Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przebudziłam się po drzemce, psu się poprzestawialo i myśli, ze znowu wyjdzie, choć najwcześniej na drugi spacer winna wyjść po 12, a gali się na mnie podejrzanie. Ogladam dziendobry TVN.
Może wrzuce kolejny rzut do pralki, ale mój wczoraj spytał, co będę robić potem i ze mam na to miesiąc.. A ja juz dziś moglabym to skończyć i rzeczywiście potem katacja..
Może weźmie kąpiel relaksujaca, chyba mogę co? To raczej rozluzni, a nie zepnie mięśnie? (Pytam w kontekście opóźnienia porodu i skurczy)
Kroki: Tobie szyjka się skracala? Czy chodziło głównie o twardniejacy brzuszek z tymi pobytami w szpitalu?
U smoka było skracanie. Bo boje się, ze Lucy będzie chciała zaraz wyskoczyć, wczoraj po spacerze dłuższym byłam jakby stwardniala..
Jeny i znowu kalendarz ciąży mi mówi, ze powinnam być spakowana.. -
Konwi, mnie sie wydawalo ze niektore pokarmy juz po 2 godz sa w mleku mamy
A Misia jeszcze przed polowkowym, wiec termin dokladny niedlugo wyznacza. W Szwecji wyznaczaja wlasnie miedy 17 a 20 tc a w Norwegii miedzy 18 a 20
Kroko, a masz sily na robienie czegokolwiek? Bo ja bym tylko spala..... A jest co robic tylko energii brak no i kiepski humor znowu.
Na 14 jade do poloznej, ale tam nic ciekawego sie nie dowiem....brzuch zmierzy, zwazy, serduszka poslucha, mocz i hemoglobine spr. A ja ciekawa jestem czy cos nowego z moja szyjka sie dzieje -
Zgredzia, ja sprawdzilam i wychodzi ze za 9 dni mam sie spakowac dopiero - wiec na razie pakowanie odpuszczam... a co...
kąpiel mozesz sobie zrobic z tym ze nie jakas mega goraca(a ja takie wlasnie uwielbiam)
pranie zrobilam wszystkiego za jednym zamachem, tak zeby pozniej moc odpoczywac a nie robicdodatkowo korzystajac z tego ze mam przyplyw enegii, potem juz tak kolorowo moze nie byc
spadam poprasowac -
nick nieaktualnyLekarz w nowej karcie ciazy wpisal 5.09.15
Knowi polubilam za ostatnia czesc wypowiedzi.
Ech nie ma u ciebie lekko trzymaj sie!
Imienia jeszcze nie wybralismy, roboczo nazywamy go Gerwazy
Bede robic liste i bedziemy sie dopiero zastanawiac!
Beszko trzymam kciuki za wizyte!
Pati odpoczywaj i nabieraj sil -
matko! co ja z numer strony rozbiłam!!! trzeba szybko ja opuscic
aaaa Zgredzia, wlasnie poród to najlepszy temat, glownie dla chlopów! wtedy twierdza ze nie chca byc przy porodzieMisi@ lubi tę wiadomość
-
zgredka za pierwszym razem twardniał mi brzuch, ale gin stwierdził że to za szybko, szyjka trzymała - bodajże 3cm.
Drugim razem dziecko już zapierało główką ale szyjka trzymała, 23mm, co on uznał że na ten etap ciąży całkiem ok.
beszka rzecz w tym że nie mam siły, też bym ciągle spała. Wcześniej nie spałam w ciągu dnia a ostatnio nie mogę się powstrzymać, kładę się i zasypiam po południu. A wczoraj w czasie snu (!) mało się nie zrzygałam. Sorry za dosłowność, ale wybudził mnie wylatujący paw. No masakra.
-
Cześć Kochane!
Pati zdrówka!
U nas ciąg dalszy perypetii - były teść dalej na OIOMie, aktualny teść wczoraj wyszedł ze szpitala, a mój tato dostał na dokładkę zapalenia płuc, Młoda wczoraj żuciłaże co z tymi dziadkami się dzieje - wszyscy chorzy!
na szczęście jakoś się opanowała, szkoła, koleżanki, zhp pozwoliły jej zapomnieć, no i odebrała nagrodę za konkurs - czytnik e-booków oczywiście skwaszona bo za 1 miejsce był telefon, a za drugie table a ona tylko czytnik ma ( a czytać nie lubi
ja po kłuciu i cześciowych zakupach oczywiscie nie było tego po co poszła a i tak wydałam sporo kasy, eh...
skusiłam się na sos do kebaba, nie wiem po jaką chol...! ale na kanapeczce z serkiem był mniam
obiad muszę zrobić, i do drugiego sklepu - chcemy jak zwykle mięsko na święta wędzić (szyneczka i baleron), kiełbasy chyba tym razem nie zrobię bo mi się nie chce
jutro wizyta
aha dziś zostało 106 dni więc Biedra - depczę Ci po piętachBiedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lara: mój juz był na jednym porodzie, wiec spróbował by nie być u nas, co prawda tam był tylko na 1 fazie, ale właśnie do tej fazy jest mi najbardziej potrzebny, bo boje się, ze dostanie szpitalnej paranoi. Choć ostatnio powiedział, ze nie wie czy chce ciąć pepowine i chyba go za to utluke, ale zobaczymy.
Kroki:u mnie ma 27 mm i łeb się pcha, przy 33 tygodniu,gin stwierdzil, ze gdyby tak było za 2 tyg to ok, ale nie teraz..
Po drugim spacerze z Lolka wepchnelam kolejny kolor do pralki, woda do wanny nalana, śniadanie 2 zjedzone, jeszcze kawa i hop do wanny.. -
ja prasuje, siadam, prasuje, siadam..... krzyz mnie rypie, i co chwile sie odginam do tyłu ;/
powiesiłam posciel na balkon, suonko swieci, wiatr wieje wiec powinno fajnie wyschnac
trzymajcie kciuki zebym malej nie przeprasowalazgredka, Freja lubią tę wiadomość
-
U mnie w kuchni ściany są straszne kolo ekspresu i kolo klatki szynszyla a powinny być kremowe, malowane ze dwa lata temu
chcialam to zrobić jeszcze przed porodem (w sensie przymusic mojego) ale juz za malo czasu ;(
-
muszę jeszcze z psem lecieć bo zrobiła mi niespodziankę w dużym pokoju kiedy byłam w kuchni, bez żadnego ostrzeżenia, zazwyczaj jak chce isć ponadprogramowo to daje znać a tu nic - cisza
właśnie skończyłam sprzatać, bleeee
chyba się już mocno zestarzała ta moja suka ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:04