzyczec, płakac, spiewac czy przeklinac im to rybka, byle by faza porodu szla dalej
jedna pacjentka tak klneła podczas porodu, ze jej tak zostalo jeszcze dlugo po
ze nawet maz powiedzial ze juz dawno po porodzie a ona dalej %I$%(()^%!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:29
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ale bezsens Arienna, na zwykłe zatrucie tak z grubej rury? Nawet nie wiadomo czy to nie wirusowe było, a przecież antybiotyki na wiruchy nie działają ;/ Ja zawsze Nystatynę miałam do augmentinu zapisywaną.
witam dziewczynki, ja dziś zmęczona jak nie wiem co i osłabiona i chyba przez ten amotaks więc dziękuję Bozi ze wizyta już jutro
a co tam u Was? -
Nooooo Kotka Gratuluję! to szykuje się kawał dziecia u ciebie
Moja na tym etapie miała właśnie około 1400.
Tamka u mnie kilka lat temu był remont wiec pewnie dlatego tak ładnie wygląda poródowka i oddział, podobno najładniejszy w szpitalu
U mnie pora na drzemkę co tak będę bezczynnie leżeć -
Tamka, Ty mi kiedyś trzy szybkie skurcze parte obiecałaś i wróżyłaś i, że niby po robocie, pestka...Ja Cię znajdę, zapłacisz za moje straty moralne
Z linii frontu: ktg godzinne, wporzo, już tam się trochę więcej rysuje. Macanko...bleee mega bolesne, nieprzyjemne, nieźle według pani doktor to wygląda, rozwarcie na dwa paluchy, szyjka miękka. Mam już ten lek włożony, to jest jakiś taki śmieszny sznureczek?Myślałam, że to tabletki jakieś będą.
Powtórka z rozrywki i sprawdzenie postępów po 16.00. Może te leki dadzą radę i obejdzie się jutro bez oxy...oby.
Brzuch po aplikacji leku i badaniu boli okresowo, dosyć znacznie, jest to ból ciągły. Pierwszy raz coś czuję, jakiś ból...Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
NENAAA a moze to juz dzisiaj bedzie
LARA - moj ciagle fika. Najczesciej jest to jeszcze przyjemne, no chyba ze mi sie do pecherza przytula ale to raczej na krotko. W nocy jak spac nei moge to tez sie wierci. Oczywiscie sa fazy kiedy sobei odpoczywa, ale napewno juz teraz nie mam watpliwosci ze mam pasazera w brzuchuKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Nena trzymam kciukaski
Psotka o to duży maluch
Tamka ma racje te krzyżowe na KTG nie wychodzą ja miałam mega mocne po których niebawem parte a położne sie upierały ze tu nic nie widać i dopiero zacznie boleć
Kingusia słodka smerfetka malusia faktycznie
Mój mały szalał wieczorem i teraz zaczyna znowu
co do znieczulenia faktycznie ponoc zmniejsza ból ale moze tez przedłuzyć poród -
Dzień doberek:)
Nenuś 2 cm omg jak pojdzie dobrze to może i dzisiaj urodzisz;)Pomożemy ci przec bedzie gut:)
Biedroneczko kusic tym drinkiem tez taki chce mniam, a właśnie pytanie do Biedry i Smoka jakie sokowirówki macie bo jestem na etapiw kupna i zastnawiam sie czy trzeba zainwestowac duzo kasy?bo różne są opinie...czy wystarczy taka z sredniej półki?
Kotka no no niezly ten twoj maly moj w 32 ważył 1700 g:)
Slyszałyście o tym chłopcu, który ważył 6 kg przy porodzie?:0toż to jak półroczne dziecko:0
Co do znieczulenia to ja chce chce chce:)przy pierwszym nie mialam i teraz che sprobowac jak to jest z i basta:)
A tu stronka jeśli ktoś jest zainteresowany
https://www.bebiklub.pl/rejestracja/?utm_source=Facebook&utm_medium=1&utm_campaign=CRMbbc
*******Gang18+*******B -
Biedronko, położna mówiła zeby nie mieszać marchwi z jabłkiem bo wtedy sie nie wchłonie
jabłko zabija wartości marchwi
Ja mam sokowirówkę z Zelmera i jest ok, mała, zgrabna i daje radę -
Lara jaki model, musisz obierac warzywa czy wrzucasz ze skorka?cytrusy tez można?
taka?
http://www.agito.pl/sokowirowka-zelmer-zje-1900-x-srebrna-476-1130-40715.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=40715Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:52
*******Gang18+*******B -
Hmm ale jabłko ma dużo wit c która pomaga z buraka wchłonąć sie żelazu
a marchew dla smaku
Lili ja mam sokowirówke z Biedronkikosztowała coś 89zł chyba mam ją już ponad dwa lata i duuuuużo soków na niej robiłam i moja mama tez
-
A co myslicie o elektronicznej niani czy jak to sie nazywa? My czytalismy, ze to nei jest zbyt dobre dla dziecka bo fale elektormagn. ciagle wysylane przez urzadzenie maja poprostu zly wplyw. Ja chyba nie skorzystam bo w mieszkaniu to i tak mi nie potrzebne.