Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara, zapomina sie
gdyby sie nie zapominalo, to by mnei tu nie bylo po 2 trudnych porodach
po pierwszym zapomnialam dosc szybko...po drugim ...no troche wiecej czasu potrzebowalam. i tez zazdroscilam, gdy kobiete w ciazy widzialam....to uczucie gdy klada ci dzidziusia na brzuszkuahhhh warto!!!!!
Psotka, u mnie w domku przy 2 chlopcach i trzecim w drodze (sprzety dla malej juz sa poukladane/rozlozone w roznych miejscach w domku a jeszcze kiedys i jej zabawki dojda), to wyobraz sobie jaki u mnie sajgon. chcwale sobie duzy dom - chlopaki maja swoj pokoj zabaw na doleale i tak przynosza zabawki do salonu czy kuchni
przy jednym dziwecku to jeszcze pikus
My po wizycie. mala nadal mala, ale moze dluga bedzie...tylko zmierzyc is enie dalo, bo glowka baaaaaardzo nisko i taka przygnieciona miesniami mej macicy, ze tak smiesznie jje pliczki jak paczusie wygladalyszyjka baaaaardzo miekka, krotka ale nie zgladzona i male rozwarcie (to male rozwarcie mnie zalamalo, bo jest ponoc tylko 1 cm czyli to nic na wielorodke - moja szyjka malo podatna na rozwierania, wiec teraz pewnei znow bede sie bujala kilkanascie lub kilkadziesiat godzin ze skurczami). lekara sadzi, ze dziecko gotowe, tylko ja je wstrzymuje bo sie boje
hehehe pow.,tez ze ta szyjka jest miekka a glowa tak nisko i na szyjke napiera, ze wg niej pojdzie szybko. mam chodzic na dlugie spacery, kucac itp.
Yasmin, Misi@, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Beszka pogratulować dobrych wieści od ginki
jakaś rozlazła dzis jestem, maiałam jechać do pracy zawieźć L4, na zakupy iść, cos zrobić...
skończyło sie na puzzlach a teraz juz po młodego muszę lecieć
a tu obiadu nie ma ;(
co gorsza nawet nie mam na niego pomysłu
jeść mi się nie chce wszystko mi śmierdzi i jakieś takie młdłości mam mam nadzieję że na koniec ciązy nie wrócą problemy z początku :[beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Freja, dzieki...ale dla mnie to one dobre by byly, gdyby tam szyjka zgladzona a rozwarcie na 3 cm! o to by bylo cos
ponoc przy wielordkach rozwarcie na 2 cm to standard i cala ciaze mozna tak sie bujac. ciesze sie, ze mala wszystko dobrze
ja mam przeczucie, ze kolo 28.03 urodze...no ale zobaczymyMisi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LaRa lubi tę wiadomość
-
Hmmm sama nie wiem co myslec o tym tekscie Malenq.
Z jednej strony sie zgadzam, ze zostalismy wyhcowani (przynajmniej ja) w kulcie wolnosci i niezaleznosci, w przekonaniu o tym, z emoge wszystko jesli tylko chce. Nie lubie jak cos mnie ogranicza, wierze zawsze ze cos sie uda, ze cos jest mozliwe.
Tylko, ze tego nie da sie zmienic, taki mam charakter, to jestem ja. I mysle, ze kazdy kto taki jest ma watpliwosci czy da rade sobie z dzieckiem, z ciaglym siedzeniem z nim w domu, ograniczona mobilnoscia i czasem. I nie uwazam tego za jakis grzech (w przeciwienstwie mam wrazenie do autorki tekstu). Ba, mysle tez ze calkiem normalne jest ze kiedy idzie sie z wizyta do przyjaciol ktorzy maja dwojke rozrabiakow to ogarnia nas potem male przerazenie bo dom jet pelen krzykow i porozwalanych wszedzie przedmiotow.
Ale wierze tez albo raczej mam ogromna nadzieje, ze to poprostu inaczej wyglada od tej drugiej strony. Bo wlasne dzieci to co innego.
Dlatego ja staram sie jakos ogolnie na nic nie nastawiac. Ani na to ze bedzie sajgon a ja bede rwac wlosy z glowy ani na to ze bedzie idyllicznie, bede wychowywac wesolo dzieciaczka a przy tym jeszcze robic cos dla siebie.
Malenq, Blondik lubią tę wiadomość
-
a ja walcze z praniem przescieradełek, kocyków i własciwym juz praniem ciuszków (w dzieciecym proszku)
dobrze ze mam dwie suszarki bo pomiescic to wszystko to lipa by byla
wszystko byloby git gdyby nie te pieczace spojenie ;/
Ari, odzywaj sie czesciej :*Malenq, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Staramy sie teraz tez odwiedzac duzo znajomych z dziecmi, podpatrywac jak zyja, jak sobei radza, jak wychowuja. Kazda rodzina jest inna choc widzimy pewne podobienstwa. Chyba najbardziej zadowoleni zdaja sie byc ci ktorzy podchodza do wszystkiego bardziej na luzie, gdzie dzieci sa czescia rodziny i uczestnicza we wszystkim ale tez nikt sie na nich specjalnei nie skupia. Ciezko mi wytlumaczyc o co mi chodzi.
Malenq, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ale mam dobry dzzien (tfu tfu). Udalo mi sie zalatwic pytania u 2 na 4 egzaminatorow, mega sympatyczne babeczki
Plus wizyta u gina. Szyjka dluga i szczelna, moge jechac na wakacje. W opinii doktorka jest ok, chyba ze fiatem 126p bo to przeciwskazanie jest
Za chwile jade na SR, ale ciesze sie bo mi power wrocil! Zero spania popoludniami, az mnie nosi zeby ogrodek grabic ale chyba zostawie to mezowiYasmin, beszka lubią tę wiadomość