Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Się napisałam i wcięło mi post
Jestem nadal w dwupaku, skurcze są l liche , porodu ni widu, ni słychu, że tak powiem ze staropolskaw sumie chyba wolałabym juz poczekać do poniedziałku bo w weekend słabo tutaj z personelem. Do tego zaczęła nam się sypać koleżanka z pokoju, ta od bliźniaków. Najgorszy możliwy termin, bo ona potrzebuje dwóch pełnych zespołów lekarskich i dwóch neonatologów... A ordynator na urlopie, nikogo nie ma... Wszystko było ok ale wczoraj ordynator ją wziął do badania i "zepsuł ", jak to powiedziała dziś lekarka dyżurna...
Także trzymamy tutaj kciuki żeby się wyciszyło wszystko ale marne szanse... Miała regularne skurcze ok 120... Wstrzymać porodu juz nie mogą, przeszło trzy tygodnie to robili...
Widzę Kroko, że Twoja mała tez chwilowo odpuściłato może jednak Beszka nam tu wyjdzie na prowadzenie?
Yasmin, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Tamka trzymajcie sie tam.
Moja chyba odpuscila, za to moj organizm plata mi figle, musialam sie polozyc bo zrobilo mi sie okropnie slabo. Chwilke przysnelam po czym jak sie obudzilam poszlam zjesc kanapke z nutella zeby dodac sobie energii i jak wstalam to osunelam sie na krzeslo, dobrze ze nie zemdlalam.
Nadal leze.
A robota czeka...Tamka lubi tę wiadomość
-
Lili się nie odzywała tutaj...
No to poszła dziewczyna do cięcia... Kurde, taka złośliwość losu, przeszło trzy tygodnie wytrzymała i akurat na weekend trafiło...do tego dzisiaj jakiś pogrom - do wieczora będzie 7 cesarek! Co lekarze to chyba stąd na rzęsach wyjdą... -
Nieukowa - dziękuję, jakoś leci
nie jest łatwo, ale też spodziewałam się że łatwo nie będzie. Tyle że mój mąż pracuje po 13h dziennie i np w zeszłym tyg miał tylko 1 dzień wolnego. Tak żę calusieńki dzień jestem sama. Stąd osąd że łatwo nie jest. We dwójkę to już zupełnie inna bajka. Mam też od czasu do czasu wsparcie mamy. Np dziś dlatego jestem
Kinia rośnie zdrowo. Waży już 3200. Nadal nie ssie piersi i już nie mam złudzeń że to się zmieni. Tzn ssie z kapturkiem ale niezbyt efektywnie. Na dobę wypija maksymalnie 100ml mm. Pokarm odciągam i podaję butelką z medeli calma. Ma małą przepuklinę pępkową ale nie kwalifikująca się do żadnej interwencji. Bioderka są ok, choć musimy to jeszcze skontrolować przez wzgląd na to, ze ja miałam krzywe panewki biodrowe i nosiłam szynę jako niemowlak.
A u mnie po staremu... Stare dolegliwości wróciły, doszła tylko hipoglikemia no i ostatnio otwarła mi się rana w macicy po cc. Coś mi się po cichu wydaje, ze od wczoraj krew zostaje uwięziona w jamie brzusznej co mnie nieco niepokoi. Lewa str brzucha (tam gdzie boli) nico spuchła i boli. Szczególnie po naciśnięciu ręką podczas puszczenia. Zobaczymy...
Widzę że na forum raczej bez zmian? Przepraszam, zę nie zaglądam... Myślę o Was często ale brakuje mi siły na internet -
we wtorek mam wizyte u gina. Jeżeli coś zacznie się dziać to oczywiście pojadę wcześniej. Ale moze wytrzymam. Obawiałam się zapalenia otrzewnej, ale chyba już by się coś działo. Nawet gorączki nie mam. W sumie to pewności nie mam że krew się jeszcze sączy. Ostatnio krwawiłam 3 dni temu
Ból nie jest duży
Edit: lecę przytulić laktatorWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 14:52
-
Yas oby jednak sie rana nie otworzyla
Linkuje tekst o szczepieniach na rota, chyba zaszczepie: http://www.mp.pl/szczepienia/specjalne/show.html?id=112849Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 15:27
Yasmin lubi tę wiadomość
-
zgredka wrote:
czyli ze mała jest karmiona Twoim mlekiem ale na laktatorze, bo myslalam, ze sztucznym. A jaki masz laktaktor i czy zadowolona?
na całą dobę dokarmiam 100ml nie więcej
Ja mam laktator z canpola elektryczny oraz medelę ręczną. Oba bardzo dobrze się sprawują. NIE POLECAM baby ono. Masakra, bardzo bolesna, głośna i mało efektywna. Avent ręczny - jakoś nie zaskoczył u mnie. Medela elektryczna - w szpitalu - wolę canpol
Nieukowa - właśnie się otworzyła ale krew wydostawała się na zewnątrz. Równo w miesiąc po cc... akurat byłam w szpitalu w poradni laktacyjnej i ginekolog mnie skonsultował. Bo krawienia po porodzie są parę dni, później już śluzowe brudne odchody. Krawienia nie ma prawa być jeśli karmisz. Zbadał manualnie, obejrzał ranę zewnętrzną i było wszystko ok. Zrobił usg i zobaczył że rana macicy sie rozeszła i krwawi. Skoro krew wydostawała się na zewnątrz to puścił mnie do domu z zaleceniem obserwowania siebie
śpiąca królewna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 16:17
Krokodylica, Tamka, beszka, Malenq, Pati Belgia, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Dzięki Kroko
hehehe no ta opaska pasuje do tego ubranka jak pięść do okawykonałam na szybko przed wyjściem do wujka i trzeba było przymierzyć jak mała spała
nie mogłam sie oprzeć przed zrobieniem zdjęcia
Kroko!!! Ty juz 37 tydz????? omgkiedy to zleciało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:02
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej
ja dopiero niedawno żem wróciła, ale się nachodziłam ło matko jak po takiej przerwie to niezły wyczyn, zaczynam intensywne łażenie
i oczywiście musiałam niuni coś kupić, ale zaczynam kupować większe ciuszki... żeby na latko miała
Yasmina śliczna Kingusia i opaska również tak myślałam, że Twoje dziełoteż rozumiem kochana Twoją sytuację i absolutnie nie mam pretensji, myślę że każdą z nas czeka brak czasu
popatrz na Nenę ta to w ogóle chyba czasu nie ma
ale dobrze niech poświęca go Diegusiowi
O takie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:51
Yasmin, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Właśnie dostałam w prezencie...lewatywę
no teraz to już koniecznie muszę urodzić
tata bliźniaków mi przyniósł
bliźniaki oba po 10 pkt, jeden 2500 gr, drugi 2100 gr, ponad 50 cm, dorodne dziewczynki.
Yasmin, cudny kwiatuszek, i ten na główce i ten zwany Kingusią
Tak Wam zazdroszczę aktywności, kurcze, łażę po tych schodach się ile można? Nudzę się jak mops...Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ooooooo Smokuś też już 37 tydz
gratki kochana
Ubranko megatakie wakacyjne
juz nie moge się doczekać lata
Dziękuję za zrozumienie. Ale tak mi brakuje forum... nie macie pojęcia
Tamuślewatywa zobowiązuje
trzymam kciuki. Wiem że na mnie czekałaś
(żart) możesz działać
Tamka lubi tę wiadomość