X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos ostatnio dziewczyny pisaly ze 3-4 godziny jak to co zjesz dostaje sie do mleka.

Chyba z nudow cos posprzatam, chociaz wszystko mnie boli, ale nudno tak lezec.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudziłam się po drzemce, psu się poprzestawialo i myśli, ze znowu wyjdzie, choć najwcześniej na drugi spacer winna wyjść po 12, a gali się na mnie podejrzanie. Ogladam dziendobry TVN.
    Może wrzuce kolejny rzut do pralki, ale mój wczoraj spytał, co będę robić potem i ze mam na to miesiąc.. A ja juz dziś moglabym to skończyć i rzeczywiście potem katacja..
    Może weźmie kąpiel relaksujaca, chyba mogę co? To raczej rozluzni, a nie zepnie mięśnie? (Pytam w kontekście opóźnienia porodu i skurczy)

Kroki: Tobie szyjka się skracala? Czy chodziło głównie o twardniejacy brzuszek z tymi pobytami w szpitalu?
    U smoka było skracanie. Bo boje się, ze Lucy będzie chciała zaraz wyskoczyć, wczoraj po spacerze dłuższym byłam jakby stwardniala..
    Jeny i znowu kalendarz ciąży mi mówi, ze powinnam być spakowana..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, mnie sie wydawalo ze niektore pokarmy juz po 2 godz sa w mleku mamy
    A Misia jeszcze przed polowkowym, wiec termin dokladny niedlugo wyznacza. W Szwecji wyznaczaja wlasnie miedy 17 a 20 tc a w Norwegii miedzy 18 a 20 ;)

Kroko, a masz sily na robienie czegokolwiek? Bo ja bym tylko spala..... A jest co robic tylko energii brak no i kiepski humor znowu.

Na 14 jade do poloznej, ale tam nic ciekawego sie nie dowiem....brzuch zmierzy, zwazy, serduszka poslucha, mocz i hemoglobine spr. A ja ciekawa jestem czy cos nowego z moja szyjka sie dzieje ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, ja sprawdzilam i wychodzi ze za 9 dni mam sie spakowac dopiero - wiec na razie pakowanie odpuszczam... a co...
    kąpiel mozesz sobie zrobic z tym ze nie jakas mega goraca :P (a ja takie wlasnie uwielbiam)
    pranie zrobilam wszystkiego za jednym zamachem, tak zeby pozniej moc odpoczywac a nie robic :P dodatkowo korzystajac z tego ze mam przyplyw enegii, potem juz tak kolorowo moze nie byc :)

spadam poprasowac :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny... leze u siostry I sie wygrzewam. Jestem z Wami myslami. Bede zagladal w oczekiwania na jakies akcje porodowe :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziś 100 DNIÓWKA!!!!!!!

Pati zdrówka

Misia gratulacje synusia :)

Smoczku czekamy na was :)

ja ide do sklepu a potem biore sie za krokiety

zgredka, Misi@ lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: no właśnie nie wiadomo co będzie. Póki co muszę się wydobyć z lozka, dziś mam sr z porodu SN i idę sama, bo mój ma jakieś spotkanie z kolesiami, oczywiście umawiajac się zapomniał o sr, ale mu daruje..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w nowej karcie ciazy wpisal 5.09.15
    Knowi polubilam za ostatnia czesc wypowiedzi.
    Ech nie ma u ciebie lekko trzymaj sie!
    Imienia jeszcze nie wybralismy, roboczo nazywamy go Gerwazy ;)
    Bede robic liste i bedziemy sie dopiero zastanawiac!

Beszko trzymam kciuki za wizyte!
    Pati odpoczywaj i nabieraj sil ;)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko! co ja z numer strony rozbiłam!!! trzeba szybko ja opuscic :P

aaaa Zgredzia, wlasnie poród to najlepszy temat, glownie dla chlopów! wtedy twierdza ze nie chca byc przy porodzie :P

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka za pierwszym razem twardniał mi brzuch, ale gin stwierdził że to za szybko, szyjka trzymała - bodajże 3cm.
    Drugim razem dziecko już zapierało główką ale szyjka trzymała, 23mm, co on uznał że na ten etap ciąży całkiem ok.

beszka rzecz w tym że nie mam siły, też bym ciągle spała. Wcześniej nie spałam w ciągu dnia a ostatnio nie mogę się powstrzymać, kładę się i zasypiam po południu. A wczoraj w czasie snu (!) mało się nie zrzygałam. Sorry za dosłowność, ale wybudził mnie wylatujący paw. No masakra.

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Pati zdrówka!

U nas ciąg dalszy perypetii - były teść dalej na OIOMie, aktualny teść wczoraj wyszedł ze szpitala, a mój tato dostał na dokładkę zapalenia płuc, Młoda wczoraj żuciłaże co z tymi dziadkami się dzieje - wszyscy chorzy!
    na szczęście jakoś się opanowała, szkoła, koleżanki, zhp pozwoliły jej zapomnieć, no i odebrała nagrodę za konkurs - czytnik e-booków oczywiście skwaszona bo za 1 miejsce był telefon, a za drugie table a ona tylko czytnik ma ( a czytać nie lubi ;)
    ja po kłuciu i cześciowych zakupach oczywiscie nie było tego po co poszła a i tak wydałam sporo kasy, eh...
    skusiłam się na sos do kebaba, nie wiem po jaką chol...! ale na kanapeczce z serkiem był mniam

obiad muszę zrobić, i do drugiego sklepu - chcemy jak zwykle mięsko na święta wędzić (szyneczka i baleron), kiełbasy chyba tym razem nie zrobię bo mi się nie chce

jutro wizyta

aha dziś zostało 106 dni więc Biedra - depczę Ci po piętach ;)

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja to ja do Ciebie chyba wpade na szyneczke... Jak ja dawno nie jadlam takiej szynki...chyba wieki!!!!

Freja lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: mój juz był na jednym porodzie, wiec spróbował by nie być u nas, co prawda tam był tylko na 1 fazie, ale właśnie do tej fazy jest mi najbardziej potrzebny, bo boje się, ze dostanie szpitalnej paranoi. Choć ostatnio powiedział, ze nie wie czy chce ciąć pepowine i chyba go za to utluke, ale zobaczymy.

Kroki:u mnie ma 27 mm i łeb się pcha, przy 33 tygodniu,gin stwierdzil, ze gdyby tak było za 2 tyg to ok, ale nie teraz..

Po drugim spacerze z Lolka wepchnelam kolejny kolor do pralki, woda do wanny nalana, śniadanie 2 zjedzone, jeszcze kawa i hop do wanny..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - u nas na kazde święta, i czasem tez bez świąt ;)
    zapraszam

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prasuje, siadam, prasuje, siadam..... krzyz mnie rypie, i co chwile sie odginam do tyłu ;/
    powiesiłam posciel na balkon, suonko swieci, wiatr wieje wiec powinno fajnie wyschnac :)
    trzymajcie kciuki zebym malej nie przeprasowala :P

zgredka, Freja lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę umyć meble w kuchni. Mam białe, więc wszystkie zabrudzenia widać. Tez wyniosła rzeczy na balkon żeby się naslonecznily, acz nie wiem czy to ma sens w końcu to smierdzacy Kraków.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiłam buraczki do szybkowara, i mi całą sącianę ponad płytkami schlapało - teraz mam białą w małe różowe piegi
    szlag!

a kuchnia w lipcu malowana!!!

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kuchni ściany są straszne kolo ekspresu i kolo klatki szynszyla a powinny być kremowe, malowane ze dwa lata temu :( chcialam to zrobić jeszcze przed porodem (w sensie przymusic mojego) ale juz za malo czasu ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam białe meble w kuchni (tylko górne szafki na szczęście)
    my przed porodem chcemy jeszcze pomalować łazienkę, no i jak się okazuje kuchnię

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę jeszcze z psem lecieć bo zrobiła mi niespodziankę w dużym pokoju kiedy byłam w kuchni, bez żadnego ostrzeżenia, zazwyczaj jak chce isć ponadprogramowo to daje znać a tu nic - cisza
    właśnie skończyłam sprzatać, bleeee

chyba się już mocno zestarzała ta moja suka ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:04

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ