X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku współczuję, mi też ostatnio to samo dolega - jakieś zawroty głowy, zasłabnięcia - masakra.

Lili mieszczą się a nawet mam jeszcze trochę wolnego miejsca, więc pewnie niebawem będę uzupełniać. :P
    U mnie dziś na obiad gulasz z kaszą gryczaną, a na pierwsze ogórkowa. ;)

Dzięki dziewczyny za komplementy. :)

Jussta ale mały ma bujny fryz!

Lili83 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff to nie jestem sama, współczuję nam w takim razie ;) ale to dziwne uczucie ja to laikiem jestem w temacie bo nigdy mi się to nie zdarzyło!
    No dobra pojadlam i czekam na wieści :)
    Konwi jak sytuacja?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia super plan to podstawa:)
    Lara powodzenia na wizycie...Kroko ale Ty chudzina jesteś :) i super ciuszki.

Justa jaki czupryn boski...no cudny taki:)

...

po 3 pączkach jest mi niedobrze....a ryczeć wciąż mi się chce ale w pracy jestem to się nie dam bo nie okazuję płaczu publicznie...tak postanowiłam...w dodatku wszystko mnie dziś wku...a...to chyba czas wrócić do sportu po obrzyganej przerwie 3 miesięcznej...może jakoś się wyładuję albo już nie wiem co..

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bank dziewczynka :) Nina, Sara a moze Anna?????
    waga 1698 g :)
    z dzieciem wszystko ok, bardzo ruchliwa jest wg pani dr :) mówi "masz, przerabane jak tak cały czas fika"
    główka uciska na kość i stad moze bolec spojenie, natomiast zeby wszystko sprawdzic dostałam skierowanie do Ortopedy :/ hmmmm zobaczymy co ten wymysli, jesli bedzie tak dalej i bedzie sie rozchodziło to cc...
    aaa i zakaz mycia okien mam (a w planie mialam umyc) conajmniej do 36 tc. do tego czasu to swiata nie bede widziała przez okna ;/
    aa i na pytanie co w takim razie mam robic, uslyszalam ze lezec i ogladac seriale, bo pozniej nie bede miec czasu :P

Krokodylica, Malenq, Lili83, Tamka, konwalianka, MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanej wizyty Lara :) Ładnie rośnie jakaś piłkarka albo gimnastyczka ;)
    Co do seriali to jestem w temacie i lecą same powtórki ;)
    A miała być Nina? to już zmiana jakaś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:49

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    razem z R jestesmy fanami piłki noznej wiec fikanko poszlo w genach :)

tak, mamy 3 typy imion ale mysle ze wszystko sie okaze jak juz ja zobaczymy :)
    ja chce Nine, a R Sare, a na 3 miejscu Anna :) na drugie na pewno bedzie Maria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:52

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    razem z R jestesmy fanami piłki noznej wiec fikanko poszlo w genach :)

tak, mamy 3 typy imion ale mysle ze wszystko sie okaze jak juz ja zobaczymy :)
    ja chce Nine, a R Sare, a na 3 miejscu Anna :) na drugie na pewno bedzie Maria :)
    ano to inaczej być nie mogło, czyli wszystko w normie :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, gratuluje udanych wizyt :)

co do odchodzacego czopu, to u kazdej pewnie inaczej. piszesz, ze z Tymkiem czop Ci odszedl n apare tyg przed, wiec moze i teraz tak bedzie.

ja z dosiwadczenia wiem, ze moje obecne skurcze oraz opadniety brzuch o niczym nie swiadcza i jeszcze ze 4 tyg pochodze ;) natomiast odchodzacy czop swiadczy u mnie o tym, ze porod zaraz sie zacznie a w ciagu 24h dziec bedzie ze mna ;)

btw o opadajacym brzuchu wczoraj wyczutalam, ze na poczatku 34tc to normalne ;)

Lara, gratuluje coreczki :)

do pracy musialam podjechac...2 paczki zjadlam. kolezanka polka przyniosla ;)

Psotko, u nas tez obchodza tlusty wtorek ;) w tym roku bedzie to przyszly wt.

co do urlopu macierzynskiego/wychowawczego, to ja mam rok (naliczany od 3 tyg. przed terminem porodu czyli od 12 marca do 17marca w tym wakacje sa wliczone). po roku maz zostaje 10 tyg., potem mamy urlopy a od sierpnia bedzie niania na 2 lata. do pracy musze wrocic. dzis szef nawet cos mowil, ze moze po porodzie bym juz wrocila, bo pracy bedzie sporo ;) aha...niech zapomni ;) chociaz pewnei dzwonic beda....

Konwalianko, chlopcy moze i maja jakiegos wiruska z PL. moj tato kichal okrutnie jak u nas byl i mozliwe, ze cos rozsiewal ;) sam sie kiepsko teraz czuje....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko przydatne informacje podajesz :)
    Ja się boję ze nie ropoznam tych skurczy, położna powiedziała ze gdyby się teraz zaczęło i skurcze nie przeszły po nospie to mam natychmiast do szpitala jechać. A jak je odróżnić od napinania brzucha? Nie da się pomylić? Sorrki może głupio pytam ale nie wiem :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    na bank dziewczynka :) Nina, Sara a moze Anna?????
    waga 1698 g :)
    z dzieciem wszystko ok, bardzo ruchliwa jest wg pani dr :) mówi "masz, przerabane jak tak cały czas fika"
    główka uciska na kość i stad moze bolec spojenie, natomiast zeby wszystko sprawdzic dostałam skierowanie do Ortopedy :/ hmmmm zobaczymy co ten wymysli, jesli bedzie tak dalej i bedzie sie rozchodziło to cc...
    aaa i zakaz mycia okien mam (a w planie mialam umyc) conajmniej do 36 tc. do tego czasu to swiata nie bede widziała przez okna ;/
    aa i na pytanie co w takim razie mam robic, uslyszalam ze lezec i ogladac seriale, bo pozniej nie bede miec czasu :P

O to w takim razie tez sporawa no a moj to chlopak to wiadomo ze wiekszy ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    O to w takim razie tez sporawa no a moj to chlopak to wiadomo ze wiekszy ;D
    bo Twój ma kochones, to wiadomo :P

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty! Chcę już podejrzeć małą, jak jest ułożona, ile waży. :)

No i szyjkę itd, czy coś się szykuje czy nic na razie. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, super wieści!

Beszko, bardzo dziękuję za info dotyczące brzucha, mnie właśnie opadł w 34 tc czyli wszystko ok. :-)

Justuś, słodki irokezik ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:43

beszka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pracy cala obolala, coś mi w plecach strzyklo i wyprostować się nie mogę tak boli :/

Konwalianka trzymam za was kciuki niech maluch jeszcze posiedzi kilka eni ;)

Krokodylica piękny brzuszek.

Justa, synuś przeslodki

Nie zrobiłam ani jednego bryza paczka, nawet myśleć o tym nie mogę bo mnie mdli :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, mi owneiz polozna kazala pochodzic lub wejsc pod pysznic, gdy meczylam sie ze skurczami podczas pierwszej ciazy (zaczely sie na dlugo przed porodem). jesli przechodzilo, to to nie to jeszcze ;) jak juz zaczely sie te wlasciwe skurcze, to bolaly troche inaczej i w tym samym czasie brzuch sie napinal. plus gdy chodzilam czy po prysznicu wcale nie bolalo mniej ;)

nie umiem tego dobrze wyjasnic no i kazda boli inaczej, ale jak sie zacznie, to bedziesz wiedziala, ze to to ;)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja już nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty! Chcę już podejrzeć małą, jak jest ułożona, ile waży. :)

No i szyjkę itd, czy coś się szykuje czy nic na razie. :)
    nie wywołuj lepiej niech się nie szykuje póki co ;)
    Moja szyjka niestety 2mm krótsza :/ ale brzuch póki co chyba mi nie opadł tzn tak mi się wydaje.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Smoczyca, mi owneiz polozna kazala pochodzic lub wejsc pod pysznic, gdy meczylam sie ze skurczami podczas pierwszej ciazy (zaczely sie na dlugo przed porodem). jesli przechodzilo, to to nie to jeszcze ;) jak juz zaczely sie te wlasciwe skurcze, to bolaly troche inaczej i w tym samym czasie brzuch sie napinal. plus gdy chodzilam czy po prysznicu wcale nie bolalo mniej ;)

nie umiem tego dobrze wyjasnic no i kazda boli inaczej, ale jak sie zacznie, to bedziesz wiedziala, ze to to ;)
    tłumaczę sobie, że przede wszystkim mają być regularne chyba mówiła co 10 min, bo te skurcze czy napinanie brzucha które mam teraz to raczej związane są ze zmianą pozycji, i w leżeniu na boku przechodzą...
    Dzięki Beszka :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, teoretycznie powinny byc regularne ;)
    podczas pierwszego porodu mialam od razuregularne co 5 min. i bardzo bolesne oraz dlugie (to jak dlugo trwa skurcz rowniez jest wazne). podczas drugiego porodu, to nie mialam w ogole regularnych ;) raz co 7 min, potem 5, kolejny po 3 ;) potem to mialam wrazenie, ze w ogole przerwy pomiedzy skurczami nie ma ;) ale byl to skonczony 38 tc oraz bolalo tak mocno, ze wiedzialam ze to to ;)

jaka ja padnieta po tych 2 w ogole nieprzespanych nocach....a i w dzien nie bylo keidy odespac, bo ciagle mierzenie temp. i oklady....mam nadz.,ze dzisiejsza nocka bedzie spokojniejsza....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok więc pozostaje mi tylko obserwacja tego czy są bardzo bolesne, bo domyślam się, że baaaaaaaaaaardzo bolą i nie da ich się pomylić ze skurczami BH :)
    jejku bidulko życzę aby ta nocka była spokojniejsza i przespana i dla Ciebie i dzieciaków zdrówka :)
    a jeszcze jedno a bóle podbrzusza jak na @ albo krzyżowe też miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:47

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Smoczyca, teoretycznie powinny byc regularne ;)
    podczas pierwszego porodu mialam od razuregularne co 5 min. i bardzo bolesne oraz dlugie (to jak dlugo trwa skurcz rowniez jest wazne). podczas drugiego porodu, to nie mialam w ogole regularnych ;) raz co 7 min, potem 5, kolejny po 3 ;) potem to mialam wrazenie, ze w ogole przerwy pomiedzy skurczami nie ma ;) ale byl to skonczony 38 tc oraz bolalo tak mocno, ze wiedzialam ze to to ;)

jaka ja padnieta po tych 2 w ogole nieprzespanych nocach....a i w dzien nie bylo keidy odespac, bo ciagle mierzenie temp. i oklady....mam nadz.,ze dzisiejsza nocka bedzie spokojniejsza....
    Oj tez ci życzę spokojnej nocki, oby się uspokoilo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ