Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niby tez zaczynam 37 ale według usg termin mam na 6 kwietnia wiec tak do polowy marca chciałabym jeszcze wytrzymać. Czuje ze ta moja to już w ogóle miejsca nie ma bo to rozpycha nie boli jak cholerka.
Gratki dziewczynki zakończonych tygodni
Co do skurczy to chyba mam tylko te przepowiadajace tak mi się wydaje przynajmniejYasmin lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
My z Kajtkiem uzgodniliśmy, że nie będziemy się pchać przed szereg, bo tu już co najmniej 3 kandydatki w blokach startowychzapakowaliśmy wczoraj do torby podkłady, majciochy, podpaski, jedną koszulinę i ...poszliśmy spać
Ale dzisiaj obiecuję dokończyć, tyle tylko, że nie wiem jak u Was ale u mnie w szpitalu jest przykaz przyniesienia 3 małych toreb - do porodu, na położnictwo i dla małego. A ja jestem grzeczna więc korzystam z małych toreba tak serio to szpital mam kilometr od domu więc mogę małża ganiać nawet na piechotę
Cosik mi tam brzuch twardnieje ale nie na dole tylko jakby od połowy? I wcale nie zgadzam się z tym, co piszą na temat ruchów dziecka pod koniec ciąży, że są rzadsze, spokojniejsze... Wszystkie narządy wewnętrzne mam na plecachmłody zadaje mi takie ciosy, że autentycznie braknie mi tchu... Czasem mam wrażenie, że wypchnie mi żebra przez gardło... Też tak macie?
Byłam już w labie, po południu wyniki, trzymajcie kciuki za te cholerne płytki... Jutro randka z ginką, zobaczymy, co tam ciekawego wypatrzyYasmin lubi tę wiadomość
-
tez mam ten Oilatum jako emulsje do kapieli, balsam do ciała i krem nawilzajacy. Na sr mowili zeby dbac o nawilzanie, otłuszczanie wlasnie okolicy pupy i teraz nie wiem czy te kosmetyki mi wystarcza czy dokupic cos jeszce?
-
Tamka łącze się w bólu z tym rozpychaniem dzieciow
ruchy są może wolniejsze ale zdecydowanie bardziej bolesne. No i kciukam za płytki! Ja jutro z moczem musze lecieć
Ja mam do szpitala z 5 km wiec tez nie ma tragedii jakby co.
Lara ja mam tylko te oilatum i emolium a i oliwke no i sudocrem i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:50
Tamka lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:
co bedziecie stosowały do nawilzania pupci po kąpieli czy przewijaniu??? zastanawiam sie nad linomagiem, mamuski co stosujecie???
Ja mam zamiar myc sama woda, bez zadnych plynow i bez dodatku oliwy tez. Nie bede tez dziecka niczym smarowac, chyba ze bede widziec ze ma jakas bardzo sucha skore no albo oczywiscie jak bedzie odparzone (kupie sudokrem albo bepanthen). Tylko na wyjscia na dwor chce uzywac krem Kaufmanns no i jak bedzie juz wystawiane dziecko troche na sloneczko to jakims przeciwslonecznym. Tak wiec ja z kosmetykow mam narazie tylko tego Kaufmana i nic wiecej.
Ufff robie porzadki. Komody nawet przesuwalam. Az mi kurde brzuch tak stwardnial ze ledwo sie ruszalam ale dalej robilam. Teraz przerwa na kanapki a potem dalsze sprzatanie/urzadzanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:25
zgredka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Boze, no i mam teraz stres. Byla polozna i badala mnie detektorem i mala miala tetno powyzej 170 a potem zas niskie, potem znowu powyzej 170.
Po jakims czasie sie uspokoilo i juz bylo w normie no ale stres sie pojawil.
Wizyte u gin mam w piatek, a polozna powiedziala ze jeszcze w czwartek przyjedzie zeby tego tetna posluchac i dobrze by bylo zeby lekarz na usg sprawdzil przeplywy czy sa ok. -
Krokodylica wrote:Boze, no i mam teraz stres. Byla polozna i badala mnie detektorem i mala miala tetno powyzej 170 a potem zas niskie, potem znowu powyzej 170.
Po jakims czasie sie uspokoilo i juz bylo w normie no ale stres sie pojawil.
Wizyte u gin mam w piatek, a polozna powiedziala ze jeszcze w czwartek przyjedzie zeby tego tetna posluchac i dobrze by bylo zeby lekarz na usg sprawdzil przeplywy czy sa ok.
No super, przyszla, nastraszyla i poszla -
A cholera jasna, mam nadzieje ze jest wszystko dobrze, ale bede o tym myslec.
Mala rano nic sie nie ruszala ale zatelepalam brzuchem i oddala kopniaka, a teraz rusza sie jak zwykle - mocno i bolesnie dla mnie.
Mam nadzieje ze jakos przetrwam do tego piatku. Dobrze ze wizyte mam przed poludniem. -
Rzeczywiście... Nastraszyla i poszła
lepiej to sprawdzić bo po co masz sie denerwować????
Kurcze tak sie zastanawiam... Skoro Was boli jak dzieci kopia czy sie wypinają, to ja muszę mieć tam sporo miejsca jeszcze skoro mnie to nic nie boli, a wręcz jest to dla mnie cudnym uczuciem. Moze to przez łożysko? Ze przodu i u góry???? -
LaRa wrote:Rzeczywiście... Nastraszyla i poszła
lepiej to sprawdzić bo po co masz sie denerwować????
Kurcze tak sie zastanawiam... Skoro Was boli jak dzieci kopia czy sie wypinają, to ja muszę mieć tam sporo miejsca jeszcze skoro mnie to nic nie boli, a wręcz jest to dla mnie cudnym uczuciem. Moze to przez łożysko? Ze przodu i u góry????
Mnie to nie boli ale jest czasem troche niemile, zwlaszcza jak sie pcha pod zebra albo uciska jakos tak na przepone czy jak, ze mi jakby tchu brakuje. Natomiast jak wali w brzuch to mimo, ze czasem az prawie podskocze z wrazenia to nie jest to bolesne....narazie.... -
KROKO to tak jak u mnie (od wczoraj pisze o mych stresach
). Serducho musi bić tak szybki przez min 10 min. Jeśli przez chwile bije 170 a po paru sek czy po 2-4 min spada to bardzi dobrze bo zapis pracy serca dziecka na ktg nie powinien byc ciągły. Musi skakać. Dopiero jak przez min 10 min bije powyżej 150 uderzeń bądź mniej niz 110 to należy sie martwić.
Jak die denerwujesz to może na ktg pojedź.
U nas niestety przez ponad 10 min była nieprawidłowa akcja serca. Wściekła na te położna jestem.Yasmin lubi tę wiadomość