X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez na wyjście, w szpitalu zakładają dwie warstwy body i pajac nie wiem czy nie pchaja jeszcze kaftanika

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    co pakowalyscie dla maluszka na wyjscie??
    tzn. kaftanik, spioszki, pajacyk itd.......

u mnie w szpitalu potzrebuje ubranko tylko na wyjscie, wiec musze przygotowac 2 warianty rozmiarowe :)

Ja mam 3 warianty chociaz jestem pewna ze tego pierwszego nei bede potrzebowac (50) no ale skoro mam takei ciuszki to zabieram. Mam jeszcze 56 i 62.
    Mam: bodziak, spodenki, koszulka z krotkim, koszulka z dlugim, spioszki, pidzamka, czapeczka, skarpetki. I grubsza rozpinana bluza 62. Czyli w sumie zapakowalam poprostu z kazdego typu ubrania po jednej rzeczy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić sznycle dziś, ale przyznał pekam, bo czerwone mieso nie wychodzi mu najlepiej. Zawsze robi je S, ale dziś chce ja, skoro jestem w domu, to niech ma gorący talerz jak przylizie z roboty.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumisia, gorsza wersja aplikacji na tableta, na moja małą juz nie działa...
    Ja na takim fotelu urodziłam i jak przyszły skurcze parte to położna sama zarzuciła nogi i reszta to historia, wole nie pamiętać....

• Freja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - co do pozycji to własnie ostatnio tak rodziłam ;(

a jeśli chodzi o szpital to owszem na siemieradzkiego płaci się za salę do porodów rodzinnych ale co z tego jak i tak jest tylko 1? właśnie jak bylismy to byął zajęta więc poród rodzinny na sali zbiorowej w boksie za ścianką ale ścianka ma tylko 2.5m a nie do sufitu i wspólny korytarzyk "poniżej" łózek więc idąc do WC widzisz wszystkie rodzące stroną wylotową
    znieczulenie też płatne
    choc to chyba do nfz zgłosze bo zapłaciłam a oni wpisali że ze wskazań medycznych
    a nie wiesz jak sale poporodowe?

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ja mam szumisia, gorsza wersja aplikacji na tableta, na moja małą juz nie działa...
    Ja na takim fotelu urodziłam i jak przyszły skurcze parte to położna sama zarzuciła nogi i reszta to historia, wole nie pamiętać....

to znaczy co? Polozna ci nogi do takie standardowqej pozycji dala ?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Zgredka - co do pozycji to własnie ostatnio tak rodziłam ;(

a jeśli chodzi o szpital to owszem na siemieradzkiego płaci się za salę do porodów rodzinnych ale co z tego jak i tak jest tylko 1? właśnie jak bylismy to byął zajęta więc poród rodzinny na sali zbiorowej w boksie za ścianką ale ścianka ma tylko 2.5m a nie do sufitu i wspólny korytarzyk "poniżej" łózek więc idąc do WC widzisz wszystkie rodzące stroną wylotową
    znieczulenie też płatne
    choc to chyba do nfz zgłosze bo zapłaciłam a oni wpisali że ze wskazań medycznych
    a nie wiesz jak sale poporodowe?

szczerze to te boksy do rodzenia brzmia strasznie, normalnie jak dla krow w oborze. U mnie sa oddzielne pokoje ale lozko jest ustawione tak ze jak sie wchodzi to prosto z widokiem miedzy nogi pacjentki no i mojego meza to denerwuje ze bedzie mi to przeszkadzalo i bede sie zle czuc ze beda sie drzwi otwierac jak np polozna bedzie wchodzic i bedzie wszystko widac. Ale ja narazie nie mam z tym problemu i nie wiem czy mi to nei bedzie poprostu obojetne.

Zameirzam zabrac stare rockowe przeboje polskie na porodowke i bede se spiewac :P. Tzn. taki mam plan, z emoze to mi pomoze. Chociaz chcialabym nei miec czasu zeby tego srodka urzyc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak niestety jest w wielu szpitalach, tu i tak spoko, bo jest ściana, byłam w takim na dniu otwartym gdzie tylko parawan jak zasłonka prysznicowa oddzielał łóżka - uciekłam z tego szpitala i już nie chciałam nic więcej oglądac,
    zmykam, muszę jeszcze pranie powiesić, załatwić różne sprawy i po mlodego
    jutro badanka a w środę wizyta u ginki ciekawe ile bąbel-bjorn waży

pewnie się po kłuciu odezwę jutro

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja miałam dla Zuzi czapeczke bawełnianą, body z krótkim plus komplet kaftanik i spiochy ale to był lipiec teraz pewnie jakaś cieplejsza czapeczka jeszcze plus lekki kombinezonik taki wiosenny

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leze brzuch mi sie spina brat jedzie z nospą jak nie przejdzie bedzie pierwsza od początku ciąży

w środe wizyta

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jeszcze na bok kładły noga do 90stopni trzymał ja mąż hehehe zeby mała ładnie w kanał weszła potem fik powrót nogi do klatki broda do piersi oczy zamkniete nie pompować policzków :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze temat kapieli malucha oraz pozycji podczas porodu ;)

Psotka, w Norvegia nei zalecaja codziennej kapieli takich maluchow. mowia, ze codziennie trzeba dziecko umyc, ale kapac raz w tygodniu.
    my kapiemy codziennie (moje maluchy sie do tego przyzywaczily, uspakajaly sie w wodzie oraz latwiej bylo ich potem spac polozyc). kapiemy w wodzie...a jak dodajemy czegos do mycia, to sa to najczesciej produkty ekologiczne. jesli eko sie skonczylo, to bezzapachowe. pierwsza kapiel (nie myslic z umyciem dziecka) mielismy kilka dni po powrocie do domku. wczesniej przemywalam na przewijaku, czasem tylek pod kran po kupie ;)

my nike stosujemy wielu srodkow chemicznych w domku. srodki do mycia lazienki robie sama lub kupuje ekologiczne. to samo z kuchnia i praniem ubran.

co do porodu, to zgadzam sie - rodzenie na lezaco to jakas masakra. musilam tak rodzic pierwszego syna ze wzgl. na proznociag i jego serduszko. mam bardzo zle wspomnienia.
    drugiego rodzilam na siedzaco i stojaco. duzlo lepiej sie parlo, mimo ze maluch wazyl prawie 4kg
    teraz chce rodzic na siedzaco/stojaco oraz chce sporobowac na czworaka ;) tylko nie wiem co na to moje kolano po kontuzji i operacji ;)
    mi duza ulge przynosilo kolysanie biodrami oraz wdychanie tlenu - oddech bardzo wazny, a latwo o nim zapomniec w trakcie silnego skurcvzu. gdy polozna podawala mi maske (w ktorej powinien byc gaz rozweselajacy, ale ja nie chcialm, wiec dawali wiecej tlenu a mniej gazu), to od razu duzo lepiej sie oddyachalo ;) teraz w moim planie porodu napisalam, ze rowniez chce maske z gazem, tyle ze wiecej tlenu niz gazu ;)

skakanie na pilce podczas pierwszego porodu przynosilo ulge, podczas drugiego bylo gorzej (jedynei stanie i kolysanie biodrami pomagalo plus oddychanie).

wlasnie moj maz odwozi moja mame na lotnisko...alez mi smutno :( za tydzine moze przyleci znowu, ale i tak jakos tak smutno....do tego moje hormony znow daja znac o sobie i czepiam sie meza okrutnie. az mi go szkoda ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sr powiedziano ze jak nie będzie szło to położna zalecił zmianę pozycji. One sie tam znają. A ja dziś cierpienia pierwszy raz, bo do tej pory mała bardzo delikatnie mnie kopala ale dziś ostro wali w bok prawy i aż zawylam, chyba ją to przestraszyło bo dopuściła..na chwilę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuuu, został mi miesiac do porodu o.O

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 23 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wow ale leci :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara cos czuje, że mi też, jak nie krócej.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jezuuuuu, został mi miesiac do porodu o.O

Ja musze malego jeszcze ze 2 tyg przetrzymac w srodku a potem moge rodzic chociaz wolalabym jednak miec jeszcze te 4tyg spokoju ;). Moj maz sie wkurza jak tak mowie bo on to sie juz doczekac nie moze a ja jeszcze mam plan czytelniczy i potrzebuje sil i spokoju :P
    Ale ze wzgledu na opadniecie mojego brzucha i dolegliwosci zoladkowe mam pewne obawy ze moj maly sie troche na swiat pospieszy...
    Ale moze sie myle :). Kurcze, byla nie przed 12 kwiatnia bo chce isc na chrzest do kolezanki! No i swieta tez bym chciala jeszcze w dwupaku przezyc.

BESZKO - fajnie macie ze jakies plany porodowe mozecie robic. A ja sobei jakos porodu na stojaco nei moge wyobrazic. Mam wrazenie ze zeby dobrze wyprzec dziecko musze sie o cos zaprzec nogami i rekami ale jakos tak na stojaco to dziwnei mi sie wydaje. Moze poprosbuje dzisiaj rozne pozycje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG teraz to mam pietra przed porodem....wszytskie mamy to mistrzynie swiata!

Ja za 4 godziny ujrze malenstwo..pojde pierwszy raz do tego lekarza, oby byl mily i profesjonalny...bo juz nie mam sil szukac nowego ;)

Dzis stoczylam bitwe z zusem..przelali moje swiadczenie komus???zamiast mnie...podobno biuro rachunkowe naszej firmy podalo zly nr konta i ta osoba, ktora dostala moje pieniadze, ma mi przelac je spowrotem bezposrednio na rachunek...troche to dziwne. Jak w ciagu tyg. Nie dostane to wysle do zusu pismo. A jutro do mojej firmy oficjalnie opisze sytuacje z prosba o wyjasnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:23

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasci to nie było wina zusu tylko biura, wiec ono powinno odkrecic to

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Special for You Leoś z mamusią
    d08298c0ba6620e8med.jpg

i cała rodzinka:
    b7fc9a2a3895948amed.jpg

beszka, zgredka, Misi@, Biedroneczka83, Krokodylica, LaRa, PsotkaKotka, konwalianka, Nenaaa, Malenq, Pati Belgia, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ