X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie w takim razie tfu tfu spojenie nie boli chyba tylko biodra od leżenia i pachwiny ale jak się nachodzę ogólnie nieźle.
    A mnie też kapie z obydwu cyców ;) ale nie bolą... pewnie każdy ma inaczej jak ze wszystkim.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa: GRATULACJE, chlopak jak taki duzy to na pewno zdrowiuchny :) wysiedzial sie w koncu troche u mamy :)

Kotko: ja po przyjmowaniu od miesiaca nie mam jakichs objawow innych niz zwykle

A mnie to spojenie nic nie boli, powinnam sie zatem cieszyc, a moze mnie w ogole nie bolec czy przyjdzie ?
    I co to oznacza ? Dlaczego boli? Ze rozciaga sie czy co??

Nenaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to w takim razie to cos innego. Pewnei maly gdzies cisnie albo poprostu sie sypie juz troche :P

W ogole dzisiaj dzien narzekania bedzie.

Zgaga mnie w nocy dopadla :(

Do tego dochodzi to , ze od paru juz miesiecy bardzo ciezko mi sie oddycha przez nos. Najpierw myslalam ze to katar ale to jednak cos innego. Do myslenia dal mi wpis na ovu o chrapaniu, ze to przez to ze sluzowki sa nabrzmiale. No i chyba mi te sluzowki nabrzmialy gdzies w przewodach nosowych (czy jak to sie tam nazywa) i stad ta trudnosc w oddychaniu przez nos :/. Ma ktos tak tez ? ?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, dokładnie tak jak dziewczyny piszą... Boli "na dole" po środku ! Rwanie, pieczenie, ciągniecie, dotyczy to kości
    Zgredka - nie masz to sie ciesz, bo chodzenie, wchodzenie pi schodach, wstawanie z łóżka a nawet głupie zakładanie majtek czy skarpetek to katorga!
    Podobno im bliżej porodu to powinno trochę bolec, ale nie wiem nie znam sie!
    Ja mam od 20 tc wiec juz trochę sie mecze ... Podobno jesli spojenie za bardzo sie rozejdzie to nie ma mowy o porodzie SN tylko cc.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, też tak mam z nosem.. np. teraz super, nic się nie dzieje.. wieczorem zazwyczaj mam zapchany nos, ale na szczęście nie chrapię..

zgredka - ciesz się, w każdym razie w I ciąży w końcówce jednak się pojawia, to podobno uelastycznia się wszystko przed porodem...

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Kotka, też tak mam z nosem.. np. teraz super, nic się nie dzieje.. wieczorem zazwyczaj mam zapchany nos, ale na szczęście nie chrapię..

zgredka - ciesz się, w każdym razie w I ciąży w końcówce jednak się pojawia, to podobno uelastycznia się wszystko przed porodem...

Ale masz katarem zapchany czy tak jak ja poprostu jakby czyms zatkany gdzies w gorze ale to nie gile.
    No ja niestety zaczelam chrapac :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa, wielkie gratulacje od Yasmin :)
    dzis dziewczyny wychodza ze szpitala, wlasnie sie zbieraja :) Yas mowiła, ze dzis nie, ale jutro pojawi sie na forum... martwi sie bo mała nie chce ssac piersi, pije z butelki mleko sciagniete z piersi :/

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaaaa Nenuś GRATULACJE.........wiedziałam, wiedziałam........ obudził mnie sen o moim własnym porodzie, a było 00:40 (o tej godzinie moja mała się urodziła).......a Ty już miałaś SYNKA przy sobie..........
    aaaaaaaaaaaaaaaa dzielna, widzisz nie było tak strasznie....:)
    czekamy na focie:)

Lara przekaż Yas...żeby dostawiała małą jak najczęściej...niech się nie przejmuje, w domku wszystko się ułoży i mała się ładnie "przyssie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:56

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ze smoka łatwiej niż z cyca... Będą musiały dziewczyny trochę popracować ale na pewno się uda!

Jejku, jak mi się nic nie chce, no żesz w mordę jeża, jak to mawia mój tata...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na niechcemisienizm choruje juz dlugi czas ;/

Tamka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena gratulacj, zajrzałam i takie dobre wieści z rana.
    Jeszcze raz gratuluje.

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudzenia ciag dalszy...
    Zaczynym podlapywac depresyjny nastroj :/. Przypuszczam, ze wine za to ponosza npewno jakies hormony. Dopadaja mnie watpliwosci. Juz nawet pare razy pomyslalam, ze moze to wcale nie byl wlasciwy moment, ze moglam jeszcze poczekac. Boje sie tego co bedzie, tej odpowiedzialnosci i trudow. Tak szczerze...poprostu opadja mnie sily i wydaje mi sie, ze nie mam wcale ochoty na zajmowanie sie niemowlakiem :(. Brzmi to okropnie, wiem :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas gratuluję wyjścia :)

Odebrałam wyniki, ledwie wyszłam z labu :P Nie wiem jak oni to zrobili, aż wątpię że to moje...

Okazało się że nigdy w swoim życiu takich ładnych nie miałam, więc górskie powietrze jednak posłużyło :)
    Morfologia, mocz - idealna norma, co więcej glukoza na czczo 82, po godzinie 80, po 2h 75 (!). Organizm jakby się w ogóle nie przejął że cukier przyjął :D

LaRa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Anastazjaaa :) jak się czujemy?
    Tak tak moja położna i ta z SN tez mówiły ze na początku różnie z tym karmieniem cycem ale żeby jak najczęściej przystawiac. Powodzenia Yas!
    Ja nakarmilam moje szczekacze, wstawilam sobie ziemniaki i zalegam w kojcu ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, to chyba normalne, przed każdą taką znaczącą zmianą życiową dopadają nas wątpliwości, a tu jeszcze hormony grasują

My ostatnio oglądaliśmy zdjęcia z naszej miesięcznej wyprawy po Azji i tez zaczęłam się zastanawiać czy to był dobry moment na dziecko, że tęsknię za tym uczuciem wolności z plecakiem na plecach. Ale tak naprawdę to nie mogę się doczekać naszego szkraba i wiem, że będzie inaczej bo...Jeszcze piękniej i wspanialej! To dopiero będzie przygoda ;-)

Natomiast lęki odczuwam i zaczynam nawet bać się porodu, czego wcześniej zupełnie nie nie czułam...

Nieukowa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, nie mam kataru, mam po prostu dziwnie zapchany nos..

wątpliwości są i zawsze będą.. ja np. teraz zastanawiam się czy słusznie zdecydowaliśmy się na drugie dziecko.. bo po 1. Tymek już odchowany, wreszcie możemy "dychnąć"
    po 2. wspólne wakacje to teraz przyjemność, nie muszę zabierać tej tony potrzebnych rzeczy
    po 3. mniejsze wydatki
    po 4. mniejszy stres..
    po 5. większy komfort życia..
    po 6. jak sobie poradzimy?

zawsze znajdą się powody..aby mieć wątpliwości

Nieukowa, gratki wyników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:25

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa :)
    Nenowy Syn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:25

Smoczyca1, konwalianka, LaRa, Malenq, Tamka, PsotkaKotka, cati, beszka, Nieukowa, Lili83, Krokodylica, justta, zgredka, MANIEK lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuśśśśśśśśśśśśśśśśśśs ależ on piękny <3 śliczności!!!!
    jeszcze raz gratki kochana! :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8092d1697d3.jpg
    śliczny..

Nenaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8092d1697d3.jpg

aaaaaaaaaaaaaaaa kawaler śliczny przystojniaczek:)

Nenaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ