Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczyca1 wrote:Tamka u mnie kilka lat temu był remont wiec pewnie dlatego tak ładnie wygląda poródowka i oddział, podobno najładniejszy w szpitalu

Za to u mnie w szpitalu położnictwo i porodówka to ostatni, nie wyremontowany oddział. Ponoć tragedia, jak zrobili w prlu tak jest do dziś wszystko to samo... ale kij, na kolorze ścian się nie rodzi... Tak się pocieszam.
Biedronka, ble, co Ty tam pijesz.
Nena wdech, wydech, wdech, wydech.
-
Hejo ja już wyspana i po obiadku...kocham marchewkę z groszkiem

Co do soku z buraków na anemię niestety nie powinno się go łączyć z żadnymi kwasami, ani cytrusy ani jabłka i jestem tego pewna
a najlepiej połczyć z pietruchą...tzn żeby nie było jest ohydny ale przynosi efekty przynajmniej u mnie 
Co d o sokowirówki ja mam taką http://www.skapiec.pl/site/cat/320/comp/562381#techniczne i jestem zadowolona, niczego nie obieram, nawet pomarańcze całe wchodzą ze skórką a zostają same wióry i bardzo szybka i prosta w myciu i obsłudze, można ją myc też w zmywarce no tyle
-
nick nieaktualnyNenkaaaaaaaaaaaaaa jeeeeeeeeeeeee dajesz skarbie, wytrzymasz...kto jak nie Ty:)
my po wczorajszej wizycie:
mam utrzymać dietę bezmleczną,
małą kąpać w nadmanganianie potasu 3razy w tyg. potem w rumianku na zmianę w krochmalu, następnie używać Oilatum plus (tylko jedna apteka internetowa miała to dostępne)
używać bepanthenu na całe ciałko (na zmianę w mediderm krem)
mam karmić cycem:)
do mleka mm mam dodawać nutrition
i 3x na dzień po karmieniu dawać syrop anty-refluksowy (mała dość dużo i dość często ulewa)
uhmmmmmmmmmmmmmmmmmm to chyba tyle .....
za 2 tyg. wizyta kontrolna....... -
Hejka,
opieprzam się w pracy, udało mi się fotki z gór wrzucić:

Nenaa ale zazdraszam, maluszek może niechętnie, ale niedługo wskoczy ci w objęcia
Ja akurat chyba się na elektro-nianię skuszę. Widziałam u znajomych że jest mega wygodna jak dziecko jest odrobinę starsze (pół roku-roczek), można wtedy np. podczas spotkania ze znajomymi mieć tylko słuchawkę obok i nie latać jak głupia co kawałek sprawdzić czy dźwięk dziecka przez sen to już pobudka czy tylko ziewnięcie
My mamy 2-poziomowe mieszkanie, więc bedzie przydatna.
Ja mam dziś chętkę na suszi. Zlepię sobie chyba z omletem, paluszkami krabowumi i z tykwą. A mąż ma gołabki.
Malenq, Smoczyca1, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa ja mam małe mieszkano, a nianię elektroniczną (była w zestawie z monitorem oddechu) mam i SUPER sprawa....jak jestem z salonie to każde "zakwilenie" słyszę ...
ano dużo.........mam nadzieję, że po tym wszystkim zmaleje liczba pryszczyków...
aaaaaaaaaaaaaa i no gluten muszę ograniczyć też....
ps. superowe zdjęcia, jeszcze lepsze wspomnienia pewnie:) tylko pozazdrościć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:46
-
Nenna jak jeszcz emasz sile pisac na forum to nei jest tak zle

Dopingujemy cie!!!
Kupilam to zelazo w tabletkach ale nie jestem pewna czy to brac. Ja nie wiem jak to kurcze jest. Wczoraj byla u nas kolezanka z malym synkiem, dziewczyny jest wegetarianka a w ciazy nei miala z zelazem zadnych problemow
.
Pewnei powiecie, ze powinnam pic sok z burakow i inne wywary plus miecho ale ja wywnioskowalam ze to jest realnie niemozliwe dostarczyc tyle zelaza w pozywieniu jesli juz ma sie braki. Jak ktos mial sporo odlozone w organizmie zelaztwa to mysle ze takei zelazne koktajle cos dadza ale jak ktos juz pod anemie podjezdza bo mu sie zasoby koncza to chyba juz tylko tabletki
. Ale ja nie kcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:01