X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja małej zawsze prasowłam i jakos ani alergik ani nie łapała grzybów i innych dziadost

Ja mysle ze skoro było prane przed chowaniem to moje ciuszki po Zuzi to jak wypiore w maju to bedzie git przykryje pieluchami dla Zuzi tez jakos w maju chyba przygotowałam a urodział sie z aponad półtora miesiąca hehehe

tym bardziej ze czeka nas jeszcze malowanie pokoju dzieci

ja mam w środe wizyte i kolejne L4 musze wziąć :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja jestem mega przeciwniczką prasowania, nienawidzę tego a tu nagle stwierdziłam, że "muszę bo się uduszę" te małe ciuszki przeprasować. No i prasuję po 20 szt dziennie, jeszcze mi połowa została :)

A po co prasować? U mnie to ma sens bo mam dużo używek, przy czym moja psiapsióła od której mam większość rzeczy, strasznie zaniedbała ubranka, no i potraciły fason. Przekonałam się na szczęście, że wszystkie wracają do idealnej formy po prasowaniu i potem już wystarczy je składać i utrzymują szyk. Geneeralnie sterczały zakładki na główkę przy bodziakach, krzywo się w kroku układały ciuszki bo były niepozapinane albo krzywo pozapinane i tak leżały przez rok w worach. Takie tam kwiatki.
    Stąd konieczność prasowania, a poza tym jak już Smoku stwierdziła, to jest przyjemne :D
    Może nie na codzień, ale tak żeby się zaznajomić co i w jakim rozmiarze mam. Czerpię z tego radość :D

Jeszcze mi powiedzcie doświadczone mamy; ile w końcu ma być sztuk tak minimum każdej rzeczy? Ja mam po 1szt z rozmiaru 50, po 4szt z 56 i tak 10-12 z 62 i 10-12 na 68. Z tym że różniste w realu są te rozmiary, szczególnie używane bo się podostosowywały do gabarytów poprzedniego użytkownika :)
    I czy w ogole macie kaftaniki? Bo ja ich nie chcę widzieć na oczy :P Dla mnie tylko body, śpiochy, pajace i rampki :D
    Szczegolnie na lato :D

Zgredzia dale jesteś moim idolem. Ja już odliczam tygodnie odsiadki w robocie. W sumie zostało mi jeszcze 4 pełne tygodnie + 1 własnie się rozpoczął. 24 dni i urlop, a po urlopie idę do gina po zwolnienie i mam zamiar w końcu zwolnić tryb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:50

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a moja teściowa- pielęgniarka mówi że ciuszków dziecięcych i broń Boże pieluch tetrowych się nie prasuje bo jak wybijamy wszystkie bakterie to dziecko będzie łapało grzyby i jest większa predyspozycja do alergii, więc nie wiem sama

Ja jestem wlasnie z tych ktorzy unikaja sterylnosci i nadmiernej czystosci tak domu jak i ciala. Dlatego juz od poczatku nei chce zbyt chuchac na maluszka, nie stosowac mydla do kapieli, nie prasowac, nie wyparzac. No ale teoria swoje a zycie pokaze ;)

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja i moja opryszczka przy nosie :( ten katar mnie wykonczy... Dobra nie będę zrzedzic w końcu minie.
    Beszka, Anuska trzymam za was kciuki.
    Czytam was i fajnie ze juz macie tyle tych ciuszków itd nie mogę się doczekać aż sama zacznę kompletowac...a póki co witam się w 19 tc:)

Biedroneczka83, Nieukowa, LaRa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Wiecie co, ja jestem mega przeciwniczką prasowania, nienawidzę tego a tu nagle stwierdziłam, że "muszę bo się uduszę" te małe ciuszki przeprasować. No i prasuję po 20 szt dziennie, jeszcze mi połowa została :)

A po co prasować? U mnie to ma sens bo mam dużo używek, przy czym moja psiapsióła od której mam większość rzeczy, strasznie zaniedbała ubranka, no i potraciły fason. Przekonałam się na szczęście, że wszystkie wracają do idealnej formy po prasowaniu i potem już wystarczy je składać i utrzymują szyk. Geneeralnie sterczały zakładki na główkę przy bodziakach, krzywo się w kroku układały ciuszki bo były niepozapinane albo krzywo pozapinane i tak leżały przez rok w worach. Takie tam kwiatki.
    Stąd konieczność prasowania, a poza tym jak już Smoku stwierdziła, to jest przyjemne :D
    Może nie na codzień, ale tak żeby się zaznajomić co i w jakim rozmiarze mam. Czerpię z tego radość :D

Jeszcze mi powiedzcie doświadczone mamy; ile w końcu ma być sztuk tak minimum każdej rzeczy? Ja mam po 1szt z rozmiaru 50, po 4szt z 56 i tak 10-12 z 62 i 10-12 na 68. Z tym że różniste w realu są te rozmiary, szczególnie używane bo się podostosowywały do gabarytów poprzedniego użytkownika :)
    I czy w ogole macie kaftaniki? Bo ja ich nie chcę widzieć na oczy :P Dla mnie tylko body, śpiochy, pajace i rampki :D
    Szczegolnie na lato :D

Zgredzia dale jesteś moim idolem. Ja już odliczam tygodnie odsiadki w robocie. W sumie zostało mi jeszcze 4 pełne tygodnie + 1 własnie się rozpoczął. 24 dni i urlop, a po urlopie idę do gina po zwolnienie i mam zamiar w końcu zwolnić tryb.
    To będzie

Ja tez nienawidze prasowac. Cale szczescie moj maz nosi koszule "no iron". Co prawda nei wygladaja jak spod zelazka ale ani on ani ja nei mamy zameiru ich prasowac :P. Jak cos kupuje to zawsze patrze czy przypadkiem nei bedzie wymagalo prasowania.

A ja pracuje ostatni tydzien teraz i potem kuniec!TO znaczy przez 2tyg jestem bezrobotna a od 16go marca juz zakaz pracy :).

czemu kaftanikow nei lubisz?

Wiecie co mnei wkurza? Ze spioszki nazywaja sie spiowzki chociaz to w pajacach sie spi! No nei moge tego zapamietac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie tez nie ubostwiam jakoś prasowania ale jestem tego nauczona swego czasu gacie i skarpety tez prasowalam. Moje mąż jeansów by najchętniej nie pasował ale no nie mogę mu nie wypracować, a koszule ehhh zmora ale też prasuje no przecież musi wyglądać ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwielbiam prasować :P
    Maniek "lubię" za 19 tydzien :)

hmm 50 nie mam wcale 56 mam 4 pary spiochów 6 kafataniki i 4 bodziaki
    reszta 62 :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka ale co to znaczy reszta? Bo ja nie wiem, jestem początkujaca :D Wiem że swoich majtek mam z 10-20 par, ale bo ja wiem na ile maluch sra bokami pieluszki i jak szybko to wymaga prania (pewnie od razu na świeżo?)... no i w efekcie żeby nie zostać z 10 obsranymi body i żadnego na zmianę :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Gin pooglądał co się ze mnie wydobywa i stwierdził że nie ma co panikować, bo to wygląda jakby się zagnieżdżało jajeczko. Powiedziałam mu że wystraszyłam się tym, że tempka mi spadła, na co on stwierdził że to może być niedomoga ciałka żółtego i dostałam lutkę pod język 2xdziennie po 2szt. I powiedział że mam sobie polegiwać raczej :) No i koniecznie druga beta, bo jak był spadek tempki to trzeba sprawdzić czy przyrasta. Jak przyrasta to relaks i za ok 10dni na wizytę to już coś na USG zobaczymy. No i teraz czekam jak na szpilkach na tą betę :/

Sorki ale to samo wklejam na obu wątkach naszych :)

Yasmin lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm mam 15 pieluch tetrowych 4 pieluchy flanelowe, reszta w rozm 62 to bodziaki, kaftaniki, spiochy, sukienunie, pajacyki, skarpeeczki :)

mam tez taki wiosenny kombinezonik czapeczki cienkie bawełniane ok 7 szt

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarz zajrze co ja tam jeszcze mam :)

to jeszcze musze kupić:
    butelka 150ml z z czujnikiem antykolkowa
    jeden smoczek uspokajacz
    gaziki jałowe
    szpatułki dla niemowlat
    sól fizjologiczna
    tantum rosa
    duza gaza dla mnie
    cos do kąpania malucha
    puder
    bethapanten na sutki
    2 przescieradełka
    podkłady 60x90 szt 6
    koszula do karmienia
    octenisept
    pampesy 2 paki jedynek 1 paka dwójek
    nakładki na sutki
    szczepionka EngerixB

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka trzymam kciuki bedzie ok łykaj tabsy i leż :)

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie koszule do karmienia do szpitala musze kupic.
    I przescieradlo na materac do dostawki! Dobrze ze o tym napisalac Dronka.

A i bylam na SR w koncu! W sumie nic ciekawego narazie. Mam przynajmniej liste co musze do szpitala zabrac. Wiem, juz ze nei musze zadnych podkladow, pieluch, ubranek ani smoczkow zabeirac. Poduszke do karmienia polecili zabrac bo mieli duzo ale ludzie pokradli....Czy w Polsce daja ubranka w szpitalu dla dziecka na pobyt tam? Czy w ogole sa potrzebne?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dają ale jak chce mogą dac Twoje jak ja rodziłąm Zuze to maluchy na kąpanie były brane na noworodki i wtedy była lipa jak miały woej ubranka bo nie patrzyli i wrzucali do pralni ogólenj i juz było po nich hehe dlatego Zuyze ubierałm w sowje dopiero na wyjście a teraz w salach sa wanienki i przewijaki wiec zobacze moze wezme swoje od razu :)

ja SR mam od kwietnia :)

z ta koszulą to kupuje rozpinana z przodu na środku bo mase mam na oddziale skarżyło sie na te z guziczkami po bokach ze piersi same z nich wyskakują guziki sie odpinaja :P a na napy nie znalazłam :p

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dają w szpitalu ubranka ale jak chce mogę zabrać swoje i raczej tak zrobię.
    Mi brakuje tylko gazikow i wacikow no i może jeszcze jakaś czapeczkę bo mam z 5 ale niekoniecznie.
    A koszule polecam z italian fashion zapinane na srodku, bardzo ładne, dobre materialowo nie farbuja i trzymają fason :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:19

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule do szpitala do karmienia taka zamawiam:
    http://pieknamama.pl/sukienka-holly-new-ii-lazure.html

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: wyczytalam ostatnio w mojej aplikacji ze jak po rodzenstwie ubranka to nawet nie trzeba jakos prac mega mocno. Normalnie kaza tak w 90 Stopniach a w ogole nowe ubranka z chemii wyplukuja sie ponoc po kilkunastu praniach! Dobrze, ze nowych to mam pare.

nieukowa: ale masz ubran! Ja mam malutko chyba co chwila bede prac. I tez zostalo mi chyba 4 pelne tyg albo 5 w zaleznosci od stopnia zmeczenia :)

W robocie robota wre, zezarlam jablko, bo juz kitowalam i za chwile moze dziobne kawe.

Tez nienawidze prasowac i slusznie nie bede, swoje to prasuje hurtem w nd na caly tydzien pracy np wczoraj 3 bluzki, reszte moze w szafie wynajde wyprasowane :)
    a ze chca, zeby przed zalozeniem ubranka polezaly i nabraly domowych bakterii to na pewno nie wyprasuje (dzieki waszym postom mam wymowke) zreszta jak to prasowac takie malutkie :)

Dla mnie zmora jest smog i perspektywa spacerow w krk, na szczescie mala przyjdzie w maju, aha ostatnie usg pokazalo ze termin 6 maja znaczy ze mam to zmieniac?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko dzieki za info :) ja własnie myslałam że poprostu przepiore na 60 stopni jak zwykłe pranie żeby odświeżyć bo wiadomo 6 lat leżały w kartonach :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam ze najwazniejsza jest data z pierwszego usg (prenatalnego) czyli u mnie wychodzi 3 dni wczesniej niz wyliczona data z OM, czyli na 21.04 :)
    ja ciuszki bede prasowac, bo lubie :) (przy okazji brzuch sobie przeprasuje phi!)
    tez calkiem niedawno prasowałam skarpetki, teraz juz ie, ale majtki prasuje nadal :P (takie tam zboczenie?)

Biedroneczka83, zgredka, Yasmin lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm mnie przy Zuzi sprawdził sie term z usg na ok 3 tyg przed :p dokładnie w date sie wstrzeliłam a z prenatalnego mam na 3 lipca z OM 2 lipca

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ