X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta, wiem, ze z takiego zycia mozna byc zadowolonym, niektore kobiety sie w tym odnajduja ale moja kolezanka raczej nei jest w pelni szczesliwa. Brakuje jej troche wolnosci, meza w domu, odrobiny spokoju i czasu tylko dla siebie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, zapomina sie :) gdyby sie nie zapominalo, to by mnei tu nie bylo po 2 trudnych porodach ;)

po pierwszym zapomnialam dosc szybko...po drugim ...no troche wiecej czasu potrzebowalam. i tez zazdroscilam, gdy kobiete w ciazy widzialam....to uczucie gdy klada ci dzidziusia na brzuszku <3 ahhhh warto!!!!!

Psotka, u mnie w domku przy 2 chlopcach i trzecim w drodze (sprzety dla malej juz sa poukladane/rozlozone w roznych miejscach w domku a jeszcze kiedys i jej zabawki dojda), to wyobraz sobie jaki u mnie sajgon. chcwale sobie duzy dom - chlopaki maja swoj pokoj zabaw na dole ;) ale i tak przynosza zabawki do salonu czy kuchni ;) przy jednym dziwecku to jeszcze pikus ;)

My po wizycie. mala nadal mala, ale moze dluga bedzie...tylko zmierzyc is enie dalo, bo glowka baaaaaardzo nisko i taka przygnieciona miesniami mej macicy, ze tak smiesznie jje pliczki jak paczusie wygladaly ;) szyjka baaaaardzo miekka, krotka ale nie zgladzona i male rozwarcie (to male rozwarcie mnie zalamalo, bo jest ponoc tylko 1 cm czyli to nic na wielorodke - moja szyjka malo podatna na rozwierania, wiec teraz pewnei znow bede sie bujala kilkanascie lub kilkadziesiat godzin ze skurczami). lekara sadzi, ze dziecko gotowe, tylko ja je wstrzymuje bo sie boje ;) hehehe pow.,tez ze ta szyjka jest miekka a glowa tak nisko i na szyjke napiera, ze wg niej pojdzie szybko. mam chodzic na dlugie spacery, kucac itp.

Yasmin, Misi@, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, tak na pocieszenie ja zaczęłam 2 trymestr a wyglądam jak w 6 miesiącu :/

Freja, Krokodylica, LaRa, Misi@, Biedroneczka83, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka pogratulować dobrych wieści od ginki

jakaś rozlazła dzis jestem, maiałam jechać do pracy zawieźć L4, na zakupy iść, cos zrobić...
    skończyło sie na puzzlach a teraz juz po młodego muszę lecieć
    a tu obiadu nie ma ;(
    co gorsza nawet nie mam na niego pomysłu
    jeść mi się nie chce wszystko mi śmierdzi i jakieś takie młdłości mam mam nadzieję że na koniec ciązy nie wrócą problemy z początku :[

beszka lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko to dlugonoga piękność się szykuje...

Ari odwiedzaj nas częściej i gratki z okazji II trym.

beszka, Misi@ lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, dzieki...ale dla mnie to one dobre by byly, gdyby tam szyjka zgladzona a rozwarcie na 3 cm! o to by bylo cos ;) ponoc przy wielordkach rozwarcie na 2 cm to standard i cala ciaze mozna tak sie bujac. ciesze sie, ze mala wszystko dobrze <3

ja mam przeczucie, ze kolo 28.03 urodze...no ale zobaczymy

Misi@ lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq zaraz przeczytam ten artykul, wczesniej nei zauwazylam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ;) super, ze sie odezwalas, bo juz sie martwilysmy ;)

Zazdroszcze brzuszka, moj jest o 3 cm wiekszy i wyglada jak tluszczowy ;/
    Tez chcialabym miec juz widoczny brzuszek :D

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [img]Na probe zdjecie pierwszych zakupow ubrankowych:-)[/img]

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jednak dalej nie wiem jak zdjecia wklejac :-(

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) edit... nieudana proba wstawienia zdjecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:54

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati :

http://naforum.zapodaj.net/images/2172cdca5515.jpg

czyli link do zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 16:05

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo duże wyszło to zdjęcie :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm sama nie wiem co myslec o tym tekscie Malenq.
    Z jednej strony sie zgadzam, ze zostalismy wyhcowani (przynajmniej ja) w kulcie wolnosci i niezaleznosci, w przekonaniu o tym, z emoge wszystko jesli tylko chce. Nie lubie jak cos mnie ogranicza, wierze zawsze ze cos sie uda, ze cos jest mozliwe.
    Tylko, ze tego nie da sie zmienic, taki mam charakter, to jestem ja. I mysle, ze kazdy kto taki jest ma watpliwosci czy da rade sobie z dzieckiem, z ciaglym siedzeniem z nim w domu, ograniczona mobilnoscia i czasem. I nie uwazam tego za jakis grzech (w przeciwienstwie mam wrazenie do autorki tekstu). Ba, mysle tez ze calkiem normalne jest ze kiedy idzie sie z wizyta do przyjaciol ktorzy maja dwojke rozrabiakow to ogarnia nas potem male przerazenie bo dom jet pelen krzykow i porozwalanych wszedzie przedmiotow.
    Ale wierze tez albo raczej mam ogromna nadzieje, ze to poprostu inaczej wyglada od tej drugiej strony. Bo wlasne dzieci to co innego.
    Dlatego ja staram sie jakos ogolnie na nic nie nastawiac. Ani na to ze bedzie sajgon a ja bede rwac wlosy z glowy ani na to ze bedzie idyllicznie, bede wychowywac wesolo dzieciaczka a przy tym jeszcze robic cos dla siebie.

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja walcze z praniem przescieradełek, kocyków i własciwym juz praniem ciuszków (w dzieciecym proszku) :)
    dobrze ze mam dwie suszarki bo pomiescic to wszystko to lipa by byla :)
    wszystko byloby git gdyby nie te pieczace spojenie ;/

Ari, odzywaj sie czesciej :*

Malenq, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy sie teraz tez odwiedzac duzo znajomych z dziecmi, podpatrywac jak zyja, jak sobei radza, jak wychowuja. Kazda rodzina jest inna choc widzimy pewne podobienstwa. Chyba najbardziej zadowoleni zdaja sie byc ci ktorzy podchodza do wszystkiego bardziej na luzie, gdzie dzieci sa czescia rodziny i uczestnicza we wszystkim ale tez nikt sie na nich specjalnei nie skupia. Ciezko mi wytlumaczyc o co mi chodzi.

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dobry dzzien (tfu tfu). Udalo mi sie zalatwic pytania u 2 na 4 egzaminatorow, mega sympatyczne babeczki ;)
    Plus wizyta u gina. Szyjka dluga i szczelna, moge jechac na wakacje. W opinii doktorka jest ok, chyba ze fiatem 126p bo to przeciwskazanie jest :P

Za chwile jade na SR, ale ciesze sie bo mi power wrocil! Zero spania popoludniami, az mnie nosi zeby ogrodek grabic ale chyba zostawie to mezowi ;)

Yasmin, beszka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo żyję, po roboci i obiedzie. W szafach masa akt, a jutro ostatni dzień w pracy. Zaraz pędzimy na sr. Dziś masaż antykolkowy i generalnie zajmowanie się maluchem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka to podziel sie pozniej metoda masazu antykolkowego

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Bardzo duże wyszło to zdjęcie :)
    Kroko kurcze a chcialam dodac miniaturke... juz nie wiem jak mam to robic.... moze to wina tego, ze przez telefon to wszystko robie?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ