Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonwi gratuluję, skarbie niedługo Ci go oddadzą, wiem co teraz czujesz, ale będzie juz tylko lepiej, synus jest juz z Wami:-D
Hela śliczny
Kroki możesz powtórzyć pytanko, przepraszam ale gdzieś mi umknęło, tyle się dzieje tutaj....worek sie rozwiązał z dzieciaczkami:-D
Nenus będziesz miała chwilę to opisuj jak tam sobie w domku radzicie...jak się czujesz w nowej roli, jak tatuś itp.
Buziaczki od JUŻ śpiącej Kosi:-D w końcu mamy rytm nocy:-DTamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hela jaki sliczniutki i jaka mina
To chyba sa takie wielorazowe z wkladem np z flaneli, tez takie chce. Dzis w o matko u Bosackiej babka mowila, ze w takich mniejsze odparzenia, bo dziecko od razu pokazuje, ze mokro i ze daje kobietom dwa tyg a potem przejda na pampy
Pokoj skonczony, juz przemeblowalismy na przyjscie dzieciorka, jakis taki wiekszy sie wydajeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
A "O matko" jest tylko 1 seria? W sensie te 8 odcinków co jest dostępne na necie przez stronę tvnu? Jeśli tak to widziałam to ze 2x już przed ciążą
Fajne, mimo że za Bosacką nie przepadam w kwestii "wiem co jem"
Ehem... właśnie robię rachunek ciuszkowy...
i powiem wam że chyba mam bana na zakup ubranek, bo zaczęłam liczyć to co dostałam z darów i wychodzi mi co najmniej po 10szt z każdego rozmiaru z każdej części garderoby... co ja zrobię z 18 czapeczkami???
Tu malutki ułamek mojej "kolekcji"... Jakbym miała całą szafę rozłożyć to bym musiała fotografować na boisku do piłki nożnej ;/
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
No Tami Tami nie chce być inaczej teraz Twoj tzn Wasz czas nadchodzi, ale kochana Ty się nie spiesz zbytnio
Malenq Kroko mówiła ze ma okazję kupić zapas pieluszek i pytała chyba czy więcej zuzylyscie 1 czy 2
Ja mówię Dobranoc i życzę spokojnej nocy dziewczynkiTamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mały urodził się przyduszony, dostał 6 pkt. Przez ta pepowine, musieli ja przeciąć jeszcze wewnątrz.. Wogóle była ogromna - dobre 5 cm obwodu a on był nią dwa razy okrecony. Jak się urodził nie płakał, był Siny.. Najgorsze chwile w moim życiu, zabrali go od razu, przynieśli po 20 min pokazać i znowu zabrali.. Przynieśli mi po 3h, zabiorą jeszcze dwa razy na obserwacje..
Porod dziwny.. Odkąd pojechałam do szpitala o 13.30 przyjęli mnie, na ktg słabe skurcze, rozwarcie dwa palce, krwawienie z szyjki.. Przez 2h nic się nie działo zbytnio, słabe ale odczuwalne skurcze co 7 min. . Badanie i mogę wstać, wstałam a skurcze nagle co 4 min przez jakies 20 min, później nagle co 2 min i dosłownie 5 takich skurczy, a później już myślałam że to jakieś nieporozumienie non stop czułam.. Położna mówi ze coś dziwnie, ze mnie zbada i na łóżko a tu mówi ze poród, przy pierwszym skurczu na łóżku poszły wody, na następnym parlam, jeden pół główki, drugi cala główka a później już ten dramat.. Skurcze parte a ja nie mogłam, bo mały utknął, włożyli nożyczki i cieli.. Dopiero jak się udało, to trzeci pary i mały się urodził.. Położyli mi go na brzuchu ale szybko zabrali.. U mnie.. Łożysko nie chciało się urodzić, meczylam się z 40min, później okazało się ze cewka moczowa uszkodzona, a mimo próby ochrony krocza peklam.. Wiec mam szwy, na cewce - bolało szycie, bo nie da się znieczulic i na kroczu.. Ot cały poród..
20 min po wszystkich zabiegach przy mnie masz stwierdził że wyglądam kwitnąco i nie widać ze mam ciężki poród za sobą..
-
Konwalianko, z Malutkim na pewno bedzie dobrze. zobaczysz.
bardzo mi przykro, ze takie wspomnienia bedziesz miala rowneiz z 2 porodupewnie przez tak szybka akcje tak popekalas bidulko
oby powrot do formy byl duuuzo lepszy niz poprzednim razem.
a u mnie goraczka kurcze. chyba paracetamol wezme, jak tempka znow wroci. zero sil, energii i wszystko mnie boli....konwalianka lubi tę wiadomość
-
Konwalianka, gratulacje! w szpitalu się WAmi dobrze zajmą
nic się nie martw;) dzieci bardzo często rodzą się owinięte pępowiną. moja siotra byla owinieta 5 razy i wszystko było dobrze,a co to były za czasy kiedyś.
dbaj o siebie i wypocznij póki możesz, bo potem to już wiesz;)konwalianka lubi tę wiadomość
-
Hej hej jej Konwi dużo przeszlas na szczęście to już za Tobą teraz rekonwalescencja i juz będzie dobrze.
Edit: Konwi mąż super się zachował. A jak Tymek i dziadkowie dojechali, mam nadzieje ze tak i ze się tym nie stresujesz.
Blondik miło Cię widzieć
Hala Misiek śliczny - mój bratanek ma tak na imięWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 08:28
Blondik lubi tę wiadomość
Maniek
-
Konwaliankannie ma miejsc na salach poporodowych? Jeny jak to moze byc, ze nawet odpoczac po wysilku i stresie nie dadza??? Masakra ten twoj porod, mnie dziwi ze jeszcze nikt nie wymyslil sposobu zeby sprawdzic gdzie jest pepowina i dziecko odwinac z niej przed porodem gdyby sie zaplatalo
Daj znac jak malenstwo, dostalas go z powrotem po tej calej obserwacji czy dalej jest obserwowany?
Zycze szybkiej rekonwalescencji, mam nadziejenze cie dobrze pozaszywali...
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Konwi współczuję takich przeżyć i nerwów, ale to już za Tobą. Teraz juz będzie wszystko dobrze kochanadaj znać jak malutki i zdrówka Wam obojgu życzę z całego serca
Hej Blondasku
Spokojnej niedzieli życzę
Sopkonwalianka lubi tę wiadomość
-
Niestety mają takie oblegane sale ze szok, a na porodowce luzy.. Wczoraj cały dzien 6 porodów, wiec niezbyt dużo. Teraz dwie cesarki juz były, jedna ze skurczami, jedna do indukcji..
Małego mam już u siebie, ale zabierają go co 4h na sprawdzenie, ładnie ssie, i chcieli go zaszczepic, nie zgodziłam się