X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Tamuś kochana, powolutku i do przodu. Będzie dobrze

Dziękuję :) Jest bardzo cierpliwa. Tzn... nie wiem czy cierpliwa, ale śpi. Co tu dużo mówić :) ona śpi cały dzień :)
    No to pozazdrościć :)

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Znowu ogladam porody i znowu baby wyja, panie, ktore urodzily powiedzcie, ze tez krzyczalyscie wyzywalyscie bo cos lagodne te wasze porody a w tv takie straszne
    Ja nie krzyczalam nie wyłam nie wyzywalam, ale ciągle powtarzalam dwa zdania, sama nie wiem dlaczego

1. O boże proszę pomóż mi

2. Mamusiu pomóż mi

:)

Teraz wydaje się to śmieszne ale przecież jak trwoga do do Boga i mamy ;)

Po 17 godzinach porodu próbowałam wszystkiego ;)

Oczywis ie mamy nie było przy porodzie tylko mój mąż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 21:47

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc więc się nie wypowiadam, ale przez oba pobyty na oddziale słyszałam w sumie tylko jedną babkę, która nie krzyczała ale stękała. Przyjechała tak późno, ze urodziła w pokoju przygotowawczym zaraz po przyjściu

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, ja mogę być pierwsza krzycząca, wyjącą :P

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede wyc jeczec i stekac dla ulgi cos a la mruczenie..

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, Kinia przesliczna :)

Zgredko, ja poczas pierwszego porodu podobnie jak Ana, do Boga i do Matulki sie zwracalam ;) hehehe

podczas drugiego porodu polozna przebila mi wody przy 5 cm - sama sie zgodzilam, bo po pierwszym 22godzinnym porodzie chcialam jka najszybciej zakonczyc sprawe ;) i to byl blad. wilam sie na lozku z bolu. nie krzyczalam, ale pojekiwalam, blagalam by mnie zabili, chcialam polozna wypchnac przez okno, ale sil mi zabraklo by sie podniesc :P na koniec kazalam im samym sobie przec i wezwac lekarza z proznociagiem, bo ja juz nie moge....ale dalam rade ;)

teraz przygotowuje liste, czego nei chce a co chce podczas porodu i m.in. nie chce by mi wody przebijali. nie nie nie! nigdy wiecej. chyba, ze epidiural mi wczesniej podadza, to niech sobie przebijaja :P tylko dziwnie, bo z synem nr 1 tez mi przebili i nie pamietam az takiego bolu. aaaa i nie chce, jesli to mozliwe, rodzic na lezaco. tak rodzilam pierwszego syna (ale nie mialam wyjscia) i masakra jakas. teraz chce na siedzaco, stojaco lub na czwroaka ;) generalnie liste mam dluuuuga ;) przygotowalam w kilku egzemplarzach i chce by kazda polozna (jesli kilka zmian zalicze) przeczytala i podpisala. wg prawa w NO musza te liste respektowac, a w praktyce, to maja w d....

mamy filmik, gdy mlodszy syn sie urodzil. maz polozyl wlaczona kamere na lozku i w chwili, gdy maly byl juz z nami ,a aj trzymalam go w ramionach (czyli od razu) wzial kamere do gory. piekne nagranie. syn uwielbia ogladac ;) (be efektwo dzwiekowych, az jego placz slychac). nagral rowneiz jak mu pepowine przecina :)

czy ktoras z Was zaczela juz masaz krocza? my dzisiaj pierwszy raz (tydzien opoznienia przez chorowanie) i strasnzie mnie wszystko piecze teraz :(

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moje brzuchatki...
    Mialam wrocic na forum a tu niestety brak czasu bo Sebastian nadal w szpitalu I nadal nie wiedza z jakiej przyczyny ma goraczke juz od dwoch tygodni... a do tego mama chora juz 3 tydzien, na antybiotyku siedzi I nie moze do Sebastiana jezdzic zeby wirusow nie roznosic wiec na placu boju zostalam sama... doby mi brakuje I jestem wyczerpana juz do granic wytrzymalosci... od poniedzialku czekamy na wyniki kolanoskopii... mam nadzieje, ze beda dzis....
    Z groszkiem wszystko ok.... ja nadal chudne ale brzuszek rosnie:-)

Gratulacje jeszcze raz wszystkim nowym mamusiom.... macie piekne dzieciaczki:-)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Pati, trudny masz czas w tej ciąży... Ale dzielna z Ciebie kobitka! Zdrówka życzę całej Twojej rodzince!

A my zaczęliśmy 36 tc

Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł maj frends :)

Pati trzymam kciuki za Was :* silna babka jestes, nie wiem czy kto inny by temu podołał! Zdrowia dla S!!!!! I siły dla Ciebie!
    Beszko, masaz krocza??? A jak sie go wykonuje?
    Tamka-gratulacje! I pamiętaj! Nie przezpuszczaj nikogo!!!!

Oj spałabym jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:24

Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    ja juz po pobraniu ponownym (nie placilam)

Snilo mi sie dzis, ze Beszka rodzila :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham z łóżka dzień doberek :)
    Tamka gratuluje ale ten czas leci ;)
    Pati dużo sił i zdrówka dla Sebka, mamy i Ciebie oczywiście. Dbaj o Was <3
    Zgredka nie mieszaj, teraz Tamki kolej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:34

Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, Lara, Smoczku dziekuje Wam kochane...

Smoczyca1, Tamka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Tamka, Lara, Smoczku dziekuje Wam kochane...
    A nie ma za co kochana, chociaż nie ma Cię tutaj tak często ciągle myślimy co u Was, jak się czujesz Ty i Sebastian i jesteśmy z Tobą myślami i bezustannie wspieramy <3
    A wiecie znalazłam wreszcie sok pomidorowy prawie bez soli :) taki to jeszcze wypije z firmy Cappy :)
    Tamka a Ty już spakowana jesteś do szpitala?

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również z rana :) wydojona i gotowa przyjąć dzisiejszy dzień :) Zestresowana tą konsultacją laryngologiczną. Boję się strasznie że jej nie zakwalifikują na cito. Nie wiem, ale nie ufam temu szpitalowi, ale nie mamy wyjścia zbytnio. Trzymajcie błagam kciuki za Kinie i jej wizytę.

Tamuś, z górki i do przodu :)

Pati, życze siły i wytrwania oraz dużo zdrowia dla Sebastiana. Mam nadzieję, ze mu przekazujesz te nasze życzenia :) może zrobi mu sie choć troszkę miło :) Choć z drugiej strony to jest młody i silny chłopak... może się zawstydzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:51

Pati Belgia, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasminka oczywiście kciukam za sprawną i owocną wizytę Kini <3 musi być dobrze przecież! Już wystarczy kłopotów :)
    Lara cos takiego znalazłam ale przecież ja się nie znam :/
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
    ano i ja chyba sobie odpuszczę jeszcze tydzień bo wczoraj dopiero clotrimazol skończyłam...i nie będę ryzykować kolejnej infekcji o i ginkę zapytam :)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Witam się również z rana :) wydojona i gotowa przyjąć dzisiejszy dzień :) Zestresowana tą konsultacją laryngologiczną. Boję się strasznie że jej nie zakwalifikują na cito. Nie wiem, ale nie ufam temu szpitalowi, ale nie mamy wyjścia zbytnio. Trzymajcie błagam kciuki za Kinie i jej wizytę.

Tamuś, z górki i do przodu :)

Pati, życze siły i wytrwania oraz dużo zdrowia dla Sebastiana. Mam nadzieję, ze mu przekazujesz te nasze życzenia :) może zrobi mu sie choć troszkę miło :) Choć z drugiej strony to jest młody i silny chłopak... może się zawstydzić :)
    Yas zawsze przekazuje mu Wasze kciuki, pozdrowienia I to, ze o niego pytacie.... on bardzo sie cieszy z tego... Sebek moze mlosy jest ale to taki chlopak oldschoolowy...:-) kiedys kobieta bedzie miala z nim dobrze. Umie gotowac, sprzata, bardzo dba o swoj wyglad no I ma ogromny szacunek dla kobiet...:-)
    Trzymam kciuki za Kingusie.... bedzie dobrze:-)

Yasmin lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku, torbę pakujemy dzisiaj na wyraźne żądanie mojego męża, którego chyba zaczyna przerażać moje wieczorne stękanie ;-)

Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też go właśnie sobie wyobrażałam :) wszystko będzie dobrze, zobaczycie

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Tamka! gdyby Twój maz posłuchał mojego sapania, jęczenia to by mnie juz na IP wywiózł!
    R mnie wczoraj zapytał czy serio chce zaraz drugie, bo widzi jak juz sie mecze :) lekko, ze tak :) lepiej za jednym zamachem :)

Tamka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z krainy grypoland :/

noc nieprzespana. mam tak masakrycznie zatkany nos i zero energii, ze kolejny dzien siedze w domu :/

PATI, mam nadz.ze wyniki beda dzisiaj!!! i oby Sebastianowi sie szybko poprawilo, wrocil do pelni sil a Ty abys miala chwile na odpoczynek <3

Zgredko, hehehe ja za 3 tyg. moge pojechac na porodowke (informacja o donoszonej ciazy za 3 tyg. przerazila dzis rano mego meza ;) ). chociaz skurcze coraz silniejsze. dzis w nocy nawet mnie obudzily....ale zaraz przeszly ;)

Co do masazu krocza, to cos takiego http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ