X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz co do pieluszek wielorazowych...

ja jestem super zadowolona ale straciłam 100 zanim dosżłam do konkretnych wniosków...
    kupiłam pieluszki od 4 roznych sprzedawcow i generalnie wniosek jest jeden

pieluszki nie roznia sie od siebie prawie niczym, wszystkie szyte w chinach i prawie takie same sa, ja nie kupowałam niby tych polskich bo watpie zeby były o niebo lepsze a ceny sa powalajace...

ale zaczne od poczatku... jak mały sie urodzil kupiłam pieluszki od trzech roznych sprzedawcow i chciałam sprawdzic co lepsze...
    roznicy zadnej nie widze... wiec nie bylo sensu poza tym ze mozna wybrac wzory jakie nam sie podobaja, pul normalny lub minky(taki zamszowy)

wszystkie pieluszki mozna zakladac dopiero po odpadnieciu kikuta, na poczatku zdazylo sie przesiakanie ale to chyba wina wagi bo slyszalam ze za jesli dziecko za małe to moze tak byc ale moze to wina tez tego jak zakładalam bo teraz pilnuje oby gumki były bardziej do srodka niz na zewnatrz i jest ok a moze mały urosł i juz nie ma niespodzianek ;)
    ale kikut trzymał sie prawie miesiac potem oderwałam przez przypadek i moze dobrze bo moze do dzis by go miał

co do koloru to wszystkie te pieluszki byly biale w srodku a ze prac mozna je w 30 st nie dopieraja sie idealnie co mnie strasznie wkurza i te biale juz wystawiłam na allegro ida na sprzedaz ;D
    ponadto wkłady z mikrofibry nie sa tak chlonne jak bym chciala i trzeba czesto zmieniac pieluszki i juz bylam zrezygnowana... ale...

postanowilam kupic inne jedyne takie jakie znalazlam bo wiekszosc firm nie ma ich w ofercie
    kupilam bambusowo weglowe firmy babyland

mozna je kupic tylko tu
    http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-babyland-bambus-2-wklady-bambus-i5152766501.html

i okazalo sie ze:
    -wklady bambusowo weglowe chłona o wiele lepiej prawie jak pampers bo 3h spokojnie mozna nie zmieniac jesli nie ma niespodzianki ale schna tez troszke dluzej po praniu (piore wieczorem i na rano zwykle sa suche)
    -pieluszke po kupce wystarczy splukac i wyprac nie nie draznia mnie zolte plamy na pieluszce
    -sa bardziej miekkie niz reszta i chyba maja inna gumke z tyłu bo mam wrazenie ze lepiej je zapinac

jedynym minusem jest to ze maja malo wzorów ale zamowilam po kilka jednego wzoru i jest git mam nr 3,4,5 i najbardziej chyba podoba mi sie 5 chociaz zdjecie nie oddaje uroku ;D

bfad0a8e64f1f1b4med.jpg

i to chyba wszystko co powinnam napisac jakbym o czyms zapomniala to pytajcie ;D

a i ja kupilam 8 sztuk ale moze dokupie jeszcze zobacze...
    mysle ze 4-6 wystarczy na dzien zalezy jak czesto dziecko robi kupke bo jak nie ma to mozna zmienic wkladke tylko ;) a iz racji tego ze do tej pory mialam tylko 3 sztuki bo dodatkowe 5 jeszcze w drodze dzis pierwszy raz maly bedzie spał w wielorazowej i zobaczymy rano... bo w ciagu dnia był w wielorazowkach a na noc pampers ale dzis udało mi sie uprac rano dodatkowo i mam czysta na noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:05

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Helena: ależ on elegancki ;)
    Wiem wiem, ze 56 jak najmniej, ale szlam dziś do ciucholandu celem kupienia większych, a tam tyle slodkosci i mój mówi: weź to i to tez..

helenkq, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela: skrupulatnie przeczytałam conpiszesz te babyland ogladalam ;) i mam chyba zapisany link nawet, a ile tych wkładów trzeba kupi c? Ze 20?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hela: skrupulatnie przeczytałam conpiszesz te babyland ogladalam ;) i mam chyba zapisany link nawet, a ile tych wkładów trzeba kupi c? Ze 20?

wystarcza te co w zestawie sa 1 pieluszka + 2 wklady to tak w sam raz ;)
    wszystko zalezy od tego ile pieluszek chcesz...

nie wiedzialam ze ty tez jestes zainteresowana... ktos jeszcze bedzie mial wielorazowki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 20:41

dqpri09kenjjhndh.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do prania to proszki sa super drogie ale jest alternatywa bo ja sama robie proszek do prania ;)

wychodzi ok 6 zl za kg i dajesz dwie lyzki na jedno pranie ;)

soda kalcynowana, boraks i nadweglan sodu

1:1:1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 20:39

Malenq lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELEN, sorry ze tak od razu z pytaniem.....ty ekspertka od herbaty z lisci malin ;) wyczytalam ze kobiety, u ktorych w rodz. wystepowal nowotwor piersi lub miesniaki nie powinny jej stosowac (wiec ja od kilku dni odstawilam). slyszalas cos o tym???

drugie pyt. mam odnosnie wiesiolka. mama mi kupila olej z wiesiolka w plynie. stosowalas to? czy mialas w tabletkach?

Michalek uroczy <3
    ja w tym tyg. chce zakupic pieluchy jednorazowe, ale u nas sa takie od urodzenia. nie trzeba czekac az pepuszek odpadnie....

moj humor mnei wykancza. serio. poznym popoludniem mialam ochote wszystkich w kosmos wysadzic. z nerwow zaczelo mi sie krecic w klowie, wiec zamaist sie drzec na dzieci (bo na meza sie dre ;) ), zrobilam sobie herbate i poszlam na dol do pokoju sama posiedziec. potem wrocilam w dobrym humorze, ale po paru min. znow mnie szlag trafial...teraz mam znow dobry humor...i tak caly dzien. a wieczorem mam tak, ze nei wiem co ze soba zrobic :/ masakra

Kroko, mnie tez wszystko boli jak leze. w nocy nie moge sie obrocic z boku na bok, czy wstac z lozka. do tego mam jakis dziwny bol od paru tyg. w biodrze, gdy dlugo na boku leze....masakra.

a ten bol na @ w nocy to taki ciagly czy skurczowy ? :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko co do lisci malin
    nic mi nie wiadomo ale chyba gdzies to było... ja bym raczej doczytala dlaczego nie wolno jaki to ma wplyw... bo w necie czasem duzo bzdur mozna znalesc ale nie sprawdzalam tej wiadomosci ;)

co do wiesiolka mialam w tabletkach... ciezko byloby mi przełknac w plynie ;)

a pieluchy jednorazowe to inna sprawa ;D o tym wiem ja pisalam o wielorazowych ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Helen :)
    wlansie nei more znalezc zadnych ionfo. dlaczego nie zalecaja tej herbaty....

a pieluchy mialam na mysli wielorazowe ;) takie od 2,5 ddo 5 kg klupuje ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka cena? moj maly ma 5 tygodni i juz uzywam z powodzeniem one size

chyba szkoda byloby mi kasy bo u nas chyba tylko z milovi widzialam noworodkowe ale to cena 60-70 za sztuke ;/

dqpri09kenjjhndh.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, nie wiem jaka cena. dopiero w czw. wybieram sie do sklepu, ale kolezanka moze mi pozyczy te dla noworodkow ;) ona od poczatku tylko takie pieluchy uzywa. dokupilabym tylko wwklady

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka nie wiem czy sie oplaca kupowac noworodkowe

jakby ci pozyczyla to inna sprawa ale kupowac... chyba ze u ciebie sa tansze ale mimo wszystko....

dqpri09kenjjhndh.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen: ja chcialam kupic 3 pieluszki i myslalam nas 10-20 wkladami.
    ale to mozna prac w normalnym proszku? I skad bierzesz te skladniki na proszek?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas duzy wybor z pieluch. widze ze maja tez jakies z wieloma guzikami, wiec mozna rozmiar samemu regulowac.....w czw. pojade to sie dowiem.

te pieluchy sa u nas drozsze niz w PL, bo kolezanka z polski sprowadzala ekologiczne i duzo taniej jej wyszlo. w srode z kolezanka mam sie spotkac, to bede wiedziala czy pozyczy ;)

wlansie steka pochlonelam ;) z pieczonmi ziemniaczkami i innymi dodatkami - pyyyyycha. dodam ze ten rodzaj miecha jedynie w ciazy jadam ;)

HELEN, a ten wiesiolek to tylko lykalas czy tez dowcipnie stosowalas? bo wyczytalam ze i tak mozna....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 21:52

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli kupisz otulacze to sie sprawdzi moze
    kieszonek raczej bedzie za mało

zreszta zgredka wklad kosztuje okolo 10 zl ten lepszy bambusowy czyli 2 to 20zl a ty za 27.99 masz dwa i pieluszke ;)

nie probowałam otulaczy, ale chyba kieszonki sa lepsze takie moje zdanie

niestety nie mozesz normalnego proszku bo zatluszczaja wlokna tkaniny
    ale ja jestem zadowolona ze mialam okazje sprawdzic ten eco proszek bede uzywac teraz do wszytkiego

a jak wpiszesz w google eco proszek masz mnostwo przepisow, jedynie wiekszosc z mydlem a mydla do pieluszek nie wolno ;)

a kupilam na probe na allegro ale teraz kupie chyba hurtem i poszukam tanszej ceny...

beszka ja tylko lykalam bo wiedzialam ze bedzie ciecie, chodzilo mi tez ogolnie o skore itp nie mam rozstepow ale ja tez nie mam sklonnosci ale mam kilka po Natalce na udach teraz nie smarowalam sie i nie mam
    ale gdybym miala miec naturalny to napewno bym zapodala i tak i tak
    nawet jak nie pomoze to przeciez nie zaszkodzi

oki spadam spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 22:02

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela taki sam proszek robię od ponad roku hehehehe, dodaje jeszcze olejek z drzewa herbacianego, coby zarazki pozabijać......

helenkq lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz zamowilam ;D jeszcze nie doszedl cos sie spoznia...

wlasnie z drzewa herbacianego wzielam ;D

Malenq lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Malenq a ty skąd bierzesz składniki, może też zacznę robić..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq a myslisz ze wielorazowki faktycznie wychodza taniej? Liczac proszek, zuzycie wody, prad i same pieluszki? Nie mowie o robociznie ;)
    Ja chyba sie nie zdecyduje, tym bardziej ze szybko wracam do pracy i wtedy nie ma cudow, meza jak zostanie z malym nie namowie do prania.

Czytam wlasnie, ze kolki u noworodka sa w duzej czesci przypadkow pierwszym objawem migreny u dziecka. Hmm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 07:33

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,
    Ja np chce używać wielorazowych nie ze wzgledu na koszty, ale żeby przyzwyczaja ze nie ma zawsze sucho w majtach, choc teraz mnie Nieukowa zastanowilas, ze przecież ja tez szybko wracam do pracy, no ale potem częściowo może mama przejmie, a ona jest specjalistka antypampersowa

Hejo z rana,
    Teraz owsianka i lezonko, bo chłop jeszcze chrapie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam z rana :) widze, ze tematy pieluszkowej na tapecie....
    Tak czytam i czytam i ja chyba az taka eko nie jestem (za to dosyć leniwa) i sadze ze u nas sprawdza sie pieluszki jednorazowe i tez na nie właśnie stawiam :) ale to ja ....

Kurcze, wczoraj malz mi powiedział, ze boi sie tego co nas czeka (a ja kuzwa nie?) głownie tego, ze nie bedzie potrafił zając sie malutka tzn bedzie sie bal przewinąć, wykapać itd. Mam nadzieje, ze to samo przyjdzie jak juz maluszek bedzie na świecie i,wszystkie obawy mina ...

Wszystkiego dobrego kobietki :) bo jak nie my to kto??????

3ac980a6407c7ce9med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 09:09

Pati Belgia, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ