X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki drogie w dniu naszego swieta:-)

U nas pieknie skonko swieci, idealna pogoda na grila:-)

Lara nie bojcie sie tego co Was czeka. Wszystko przyjdzie automatycznie. Instynkt:-) moj maz np. jak bylam w ciazy Marcelem to powiedzial, ze nie bedzie przebieral I kapal bo napewno tymi swoimi duzymi dlonmi zrobi mu krzywde I ze sie bedzie panicznie bal a okazalo sie, ze od samego poczatki nienpozwalal mi kapac bo chcial sam. Z ubieraniem tez nie mial problemow. Dacie rade. Napewno:-)

Edit:Lara to naturalne, ze macie obawy. Kazdy rodzic, ktory spodziewa sie pierwszego dziecka to ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 08:14

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a tak wogole witam sie w 5 miesiacu ciazy!!! Ale to polecialo!!!

LaRa, helenkq, konwalianka, Nieukowa, Krokodylica, Tamka, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce nikogo namawiac ale ja osobiscie uwazam ze sa lepsze...

czy tansze? oczywiscie... liczac ze kupimy 10 sztuk po okolo 30 zl to koszt 300 zlotych
    a jak policzylam ze srednio 6 sztuk jednorazowek x 2 lata to juz okolo 2200,-

dziewczyny ja naleze do tych leniwych ;D dlatego miedzy innymi nie ma u mnie mowy o karmieniu sztucznym bo poprostu mi sie nie chce... z cycem mam zawsze na miejscu ciepłe i gotowe do podania a co do wielorazowek

kazda z nas ma pralke przeciez, wrzucasz, nastawiasz i gotowe a ja piore z innymi ciuszkami, wczesniej tylko splukuje jesli jest kupka;)

co do kosztow prania raczej nie umiem tego policzyc ale biorac pod uwage ze przy wielorazowych nie uzywasz zadnych kremow na tylek rachunek chyba wyjdzie na zero...

a wedlug mnie kieszonki sa jak pampers ;D jedyna roznica ze ich nie wyrzucam tylko piore ;)

ja zdecydowalam sie nie tylko ze wzgledu na koszty bo jesli moge byc eco to czemu nie...
    ale sa fajne, kolorowe, i w dodatku napewno tansze na dluzszy rachunek

a co do pracy... dziewczyny ja nastawiam wieczorem pranie i na rano mam gotowe ;) i tyle pracy przy wielorazowkach...

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Nieukowa, ale tu nie zawsze chodzi o oszczednosc ;)

ja nie wiem jakich pieluch bede uzywac...ale chce sprobowac wielorazowych i ocenic ;)

Lara, to chyba normalne obawy ;) my side 3 spodziewamy a nadal jakies leki sa ;) nie koniecznie o przewijanie czy karminei teraz...ale zawsze cos sie znajdzie, bo nigdy nie wiesz co cie czeka. nie da sie przygotowac w 100% ;)

moj maz, podczas pierwszej ciazy, rowniez bardzo sie bal kapieli i przewijania. pamietam, ze polozna powiedziala by wzial jana na rece, a ten sie bal. w koncu wzial, ale ile strachu bylo ;) ba!!! on sie bal go dotknac. a jak juz w domku bylismy to wszystko robil ;) przewijal, kapal, przebieral i karmil moim mlekiem z butli (bo tego rowneiz sie bl - ze maluch sie zakrztusi). dobrze bedzie :)

mnie wczoraj caly wieczor (jaki i przez ostatnie tyg.) skurcze (marne) lapaly. raz z brzucha raz z krzyza...ale jeden skurczyk byl tak silny i tak dluuuugi, ze sie rpzerazilismy, ze cis sie rozkreca....na szczescie potem wrocily moje marne, nieregularne skurcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 08:52

helenkq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Pati ;D

Lara a czego tu sie bac ;) chyba zadna matka jeszcze krzywdy dziecku nie zrobila, dacie rade tylko nie daj mu sie wymigac strachem... moj sie niby bał przy dziewczynkach i nie chcial nawet na rece wziasc bez rozka lub poduszki ;D

teraz nosi nawet do odbicia jak trzeba... i juz sie nie boi

wszystko przyjdzie samo ;)

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, moja kolezanka ktora od samego poczatku, czyli juz od roku, uzywa tylko wielorazowych, mowi ze ma jakis wklad an kupe w tych pieluszkach, kotry wyrzuca przy kupce. dopiero w srode zobacze jak to wyglada, ale z tego co zrozumialm to jest otulacz czy cos takiego (kieszonka??) potem ten wklad bambusowy i na to cos jesscze naklada. mnie to urzadza - teoretycznie, praktycznei zobaczymy hehehe

ja przy jednorazowych nie uzywalam kremow. tylko jesli pupa byla podrazniona...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje :)
    O siebie sie nie martwię bo juz nie moge sie doczekać kiedy zobaczę maluszka, natomiast jesli chodzi o malza to trochę mu sie nie dziwie, bo nigdy nie miał kontaktu z tak malutka istotka, a on duży chłop to wiadomo.... Także mam nadzieje ze wszystko samo przyjdzie a obawy znikną :)

helenkq, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka ja mam takie listki i uzywam ale maly robi zadkie niemowlece kupki troche sie wylewa ;)
    zobaczymy jak bedzie pozniej...

a pieluszki sa rozne otulacze, kieszonki i rozne polaczenia

http://www.wolnymbyc.pl/pul-kieszonka-i-otulacz-czyli-rodzaje-pieluszek-wielorazowych/

dqpri09kenjjhndh.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie i leniwie :) ale dziś pospalam i w nocy tylko raz wstawalam juhu :)
    Co do pieluszek się nie wypowiadam póki co mam zapas jednorazowek.
    Życzę spokojnego radosnego dnia i ton kwiatów od naszych malzow :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej chodzilo mi o koszt pod katerm eco ;) bo jak sie policzy koszt uzdatnienia wody, wytworzenia proszku i pradu, to moze sie okazacze nie jest az tak eko ;) eko to by byulo praNie w potoku na tarce :P
    Wiem, przesadzam ;) w kazdym razie sklonilyscie mnie do przemyslen, bo wczesniej nawet nie bralam pod uwage tego rozwiazania a teraz widze ze moze byc fajne.
    Jesli juz, to dla mnie na pewno nie na poczatek, bede miec dosc roboty z nauczeniem sie podstaw obslugi malucha, wy weteranki macie tu latwiej ;)

No dobra, czas konczyc lenistwo, podlogi sie same nie umyja, kocia kuweta tez :)

helenkq, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Zaciskam wiec kciuki do wtorku;-)

Heh dzieki. :)

Ja jestem juz totalnie bezstresowa w tym temacie, dzisiaj mam zamiar pozbyc sie zbednego owlosienia i moge rodzic. :)

Rano wykorzystalam meza, jeszcze nawet pamietam jak to sie robi. :P

Dzisiaj w koncu sobie pospalam! Bylam masakrycznie zmeczona po poprzedniej nocy i padlam o 21, nie liczac wstawania na siku pospalam jak dawno juz. :)

Pati Belgia, beszka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq ale maly elegancik :)

Ja ciuszkow mam troche nowych (z pepco w wiekszosci) a tak to zdecydowana wiekszosc uzywanych, albo ze szmateksu albo od szwagierki po jej corce i jedna paczka z allegro. Nie kupuje nawet za bardzo tych nowych bo wiem jak bedzie - kto przyjdzie w odwiedziny ten cos przyniesie, a potem tak jak helenq pisze, nawet niektorych nie zdaze malej zalozyc.
    A rozmiaru 56 mam juz sporo i 62 tez.

A wlasnie chcialam sie zapytac tych rozpakowanych - w czym spia Wasze dzieci? Bo mam bardzo fajna kolderke, rozek i ten taki spiworek na szelkach, co sie u Was sprawdza?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki ;) ja tez ja tez wykorzystalam, a może zostałam wykorzystana kto wie..

helenkq, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak pozostane przy pieluszkach jednorazowych. :)
    Tak jak Lara nie mam ochoty na to pranie itd. Wole ulatwiac sobie zycie. :) A proszek tez kupuje gotowy we sklepie hehe.

Moj maz tez powiedzial ze nie bedzie przewijal "bo kupa smierdzi" hahaha i nie bedzie kapal ani bral na rece do pol roku bo on by to dziecko polamal swoimi wielkimi lapami. :) Ale mysle ze w praktyce to sie zmieni. :)

beszka ja o tej herbacie nic nie slyszalam a wiesiolek lykam w kapsulkach, pytalam gina, powiedzial ze moge ale zebym nie liczyla na jakies super efekty. A polozna kazala mi pic ta herbate z lisci malin od skonczonego 36tc 3 filizanki dziennie przez 11 dni.
    Ten bol @ to mialam cala poprzednia noc, ciagly.
    Skurczy nie czulam.

beszka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, mój R na SR bardzo dobrze dawal sobie rade z przewijaniem i kapielą - tzn. wie o co cho... z tym ze to byla lalka, a tu obawia sie tego ze to bedzie zywa istota a to roznica... no ale mysle ze bedzie dobrze, musi byc :)
    ijeeeee wy serduszkowałyscie????
    małpy jedne!!!

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)

ja od wczoraj czuje kłucie w prawej pachwinie, więc dziś się byczę ;), kłucie w podbrzuszu spowodowane są pewnie zaparciami

co do pieluch to też mamy zamiar spróbować wielorazowych a jednorazówki to ewentualnie na wyjścia żeby potem móc wyrzucić i nie nosić brudnej ze sobą, na allegro można te z kieszonką znaleźć już za 20 zl (oczywiście nowe)

a kumpela mojej siostry stwierdziła że ma nadzieje ze u nas będzie chłopiec to mi sprezentuje wszystkie ciuszki jakie ma, bo jej mały pomimo tego ze ma 4 miesiące waży juz 8 kilo i wszystkie ciuszki jakie miała są w sumie nowe bo musiała kupić większe no i oczywiście mały rośnie więc non stop coś odkłada do kartona :) więc będę miała ciuchów co niemiara :) zresztą kto powiedział że dziewczynka nie moze mieć niebieskich czy zielonych śpiochów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 10:20

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja serduszkowac jeszcze nie moge :( na basen przez tego grzyba tez nie moge :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ciesze sie ze sie w koncu wyspalas :)

ja nie moge nigdzie znalezc info dlaczego nie powinny pic tej herbaty kobiety, u kotrych w rodz. wystepowal nowotwor piersi lub miesniaki, wiec poki co nie pije. u mnie miesniaki miala mama a guzy maja wszystkie kobiety u mnei w rodzinie (ja tez mam), a na nowotwory prawie wszystkie koibety od str. babci zmarly. wole dmuchac na zimne.

po tej ciazy czekaja mnie bad. genetyczne....

chyba zaczne zaraz wisiolka stosowac, ale dopochwowo ;)

codo skurczy, to mnie juz od dluzszego czasu mecza, ale ten wczorajszy byl mega ;)

pamietam, ze w pwierwszej ciazy mialam czesto ciagly bol @ - ponoc dziecko mi na szyjke czy coos uciskalo - nie wiem

Kroko, ja nie rozpakowana jeszcze, ale dwa razy przez to przechodizlam, wiec pozwole sobie odp. na Twoje pytanie - moje dzieci spaly w pajacach cienkich bawelnianych/bambusowych badz w takowych rampersach. z mloda tak samo planuje plus woombie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 11:30

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w ten wiosenny dzien :)
    Mamusie malutkich synusiów mam do odsprzedania za 12zł cudny męski sweterek :)
    Kolor śliczny brąż :) rozm 62

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/662a889ceb77.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ca615da5794.jpg

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj szybkich spokojnych porodów kochane :)
    My z Zuzą dosałysmy śniadanie do łóżka hehehe a Zuza wczoraj wydębiła storczyka od taty :P

Ja tez myslałam o pieluchach wielorazowych ale wkoncu wymiekałam :/

Spokojnie dadzą rade tatusiowie :) powiem wam ja sie bałam kąpania przewijania a mój od początku robił to jakby całe życie sie tym zajmował :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ