X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie wezmiesz normalnie lekowo, skoro ustalilas juz, ze samym jedzeniem sie nie da rady.

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredzia a Tobie pomaga ten Tardyferon? bo mi coś kiepsko :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza położna mówiła, że tardyferon najlepszy ale gin powiedział, że mam nie zmieniać i zostawić biofer... Podobno żelazo z jedzenia najlepiej wchłania się tylko z soku z pokrzywy...

Nenek, trzymam kciuki żeby szyjka się wzięła do roboty! Wspieram z całych sił

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i wchlanianie zelaza jest hamowane przez szczawiany a bardzo duza zawartosc szczawianow wystepuje na przyklad w szpinaku, burakach i pietruszce....czyli nici z zelaza z nich...

ZGREDZIA - bo probuje po dobroci :/ no i tez chce wiedzec co mam jesc a czegonei zeby wchlanianie zelaza polepszyc. A nie chce tez tego brac bo czatalam, ze wiaze sie to z nieprzyjemnosciami zoladkowymi i zaparciami a na te nei mam najmniejszej ochoty bo juz teraz nei jest za ciekawie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:19

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, ale wszystko co tu piszesz, wskazuje na to ze trzeba brac ;)

ja, jak wczesnije pisalma, w 2 ciazy podnioslam poziom zelaza dieta...ale nie abym specjalnie jakas diete ukladala..po porstu mialam ochote na te anie inne produkty i je jdlam. i pomoglo. teraz ze wzgl. na moj ogolny stan, morfologie oraz stan dziecka biore zelazo w tabletkach.

Nena, trzymam kciuki a szybko postepujaca akcje porodowa..obyscie niedlugo mogli malego przytulic <3

ktos tu sie o nianie ele. pytal. my mielismy i mamy z czujnikiem oddechu - baaaardzo zadowolona bylam.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam dzis jajo, a z rana tabsa popitego sokiem jablkowym dla lepszego wchlaniania..
    poza tym staram sie jesc mieso czerwone, ostatnio napychalam sie brukselka, ale po niej w domu bylo ciekawie :)

Smoku: powiem Ci za pare dni jak zrobie badania po miesiacu przyjmowania.

Musze Wam wkleic fote mojego psa w majtach z okazji cieczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:24

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena ja tez ciagle kibicuje.

Wlasnie upieklam pierwszy w zyciu chlebek bezglutenowy ;) zalozylam sie z mezem ze dam rade byc gluten-free przez tydzien. Tak czysto dla rozrywki, bo nie wyznaje teorii ze gluten szkodzi.
    Nawet dziad wyrosl... a mialam obawy. To teraz musze zaczac kombinowac jakiby zrobic kolejny... ten byl kukurydziany z papka z siemienia jako zaklejaczem... chyba musze kupic gume guar nastrepnym razem...

konwalianka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dochodze do wniosku, ze chyba musze zrec miecho...blech, nie mam ochoty :/.

NENAA - dasz rade!

Smoczyca -slodki psiak :D

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mam 40mg/l, w poprzednim badaniu miałam tyle samo..

Ja biorę biofer, akurat u mnie po 2m-cach stosowania terfyferonu nie podniósł się poziom żelaza.. Tylko biofer zadziałał..

Smoku, ale słodki psiak.. Jakbym moja Kaje widziała.. Niestety nie żyje już od jakiegoś czasu, uwielbiam te psiaki, a takie hałaśliwe :)

Ja jak widzicie tak śpię.. Na raty.. Teraz obudził mnie skurcz a później poprawiło chrapanie męża.. Buuu..

Nena, jak tam,?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 01:20

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nareszcie obudzilam sie o czasie. Juz po spacerze, sniadaniu, wlasnie dopijam zieloną i bede sie zbierac do pracy.

Milego dnia i szybkiego rozwiazania dla Nenyy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo dzień dobry zgredka.. myślałam, że napiszę post pod postem, a ja tak nie lubię tego robić..buuu..wstawać spiochy!

ja tez już po śniadaniu..trzeba budzić mojego starszego groszka i zacząć ten dzień..

ooooo i dziś wizyta, tralalala... na 17 dopiero ;/

ps. spojenie mnie boli tak okropnie, że już nawet gdy leżę.. nie mogę wstać, bo napierdziela masakrycznie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski z łóżka :) ja kawke popijam a mój pies jak zwykle śpi. Dzięki za komplementy. Konwi mój jest mega hałaśliwy ;)
    i współczuję Wam bólu tego spojenia :( ehhh ciągle musi być coś :/
    Aaa Konwi kciukam za wizytę!
    Kotka mi miesi tez kiepsko wchodzi ale zmusza się :( a na dziś wątrobka ;)
    Nenus jak tam? Przezylas kolejna nocke?
    Miłego dnia dziewczynki :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z łoża :) mój pies jeszcze śpi polezakuje i potem spacer ;)
    Nenuss trzymam kciuki mam nadzieje ze sytuacja się rozkręci i synuś się urodzi juz :)
    Smoku super ten Twój pies, ma boskie uszyska..... Oo a mój się obudził właśnie i mi buczy pod łóżkiem prosząc o zainteresowanie...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też jeszcze w łóżku ale już wstaję śniadanko mężowi robić, sama też pewnie coś wsunę.

Nenuś, jak tam sytuacja na froncie???

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram... Jestem po glukozie i mi tak niedobrze ze masakra... Cale szczescie, ze punkt pobran nowy i ze jestem obsluzona bez zadnej kolejki 

Teraz 2h zbijania bakow... Wyciagam ksiazke i staram sie nie myslec o tym wypitym ulepku. Nie usmiecha mi sie dieta, ale na czczo z palca wyszlo 97 czyli wg nowych norm za duzo :/ oby po obciazeniu bylo ok...

A tak w ogole to czesc dzieciate i brzuchate... Mam nadzieje ze u was dzien zaczal sie lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 08:41

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo nie ma Lekko NIeukowa ;) wiem wiem ohydztwo ale cóż jak trzeba to trzeba.
    U mnie chyba jeszcze się dzień nie zaczął, a jeśli się zaczął to w żółwim tempie ;)
    Aaaaa ponawiam pytanie czy hemoglobina jest tylko w jednostkach mmol/L ?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z linii frontu: Malutki przyszedł na świat 35 minut po północy, poród w końcu całkiem naturalny, bez żadnego znieczuleniu, nie zdążyli podać ;) Z dwóch cm w momencie zrobiło się pełne rozwarcie. Skurcze bolały jak jasny pieron, rozważałam samobójstwo :) Kto by jednak pomyślał, że na koniec pójdzie tak sprawnie. Partych,co prawda, było więcej niż trzy ale jakoś ogarnęłam. Tak z ręką na sercu wycierpiałam się naprawdę , urodzenie łożyska nie było łatwe, potem szycie.
    Syn blondyn, podobny raczej do matki, 3820 g, prognozy co do ponad 4 kilo się nie sprawdziły fartem :) I tak spory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 08:58

Smoczyca1, Nieukowa, LaRa, beszka, konwalianka, Tamka, CzaryMary, zgredka, Malenq, Anastazjaaa, Lili83, Krokodylica, justta, Biedroneczka83, MANIEK lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sadystka mi igle wbila 2x w to samo miejsce, bo nie zauwazyla :/ Chyba pokutuje za to jak sie sama uczylam zyly kluc...

Jednostki glukozy sa w mmol/l albo g/dl. Wartosci sa inne ale mozna przeliczac...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa brawo kochana!!!!!! <3 serdecznie gratuluję i cieszę się razem z Tobą, że masz już to za sobą i możesz tulić swojego księcia :)
    Super, że w sumie szybko poszło :) czekamy na fotki ;)
    A teraz odpoczywaj :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuuuus gratulacje!!! Wazne ze poszlo szybko, chociaz co sie wycierpialas to twoje :)

Rewelacja ze mlody juz na tym swiecie a ty masz w ogole sile pisac!!! Mega szacun!

Nenaaa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ