Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pazurki zawsze po mamusi biale i twarde, wiec nic nie poradze, acz ostatnio polowe jednego sobie nozem odkroilam i to tak niefortunnie ze potem przez tydzien po kawalku od skory sie odrywal (chodzilam po domu w rekawiczce gumowej, bo o kazda pierdole sie zaczepial mega bolesnie)..
-
beszka wrote:Psotka ja na szybko, bo musze na kunch (maz krzyczy)....ja u kekarza nie bylam, bo tutaj dopiero po 3 dniach z temp.kaza przyjsc. W kazdym razie rowniez nie zakecaja orzyjmowania lekow przeciwgoraczkowych orzy temp. Ponizej 38,5 (dzieciom to i nawet od 39 dopiero, jesli stan ogolny jest dobry). Ja sie meczylam. Oklady, oklady i jeszcze raz oklady. Nieukowa pisala, ze pod chlodny prysznic wchodzila, ale ja nie mialam sil plus ogromny bol stawow i miesni - serio wczesniej nigdy tak mnie nie bolalo.
Nie wiem ile tego paracetu juz wzielas.....ja gdybym teraz drugi raz to miala, to na oewno na nic bym brala, bo meczylam sie strasznie.
Katar moze cie dopasc, gdy tempka odpusci - oby nie
Zauwazylam wlasnie ze jak tempka spadla do 36,4 to katar zaatakowal mocniej. Ja sie boj enadkazenia bakteryjnego. Co za szajs sie przyplatal.
Mialas na mysli, ze drugi raz to bys wziela paracetamol bo sie meczylas strasznie?
Ja wzielam dopeiro 3 tabletki, to chyba nie tak duzo. Jedna we wtorek rano i wczoraj dwie, jedna po poludniu druga przed spaniem - liczylam na to ze ten bol zoladka sie nie pojawi ale nie pomoglo. Natomiast moze mi pomaga nospa na to.
-
Hej dziewczyny, czy wy po 20tcc też tak miałyscie/macie, że jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wyleje bo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/
Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).Biedroneczka83, Yasmin, helenkq, Blondik lubią tę wiadomość
-
NIEUKOWA - ja tak mam ale, wstyd sie przyznac, ze slodyczami. Ciagle bym cos mielila w ustach, cos slodkiego oczywiscie. Ale poza tym to ni emeczy mnie glod. Jem 3 razy dziennie, zwykl eposilki, tak jak jadlam przed ciaza. Po 20tyg to juz mi jakby zoladek zmalal i na raz za duzo nie wcisne nawet. Czasem jem z lakomstwa ale jestem wtedy bardzo objedzona.
-
Zdaję relację: u nas wszystko ok, młody grzecznie siedzi, szyjka długa i wysoko, serduszko bije miarowo, płytki nie spadają, utrzymujemy kontrolę morfologii co tydzień , gbsa nie mam ale martwi mnie, że tylko z pochwy mi wymaz zrobiła, to wystarczy? Zapomniałam ją zapytać, chociaż chyba wie co robi...
Te bóle to faktycznie rozchodzenie spojenia ale powiedziała , że to normalne i tak ma być...
Mam się dużo relaksować, leżeć, nie stresować, i seksu nie uprawiać jeszcze dwa tygodnie, później jak najbardziej, aczkolwiek ja już nie pamiętam jak to się robi
Co do paznokci to zawsze miałam ładne i długie i tak też było do 3 trymestru... Traz są koszmarne, łamliwe, a do tego wszystkiego...rośnie mi broda!!! Pod uszami, na żuchwie, wczoraj zauważyłam... Kajtek mnie testosteronem doładowuje... Naprawdę czas rodzić!
Odnośnie jedzenia to ja przejadłam cały pierwszy trymestr, w drugim lekko straciłam apetyt a teraz jestem wiecznie głodna! Ale nie na słodkie, jak Kotka, tylko na mięcho, wędliny, surówki, sałatki etc. ...ale co ciekawe - waga mi stoi w miejscu...Smoczyca1, Malenq, LaRa, Yasmin, Anastazjaaa, Nieukowa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Hej dziewczyny, czy wy po 20tcc też tak miałyscie/macie, że jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wyleje bo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/
Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...). -
Witam trzymajcie się dzielnie dziewczynki i po kolei wg listy...
Kinga super wygląda i ładnie przybiera
A.ja...
Boszeeeee... Kaszel mi chce płuca wyrwać od wczoraj wieczorem buuu zaraz maliny do picia cebula na sok i kołdra do odwołaniaYasmin lubi tę wiadomość
Maniek
-
Dziękujemy Ciocie za kciuki, podziałało
mamy termin na piątek pojutrze. Nie mam tylko pojęcia po co kazali mi jechać tam z dzieckiem do szpitala siedliska bakterii skoro tylko i wyłącznie skierowanie potrzebowali zobaczyć... Cóż
w każdym razie w piątek mamy nadzieję mieć to z głowy. To faktycznie jest prosty i szybki zabieg. Praktycznie bezbolesny, ponoć tak jakby sobie wargę przygryźć. Kiedyś robili to nagminnie pediatrzy w szpitalu, cyk i po krzyku. Teraz trzeba się naczekać w kolejkach. Gdyby nie jej zaburzenia odruchu ssania to termin byłby na marzec. A zabieg ten wykonują w biegu pomiędzy innymi operacjami i zabiegami...
Justyś wytrwałości życzę. Mnie dziś zaczęły piersi rwać... ale sa miękkie i nie mam gorączki. Już nie mogę się doczekać odstawienia tego laktatora
Konwi, no super wieścibardzo się cieszę
A jak Ty sie czujesz kochana??
Tamuś, tak trzymaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:49
Tamka, justta, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Nieukowa: ja generalnie jestem obzartuchem, ale nie zauwazylam jakiegos wzrostu apetytu w stosunku do wczesniejszych tygodni, moze na odwrot, bo nie musialam zrec nieustannie z uwagi na odpuszczenie mdlosci.
Krew niezgubiona, wyniki niezmieniona hemoglobina skoczyla o szalone 0,1 a hematokryt tp nawet spadl. Zaraz jedziemy na badanko (bez usg nie wychodze) !!LaRa lubi tę wiadomość
-
Ja wróciłam z kościoła, ale coraz ciężej jest mi wysiedzieć, wystać, a dodatkowo mała zawsze mnie wtedy bombarduje
Yas, teraz kciuki trzeba zacisnąć w piątek
Zgredka, nie daj sie wyprosić bez usg i wagi dziecięcia
Wszystkim chorowitym życzę zdrowia, ja wskakuje do łóżka
A co do apetytu to mam bez zmian, z małymi odstępstwami i delikatnymi zachciankami, ale to tylko dlatego ze po porodzie długo, długo, długo nie zjem tego na co jeszcze teraz moge sobie pozwolićYasmin lubi tę wiadomość
-
Hejo, pozdrowienia od Krokodyla! U niej już skurczy nie ma tylko krzyż ja boli. A no i ma sina rękę bo nie mogli się wkluc
A stwierdziła że Tamki Kajtek to jest zdyscyplinowanyi limit przedwczesnych porodów mamy wykorzystany! I prosi żeby żadna bez jej wiedzy się nie wykluwala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:43
helenkq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Smoczyca1 wrote:Dobrze Tamka ze u Was wszystko ok
niech jeszcze trochę Kajtus posiedzi
seks no właśnie miałam zapytać co to takiego i jak to się robi
Tylko relaks i relaks
boshe a ja jeszcze tylko tydzien abstynencji
kurde Malenq to juz chyba moze tez...sie maz ucieszy...
Smoczyca1, Blondik, Tamka, justta, Malenq lubią tę wiadomość
-
Hela, jak to szybko zleciało wow mały juz ma 3 tyg
niesamowicie czas leci
A co do tego GBSa to gin nie pobiera? To nie jest na zarządzie cytologii? Sama muszę do laba zanieść? -
hej dziewczyny, widzę, że wszystkie chorują...mnie narazie tylko boli głowa...ale patrząc na dzieci w przedszkolu pewnie do piątku coś podłapię...
w środę mam wizytę, myślicie, że lekarz da mi juz l4? boje się, że zalapię jakieś świństwo od dzieci i wszytsko się pokomplikuje;(
kiedy Wy posżłyście na l4?
pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:36