X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, herbatkaimbirowa mnie trochę ratuje...wczoraj wymiotowalam tylko dwa razy..a tak to tylko mdłości...niestety wypita na czczo nie pomaga...omg...dzisiaj mam imprezkę dla rodzinki, miłego dnia

ja uwazam, ze skoro jest możliowśc trzeba diagnozować maluszka w każdy możliwy sposób, może poza amniopunkcją, ktora zagraża jego zyciu....tylko niektórzy nie mają na tyle poukładane w głowie,aby przyjąć złe wiadomości jakby co...bo co wtedy aborcja? decydując się na dziecko trzeba być przygotowanym na to, ze chorego maluszka tez trzeba pokochac i ma prawo być na świecie-kochany i szczęśliwy

LaRa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, rodzinka juz zna najnowsze info? Czy powiesz im dzisiaj?
    Udanej imprezy :) i jak najmniej wymiotów i mdłości :)

Zgredko, udanych zakupów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 07:49

Blondik lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dziękuję, jest coraz lepiej..... Brzuszek powoli się normuje, kolki coraz rzadziej, aczkolwiek się zdarzają..... Mała coraz bardziej kontaktowa, taka śmieszka z niej....mamy juz ustalone godziny karmienia, spania, bawienia się itp.
    Nabiał nadal mam odstawiony to pryszczyków coraz mniej, nadal kąpie w rumianku i emolientach, smaruję medidermem i jest w miarę ok.
    Niestety męczy ulewanie malej, a zagęszczacza nie używał bo po nim jest problem kupkowy....
    Kosia waży 5100gr :-D :-D
    Moja waga nadal spada heheheh

Tamuś dajesz maleńka hehehe juz czas:-P

Buziaczki

Ps. Pati miłej zabawy na basenie :-D

LaRa, zgredka, Pati Belgia, beszka, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a jak z serduszkiem Kosi???? Byliście na kontroli??? Buziaki dla małej :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jakoś na odwrót jeśli idzie o płeć. Kupilam ostatnio pościel i rożek niebieski, choć babeczka ma być na 100%. Po prostu bardziej mi się podobały.
    Po segregacji ubranej stwierdxilam, ze jednak mam za malo ubranej w rozm 74-80, a chyba nie będę miała siły kupować.

Malenq Konstancja jaki teraz nosi?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Pati dziękuję, jest coraz lepiej..... Brzuszek powoli się normuje, kolki coraz rzadziej, aczkolwiek się zdarzają..... Mała coraz bardziej kontaktowa, taka śmieszka z niej....mamy juz ustalone godziny karmienia, spania, bawienia się itp.
    Nabiał nadal mam odstawiony to pryszczyków coraz mniej, nadal kąpie w rumianku i emolientach, smaruję medidermem i jest w miarę ok.
    Niestety męczy ulewanie malej, a zagęszczacza nie używał bo po nim jest problem kupkowy....
    Kosia waży 5100gr :-D :-D
    Moja waga nadal spada heheheh

Tamuś dajesz maleńka hehehe juz czas:-P

Buziaczki

Ps. Pati miłej zabawy na basenie :-D
    Malenq super wiesci. I Kosia jaka duza juz:-) fajnie, ze wypracowalysciw juz rutyne, to bardzo wazne. Tak sie ciesze, ze jestescie szczesliwi... juz sie nie moge doczekac kiedy I ja urodze....:-)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :)
    Byłam na usg uwaga z psem ;) na szczęście wszystko z nim ok juz kryzys zazegnany!
    Miała jechać oglądać parapety ale nie mam siły malz sam pojedzie i fotki porobi.
    Zgredzia udanych zakupów :)
    Malenq super ze u Was wszystko się normuje! Buziaki dla całkiem dużej ale małej smieszki <3
    Tamka działaj działaj :)
    Blondik udanej imprezy życzę bez rewolucji ;)
    Kroko czekaj :)
    I miłej sobotki :)

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Blondik, ciesze sie ze herbatka pomaga (na mnie neistety imbir od pierwszej ciazy do teraz dziala owcrotnie niz powinien ;) ). mam nadz.ze impreza rowneiz sie uda :)

Tamka, jakie ciacho w koncu zrobilas?? ja musze dzisisaj cos na weekend upiec i nie mam pomyslu :/

Dziewczyny, mam dosc samej siebie!!! jaka ja humorzasta jestem. co chwile sie czepiam i dre na meza...a za chwile rycze i potulna jak baranek. do tego, jak to przez cala ciaze bylo, wkurza mnie balagan, ale sil sprzatac nie mam :/ masakra.

wczoraj jeszcze humorek mi padl po spacerze :( syus starszy zapytal sie czy jak bedziemy mieli nowa dzidzie, to jego i jego mlodsego brata nie bedzimey juz potrzebowali :( no nie wiem dlaczego takie pomysly w jego glowce. staramy sie jak mozemy zeby posiwecic im 100% uwagi. ostatnio malo co sa w przedszkolu (nie chca), maz w domku. zabawy, rozmzowy, spacery, wspolne gotowanie itp. duuuuzo rozmow o dziecku....ehhh mam nadz.ze bedzie dobrze jak mala sie ulozy. rozmawialm z nim wczoraj duuuuzo, gdy maz klad mlodszego spac. mam nadz.,ze lepiej malemu po tej rozmowie....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

Beszko, wykonałam dramatyczny zakalec :-/ koszmar, takiego gniota to w życiu nie stworzyłam...

Malenq, wspaniałe wieści :-) a jak z serduszkiem? Lepiej?

Mały jakiś bardzo spokojny dzisiaj, gdzieś tam sobie schodzi powolutku bo kości krocza mam mocno obite, do tego biodra, a dziś od rana okropnie ciągnie mnie noga od kręgosłupa

Miłego weekendu laseczki

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś w takim razie musisz powtorzyc ciasto :P
    ja sie wzielam za sprzatnie calej kuchni ( na razie umylam lodowke) ale to nie lada wyczyn :) myje, siadam, myje, siadam i tak caly czas... moze do Swiat sie wyrobie :P
    co jakis czas mala probuje wyjsc przez pepek :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tamus współczuję poobijania i zakalca ;) próbuj do skutku :)
    Moja dziś łapkami grzebie na dole a nóżki wbija pod żebra alć :/
    A gadałam ze znajoma z SR tydzień temu urodziła córeczkę i mnie pocieszyla ze nie było tak źle ;) i dała mi wytyczne co mam zabrać i okazało się ze za dużo rzeczy spakowalam musze się przyjrzeć mojej torbie ;)
    Ale nie dziś nie mam weny musze się zdrzemnac bo mąż tak chrapal w nocy ze masakra :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:46

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarby kontrolę z założeniem holteru mamy 02.04. I wtedy zobaczymy co z serduszkiem....
    Rozmiar 62-68, koszulki itp to 62, a reszta 68

Przepraszam, ze nie odniósę się domwaszych wpisów, ale każda z osobna cmokam i wspieram...córcia zajmuje prawie 100% czasu......
    Poza tym jak tylklznajde chwile to opiszę Wam co nam się przytrafiło po szczepieniach, a z czym nadal walczymy..ale tomusze usiąśč na lapka żeby opisać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 12:07

Tamka, beszka, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie sobotnie ;)

ostatnio nic mi sie nie chce i zagladam zadko a pisalam jeszcze wczesniej

mam nadzieje ze u was wszystko ok, bo nie ma siły zebym nadrobiła wszystko

sliczne zdjecia ;)

maluszki rosną a my czekamy na nastepne ;D dobrze przeczytałam Tamka juz nie mozesz sie doczekac? hehe bieganie po schodach nie pomoze jesli maly nie bedzie chciał wyjsc juz to przerobiłam ;) nawet seks nie pomagał jak sie zaparła ze nie wyjdzie ;)

Kroko zaraz tez skoncz 37 widze wiec juz nie ma sie czym martwic ze wyjdzie za wczesnie ;)

Malenq moj mały tez ulewa ciagle i czasem juz mam dosc ale jakos dajemy rade ;)

a i ktos pytał o pieluszki wielorazowe, wiem juz co i jak i jestem mega zadowolona
    chociaz nie od razu sie wie co i jak wiec jak ktoras chce to moge napisac ;)

Tamka lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Skarby kontrolę z założeniem holteru mamy 02.04. I wtedy zobaczymy co z serduszkiem....
    Rozmiar 62-68, koszulki itp to 62, a reszta 68

Przepraszam, ze nie odniósę się domwaszych wpisów, ale każda z osobna cmokam i wspieram...córcia zajmuje prawie 100% czasu......
    Poza tym jak tylklznajde chwile to opiszę Wam co nam się przytrafiło po szczepieniach, a z czym nadal walczymy..ale tomusze usiąśč na lapka żeby opisać....

bedziemy czekac az znajdziesz chwilke ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, to czekam na sprawdzenie po holterze aczkolwiek jestem pewna że to tylko formalność

Helenq, ja się właśnie poddałam, ewidentnie młody ma jakieś swoje plany i wizje i robi jeden krok w przód i dwa w tył...
    Także Kroko, jak Ci się młoda zdecyduje, droga wolna, nie będę spowalniać ruchu ;-)
    I kurde coś w tym jest - przez całe życie nie spartoliłam tylu rzeczy w kuchni co podczas ciąży :-/

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq to ja poproszę opis wraz z linkiem skąd kupowałas, dobija mnie ciągle wymienianie pampersow, z małą plamka :)

My dziś u lekarza, Tymek dzielnie zniósł lakowanie ząbków, dostał dyplom, skarbonke i naklejki.. A ja byłam u gina, bo oczywiście nie pasuje mi zapach :( no i nie wiadomo skąd on taki.. Niby nie ma grzybicy i żadnego stanu, na usg wyszło, że już niewiele odpadów podłogowych zostało.. Jeden szew tylko podejrzany no i dostałam antybiotyk i nie wiem co robić.. Zakupiłam juz, podobnie jak probiotyk dla małego, ale boję się że brzuszek go będzie bolał.. Kuracja na 5 dni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 14:45

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek przywieziony, lozeczko skręcone i stoi w pokoju. Byliśmy tez w sklepie na wagę i za 19 zł nabylam 10 body, 2 getry, sweterej z reniferkiem, portki i super dresy, bluzeczke, spiochy i sukienkę i może cos jeszcze o czym zapomnialam...
    Czad

Krokodylica, Nieukowa, Smoczyca1, Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kroko czekaj :)

Ale na co? :P

Dzisiaj była bardzo ciężka noc dla mnie, nie spałam w ogóle, miałam bardzo silny ból "okresowy" - szyjka i całe podbrzusze. Wzięłam w nocy drugą nospę forte ale nie pomogła. Poza tym miałam nieco mokrą bieliznę, już się bałam że wody mi wyciekają ale sądzę że było tego zdecydowanie za mało i to raczej nie były wody. Zasnęłam dopiero nad ranem, przespałam jakieś 2 godziny. Teraz padam na ryj.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka na pewno dzieciaczki się dogadają, tylko potrzebują chwilę czasu :)

helenq ja się już nie martwię, gin dał mi zielone światło już na rodzenie. :)

Konwalia niestety nie pomogę w kwestii antybiotyku.

zgredka pokaż zdjęcia :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki miałam podobnie ze dwa dni temu, zalalam prześcieradła potem gacie a potem już założyła na noc wkładkę zaraz zaladujenfoty

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ