X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    KROKO to tak jak u mnie (od wczoraj pisze o mych stresach ;) ). Serducho musi bić tak szybki przez min 10 min. Jeśli przez chwile bije 170 a po paru sek czy po 2-4 min spada to bardzi dobrze bo zapis pracy serca dziecka na ktg nie powinien byc ciągły. Musi skakać. Dopiero jak przez min 10 min bije powyżej 150 uderzeń bądź mniej niz 110 to należy sie martwić.

Jak die denerwujesz to może na ktg pojedź.

U nas niestety przez ponad 10 min była nieprawidłowa akcja serca. Wściekła na te położna jestem.

A widzisz beszka, to ja nie wiedzialam. To na pewno bylo duzo krocej, moze minute i potem znow minute. Wtedy kiedy pokazywalo takie wysokie tetno to mala sie bardzo intensywnie ruszala ale polozna i tak byla zaniepokojona, ze to za wysoko. Po kilku minutach wszystko sie uspokoilo i pokazywalo dobrze.

Ja juz sie uspokoilam i nie jade na zadno IP, dopoki mala sie normalnie rusza i u mnie cisnienie w normie to nigdzie nie jade, czekam na piatkowa wizyte.

Tamka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kroksie: A nikt tam nie byl i nie mowil, ze jest ok?

Ja zaraz wsiade na odebranego swiezo tabletka :) hihi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja zrobiłam porzadek w pokoju i w dwóch szufladach ułożyłam te wieksze rzeczy bo w torbach leżały :P rozm 74-92

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dziala, acz przy każdym naciśnięciu klawiatury skrzeczy, a nienumiem tego zmienić w ustawieniach ;/
    Wrócilismy do domu ciesząc sie_, ze mamy obiad z wczoraj, a tu dupa zupa skisla. Ja tam bym zjadła, ale mój mnie zwyzywal, zem głupia wiec czekany na pizzę ehhh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, mam dillema : chciałam umyć laktator, żeby sobie czysty czekał na pierwsze użycie i teraz tak, mam elektryczńy medela, w istrukcji jest napisane żeby myć ręcznie w wodzie ok 30 st LUB w zmywarce, ale przy zmywarce nie ma podanej temperatury , a u mnie minimum to 50 stopńi, nie mam niższych programów. Więc myślę sobie - dupa, trzeba zmywarkę wyładować i się męczyć ręcznie ale później przyszło mi do głowy, że przecież oni i tak każą te elementy wygotowywać później czyli może takie mycie w 50-60 stopniach nie zaszkodzi?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezly dilemma, ja bym kopsnela recznie

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Niezly dilemma, ja bym kopsnela recznie

A ja jestem leń ;-) i walnę zmywanko w zmywarce, a co! ;-) zobaczymy, co z tego wyńiknie, później sonie tylko wypłuczę pod bieżącą wodą

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, ja wrzucalam do gara i gotowalam ;) potem na suszarke (wlasnie musze zakupic) i gotowe

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale jesteście zabijali dla bakterii, ja to chyba za lekko do tego podchodze. Kupilam póki co płyn nuk do zmywania

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgreduś, mnie nie chodzi o bakterie tylko z lenistwa tak ;-) laktator mam od przyjaciółki i chociaż bardzo o niego dbała to chciałam najpierw porządnie go umyć, później wygotować żeby swoje własne bakterie w nim zostawiać tylko ;-)

U mnie ze względu na psiura nie ma szans na sterylne warunki chočbym na rzęsach stanęła ;-)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to... To mamy podobnie... Chos sterylność nie jest dobra :)

Tamus zadzwoń do przyjaciółki i spytaj jak o niego dbała i juz...
    Piękny prezent Blondik dostała na Urodzinki - bijące serduszko :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka w instrukcji jest napisane aby przed pierwszym uzyciem wygotowac a wiec to nie nasza fobia na temat bakterii :)

Ja wygotuje i tyle, jak bedzie wygotowany to po co jeszcze myc?

• Tamka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czemu się nie chwali?! Dawać ją tu !!!

Larcia, już pytałam, ona ma trochę urwanie głowy i przed chwilą mi dopiero odpowiedziała, że ręcznie. Także taz zrobiłam jedno lranie 30 minut w zmywarce, właśnie się kończy i będę jednak ręcznie myła później

Kroko, ja rozumiem tak : myć po každym użyciu , żeby resztki mleka nie były pożywką dla bakterii i raz na jakiś czas wygotować dla oewności, że nic się tam nie lęgnie. Tak przynajmniej zrozumiałam przyjaciółkę i Beszkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:04

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka bardzo dobrze rozumiesz :) Ale po co myjesz jak i tak bedziesz wygotowywac? :) Mniejsza o to. :)

Musialam wziac apap bo tak mnie glowa rebie od rana ze wymiekam.

• Tamka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tamka bardzo dobrze rozumiesz :) Ale po co myjesz jak i tak bedziesz wygotowywac? :) Mniejsza o to. :)

.

Bo jakoś tak wydaje mi się, że inaczej będę w resztkach mleka wygotowywać ;-) Chyba, że po prostu opłukać pod bieżącą wodą i do gara ale z drugiej strony też za każdym razem nie chciałabym ustrojstwa gotować

No nic, życie pokaże. Natomiast teraz zmywara umyła mi każdy elemencik przepięknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:19

Yasmin lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tablet rozladowany :)
    No jak tak pisza to trza.
    U mnie tez beda bakterie psie, spanielka lineje jak opetana, nie wiem skad ona tyle klakow ma
    a ja chyba pogrzebie w szufladzie i poogladam ubranka :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ruchy:-):-):-):-) jestem pewna na 100%. Juz od paru dni czulam ale nie bylam pewna a teraz jestem:-):-):-):-) jestwm taka szczesliwa:-)

Misi@, justta, konwalianka, LaRa, PsotkaKotka, zgredka, Tamka, Nieukowa, Blondik, Krokodylica, Yasmin, Arienna lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Czuje ruchy:-):-):-):-) jestem pewna na 100%. Juz od paru dni czulam ale nie bylam pewna a teraz jestem:-):-):-):-) jestwm taka szczesliwa:-)
    Wow gratuluje ;)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez tak kolo 16tc poczulam :).

Oj dziewczyny ale sie urobilam. Jak dzis zaczelam o 9 rano tak teraz skonczylam, z przerwa na wyjscie do sklepu i robieniem obiadu (pizza). Masakra jak mnie plecy bola!
    Ale wyplukalam po dwa razy wszystkie ciuszki, wysuszylam, poukladalam i wybralam z rozmiarow 50, 56 i 62 jeden zestaw (bo nie wiem kiedy i w jakiej wielkosci maly przyjdzie na swiat:P dlatego zabiore wszystkie trzy :P). Zrobilam porzadek w dwoch komodach: poukladalam leki, buty, bielizne, pidzamy, chustki, rekawiczki itp...myslalam, ze troche miejsca zyskam ale niewiele ugralam :/. Teraz juz relax bo urodze w koncu.
    A torba kurde nadal nie spakowana! Moze jeszcze przed spaniem cos powrzucam. Tylkow sumie nie wiem w co....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:10

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, superrrr, szybciutko :)
    ogarniam kolacje bo rano zjem dopiero po kłuciu ;/

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ