Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Metody na masaż;
1. Dwa palce- wskazujący i środkowy złączone, masujemy uciekając lekko zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
2. Dłoń w lodeczke (palce razem) i łódeczką kolebiemy obejmuje brzuch cały, wygląda to tak ze nadgarstek przy jednej stronie brzuszka a palce kończą się po drugiej stronie.
Ale generalnie babka rzekła, ze z kółek trzeba po prostu wyrosnąć i przetrwacMalenq, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Hehe, to samo dzis uslyszalam
na kolki najlepsze jest przytulenie, a to czy masujemy czy nie to niewazne
trzeba przeczekac, ot co...
My mielismy tradycyjna kapiel i obsluge malca. Maz ogarnia lepiej niz ja. Jestem z niego dumna! Tylko gubil sie w rozpinaniu pajacykow bo go ilosc guzikow przeroslaMalenq, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Ja ledwo żywą, jutro ten bejbi shower, wiec dziś zrobiliśmy makaroniki i tort ale wszystko tak SE wyszło. Jestem zmęczona, a jutro do pracy i po pracy znowu jakieś sałatki czy cos. Tez termin wymyslilam w ostatni dzień pracy ;\
-
nick nieaktualnyHej hej...moja pobudka od 4tej rano, malej zebrało się na gadanie:-D teraz smacznie śpi, a ja nie dam rady oczu zamknąć juz.....
Jak spojrzalam na FB na zdjęcie malutkiej Smoczka to uświadomiłam sobie, ze już nie pamiętam ze dzieci mogą być takie małe... Jak patrzę na swoja to wydawało mi się ze jest mała, ale w porównaniu z Sofijką to moja juz wielkolud heheheh
Jak tam na froncie ??? Kroko? Beszka?
Małż wyjechał o 2giej w nocy do roboty, wróci ok.21 i juz teraz wiem, ze to będzie ciężki dzień......Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej gangstereczki:-)
Malenq to prwda, ze dzieci bardzo szybko rosna. Ja pamietam jak Marcela urodzilam I to bylo jakby wczoraj a teeaz mam juz 7mio latka w domuczas ucieka nieublagalnie....
Milego dzionka kochane:-)
Malenq lubi tę wiadomość
-
Witam w nowym tc
Kilkakrotnie budzilam sie dzis w ńocy i wcale mi sie spać dalej nie chciało...
Ale przypomniałam sobie słowa Neny, i jakoś zasypiałam, a od 7:00 juz "na nogach" - efekt wczorajszego wicia gniazda ????
Miłego dnia
U mnie na razie 1,5 st. Ale suonko juz wstajeMalenq, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
.
U mnie wczoraj czesc dalcza porodu i srodki znieczulajace na SR. Ogladalismy tez lozysko prawdziwe (przyniosla na tacce).
A ja dzisiaj ide do osteopatki. Juz sie doczekac nie moge
Nieukowa wrote:Hehe, to samo dzis uslyszalamna kolki najlepsze jest przytulenie, a to czy masujemy czy nie to niewazne
trzeba przeczekac, ot co...
My mielismy tradycyjna kapiel i obsluge malca. Maz ogarnia lepiej niz ja. Jestem z niego dumna! Tylko gubil sie w rozpinaniu pajacykow bo go ilosc guzikow przerosla
Ja wczoraj wyczytalam w mojej ksiazce, ze kolki to prawdopodobnie jest poprostu taki etap marudzenia dziecka i wlasnie dziecko nalezy ukoic poprostu.
Moj tez ogarnia takie rzeczy lepiej niz ja. Kiedys byl fizjoterapeuta wiec wie jak trzymac dzieciaczki, wie na co zwracac uwage jesli chodzi o rozwoj motoryczny itd. no i to facet to ma lepszy chwyt wiec pewnie kapiele zostawie jemu.
MALENQ - dzieci za szybko rosna! moja siostrzenica ma 13 lat juz i nie jest slodkim juz bobaskiem ani dzieciaczkiem. Jak ogladam stare zdjecia z nia albo filmy to normalnie placze jak glupia. Eh, ze to juz nie wroci, a taka byla slodziutka! Moja sis juz sie cieszy ze ja eraz takiego szkraba bede miec
Malenq lubi tę wiadomość
-
Lajtmotif z naszej SR wczorajszej: faceci wykąpali lalki i trzymają cieknące nad wannami, a położna: "tylko proszę nie strzepywać" - w momencie jak oboje odruchowo zaczęli majtać lalkami w górę i w dół
I jeszcze obrazek z wczoraj: wychodzę przed dom, a tam sąsiadka z wielkim bebzolem trawnik grabi. No to pytam, czy wywołuje porod, ona stwierdziła że tak, bo ma dziś termin. Na to wychyla się zza płotu mój mąż i jeszcze jeden sąsiad i wołają "jak chcesz to możesz zgrabić też u nas". Faceci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:39
Malenq, PsotkaKotka, Krokodylica, Misi@, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas na SR jest kobitka z Kenii (z facetem ktory wyglada jak jej dziadek
) i opowiadala, ze u nich po porodzie kobiecie robi sie oklady na krocze z bardzo goracej wody z sola! plus okadzanie dymem. Ponoc po takich zabiegach po tygodniu nie ma sladu ze w ogole byl jaks porod. Ona wlasnie jedno dziecko rodzila tam.
Dobra rada z dzisiejszego BBF: Liczyc ruchy dziecka.
Liczycie? Ja nie. Moja lekarka sie zdziwila jak jej sie zapytalam czy mam liczyc ruchy.
NIEUKOWA - dobre z tym grabieniem. Moglaby wam jeszcze okna umyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:53
-
Mi niby kazali liczyć ruchy ale ja tego nie robię, po prostu zwracam uwagę czy mała jest aktywna o "swoich" porach.
Wieści z frontu? Bez zmian.Po poprzedniej nocy byłam tak klapnięta że wczoraj zasnęłam o 21! i spałam do samego rana! Oczywiście z przerwami na siku i bóle podbrzusza ale to już standardowo.
-
sie zestresowałam:
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:
24 kwietnia 2015
(pozostało 35 dni)
juz 3 razy z 2 w wc byłam ;/
a przed chwilka zarejestrowalam dosyc silnego skurcza ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:40
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny