Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zgredka wrote:Znowu ogladam porody i znowu baby wyja, panie, ktore urodzily powiedzcie, ze tez krzyczalyscie wyzywalyscie bo cos lagodne te wasze porody a w tv takie straszne
1. O boże proszę pomóż mi
2. Mamusiu pomóż mi
Teraz wydaje się to śmieszne ale przecież jak trwoga do do Boga i mamy
Po 17 godzinach porodu próbowałam wszystkiego
Oczywis ie mamy nie było przy porodzie tylko mój mążWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 21:47
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Yas, Kinia przesliczna
Zgredko, ja poczas pierwszego porodu podobnie jak Ana, do Boga i do Matulki sie zwracalamhehehe
podczas drugiego porodu polozna przebila mi wody przy 5 cm - sama sie zgodzilam, bo po pierwszym 22godzinnym porodzie chcialam jka najszybciej zakonczyc sprawei to byl blad. wilam sie na lozku z bolu. nie krzyczalam, ale pojekiwalam, blagalam by mnie zabili, chcialam polozna wypchnac przez okno, ale sil mi zabraklo by sie podniesc
na koniec kazalam im samym sobie przec i wezwac lekarza z proznociagiem, bo ja juz nie moge....ale dalam rade
teraz przygotowuje liste, czego nei chce a co chce podczas porodu i m.in. nie chce by mi wody przebijali. nie nie nie! nigdy wiecej. chyba, ze epidiural mi wczesniej podadza, to niech sobie przebijajatylko dziwnie, bo z synem nr 1 tez mi przebili i nie pamietam az takiego bolu. aaaa i nie chce, jesli to mozliwe, rodzic na lezaco. tak rodzilam pierwszego syna (ale nie mialam wyjscia) i masakra jakas. teraz chce na siedzaco, stojaco lub na czwroaka
generalnie liste mam dluuuuga
przygotowalam w kilku egzemplarzach i chce by kazda polozna (jesli kilka zmian zalicze) przeczytala i podpisala. wg prawa w NO musza te liste respektowac, a w praktyce, to maja w d....
mamy filmik, gdy mlodszy syn sie urodzil. maz polozyl wlaczona kamere na lozku i w chwili, gdy maly byl juz z nami ,a aj trzymalam go w ramionach (czyli od razu) wzial kamere do gory. piekne nagranie. syn uwielbia ogladac(be efektwo dzwiekowych, az jego placz slychac). nagral rowneiz jak mu pepowine przecina
czy ktoras z Was zaczela juz masaz krocza? my dzisiaj pierwszy raz (tydzien opoznienia przez chorowanie) i strasnzie mnie wszystko piecze terazYasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Czesc moje brzuchatki...
Mialam wrocic na forum a tu niestety brak czasu bo Sebastian nadal w szpitalu I nadal nie wiedza z jakiej przyczyny ma goraczke juz od dwoch tygodni... a do tego mama chora juz 3 tydzien, na antybiotyku siedzi I nie moze do Sebastiana jezdzic zeby wirusow nie roznosic wiec na placu boju zostalam sama... doby mi brakuje I jestem wyczerpana juz do granic wytrzymalosci... od poniedzialku czekamy na wyniki kolanoskopii... mam nadzieje, ze beda dzis....
Z groszkiem wszystko ok.... ja nadal chudne ale brzuszek rosnie:-)
Gratulacje jeszcze raz wszystkim nowym mamusiom.... macie piekne dzieciaczki:-)
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Heloł maj frends
Pati trzymam kciuki za Was :* silna babka jestes, nie wiem czy kto inny by temu podołał! Zdrowia dla S!!!!! I siły dla Ciebie!
Beszko, masaz krocza??? A jak sie go wykonuje?
Tamka-gratulacje! I pamiętaj! Nie przezpuszczaj nikogo!!!!
Oj spałabym jeszcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:24
Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość
-
Macham z łóżka dzień doberek
Tamka gratuluje ale ten czas leci
Pati dużo sił i zdrówka dla Sebka, mamy i Ciebie oczywiście. Dbaj o Was
Zgredka nie mieszaj, teraz Tamki kolej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:34
Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Tamka, Lara, Smoczku dziekuje Wam kochane...
A wiecie znalazłam wreszcie sok pomidorowy prawie bez solitaki to jeszcze wypije z firmy Cappy
Tamka a Ty już spakowana jesteś do szpitala?Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Witam się również z rana
wydojona i gotowa przyjąć dzisiejszy dzień
Zestresowana tą konsultacją laryngologiczną. Boję się strasznie że jej nie zakwalifikują na cito. Nie wiem, ale nie ufam temu szpitalowi, ale nie mamy wyjścia zbytnio. Trzymajcie błagam kciuki za Kinie i jej wizytę.
Tamuś, z górki i do przodu
Pati, życze siły i wytrwania oraz dużo zdrowia dla Sebastiana. Mam nadzieję, ze mu przekazujesz te nasze życzeniamoże zrobi mu sie choć troszkę miło
Choć z drugiej strony to jest młody i silny chłopak... może się zawstydzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:51
Pati Belgia, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Yasminka oczywiście kciukam za sprawną i owocną wizytę Kini
musi być dobrze przecież! Już wystarczy kłopotów
Lara cos takiego znalazłam ale przecież ja się nie znam
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
ano i ja chyba sobie odpuszczę jeszcze tydzień bo wczoraj dopiero clotrimazol skończyłam...i nie będę ryzykować kolejnej infekcji o i ginkę zapytamYasmin lubi tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Witam się również z rana
wydojona i gotowa przyjąć dzisiejszy dzień
Zestresowana tą konsultacją laryngologiczną. Boję się strasznie że jej nie zakwalifikują na cito. Nie wiem, ale nie ufam temu szpitalowi, ale nie mamy wyjścia zbytnio. Trzymajcie błagam kciuki za Kinie i jej wizytę.
Tamuś, z górki i do przodu
Pati, życze siły i wytrwania oraz dużo zdrowia dla Sebastiana. Mam nadzieję, ze mu przekazujesz te nasze życzeniamoże zrobi mu sie choć troszkę miło
Choć z drugiej strony to jest młody i silny chłopak... może się zawstydzić
kiedys kobieta bedzie miala z nim dobrze. Umie gotowac, sprzata, bardzo dba o swoj wyglad no I ma ogromny szacunek dla kobiet...
Trzymam kciuki za Kingusie.... bedzie dobrze:-)Yasmin lubi tę wiadomość
-
O matko, Tamka! gdyby Twój maz posłuchał mojego sapania, jęczenia to by mnie juz na IP wywiózł!
R mnie wczoraj zapytał czy serio chce zaraz drugie, bo widzi jak juz sie meczelekko, ze tak
lepiej za jednym zamachem
Tamka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry z krainy grypoland
noc nieprzespana. mam tak masakrycznie zatkany nos i zero energii, ze kolejny dzien siedze w domu
PATI, mam nadz.ze wyniki beda dzisiaj!!! i oby Sebastianowi sie szybko poprawilo, wrocil do pelni sil a Ty abys miala chwile na odpoczynek
Zgredko, hehehe ja za 3 tyg. moge pojechac na porodowke (informacja o donoszonej ciazy za 3 tyg. przerazila dzis rano mego meza). chociaz skurcze coraz silniejsze. dzis w nocy nawet mnie obudzily....ale zaraz przeszly
Co do masazu krocza, to cos takiego http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx