Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Yasmin mi położna mówiła, że żeby zejść z kapturków, to obciąć końcóweczkę z kapturka i tak karmić dziecko, potem jak się nauczy to obciąć jeszcze troszkę, i jeszcze troszkę, i w ten sposób można z nich zejść całkiem. Może spróbujesz?
dziękuję :*
Ja chodzę do poradni laktacyjnej i p dr która jest międzynarodowym konsultantem do spraw karmienia. Dr Wilk. Świetny specjalista. Bardzo zależy jej na dzieciach i naturalnym karmieniu a przy tym nie ma zboczenia na tym punkcie. Dba o samopoczucie zarówno mamy jak i dobro dziecka
Ps. Powoli sama staję się małym ekspertem z tym doświadczeniem oraz determinacją którą mamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:52
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Yas ty odchodzisz od kapturkow, a mnie życie ratują, bo mała po efekcie szczepienia tylko z kapturkami ssie, wczesniej umiała bez, a teraz cos się poprzestwiało dla niej...ja odciagam zawsze na wieczór i również z medali calma podaje...
Wiesz zielone i ze śluzem mogą oznaczać jakąś infekcje lub alergie i dlatego tak sobie kminię co jadłam....
A co się dzieje że nie ssie nagiej piersi? Nie otwiera buźki dostatecznie? wyślizguje jej się pierś? -
nick nieaktualnyYasmin wrote:ach sluzowe... obserwuj i zobaczymy co dalej...
A co się dzieje że nie ssie nagiej piersi? Nie otwiera buźki dostatecznie? wyślizguje jej się pierś? -
Malenq wrote:Buntuje się, wypluwa i nie łapie....nie wiem co się stało, ale ok,dopóki pije moje mleczko, trochę ciężko z tymi kapturkami, ale czego się nie robi dla dziecka:-D
Kinia brała tylko z kapturkiem, a teraz kapt. zaczął jej wręcz przeszkadzać. Polubiła nagą pierś tylko nie otwiera dostatecznie buźki. Ponoć ma za małą buźkę jeszcze -
nick nieaktualnyYasmin wrote:czasem tak się dzieje, kiedy pierś jest przepełniona i brodawka nieco szywniejsza i twardsza. Pomaga przystawienie z kapturkiem i po chwilce ssania zdjąć kapturek. Lub odciągnąć parę ml laktatorem.
Kinia brała tylko z kapturkiem, a teraz kapt. zaczął jej wręcz przeszkadzać. Polubiła nagą pierś tylko nie otwiera dostatecznie buźki. Ponoć ma za małą buźkę jeszcze
U nas jest odwrotnie, na poczatku przez pierwsze 5min ssie gołą pierś,po czym wypluwa, krzyczy i nie załapuje po raz kolejny, muszę założyć kapturki wtedy kolejne 10-15min ssie, aż się najada....
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Ejjj Tamka mialas juz nie przepuszczac w kolejce a tu Smoku cie wyprzedza
A tak na serio to mam nadzieje ze wszytko u ciebie ok!!!
SMOKU - zycze zdrowia wam i silyTrzymym kciuki!
LARA - ja karuzelki nei mam i nie wiem czy bede kupowac, narazie napewno nie, moze jak maly bedzie starszy.
Malenq - to po szczepieniu przestala z piersi pic?
Bylam dzsiaij na badaniu ale bez usg. Wiec tylko polozna wymacala brzuch, zwazyli mnie i zrobili ktg - wszystko ok, sa male skurcze. Polozna mysli ze ze 4tyg jeszcze powinnam pociagnac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:59
-
nick nieaktualny
-
u mnie poprasowane, jedno pranie na balkonie, drugie juz zaladowane do pralki
trzeba wykorzystac pogode bo weekend znow ma byc brzydki ;/
Edit: rozbiłam 3 strone pod rzad - czy to cos oznacza? bauhauhauahaua
ejjjjj psotka, czemu ci malenstwa nie zwazyli? dooopa ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 12:02
Biedroneczka83, Malenq lubią tę wiadomość
-
Lara, wygralas porod w ekspresowym tempie i w miare bezbolesny
Smoczyca, trzymma kciuki.
Nieukowa, moze jeszcze twoje przeczucie sie sprawdzi.....wody sie sacza, ale jesli akcji skurczowej nie ma, a lekarze nic nie podadza na jej rozkrecenie, to Tamka moze byc pierwsza
zasypiam dzis, tyle planow a mi sie oczy kleja. jutro moja mamcia przyjezdza. musze jakies ciasto poczynictesciowa jutro idzie ostatni dzien do pracy, wiec jakies kwiaty musze kupic i kartke....
Yasmin, LaRa lubią tę wiadomość