X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, uciekaj na L4 jak najszybciej!!!! Dzieciaki rozne choróbska przenoszą, a Tobie nie jest to potrzebne!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Blondiku w Twoim fachu nie trudno będzie o podlapanie jakiegoś paskudztwa :/
    Ja poszłam około 16 tygodnia ciąży na zwolnienie.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    hej dziewczyny, widzę, że wszystkie chorują...mnie narazie tylko boli głowa...ale patrząc na dzieci w przedszkolu pewnie do piątku coś podłapię...
    w środę mam wizytę, myślicie, że lekarz da mi juz l4? boje się, że zalapię jakieś świństwo od dzieci i wszytsko się pokomplikuje;(

kiedy Wy posżłyście na l4?

pozdrawiam!

Ewakuuj sie szybko! Chyba jakas epidemia grypy akurat jest, w tym roku wieksza bo ponoc ze szczepionkami nie za bardzo utrafili.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie tylko czy mi da? jak pójde w środę już powinno być serduszko, powinien mi kartę ciąży założyć...mam nadzieję'
    chyba mam tzw. histerię ciążową;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze na l4 nie poszłam, jestem przeciwniczką, o ile ciąża niezagrożona

LaRo coś chciałam, ale zapomniałam.. cholera

w każdym razie byłam u lekarza nie chciał robić usg, ale zaprotestowałam no i było, była twarz prosto na nas, ale nie mam foty, mój gin nie umie robić w 3d (dziamota)

w każdym razie mam grzyba jak stąd do Afryki dostałam jakieś nowe globule, żelaza już brać nie muszę, bo mówi, że nie jest tak źle
    a i wypytałam o środki do higieny intymnej: generalnie kobiety w ciąży mają skłonność do grzybów (ja to i bez tego), bo coś tam progesteron robi, że środowisko jest bardziej kwasowe (a grzybki to lubią), a te środki dodatkowo obniżają ph w pochwiaczu, więc tym bardziej..
    jak mi tam zajrzał, to już się krew od szyjki pojawiła (przez tego grzyba), zalecił mi nawet raz na dwa dni w ogóle myć się tylko wodą (nie wiem jak to przeżyję, ale muszę)
    wód płodowych ile trzeba, łepek dobrej wielkości, brzuszek trochę mniejszy, ale w normie - kolejna wizyta 21.03 z usg III trym (i znowu hajs hajs hajs)
    na kolejne badanie mam zrobić posiew z moczu dodatkowo

nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    ja jeszcze na l4 nie poszłam, jestem przeciwniczką, o ile ciąża niezagrożona

LaRo coś chciałam, ale zapomniałam.. cholera

w każdym razie byłam u lekarza nie chciał robić usg, ale zaprotestowałam no i było, była twarz prosto na nas, ale nie mam foty, mój gin nie umie robić w 3d (dziamota)

w każdym razie mam grzyba jak stąd do Afryki dostałam jakieś nowe globule, żelaza już brać nie muszę, bo mówi, że nie jest tak źle
    a i wypytałam o środki do higieny intymnej: generalnie kobiety w ciąży mają skłonność do grzybów (ja to i bez tego), bo coś tam progesteron robi, że środowisko jest bardziej kwasowe (a grzybki to lubią), a te środki dodatkowo obniżają ph w pochwiaczu, więc tym bardziej..
    jak mi tam zajrzał, to już się krew od szyjki pojawiła (przez tego grzyba), zalecił mi nawet raz na dwa dni w ogóle myć się tylko wodą (nie wiem jak to przeżyję, ale muszę)
    wód płodowych ile trzeba, łepek dobrej wielkości, brzuszek trochę mniejszy, ale w normie - kolejna wizyta 21.03 z usg III trym (i znowu hajs hajs hajs)
    na kolejne badanie mam zrobić posiew z moczu dodatkowo

LARA ale Blondik w przedszkolu pracuje a to jak wiadomo siedlisko wirusow i bakterii.

Rety to iezyla faktycznie ten grzybol. Mi si eudalo jak narazie nic nie zlapac, nawet jak progesteron bralam to bylo ok. Dasz rade z tym myciem co dwa dni :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to ja uważam że jak kobieta chce iść na zwolnienie i odpocząć to czemu nie, pozniej tez nie bedzie kiedy ;) Oczywiście jak są ku temu wskazania medyczne to już oczywiste. Ale ja nie zastanawiałam się ani chwili w dzisiajszych czasach i tak nikt tego nie doceni ze pracowałam w ciąży a i tak ciągle za wolno, za mało ludziom się nie dogodzić. Ale to każdej indywidualna decyzja :)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja, że nikt tego nie doceni w robocie i w sumie pracując w budżetówce mogłabym lecieć od razu, ale bym się zanudziła bez roboty.
    oglądam 'na wspólnej', takie głupoty teraz wymyślili, że szkoda gadać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela niestety seksior jest jeszcze poza moim zasięgiem.... Przez konowała który mnie źle zszył, dłużej dochodzą do siebie, a gina mam dopiero w poniedziałek i zobaczy czy wszystko w porządku jest....
    A poza tym to jestem tak wykończona, ze nie seks mi w głowie :-\ padał na pyszczek....

Dobranoc laseczki i 3mac mi się w dwupakach do terminów swoich:-D

Kotka zdrówka
    Konwi fajnie ze juz do domku....a ciężarówki najedzcie się na zapas, gdyby którąś trafiła alergia u maleństwa...przerąbane, mówię wam..... Zjadlabym sobie cokolwiek, aby nie było jałowe...

Blondik lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA ale Blondik w przedszkolu pracuje a to jak wiadomo siedlisko wirusow i bakterii.

Rety to iezyla faktycznie ten grzybol. Mi si eudalo jak narazie nic nie zlapac, nawet jak progesteron bralam to bylo ok. Dasz rade z tym myciem co dwa dni :)

No przecież wiem.. Dlatego pisałam zeby uciekała na L4.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz wiem co mialam napisac, ze dzis imieniny Konstancji wg kalendarza

nick nieaktualny, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

No to ogromne buziaki dla naszej Kosi :)

Dobranoc :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    No przecież wiem.. Dlatego pisałam zeby uciekała na L4.

a to zgredka pisala :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mialam na to zwrocic uwage, ale przemilczalam. Czas spac.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A tak przeżyliśmy pierwsze imieninki córci:-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, po tradycyjnej owsiance i zaraz zmykam do pracy ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, mam okropny nawał pokarmu, a laktator n będzie jutro :( mały słodki, jak się najadl o 21 to obudził się o 24.48, później juz nie było tak ładnie, ale te dwie godzinki spal. Częstotliwość zmian pampersa mnie dobija..

Blondik, w przedszkolu Tymka, gdy tylko pani się dowiedziała o ciąży, P poszła na l4.

Buziaki

Tymek póki co ok. Zadowolony, ciągle by głaskal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 07:06

nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane kobietki.
    Wkoncu wczoraj mielismy wyniki kolanoskopii. Nic nie wykazala wiec to infekcja wirusowa. Od wczoraj zaczeli zmniejszac leki I jak bedzie ok to jutro Sebastian wyjdzie do domu... ale bylo by dobrze... caly weekend odpoczelabym w domu...

Konwalianka z nawalem pokarmu Ci wspolczuje. .. wiem jaki to bol.... mam nadzieje, ze sobie poradzisz do przyjscia laktatora...

helenkq, Tamka, nick nieaktualny, Nieukowa, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze z łóżka i mówię dzień dobry :)
    Buziaczki dla Kosiuni i wszystkiego najlepszego i zdrówka <3
    Konwi super ze w domku jesteście i ze Tymek zadowolony :) trzymam kciuki żebyś jakoś dotrwala póki laktator nie dojedzie.
    Pati nareszcie dobre wieści! Super jak będzie mógł wyjść! Pozdrów go serdecznie :)
    I miłego spokojnego dzionka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:46

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;)

mały ostatnio mi cos marudzi na brzuszek, nie wiem czy to moja wina bo zjadlam cos co mu zaszkodziło czy tak juz bedzie ale spina sie i płacze... jak zasnie to juz pospi ale jak sie obudzi to raczej marudzi... teraz spi juz 1h

ale w nocy nie ma co narzekac budzi sie nie czesciej niz 2-3h

buziaki dla wczorajszej solenizantki ;)

konwi ja jestem przeciwniczka odciagania chyba ze tylko tyle zeby ulzyc jesli jest bardzo zle ;) ale przy okazji mozesz zamrozic i bedzie na pozniej
    ja mam te woreczki na pokarm super sprawa ;)

no i pospane własnie sie budzi...

nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ