Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki drogie w dniu naszego swieta:-)
U nas pieknie skonko swieci, idealna pogoda na grila:-)
Lara nie bojcie sie tego co Was czeka. Wszystko przyjdzie automatycznie. Instynkt:-) moj maz np. jak bylam w ciazy Marcelem to powiedzial, ze nie bedzie przebieral I kapal bo napewno tymi swoimi duzymi dlonmi zrobi mu krzywde I ze sie bedzie panicznie bal a okazalo sie, ze od samego poczatki nienpozwalal mi kapac bo chcial sam. Z ubieraniem tez nie mial problemow. Dacie rade. Napewno:-)
Edit:Lara to naturalne, ze macie obawy. Kazdy rodzic, ktory spodziewa sie pierwszego dziecka to ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 08:14
-
nie chce nikogo namawiac ale ja osobiscie uwazam ze sa lepsze...
czy tansze? oczywiscie... liczac ze kupimy 10 sztuk po okolo 30 zl to koszt 300 zlotych
a jak policzylam ze srednio 6 sztuk jednorazowek x 2 lata to juz okolo 2200,-
dziewczyny ja naleze do tych leniwychdlatego miedzy innymi nie ma u mnie mowy o karmieniu sztucznym bo poprostu mi sie nie chce... z cycem mam zawsze na miejscu ciepłe i gotowe do podania a co do wielorazowek
kazda z nas ma pralke przeciez, wrzucasz, nastawiasz i gotowe a ja piore z innymi ciuszkami, wczesniej tylko splukuje jesli jest kupka;)
co do kosztow prania raczej nie umiem tego policzyc ale biorac pod uwage ze przy wielorazowych nie uzywasz zadnych kremow na tylek rachunek chyba wyjdzie na zero...
a wedlug mnie kieszonki sa jak pampersjedyna roznica ze ich nie wyrzucam tylko piore
ja zdecydowalam sie nie tylko ze wzgledu na koszty bo jesli moge byc eco to czemu nie...
ale sa fajne, kolorowe, i w dodatku napewno tansze na dluzszy rachunek
a co do pracy... dziewczyny ja nastawiam wieczorem pranie i na rano mam gotowei tyle pracy przy wielorazowkach...
-
dzien dobry
Nieukowa, ale tu nie zawsze chodzi o oszczednosc
ja nie wiem jakich pieluch bede uzywac...ale chce sprobowac wielorazowych i ocenic
Lara, to chyba normalne obawymy side 3 spodziewamy a nadal jakies leki sa
nie koniecznie o przewijanie czy karminei teraz...ale zawsze cos sie znajdzie, bo nigdy nie wiesz co cie czeka. nie da sie przygotowac w 100%
moj maz, podczas pierwszej ciazy, rowniez bardzo sie bal kapieli i przewijania. pamietam, ze polozna powiedziala by wzial jana na rece, a ten sie bal. w koncu wzial, ale ile strachu byloba!!! on sie bal go dotknac. a jak juz w domku bylismy to wszystko robil
przewijal, kapal, przebieral i karmil moim mlekiem z butli (bo tego rowneiz sie bl - ze maluch sie zakrztusi). dobrze bedzie
mnie wczoraj caly wieczor (jaki i przez ostatnie tyg.) skurcze (marne) lapaly. raz z brzucha raz z krzyza...ale jeden skurczyk byl tak silny i tak dluuuugi, ze sie rpzerazilismy, ze cis sie rozkreca....na szczescie potem wrocily moje marne, nieregularne skurcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 08:52
helenkq, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
gratulacje Pati
Lara a czego tu sie bacchyba zadna matka jeszcze krzywdy dziecku nie zrobila, dacie rade tylko nie daj mu sie wymigac strachem... moj sie niby bał przy dziewczynkach i nie chcial nawet na rece wziasc bez rozka lub poduszki
teraz nosi nawet do odbicia jak trzeba... i juz sie nie boi
wszystko przyjdzie samoPati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Helen, moja kolezanka ktora od samego poczatku, czyli juz od roku, uzywa tylko wielorazowych, mowi ze ma jakis wklad an kupe w tych pieluszkach, kotry wyrzuca przy kupce. dopiero w srode zobacze jak to wyglada, ale z tego co zrozumialm to jest otulacz czy cos takiego (kieszonka??) potem ten wklad bambusowy i na to cos jesscze naklada. mnie to urzadza - teoretycznie, praktycznei zobaczymy hehehe
ja przy jednorazowych nie uzywalam kremow. tylko jesli pupa byla podrazniona... -
Mam nadzieje
O siebie sie nie martwię bo juz nie moge sie doczekać kiedy zobaczę maluszka, natomiast jesli chodzi o malza to trochę mu sie nie dziwie, bo nigdy nie miał kontaktu z tak malutka istotka, a on duży chłop to wiadomo.... Także mam nadzieje ze wszystko samo przyjdzie a obawy zniknąhelenkq, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
beszka ja mam takie listki i uzywam ale maly robi zadkie niemowlece kupki troche sie wylewa
zobaczymy jak bedzie pozniej...
a pieluszki sa rozne otulacze, kieszonki i rozne polaczenia
http://www.wolnymbyc.pl/pul-kieszonka-i-otulacz-czyli-rodzaje-pieluszek-wielorazowych/ -
Raczej chodzilo mi o koszt pod katerm eco
bo jak sie policzy koszt uzdatnienia wody, wytworzenia proszku i pradu, to moze sie okazacze nie jest az tak eko
eko to by byulo praNie w potoku na tarce
Wiem, przesadzamw kazdym razie sklonilyscie mnie do przemyslen, bo wczesniej nawet nie bralam pod uwage tego rozwiazania a teraz widze ze moze byc fajne.
Jesli juz, to dla mnie na pewno nie na poczatek, bede miec dosc roboty z nauczeniem sie podstaw obslugi malucha, wy weteranki macie tu latwiej
No dobra, czas konczyc lenistwo, podlogi sie same nie umyja, kocia kuweta tezhelenkq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Zaciskam wiec kciuki do wtorku;-)
Heh dzieki.
Ja jestem juz totalnie bezstresowa w tym temacie, dzisiaj mam zamiar pozbyc sie zbednego owlosienia i moge rodzic.
Rano wykorzystalam meza, jeszcze nawet pamietam jak to sie robi.
Dzisiaj w koncu sobie pospalam! Bylam masakrycznie zmeczona po poprzedniej nocy i padlam o 21, nie liczac wstawania na siku pospalam jak dawno juz.Pati Belgia, beszka lubią tę wiadomość
-
helenq ale maly elegancik
Ja ciuszkow mam troche nowych (z pepco w wiekszosci) a tak to zdecydowana wiekszosc uzywanych, albo ze szmateksu albo od szwagierki po jej corce i jedna paczka z allegro. Nie kupuje nawet za bardzo tych nowych bo wiem jak bedzie - kto przyjdzie w odwiedziny ten cos przyniesie, a potem tak jak helenq pisze, nawet niektorych nie zdaze malej zalozyc.
A rozmiaru 56 mam juz sporo i 62 tez.
A wlasnie chcialam sie zapytac tych rozpakowanych - w czym spia Wasze dzieci? Bo mam bardzo fajna kolderke, rozek i ten taki spiworek na szelkach, co sie u Was sprawdza? -
Ja jednak pozostane przy pieluszkach jednorazowych.
Tak jak Lara nie mam ochoty na to pranie itd. Wole ulatwiac sobie zycie.A proszek tez kupuje gotowy we sklepie hehe.
Moj maz tez powiedzial ze nie bedzie przewijal "bo kupa smierdzi" hahaha i nie bedzie kapal ani bral na rece do pol roku bo on by to dziecko polamal swoimi wielkimi lapami.Ale mysle ze w praktyce to sie zmieni.
beszka ja o tej herbacie nic nie slyszalam a wiesiolek lykam w kapsulkach, pytalam gina, powiedzial ze moge ale zebym nie liczyla na jakies super efekty. A polozna kazala mi pic ta herbate z lisci malin od skonczonego 36tc 3 filizanki dziennie przez 11 dni.
Ten bol @ to mialam cala poprzednia noc, ciagly.
Skurczy nie czulam.
beszka lubi tę wiadomość
-
Kroko, mój R na SR bardzo dobrze dawal sobie rade z przewijaniem i kapielą - tzn. wie o co cho... z tym ze to byla lalka, a tu obawia sie tego ze to bedzie zywa istota a to roznica... no ale mysle ze bedzie dobrze, musi byc
ijeeeee wy serduszkowałyscie????
małpy jedne!!!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hej laski
ja od wczoraj czuje kłucie w prawej pachwinie, więc dziś się byczę, kłucie w podbrzuszu spowodowane są pewnie zaparciami
co do pieluch to też mamy zamiar spróbować wielorazowych a jednorazówki to ewentualnie na wyjścia żeby potem móc wyrzucić i nie nosić brudnej ze sobą, na allegro można te z kieszonką znaleźć już za 20 zl (oczywiście nowe)
a kumpela mojej siostry stwierdziła że ma nadzieje ze u nas będzie chłopiec to mi sprezentuje wszystkie ciuszki jakie ma, bo jej mały pomimo tego ze ma 4 miesiące waży juz 8 kilo i wszystkie ciuszki jakie miała są w sumie nowe bo musiała kupić większe no i oczywiście mały rośnie więc non stop coś odkłada do kartonawięc będę miała ciuchów co niemiara
zresztą kto powiedział że dziewczynka nie moze mieć niebieskich czy zielonych śpiochów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 10:20
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kroko ciesze sie ze sie w koncu wyspalas
ja nie moge nigdzie znalezc info dlaczego nie powinny pic tej herbaty kobiety, u kotrych w rodz. wystepowal nowotwor piersi lub miesniaki, wiec poki co nie pije. u mnie miesniaki miala mama a guzy maja wszystkie kobiety u mnei w rodzinie (ja tez mam), a na nowotwory prawie wszystkie koibety od str. babci zmarly. wole dmuchac na zimne.
po tej ciazy czekaja mnie bad. genetyczne....
chyba zaczne zaraz wisiolka stosowac, ale dopochwowo
codo skurczy, to mnie juz od dluzszego czasu mecza, ale ten wczorajszy byl mega
pamietam, ze w pwierwszej ciazy mialam czesto ciagly bol @ - ponoc dziecko mi na szyjke czy coos uciskalo - nie wiem
Kroko, ja nie rozpakowana jeszcze, ale dwa razy przez to przechodizlam, wiec pozwole sobie odp. na Twoje pytanie - moje dzieci spaly w pajacach cienkich bawelnianych/bambusowych badz w takowych rampersach. z mloda tak samo planuje plus woombie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 11:30
-
Witam kochane w ten wiosenny dzien
Mamusie malutkich synusiów mam do odsprzedania za 12zł cudny męski sweterek
Kolor śliczny brążrozm 62
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/662a889ceb77.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ca615da5794.jpg -
Wszystkiego naj naj szybkich spokojnych porodów kochane
My z Zuzą dosałysmy śniadanie do łóżka hehehe a Zuza wczoraj wydębiła storczyka od taty
Ja tez myslałam o pieluchach wielorazowych ale wkoncu wymiekałam
Spokojnie dadzą rade tatusiowiepowiem wam ja sie bałam kąpania przewijania a mój od początku robił to jakby całe życie sie tym zajmował