X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, pisz co tam U was, jak się czujecie?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq, a co to za pieluszki?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi gratuluję, skarbie niedługo Ci go oddadzą, wiem co teraz czujesz, ale będzie juz tylko lepiej, synus jest juz z Wami:-D

Hela śliczny :-D

Kroki możesz powtórzyć pytanko, przepraszam ale gdzieś mi umknęło, tyle się dzieje tutaj....worek sie rozwiązał z dzieciaczkami:-D

Nenus będziesz miała chwilę to opisuj jak tam sobie w domku radzicie...jak się czujesz w nowej roli, jak tatuś itp.

Buziaczki od JUŻ śpiącej Kosi:-D w końcu mamy rytm nocy:-D

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela jaki sliczniutki i jaka mina :)

To chyba sa takie wielorazowe z wkladem np z flaneli, tez takie chce. Dzis w o matko u Bosackiej babka mowila, ze w takich mniejsze odparzenia, bo dziecko od razu pokazuje, ze mokro i ze daje kobietom dwa tyg a potem przejda na pampy :)

Pokoj skonczony, juz przemeblowalismy na przyjscie dzieciorka, jakis taki wiekszy sie wydaje :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A "O matko" jest tylko 1 seria? W sensie te 8 odcinków co jest dostępne na necie przez stronę tvnu? Jeśli tak to widziałam to ze 2x już przed ciążą :P Fajne, mimo że za Bosacką nie przepadam w kwestii "wiem co jem" :)

Ehem... właśnie robię rachunek ciuszkowy...
    i powiem wam że chyba mam bana na zakup ubranek, bo zaczęłam liczyć to co dostałam z darów i wychodzi mi co najmniej po 10szt z każdego rozmiaru z każdej części garderoby... co ja zrobię z 18 czapeczkami???

Tu malutki ułamek mojej "kolekcji"... Jakbym miała całą szafę rozłożyć to bym musiała fotografować na boisku do piłki nożnej ;/

6fnmlk0vge6e.jpg

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tami Tami nie chce być inaczej teraz Twoj tzn Wasz czas nadchodzi, ale kochana Ty się nie spiesz zbytnio ;)
    Malenq Kroko mówiła ze ma okazję kupić zapas pieluszek i pytała chyba czy więcej zuzylyscie 1 czy 2 :)
    Ja mówię Dobranoc i życzę spokojnej nocy dziewczynki :)

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nieukowa powinnas juz przestac, ja w tym miechu nie kupilam nic, zreszta juz nic nie kupuje. Teraz tylko lozeczko u rzeczy higieniczne itd.

18 czapeczek niezle..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały urodził się przyduszony, dostał 6 pkt. Przez ta pepowine, musieli ja przeciąć jeszcze wewnątrz.. Wogóle była ogromna - dobre 5 cm obwodu a on był nią dwa razy okrecony. Jak się urodził nie płakał, był Siny.. Najgorsze chwile w moim życiu, zabrali go od razu, przynieśli po 20 min pokazać i znowu zabrali.. Przynieśli mi po 3h, zabiorą jeszcze dwa razy na obserwacje..

Porod dziwny.. Odkąd pojechałam do szpitala o 13.30 przyjęli mnie, na ktg słabe skurcze, rozwarcie dwa palce, krwawienie z szyjki.. Przez 2h nic się nie działo zbytnio, słabe ale odczuwalne skurcze co 7 min. . Badanie i mogę wstać, wstałam a skurcze nagle co 4 min przez jakies 20 min, później nagle co 2 min i dosłownie 5 takich skurczy, a później już myślałam że to jakieś nieporozumienie non stop czułam.. Położna mówi ze coś dziwnie, ze mnie zbada i na łóżko a tu mówi ze poród, przy pierwszym skurczu na łóżku poszły wody, na następnym parlam, jeden pół główki, drugi cala główka a później już ten dramat.. Skurcze parte a ja nie mogłam, bo mały utknął, włożyli nożyczki i cieli.. Dopiero jak się udało, to trzeci pary i mały się urodził.. Położyli mi go na brzuchu ale szybko zabrali.. U mnie.. Łożysko nie chciało się urodzić, meczylam się z 40min, później okazało się ze cewka moczowa uszkodzona, a mimo próby ochrony krocza peklam.. Wiec mam szwy, na cewce - bolało szycie, bo nie da się znieczulic i na kroczu.. Ot cały poród..

20 min po wszystkich zabiegach przy mnie masz stwierdził że wyglądam kwitnąco i nie widać ze mam ciężki poród za sobą..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, z Malutkim na pewno bedzie dobrze. zobaczysz.
    bardzo mi przykro, ze takie wspomnienia bedziesz miala rowneiz z 2 porodu :( pewnie przez tak szybka akcje tak popekalas bidulko :( oby powrot do formy byl duuuzo lepszy niz poprzednim razem.

a u mnie goraczka kurcze. chyba paracetamol wezme, jak tempka znow wroci. zero sil, energii i wszystko mnie boli....

konwalianka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Konwi :/
    Mam nadzieje, ze szybko wrocisz do zdrowia.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, dużo zdrowka dla Ciebie i małego! Trzymaj sie!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, gratulacje! w szpitalu się WAmi dobrze zajmą;) nic się nie martw;) dzieci bardzo często rodzą się owinięte pępowiną. moja siotra byla owinieta 5 razy i wszystko było dobrze,a co to były za czasy kiedyś.
    dbaj o siebie i wypocznij póki możesz, bo potem to już wiesz;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z szpitalnego łóżka, jestem wykończona, spałam na porodowce i zaliczyłam jeszcze dwa porody.. Miłej niedzieli

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej jej Konwi dużo przeszlas na szczęście to już za Tobą teraz rekonwalescencja i juz będzie dobrze.
    Edit: Konwi mąż super się zachował. A jak Tymek i dziadkowie dojechali, mam nadzieje ze tak i ze się tym nie stresujesz.

Blondik miło Cię widzieć :)
    Hala Misiek śliczny - mój bratanek ma tak na imię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 08:28

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwaliankannie ma miejsc na salach poporodowych? Jeny jak to moze byc, ze nawet odpoczac po wysilku i stresie nie dadza??? Masakra ten twoj porod, mnie dziwi ze jeszcze nikt nie wymyslil sposobu zeby sprawdzic gdzie jest pepowina i dziecko odwinac z niej przed porodem gdyby sie zaplatalo :/
    Daj znac jak malenstwo, dostalas go z powrotem po tej calej obserwacji czy dalej jest obserwowany?

Zycze szybkiej rekonwalescencji, mam nadziejenze cie dobrze pozaszywali...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, to się namęczyłaś :-( ale to już za Tobą! A mąż super facet, już go lubię ;-)
    Trzymam kciuki żeby z maluszkiem było wszystko dobrze, zresztą na pewno jest!

Czekamy na fotkę :-)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Konwi współczuję takich przeżyć i nerwów, ale to już za Tobą. Teraz juz będzie wszystko dobrze kochana <3 daj znać jak malutki i zdrówka Wam obojgu życzę z całego serca :)
    Hej Blondasku ;)
    Spokojnej niedzieli życzę :)
    Sop

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mają takie oblegane sale ze szok, a na porodowce luzy.. Wczoraj cały dzien 6 porodów, wiec niezbyt dużo. Teraz dwie cesarki juz były, jedna ze skurczami, jedna do indukcji..

Małego mam już u siebie, ale zabierają go co 4h na sprawdzenie, ładnie ssie, i chcieli go zaszczepic, nie zgodziłam się

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Konwalia, dobrze ze masz juz to za soba... jeszcze raz zdrówka dla was :)
    Blondik - witaj :)

moja psiapsióła wysłała mi dzis takie o to zdjecie, z podpisem "już niedługo będzie tak?"
    13de40ff326203b6med.jpg

Nieukowa, Smoczyca1, Tamka, Krokodylica, Biedroneczka83, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam fotki zwierząt szczególnie psów z dzieciaczkami <3

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ