X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, uciekaj na L4 jak najszybciej!!!! Dzieciaki rozne choróbska przenoszą, a Tobie nie jest to potrzebne!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Blondiku w Twoim fachu nie trudno będzie o podlapanie jakiegoś paskudztwa :/
    Ja poszłam około 16 tygodnia ciąży na zwolnienie.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    hej dziewczyny, widzę, że wszystkie chorują...mnie narazie tylko boli głowa...ale patrząc na dzieci w przedszkolu pewnie do piątku coś podłapię...
    w środę mam wizytę, myślicie, że lekarz da mi juz l4? boje się, że zalapię jakieś świństwo od dzieci i wszytsko się pokomplikuje;(

kiedy Wy posżłyście na l4?

pozdrawiam!

Ewakuuj sie szybko! Chyba jakas epidemia grypy akurat jest, w tym roku wieksza bo ponoc ze szczepionkami nie za bardzo utrafili.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie tylko czy mi da? jak pójde w środę już powinno być serduszko, powinien mi kartę ciąży założyć...mam nadzieję'
    chyba mam tzw. histerię ciążową;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze na l4 nie poszłam, jestem przeciwniczką, o ile ciąża niezagrożona

LaRo coś chciałam, ale zapomniałam.. cholera

w każdym razie byłam u lekarza nie chciał robić usg, ale zaprotestowałam no i było, była twarz prosto na nas, ale nie mam foty, mój gin nie umie robić w 3d (dziamota)

w każdym razie mam grzyba jak stąd do Afryki dostałam jakieś nowe globule, żelaza już brać nie muszę, bo mówi, że nie jest tak źle
    a i wypytałam o środki do higieny intymnej: generalnie kobiety w ciąży mają skłonność do grzybów (ja to i bez tego), bo coś tam progesteron robi, że środowisko jest bardziej kwasowe (a grzybki to lubią), a te środki dodatkowo obniżają ph w pochwiaczu, więc tym bardziej..
    jak mi tam zajrzał, to już się krew od szyjki pojawiła (przez tego grzyba), zalecił mi nawet raz na dwa dni w ogóle myć się tylko wodą (nie wiem jak to przeżyję, ale muszę)
    wód płodowych ile trzeba, łepek dobrej wielkości, brzuszek trochę mniejszy, ale w normie - kolejna wizyta 21.03 z usg III trym (i znowu hajs hajs hajs)
    na kolejne badanie mam zrobić posiew z moczu dodatkowo

Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    ja jeszcze na l4 nie poszłam, jestem przeciwniczką, o ile ciąża niezagrożona

LaRo coś chciałam, ale zapomniałam.. cholera

w każdym razie byłam u lekarza nie chciał robić usg, ale zaprotestowałam no i było, była twarz prosto na nas, ale nie mam foty, mój gin nie umie robić w 3d (dziamota)

w każdym razie mam grzyba jak stąd do Afryki dostałam jakieś nowe globule, żelaza już brać nie muszę, bo mówi, że nie jest tak źle
    a i wypytałam o środki do higieny intymnej: generalnie kobiety w ciąży mają skłonność do grzybów (ja to i bez tego), bo coś tam progesteron robi, że środowisko jest bardziej kwasowe (a grzybki to lubią), a te środki dodatkowo obniżają ph w pochwiaczu, więc tym bardziej..
    jak mi tam zajrzał, to już się krew od szyjki pojawiła (przez tego grzyba), zalecił mi nawet raz na dwa dni w ogóle myć się tylko wodą (nie wiem jak to przeżyję, ale muszę)
    wód płodowych ile trzeba, łepek dobrej wielkości, brzuszek trochę mniejszy, ale w normie - kolejna wizyta 21.03 z usg III trym (i znowu hajs hajs hajs)
    na kolejne badanie mam zrobić posiew z moczu dodatkowo

LARA ale Blondik w przedszkolu pracuje a to jak wiadomo siedlisko wirusow i bakterii.

Rety to iezyla faktycznie ten grzybol. Mi si eudalo jak narazie nic nie zlapac, nawet jak progesteron bralam to bylo ok. Dasz rade z tym myciem co dwa dni :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to ja uważam że jak kobieta chce iść na zwolnienie i odpocząć to czemu nie, pozniej tez nie bedzie kiedy ;) Oczywiście jak są ku temu wskazania medyczne to już oczywiste. Ale ja nie zastanawiałam się ani chwili w dzisiajszych czasach i tak nikt tego nie doceni ze pracowałam w ciąży a i tak ciągle za wolno, za mało ludziom się nie dogodzić. Ale to każdej indywidualna decyzja :)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja, że nikt tego nie doceni w robocie i w sumie pracując w budżetówce mogłabym lecieć od razu, ale bym się zanudziła bez roboty.
    oglądam 'na wspólnej', takie głupoty teraz wymyślili, że szkoda gadać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela niestety seksior jest jeszcze poza moim zasięgiem.... Przez konowała który mnie źle zszył, dłużej dochodzą do siebie, a gina mam dopiero w poniedziałek i zobaczy czy wszystko w porządku jest....
    A poza tym to jestem tak wykończona, ze nie seks mi w głowie :-\ padał na pyszczek....

Dobranoc laseczki i 3mac mi się w dwupakach do terminów swoich:-D

Kotka zdrówka
    Konwi fajnie ze juz do domku....a ciężarówki najedzcie się na zapas, gdyby którąś trafiła alergia u maleństwa...przerąbane, mówię wam..... Zjadlabym sobie cokolwiek, aby nie było jałowe...

Blondik lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA ale Blondik w przedszkolu pracuje a to jak wiadomo siedlisko wirusow i bakterii.

Rety to iezyla faktycznie ten grzybol. Mi si eudalo jak narazie nic nie zlapac, nawet jak progesteron bralam to bylo ok. Dasz rade z tym myciem co dwa dni :)

No przecież wiem.. Dlatego pisałam zeby uciekała na L4.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz wiem co mialam napisac, ze dzis imieniny Konstancji wg kalendarza

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

No to ogromne buziaki dla naszej Kosi :)

Dobranoc :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    No przecież wiem.. Dlatego pisałam zeby uciekała na L4.

a to zgredka pisala :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mialam na to zwrocic uwage, ale przemilczalam. Czas spac.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A tak przeżyliśmy pierwsze imieninki córci:-D

Misi@ lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, po tradycyjnej owsiance i zaraz zmykam do pracy ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, mam okropny nawał pokarmu, a laktator n będzie jutro :( mały słodki, jak się najadl o 21 to obudził się o 24.48, później juz nie było tak ładnie, ale te dwie godzinki spal. Częstotliwość zmian pampersa mnie dobija..

Blondik, w przedszkolu Tymka, gdy tylko pani się dowiedziała o ciąży, P poszła na l4.

Buziaki

Tymek póki co ok. Zadowolony, ciągle by głaskal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 07:06

Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane kobietki.
    Wkoncu wczoraj mielismy wyniki kolanoskopii. Nic nie wykazala wiec to infekcja wirusowa. Od wczoraj zaczeli zmniejszac leki I jak bedzie ok to jutro Sebastian wyjdzie do domu... ale bylo by dobrze... caly weekend odpoczelabym w domu...

Konwalianka z nawalem pokarmu Ci wspolczuje. .. wiem jaki to bol.... mam nadzieje, ze sobie poradzisz do przyjscia laktatora...

helenkq, Tamka, Misi@, Nieukowa, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze z łóżka i mówię dzień dobry :)
    Buziaczki dla Kosiuni i wszystkiego najlepszego i zdrówka <3
    Konwi super ze w domku jesteście i ze Tymek zadowolony :) trzymam kciuki żebyś jakoś dotrwala póki laktator nie dojedzie.
    Pati nareszcie dobre wieści! Super jak będzie mógł wyjść! Pozdrów go serdecznie :)
    I miłego spokojnego dzionka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:46

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;)

mały ostatnio mi cos marudzi na brzuszek, nie wiem czy to moja wina bo zjadlam cos co mu zaszkodziło czy tak juz bedzie ale spina sie i płacze... jak zasnie to juz pospi ale jak sie obudzi to raczej marudzi... teraz spi juz 1h

ale w nocy nie ma co narzekac budzi sie nie czesciej niz 2-3h

buziaki dla wczorajszej solenizantki ;)

konwi ja jestem przeciwniczka odciagania chyba ze tylko tyle zeby ulzyc jesli jest bardzo zle ;) ale przy okazji mozesz zamrozic i bedzie na pozniej
    ja mam te woreczki na pokarm super sprawa ;)

no i pospane własnie sie budzi...

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ