X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,ale się objadlam dziś ryba z pieczonymi ziemniaczkami i surówka mniam :)
    Tamka Kroko trzymam kciuki... A może się zgracie w czasie hmm?:)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    bedziemy czekac az znajdziesz chwilke ;)
    no więc...:
    wiem, wiem nie zaczyna się zdania od no więc hehehe
    w środę tydzień temu byliśmy na szczepieniach żółtaczka 2dawka, 1dawka dtp oraz 1dawka Hib....zostałam poinformowana o niepożądanych efektach (głównie o gorączce, marudzeniu, nieutulonemu płaczu itp = na wszystko kazali dać paracetamol w czopkach :-/)
    Mała po szczepieniach zasnęła, i taka "apatyczna" była do czwartku wieczór...
    w nocy był płacz (bez gorączki), z rana w piątek myślałam że już wszystko ok, a tu nastąpił problem z .......... KARMIENIEM:-/
    mała nie wiedziała jak CHWYCIĆ pierś :-/ wtf?????????? rzucała się, miotała, przy czym płaczu było jeszcze więcej (i jej i mojego)..........piątek spędziła prawie na głodnego (prawie bo dokarmiałam ją moim mlekiem - ale łyżeczką :-/).... nie potrafiła też zaciągnąć żadnego smoka od butelki (a dodam że z każdej której mam w domu: tt, avent, lovi, medela potrafiła pić perfekcyjnie)...........ogólnie miała problem: "CO ZROBIĆ Z brodawką i sutkiem i co się robi ze smokiem".......
    nie wiedzieliśmy z małżem co się dzieje......mała coraz bardziej "wnerwiona" i głodna...a tu tylko łyżeczka........
    w sobotę było prawie identycznie, na wieczór trochę z lovi (to smoczek z którego prawie samo leci) popiła, po czym był wrzask i znowu to samo, znowu otwierała buźkę, ale nie potrafiła pociągnąć....
    cały czas laktator był w użyciu.............bo mała pierś zupełnie odrzuciła.....
    i tak do tej środy (czyli równo tydzień od szczepienia) mała w NAKŁADKACH aventu na krótko załapała pierś.....i tak do dzisiaj PRZYPOMINAMY sobie (takie miałam początki jak wróciłam ze szpitala po porodzie, uczyłam małą ssać pierś) jak się je z piersi.....butelki nadal nie potrafi........:-/

wiem, że możecie pomyśleć że to zbieg okoliczności........ale ja z mężem uważamy że to NOP, bo jak w jedną/dwie doby dziecko może zapomnieć jak SIĘ JE????

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubranka

21ca29fd8ef8ae8am.jpg

moj faworyt to body w panterkę, sweterek reniferek i szare dresy

i łóżeczko

5b177f9d38b39c85m.jpg

Malenq, LaRa, Biedroneczka83, Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, padam na pyszczrk... wpadam sprawdzic, czy nam dzieci nie przybylo ale widze ze jeszcze nie:)
    Bylam w ikei poogladac komody i lozeczka i kupujac pierdolki wydalam 100zl :/ kupilam jeszcze dla siebie stanik bo balony rosna, a teraz zalegam w poscieli z Jezykiem niemowlat ;)
    Nalenq to mogl byc NOP, slyszalam o czyms podobnym. Podobno reakcje moga trwac do tygodnia a potem jest coraz lepiej, o by u ciebie juz Kosia wychodzila na prosta... Telz mam nadzieje zr holter to formalnosc i ze wszystko ok :)

Nie straszcie mnie, ze musze kupowac ubranka az do 80cm! Maly mojej kumpeli jest wiekszy niz przecietna a do roku czasu w 68 smigal...

Pozdrawiam i zycze milego wieczorka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:00

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko chodziło mi żebyś w kolejce czekała ale spoko wszystko zależy od Zuzki :)
    Mi też się zdarza takie mulenie jakby na @ w podbrzuszu ale póki co cisza i oby jeszcze trochę ;)
    Zgredzia fajowe łóżeczko i kolory tez ale to już mówiłam :)
    Malenq współczuję kochana kłopotów z Kosiunia i życzę żeby jak najszybciej się ułożyło! :)
    Ja czekam na pizze malz pojechał dziś na niezdrowo a co :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i teraz mam dylemat czy iść na dalsze szczepionki:-/

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ledwo żywa :)
    ale mega szczesliwa mam tapete,farbe i rolety do pokoju dziewczynek dodatkowo w pepco dorwała zegar sowe zielona masakra ostatnią hehehe a wczoraj wyłożyli :P
    do tego kupilismy płytki do łazienki na podłoge i farbe na sufit, rolete do kuchni :)

teraz odpczywam bo troszke mi sie brzuch spina :)

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez dopiero do łóżka weszłam.... A teraz będę odchorowywała te sprzątanie, spacer itd.
    Jeszcze mam do obrania 1 kg pieczarek na jutrzejszy obiad, ale najpierw muszę odpocząć :)
    Spojenie zaczyna juz rwać i piec :(

Zgredka super pokój i te łóżeczko :) ale oczywiście (jako ze ja psiara) to pierwsze co rzuciła mi sie w oczy Twoja sunia <3 cudna jest :)

Malenq - kurcze, no! Nawet nie wiem co napisać :*

My tez dzis pizzę zamawiamy :)

Miłego wieczoru

zgredka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no powiem Ci że masakra, współczuję, mam nadzieję że dojdziecie teraz do ładu z karmieniem.

Zgredka śliczne łóżeczko i ciuszki. A wozidło? :)

Smoczyca niestety to u mnie w nocy to nie "mulenie" tylko porządne napier*alanie... Ech, nic, czekam co dalej będzie, ale te bóle brzucha są masakryczne.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Krokusiku może juz niebawem ;) trzymaj się dzielnie kochana!
    Ta moja znajoma urodziła w 3 godz od odejścia wód tez bym tak chciała ;)
    Ale póki co leżę plackiem bo żem się obzarla :) Oj dawno pizzy nie jadłam mniam ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z mycia autka (słownik w tabku zmienił wyraz autka na sutka), od mycia przez odkurzanie i scierka progów mycie, jesteśmy zadowoleni wszystko dało się załatwić dziś
    Żeby wkleic fote muszę dodać to muszę kompa włączyć. Przymierzalismy gondolke, spacerowke w jedna i druga stronę.. Mój juz podekscytowany, a ja coraz bardziej spekan .
    Malenq: ja zawsze za szczepieniami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:-)

Wrocilismy z basenu I jestem mega zmeczona alw I szczesliwa bo swietny basen z atrakcjami I dla dzieci I dla doroslych:-) troche odpoczne I biore sie za marynowanie miesa bo jitro ma byc piekna ppgoda I zaprosilismy mame, tate I Sebastiana:-) aaa I zapomnialam... kupilam dzis krzewy agrestu I czerwonej porzeczki. Jutro mama bedzie to pokaze mi jak sie to wsadza do ziemi;-) jutro tez podetniemy jablonie I grusze. Juz czas na to:-)

Malenq wspolczuje Ci kochana ale ja musle, ze szczepienia sa bardzo wazne. Nawet w pl tv ogladalam.w wiadomosciach, ze rodzice nie zaszczepili dziecka I w przedszkolu odre zlapalo, tata sie zarazil I na intensywnej terapii w szpitalu wyladowal. Moze sprobuj porozmawiac na temat klopotow z lapaniem cyca z pediatra.

Zgredna ale.sliczne rzeczy:-) lozeczko oczywiscie tez;-)

Kroko wspolczuje Ci. Sprobuj teraz poodpoczywac.

Lara ja domek rano wysprzatalam do spolki z mezem:-) zostaly tylko ppdlogi na mokro ale to zawsze robie na wieczor przed spaniem:-)

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 7 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczky ja urodzilam od odejscia wid i wlasciwie pierwszego skurczy w 3h50min :) Pati mm super takie miesko

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati póki co łażę i sprzątam.
    Fakt, jestem zmęczona, ale jak chodzę to jest ok, a jak leżę to zaczyna mnie wszystko napierdzielać.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Ty naprawdę uważaj bo wkoncu urodzisz wcześniej nic termin przewiduje. Nie forsuj sie tak...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 7 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ide pod prysznic i uspic Zuze bo gamon cuduje ze chce spac u nas wrr milego wieczoru do jutra

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq OMG! wspolczuje kochana... nawet nie wiem co napisac...

szczepienia temat rzeka...

ja osobiscie nie jestem przeciwna szczepieniom, ale... nie podchodze do tego tak ze bede dawala wciskac sobie kazdy bzdure... moja polozna z osrodka juz patrzy na mnie jak na heretyczke bo odmowiłam szczepienia Michała w szpitalu Euvaxem
    ale mam ja mocno tam ktoredy powinien wyjsc maly na swiat ;D

po doglebnej analizie internetu, obu stron konfliktu szczepieniowego, zdecydowalam sie zaszczepic tylko szczepionkami ktore wybiore sama

i tak maly byl zaszczepiony w pierwszej dobie BCG
    odmowiłam WZWB bo chciałam Engerix ale w sanepidzie nie było akurat i tak sie odwlekło...

teraz mam zamiar zaszczepic tylko na WZWB i za 6 tygodni reszte z tym ze ja bede szczepic DTaP a nie DTwP (niestety ta pierwsza tylko dla dzieci z waga urodzeniowa ponizej 2500 wiec dziewczyny wiedzcie ze ktora miala malenstwo ma ta szczepionke refundowana) a potem bede sprawdzac reszte tego co d=funduje nam panstwo... jesli ulotki nie ma na stronie ministerstwa lub za bardzo wzbudza moja nieufnosc nie zaszczepie

polozna chciala mi wmowic Infarix Hexa ale mam ja gdzies... powiedziala ze tylko w ten sposob wyrownam szczepienia ale robic tego nie musze nawet gdybym miala do samego Radomia zasuwac z malym na szczepienie

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kroko Ty naprawdę uważaj bo wkoncu urodzisz wcześniej nic termin przewiduje. Nie forsuj sie tak...

Spoko, we wtorek mam donoszona. :)

Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Spoko, we wtorek mam donoszona. :)
    Zaciskam wiec kciuki do wtorku;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka maly wyjdzie kiedy bedzie chcial ;D masz jeszcze czas

kroko wspolczuje, ja juz zapomnialam jak to jest na koniec... ale moje zdanie jest im wczesniej tym lepiej (oczywiscie w ramach ciazy donoszonej)

zgredka super łowy ;) ale co do zakupow nie ma co za duzo malych rozmiarow brac bo mozna nie zalozyc wcale, ja miala 4 lub 5 pajacow 56 i tylez bodow (nowe kupowalam tylko 62) i juz leza odlozone bo za male

ja tez mam wiekszosc uzywanych, ale kupilam na allegro i na facebooku
    moj mały ma wiecej koszul niz moj maz ale za 3-5 zl szkoda bylo nie kupic a sa jak nowe ;)
    a i mialam dodac zdjecie hehe zapomniałam

caf7d33df3f67083med.jpg

Pati Belgia, beszka, Tamka, Malenq, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ