Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik wrote:hej dziewczyny, widzę, że wszystkie chorują...mnie narazie tylko boli głowa...ale patrząc na dzieci w przedszkolu pewnie do piątku coś podłapię...
w środę mam wizytę, myślicie, że lekarz da mi juz l4? boje się, że zalapię jakieś świństwo od dzieci i wszytsko się pokomplikuje;(
kiedy Wy posżłyście na l4?
pozdrawiam!
Ewakuuj sie szybko! Chyba jakas epidemia grypy akurat jest, w tym roku wieksza bo ponoc ze szczepionkami nie za bardzo utrafili. -
ja jeszcze na l4 nie poszłam, jestem przeciwniczką, o ile ciąża niezagrożona
LaRo coś chciałam, ale zapomniałam.. cholera
w każdym razie byłam u lekarza nie chciał robić usg, ale zaprotestowałam no i było, była twarz prosto na nas, ale nie mam foty, mój gin nie umie robić w 3d (dziamota)
w każdym razie mam grzyba jak stąd do Afryki dostałam jakieś nowe globule, żelaza już brać nie muszę, bo mówi, że nie jest tak źle
a i wypytałam o środki do higieny intymnej: generalnie kobiety w ciąży mają skłonność do grzybów (ja to i bez tego), bo coś tam progesteron robi, że środowisko jest bardziej kwasowe (a grzybki to lubią), a te środki dodatkowo obniżają ph w pochwiaczu, więc tym bardziej..
jak mi tam zajrzał, to już się krew od szyjki pojawiła (przez tego grzyba), zalecił mi nawet raz na dwa dni w ogóle myć się tylko wodą (nie wiem jak to przeżyję, ale muszę)
wód płodowych ile trzeba, łepek dobrej wielkości, brzuszek trochę mniejszy, ale w normie - kolejna wizyta 21.03 z usg III trym (i znowu hajs hajs hajs)
na kolejne badanie mam zrobić posiew z moczu dodatkowoMalenq, Tamka lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:ja jeszcze na l4 nie poszłam, jestem przeciwniczką, o ile ciąża niezagrożona
LaRo coś chciałam, ale zapomniałam.. cholera
w każdym razie byłam u lekarza nie chciał robić usg, ale zaprotestowałam no i było, była twarz prosto na nas, ale nie mam foty, mój gin nie umie robić w 3d (dziamota)
w każdym razie mam grzyba jak stąd do Afryki dostałam jakieś nowe globule, żelaza już brać nie muszę, bo mówi, że nie jest tak źle
a i wypytałam o środki do higieny intymnej: generalnie kobiety w ciąży mają skłonność do grzybów (ja to i bez tego), bo coś tam progesteron robi, że środowisko jest bardziej kwasowe (a grzybki to lubią), a te środki dodatkowo obniżają ph w pochwiaczu, więc tym bardziej..
jak mi tam zajrzał, to już się krew od szyjki pojawiła (przez tego grzyba), zalecił mi nawet raz na dwa dni w ogóle myć się tylko wodą (nie wiem jak to przeżyję, ale muszę)
wód płodowych ile trzeba, łepek dobrej wielkości, brzuszek trochę mniejszy, ale w normie - kolejna wizyta 21.03 z usg III trym (i znowu hajs hajs hajs)
na kolejne badanie mam zrobić posiew z moczu dodatkowo
LARA ale Blondik w przedszkolu pracuje a to jak wiadomo siedlisko wirusow i bakterii.
Rety to iezyla faktycznie ten grzybol. Mi si eudalo jak narazie nic nie zlapac, nawet jak progesteron bralam to bylo ok. Dasz rade z tym myciem co dwa dni -
Co do L4 to ja uważam że jak kobieta chce iść na zwolnienie i odpocząć to czemu nie, pozniej tez nie bedzie kiedy
Oczywiście jak są ku temu wskazania medyczne to już oczywiste. Ale ja nie zastanawiałam się ani chwili w dzisiajszych czasach i tak nikt tego nie doceni ze pracowałam w ciąży a i tak ciągle za wolno, za mało ludziom się nie dogodzić. Ale to każdej indywidualna decyzja
Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela niestety seksior jest jeszcze poza moim zasięgiem.... Przez konowała który mnie źle zszył, dłużej dochodzą do siebie, a gina mam dopiero w poniedziałek i zobaczy czy wszystko w porządku jest....
A poza tym to jestem tak wykończona, ze nie seks mi w głowiepadał na pyszczek....
Dobranoc laseczki i 3mac mi się w dwupakach do terminów swoich:-D
Kotka zdrówka
Konwi fajnie ze juz do domku....a ciężarówki najedzcie się na zapas, gdyby którąś trafiła alergia u maleństwa...przerąbane, mówię wam..... Zjadlabym sobie cokolwiek, aby nie było jałowe...Blondik lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:LARA ale Blondik w przedszkolu pracuje a to jak wiadomo siedlisko wirusow i bakterii.
Rety to iezyla faktycznie ten grzybol. Mi si eudalo jak narazie nic nie zlapac, nawet jak progesteron bralam to bylo ok. Dasz rade z tym myciem co dwa dni
No przecież wiem.. Dlatego pisałam zeby uciekała na L4. -
nick nieaktualny
-
I ja się witam, mam okropny nawał pokarmu, a laktator n będzie jutro
mały słodki, jak się najadl o 21 to obudził się o 24.48, później juz nie było tak ładnie, ale te dwie godzinki spal. Częstotliwość zmian pampersa mnie dobija..
Blondik, w przedszkolu Tymka, gdy tylko pani się dowiedziała o ciąży, P poszła na l4.
Buziaki
Tymek póki co ok. Zadowolony, ciągle by głaskal..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 07:06
Malenq, Tamka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane kobietki.
Wkoncu wczoraj mielismy wyniki kolanoskopii. Nic nie wykazala wiec to infekcja wirusowa. Od wczoraj zaczeli zmniejszac leki I jak bedzie ok to jutro Sebastian wyjdzie do domu... ale bylo by dobrze... caly weekend odpoczelabym w domu...
Konwalianka z nawalem pokarmu Ci wspolczuje. .. wiem jaki to bol.... mam nadzieje, ze sobie poradzisz do przyjscia laktatora...helenkq, Tamka, Misi@, Nieukowa, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witam się jeszcze z łóżka i mówię dzień dobry
Buziaczki dla Kosiuni i wszystkiego najlepszego i zdrówka
Konwi super ze w domku jesteście i ze Tymek zadowolonytrzymam kciuki żebyś jakoś dotrwala póki laktator nie dojedzie.
Pati nareszcie dobre wieści! Super jak będzie mógł wyjść! Pozdrów go serdecznie
I miłego spokojnego dzionka życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:46
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
witam
mały ostatnio mi cos marudzi na brzuszek, nie wiem czy to moja wina bo zjadlam cos co mu zaszkodziło czy tak juz bedzie ale spina sie i płacze... jak zasnie to juz pospi ale jak sie obudzi to raczej marudzi... teraz spi juz 1h
ale w nocy nie ma co narzekac budzi sie nie czesciej niz 2-3h
buziaki dla wczorajszej solenizantki
konwi ja jestem przeciwniczka odciagania chyba ze tylko tyle zeby ulzyc jesli jest bardzo zleale przy okazji mozesz zamrozic i bedzie na pozniej
ja mam te woreczki na pokarm super sprawa
no i pospane własnie sie budzi...Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość