Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rowniez myslalm, ze Zgredka o tabletki pyta
ja mam ipada. moja kuzynka ma za to i ipada i tablet samsunga i mowi, ze ipad latwiejszy w obsludze.
Tamka, super ze plytki poszly w gore. co do hemoglobiny, to ja rowniez mam 10,5. i masakrycznie niski poziom zelaza i wit. b12 oraz d.
Psotka, podczas 2 ciazy mialam problem z hemoglobina. nie bralam zadnych lsuplementow tylko dieta i ladnie sie wyrownalo
teraz biore tabletki i masakrycznie sie po nich czuje. lekarka prosila, abym brala chociaz co 2 dzien. nie wiem czy dam rade. dzis kupilismy nowy blender, bo stary sie zgubil podczas przeprowadzki. bede codziennie robila smoothie z warzywek itp. dzis byl szpinak, sok jablkowy, banan oraz truskawki, jogurt wanil. mleko i banan. probowalam wyciskac sok z burakow i pic, ale bleeeee za to moj 3 latek wypija sporo
-
nick nieaktualny
-
Oj Nena, informuj nas na bieżąco.. trzymam kciuki
LaRa zapraszam do mnie.. Tymek ma mnóstwo żelków, zawsze przywozi mu chrzestna z Niemiec.. mamy różne.. gumisie, serpentyny, smoczki, lizaki, koła itd..
a ja mam wyniki.. i kurcze.. mam dalej to bialko i wcale nie spada.. tyle samo.. co to znaczy, gdzie nasz znawca? HELP.. no i teraz jeszcze nabłonki okragłe.. i mniej limfocytów.. hm.. -
Konwi powtorz ile tego bialka masz mg/l?
Jezeli bedzie ponizej 25 to spij spokojnie. Cisnienie masz ok? Nogi nie puchna mocno?
Gdyby sytuacjha tego wymagala dostalabys od lekarza wiaderko i musialabys zrobic zbiorke moczu z calego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:43
-
Hej wpadłam się przywitać, nie mam czasu was nadrobić od dwuch dni jeździmy po pracy oglądamy auta. Wreszcie wybraliśmy, trochę dużo mamy formalności do załatwiania bo jesteśmy z innego kraju ale cóż zrobić....
No i oczywiście panikuje, od kilku dni nic nie czuje, żadnego bólu brzucha, żadnego klocia nic.... Nie wiem czy to normalne czy mam się martwić eh
Buziaczki dla każdej z was i waszych maluszkow -
Znowu mecze temat zelaza.
Sie wlasnie doczytalam, ze szpinak, owszem, ma sporo zelaza ale w formie ktora jest absoltunie nieprzystepna dla czlowieka bo skoordynowana z kwasem fitowym ktory tego zelaza za nic nie pusci a jeszcze do tego wylapuje. Podobnie sytuacja wyglada z otrebami, tez zawieraja kwas fitowy... A ja sobei co rano dwie lyzki otrebow dodaje do musli, zeby usprawnic prace ukladu trawiennego.
Witamina C za to poprawia wchlanianie zelaza.