Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwi: trzymam mocno kciuki.
Ja zasnelam i do roboty nie dotarlam, zreszta jeszcze czego przeciez dzien dzis niepracujacy dla mnie, a nie ma co zaleglosci nadrabiac jak to protokolant mi je robi a nie jaNieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej,
Konwalia, Lili, trzymajcie się KochaneBędzie dobrze, trzymam kciuki!
Tak Was tylko przeleciałamMoje Drogie...czasu brak...co za orka z takim Małym Ludziem, no skandal
Cycochy nagle od wczoraj w nocy chce mi rozsadzić, czyli po trzech dobach od porodu faktycznie rozkręciła się mleczarnia. Tylko że...teraz Młody sprawia problemy, raz przyssa się chętnie, częściej jednak marudzi przy cycu. Wykańcza mnie to psychicznie bo myślę wciąż, że dziecko mi głoduje. Ehhhh...ciężkie jest życie Gwiazdy Filmowej...tfu, Matki Karmiącej
Całuję Każdą z Was gorąco, i Wasze Maluchy oczywiście też
P.S. Jesteśmy w domu od wczoraj, zapomniałam dodaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 15:55
LaRa, Yasmin, Smoczyca1, Lili83, Malenq, helenkq, Krokodylica, Tamka, Nieukowa, Blondik, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Konwi trzymam kciuki
nenuś łączę się z Tobą w bólu z przystawianiem.
Jak na razie to ja błogosławię te sylikonowe dziwne kapturki, choć nie jest to wygodna opcja karmenia. Może się ich jednak szybko faktycznie pozbędziemyHelcia ja jestem bardzo ciekawa tych pieluszek wielorazowych. Trzeba masz te typu kieszonka? czy otulacze?
Laruś z tymi majtkami u nas to było tak: Też się obkupiłam i juz miałam założyć jak na wizycie odrynator (grzecznie) zwrócił uwagę babce obok żeby nie nosić. Ale w praktyce, po wizycie pielęgniarka nam powiedziała "bądźmy ludźmi". Możecie sobie majtki założyć tylko na wizytę zdjąć.
Na 6 godzine po znieczuleniu każą wstać i chodzić. Jak tu chodzić z tym podkładem poporodowym, ze złączonymi udami żeby to nie wypadło, dzierżąc woreczek od cewnika w dłoni i ewentualnie kroplówkę jak musisz się gdzieś ruszyć, a do tego obsłużyć dziecko i trzymać uda ściśnięte i drobić jak pingwin.
Edit: Biedronka Swoją drogą to ty niezła w przepowiadaniu jesteś. Mówiłaś że miałaś te objawy co ja na 4 dni przed porodem (to było w czwartek) i u mnie w pn rano juz akcja była rozwiniętaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 16:21
Biedroneczka83, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Mi dzis położna Gabrysia powiedziała ze ńie jest to praktykowane w szpitalu, ze jak chce to w domu mogę sobie nosić, w szpitalu NIE! I mam chodzic jak gejsza
Konwalia, trzymam kciuki!!!!!
Te, Yas, suwaki pozmieniaj bo przyjdzie Ci znów rodzic za 2 tygodnie i 6 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 16:41
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Konwi powodzenia!!!
Nenuś rzeczywiście ciezkie życie gwiazdy:)
Lara u nas majtki poporodowe wskazane, tak jak Yas napisała badzmy ludzmi!!!
Właśnie miałam wizyte gin i cała moja nadzieja przetrzymania małego jak najdluzej poszła się jeb.....Ilosc wód płodowych w skali AFI 3 (norma 5-20) za duże ryzyko dla dziecka w srode jak zaczne 34 tydz odstawiaja lekarstwa hamujace skurcze jeśli akcja się sama nie zacznie beda prowokuja porod:(wiem ze tak bedzie lepiej dla maluszka ale zrobiłam sobie nadzieje i to był bład:(chcialam za wszelką cene uchronic go od inkubatora i calego procesu a przede wszystkim bolu!Siedze i rycze sorry za smety.....
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualnyYas ja przez pierwsze dni tez przez kapturki karmiłam....
Nenus dziecko NIE głoduje, moja też tak miała i ma do tej pory...
Co do dokarmiania butla, moja je i butle i cyca i nie z tym problemów..
Wiec nie bójcie się, ze maleństwa zapomną ssania....
Konwi, Lili 3mam kciuki...Nenaaa, justta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny