SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez na wyjście, w szpitalu zakładają dwie warstwy body i pajac nie wiem czy nie pchaja jeszcze kaftanika

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    co pakowalyscie dla maluszka na wyjscie??
    tzn. kaftanik, spioszki, pajacyk itd.......

u mnie w szpitalu potzrebuje ubranko tylko na wyjscie, wiec musze przygotowac 2 warianty rozmiarowe :)

Ja mam 3 warianty chociaz jestem pewna ze tego pierwszego nei bede potrzebowac (50) no ale skoro mam takei ciuszki to zabieram. Mam jeszcze 56 i 62.
    Mam: bodziak, spodenki, koszulka z krotkim, koszulka z dlugim, spioszki, pidzamka, czapeczka, skarpetki. I grubsza rozpinana bluza 62. Czyli w sumie zapakowalam poprostu z kazdego typu ubrania po jednej rzeczy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić sznycle dziś, ale przyznał pekam, bo czerwone mieso nie wychodzi mu najlepiej. Zawsze robi je S, ale dziś chce ja, skoro jestem w domu, to niech ma gorący talerz jak przylizie z roboty.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia, gorsza wersja aplikacji na tableta, na moja małą juz nie działa...
    Ja na takim fotelu urodziłam i jak przyszły skurcze parte to położna sama zarzuciła nogi i reszta to historia, wole nie pamiętać....

• Freja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - co do pozycji to własnie ostatnio tak rodziłam ;(

a jeśli chodzi o szpital to owszem na siemieradzkiego płaci się za salę do porodów rodzinnych ale co z tego jak i tak jest tylko 1? właśnie jak bylismy to byął zajęta więc poród rodzinny na sali zbiorowej w boksie za ścianką ale ścianka ma tylko 2.5m a nie do sufitu i wspólny korytarzyk "poniżej" łózek więc idąc do WC widzisz wszystkie rodzące stroną wylotową
    znieczulenie też płatne
    choc to chyba do nfz zgłosze bo zapłaciłam a oni wpisali że ze wskazań medycznych
    a nie wiesz jak sale poporodowe?

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ja mam szumisia, gorsza wersja aplikacji na tableta, na moja małą juz nie działa...
    Ja na takim fotelu urodziłam i jak przyszły skurcze parte to położna sama zarzuciła nogi i reszta to historia, wole nie pamiętać....

to znaczy co? Polozna ci nogi do takie standardowqej pozycji dala ?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Zgredka - co do pozycji to własnie ostatnio tak rodziłam ;(

a jeśli chodzi o szpital to owszem na siemieradzkiego płaci się za salę do porodów rodzinnych ale co z tego jak i tak jest tylko 1? właśnie jak bylismy to byął zajęta więc poród rodzinny na sali zbiorowej w boksie za ścianką ale ścianka ma tylko 2.5m a nie do sufitu i wspólny korytarzyk "poniżej" łózek więc idąc do WC widzisz wszystkie rodzące stroną wylotową
    znieczulenie też płatne
    choc to chyba do nfz zgłosze bo zapłaciłam a oni wpisali że ze wskazań medycznych
    a nie wiesz jak sale poporodowe?

szczerze to te boksy do rodzenia brzmia strasznie, normalnie jak dla krow w oborze. U mnie sa oddzielne pokoje ale lozko jest ustawione tak ze jak sie wchodzi to prosto z widokiem miedzy nogi pacjentki no i mojego meza to denerwuje ze bedzie mi to przeszkadzalo i bede sie zle czuc ze beda sie drzwi otwierac jak np polozna bedzie wchodzic i bedzie wszystko widac. Ale ja narazie nie mam z tym problemu i nie wiem czy mi to nei bedzie poprostu obojetne.

Zameirzam zabrac stare rockowe przeboje polskie na porodowke i bede se spiewac :P. Tzn. taki mam plan, z emoze to mi pomoze. Chociaz chcialabym nei miec czasu zeby tego srodka urzyc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak niestety jest w wielu szpitalach, tu i tak spoko, bo jest ściana, byłam w takim na dniu otwartym gdzie tylko parawan jak zasłonka prysznicowa oddzielał łóżka - uciekłam z tego szpitala i już nie chciałam nic więcej oglądac,
    zmykam, muszę jeszcze pranie powiesić, załatwić różne sprawy i po mlodego
    jutro badanka a w środę wizyta u ginki ciekawe ile bąbel-bjorn waży

pewnie się po kłuciu odezwę jutro

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja miałam dla Zuzi czapeczke bawełnianą, body z krótkim plus komplet kaftanik i spiochy ale to był lipiec teraz pewnie jakaś cieplejsza czapeczka jeszcze plus lekki kombinezonik taki wiosenny

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leze brzuch mi sie spina brat jedzie z nospą jak nie przejdzie bedzie pierwsza od początku ciąży

w środe wizyta

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jeszcze na bok kładły noga do 90stopni trzymał ja mąż hehehe zeby mała ładnie w kanał weszła potem fik powrót nogi do klatki broda do piersi oczy zamkniete nie pompować policzków :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze temat kapieli malucha oraz pozycji podczas porodu ;)

Psotka, w Norvegia nei zalecaja codziennej kapieli takich maluchow. mowia, ze codziennie trzeba dziecko umyc, ale kapac raz w tygodniu.
    my kapiemy codziennie (moje maluchy sie do tego przyzywaczily, uspakajaly sie w wodzie oraz latwiej bylo ich potem spac polozyc). kapiemy w wodzie...a jak dodajemy czegos do mycia, to sa to najczesciej produkty ekologiczne. jesli eko sie skonczylo, to bezzapachowe. pierwsza kapiel (nie myslic z umyciem dziecka) mielismy kilka dni po powrocie do domku. wczesniej przemywalam na przewijaku, czasem tylek pod kran po kupie ;)

my nike stosujemy wielu srodkow chemicznych w domku. srodki do mycia lazienki robie sama lub kupuje ekologiczne. to samo z kuchnia i praniem ubran.

co do porodu, to zgadzam sie - rodzenie na lezaco to jakas masakra. musilam tak rodzic pierwszego syna ze wzgl. na proznociag i jego serduszko. mam bardzo zle wspomnienia.
    drugiego rodzilam na siedzaco i stojaco. duzlo lepiej sie parlo, mimo ze maluch wazyl prawie 4kg
    teraz chce rodzic na siedzaco/stojaco oraz chce sporobowac na czworaka ;) tylko nie wiem co na to moje kolano po kontuzji i operacji ;)
    mi duza ulge przynosilo kolysanie biodrami oraz wdychanie tlenu - oddech bardzo wazny, a latwo o nim zapomniec w trakcie silnego skurcvzu. gdy polozna podawala mi maske (w ktorej powinien byc gaz rozweselajacy, ale ja nie chcialm, wiec dawali wiecej tlenu a mniej gazu), to od razu duzo lepiej sie oddyachalo ;) teraz w moim planie porodu napisalam, ze rowniez chce maske z gazem, tyle ze wiecej tlenu niz gazu ;)

skakanie na pilce podczas pierwszego porodu przynosilo ulge, podczas drugiego bylo gorzej (jedynei stanie i kolysanie biodrami pomagalo plus oddychanie).

wlasnie moj maz odwozi moja mame na lotnisko...alez mi smutno :( za tydzine moze przyleci znowu, ale i tak jakos tak smutno....do tego moje hormony znow daja znac o sobie i czepiam sie meza okrutnie. az mi go szkoda ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sr powiedziano ze jak nie będzie szło to położna zalecił zmianę pozycji. One sie tam znają. A ja dziś cierpienia pierwszy raz, bo do tej pory mała bardzo delikatnie mnie kopala ale dziś ostro wali w bok prawy i aż zawylam, chyba ją to przestraszyło bo dopuściła..na chwilę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuuu, został mi miesiac do porodu o.O

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 23 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wow ale leci :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara cos czuje, że mi też, jak nie krócej.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jezuuuuu, został mi miesiac do porodu o.O

Ja musze malego jeszcze ze 2 tyg przetrzymac w srodku a potem moge rodzic chociaz wolalabym jednak miec jeszcze te 4tyg spokoju ;). Moj maz sie wkurza jak tak mowie bo on to sie juz doczekac nie moze a ja jeszcze mam plan czytelniczy i potrzebuje sil i spokoju :P
    Ale ze wzgledu na opadniecie mojego brzucha i dolegliwosci zoladkowe mam pewne obawy ze moj maly sie troche na swiat pospieszy...
    Ale moze sie myle :). Kurcze, byla nie przed 12 kwiatnia bo chce isc na chrzest do kolezanki! No i swieta tez bym chciala jeszcze w dwupaku przezyc.

BESZKO - fajnie macie ze jakies plany porodowe mozecie robic. A ja sobei jakos porodu na stojaco nei moge wyobrazic. Mam wrazenie ze zeby dobrze wyprzec dziecko musze sie o cos zaprzec nogami i rekami ale jakos tak na stojaco to dziwnei mi sie wydaje. Moze poprosbuje dzisiaj rozne pozycje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG teraz to mam pietra przed porodem....wszytskie mamy to mistrzynie swiata!

Ja za 4 godziny ujrze malenstwo..pojde pierwszy raz do tego lekarza, oby byl mily i profesjonalny...bo juz nie mam sil szukac nowego ;)

Dzis stoczylam bitwe z zusem..przelali moje swiadczenie komus???zamiast mnie...podobno biuro rachunkowe naszej firmy podalo zly nr konta i ta osoba, ktora dostala moje pieniadze, ma mi przelac je spowrotem bezposrednio na rachunek...troche to dziwne. Jak w ciagu tyg. Nie dostane to wysle do zusu pismo. A jutro do mojej firmy oficjalnie opisze sytuacje z prosba o wyjasnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:23

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasci to nie było wina zusu tylko biura, wiec ono powinno odkrecic to

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Special for You Leoś z mamusią
    d08298c0ba6620e8med.jpg

i cała rodzinka:
    b7fc9a2a3895948amed.jpg

beszka, zgredka, Misi@, Biedroneczka83, Krokodylica, LaRa, PsotkaKotka, konwalianka, Nenaaa, Malenq, Pati Belgia, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ