X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pazurki zawsze po mamusi biale i twarde, wiec nic nie poradze, acz ostatnio polowe jednego sobie nozem odkroilam i to tak niefortunnie ze potem przez tydzien po kawalku od skory sie odrywal (chodzilam po domu w rekawiczce gumowej, bo o kazda pierdole sie zaczepial mega bolesnie)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Psotka ja na szybko, bo musze na kunch (maz krzyczy)....ja u kekarza nie bylam, bo tutaj dopiero po 3 dniach z temp.kaza przyjsc. W kazdym razie rowniez nie zakecaja orzyjmowania lekow przeciwgoraczkowych orzy temp. Ponizej 38,5 (dzieciom to i nawet od 39 dopiero, jesli stan ogolny jest dobry). Ja sie meczylam. Oklady, oklady i jeszcze raz oklady. Nieukowa pisala, ze pod chlodny prysznic wchodzila, ale ja nie mialam sil plus ogromny bol stawow i miesni - serio wczesniej nigdy tak mnie nie bolalo.

Nie wiem ile tego paracetu juz wzielas.....ja gdybym teraz drugi raz to miala, to na oewno na nic bym brala, bo meczylam sie strasznie.

Katar moze cie dopasc, gdy tempka odpusci - oby nie

Zauwazylam wlasnie ze jak tempka spadla do 36,4 to katar zaatakowal mocniej. Ja sie boj enadkazenia bakteryjnego :/. Co za szajs sie przyplatal.
    Mialas na mysli, ze drugi raz to bys wziela paracetamol bo sie meczylas strasznie?

Ja wzielam dopeiro 3 tabletki, to chyba nie tak duzo. Jedna we wtorek rano i wczoraj dwie, jedna po poludniu druga przed spaniem - liczylam na to ze ten bol zoladka sie nie pojawi ale nie pomoglo. Natomiast moze mi pomaga nospa na to.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy wy po 20tcc też tak miałyscie/macie, że jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wyleje bo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).

Biedroneczka83, Yasmin, helenkq, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - ja tak mam ale, wstyd sie przyznac, ze slodyczami. Ciagle bym cos mielila w ustach, cos slodkiego oczywiscie. Ale poza tym to ni emeczy mnie glod. Jem 3 razy dziennie, zwykl eposilki, tak jak jadlam przed ciaza. Po 20tyg to juz mi jakby zoladek zmalal i na raz za duzo nie wcisne nawet. Czasem jem z lakomstwa ale jestem wtedy bardzo objedzona.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relację: u nas wszystko ok, młody grzecznie siedzi, szyjka długa i wysoko, serduszko bije miarowo, płytki nie spadają, utrzymujemy kontrolę morfologii co tydzień , gbsa nie mam ale martwi mnie, że tylko z pochwy mi wymaz zrobiła, to wystarczy? Zapomniałam ją zapytać, chociaż chyba wie co robi...

Te bóle to faktycznie rozchodzenie spojenia ale powiedziała , że to normalne i tak ma być...

Mam się dużo relaksować, leżeć, nie stresować, i seksu nie uprawiać jeszcze dwa tygodnie, później jak najbardziej, aczkolwiek ja już nie pamiętam jak to się robi ;-)

Co do paznokci to zawsze miałam ładne i długie i tak też było do 3 trymestru... Traz są koszmarne, łamliwe, a do tego wszystkiego...rośnie mi broda!!! Pod uszami, na żuchwie, wczoraj zauważyłam... Kajtek mnie testosteronem doładowuje... Naprawdę czas rodzić!

Odnośnie jedzenia to ja przejadłam cały pierwszy trymestr, w drugim lekko straciłam apetyt a teraz jestem wiecznie głodna! Ale nie na słodkie, jak Kotka, tylko na mięcho, wędliny, surówki, sałatki etc. ...ale co ciekawe - waga mi stoi w miejscu...

Smoczyca1, Malenq, LaRa, Yasmin, Anastazjaaa, Nieukowa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Tamka ze u Was wszystko ok :) niech jeszcze trochę Kajtus posiedzi :) seks no właśnie miałam zapytać co to takiego i jak to się robi :D
    Tylko relaks i relaks :)

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hej dziewczyny, czy wy po 20tcc też tak miałyscie/macie, że jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wyleje bo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).
    oj takkkkk mam to samo co troche by jadła i znowu mnie nosi a to pizza, a to ser biały , a to hamburgry hehehe jabłka banany soki warzywne zagęszczane

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam trzymajcie się dzielnie dziewczynki i po kolei wg listy... :)
    Kinga super wygląda i ładnie przybiera

A.ja...
    Boszeeeee... Kaszel mi chce płuca wyrwać od wczoraj wieczorem buuu zaraz maliny do picia cebula na sok i kołdra do odwołania

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Ciocie za kciuki, podziałało :) mamy termin na piątek pojutrze. Nie mam tylko pojęcia po co kazali mi jechać tam z dzieckiem do szpitala siedliska bakterii skoro tylko i wyłącznie skierowanie potrzebowali zobaczyć... Cóż :) w każdym razie w piątek mamy nadzieję mieć to z głowy. To faktycznie jest prosty i szybki zabieg. Praktycznie bezbolesny, ponoć tak jakby sobie wargę przygryźć. Kiedyś robili to nagminnie pediatrzy w szpitalu, cyk i po krzyku. Teraz trzeba się naczekać w kolejkach. Gdyby nie jej zaburzenia odruchu ssania to termin byłby na marzec. A zabieg ten wykonują w biegu pomiędzy innymi operacjami i zabiegami...

Justyś wytrwałości życzę. Mnie dziś zaczęły piersi rwać... ale sa miękkie i nie mam gorączki. Już nie mogę się doczekać odstawienia tego laktatora

Konwi, no super wieści :) bardzo się cieszę :) A jak Ty sie czujesz kochana??

Tamuś, tak trzymaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:49

Tamka, justta, Pati Belgia lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goraczka rosnie. Ponad 38°C. Ide skorzystac z waszych rad i ochodzic sie po prysznicem. brrr w ogole nei mam na to ochoty ale jak to ma pomoc to zacisne zeby.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: ja generalnie jestem obzartuchem, ale nie zauwazylam jakiegos wzrostu apetytu w stosunku do wczesniejszych tygodni, moze na odwrot, bo nie musialam zrec nieustannie z uwagi na odpuszczenie mdlosci.

Krew niezgubiona, wyniki niezmieniona hemoglobina skoczyla o szalone 0,1 a hematokryt tp nawet spadl. Zaraz jedziemy na badanko (bez usg nie wychodze) !!

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z kościoła, ale coraz ciężej jest mi wysiedzieć, wystać, a dodatkowo mała zawsze mnie wtedy bombarduje :)
    Yas, teraz kciuki trzeba zacisnąć w piątek :)
    Zgredka, nie daj sie wyprosić bez usg i wagi dziecięcia :)
    Wszystkim chorowitym życzę zdrowia, ja wskakuje do łóżka :)
    A co do apetytu to mam bez zmian, z małymi odstępstwami i delikatnymi zachciankami, ale to tylko dlatego ze po porodzie długo, długo, długo nie zjem tego na co jeszcze teraz moge sobie pozwolić :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, pozdrowienia od Krokodyla! U niej już skurczy nie ma tylko krzyż ja boli. A no i ma sina rękę bo nie mogli się wkluc :/
    A stwierdziła że Tamki Kajtek to jest zdyscyplinowany :) i limit przedwczesnych porodów mamy wykorzystany! I prosi żeby żadna bez jej wiedzy się nie wykluwala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:43

helenkq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z pobraniem tego GBSa? jaka jest procedura pobrania?

Malenq lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i zabiore sie za czytanie zanim mały sie obudzi ;)

Tamka lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jak to jest z pobraniem tego GBSa? jaka jest procedura pobrania?

ja poszlam do laba, tam maja fotel jak do badania gin, siadasz a laborantka zagrzebie patyczkiem gdzie trzeba i gotowe ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dobrze Tamka ze u Was wszystko ok :) niech jeszcze trochę Kajtus posiedzi :) seks no właśnie miałam zapytać co to takiego i jak to się robi :D
    Tylko relaks i relaks :)

boshe a ja jeszcze tylko tydzien abstynencji ;)
    kurde Malenq to juz chyba moze tez... ;D sie maz ucieszy...

Smoczyca1, Blondik, Tamka, justta, Malenq lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    boshe a ja jeszcze tylko tydzien abstynencji ;)
    kurde Malenq to juz chyba moze tez... ;D sie maz ucieszy...
    Oj na pewno :D a który by się nie cieszył!
    Ehhh to se powzdycham i pozazdeaszczam...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, jak to szybko zleciało wow mały juz ma 3 tyg :) niesamowicie czas leci :)
    A co do tego GBSa to gin nie pobiera? To nie jest na zarządzie cytologii? Sama muszę do laba zanieść?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, widzę, że wszystkie chorują...mnie narazie tylko boli głowa...ale patrząc na dzieci w przedszkolu pewnie do piątku coś podłapię...
    w środę mam wizytę, myślicie, że lekarz da mi juz l4? boje się, że zalapię jakieś świństwo od dzieci i wszytsko się pokomplikuje;(

kiedy Wy posżłyście na l4?

pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:36

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ